Zaseknutý prsteň
Ahote, vedeli by ste mi poradiť kde v Bratislave by mi (zrejme v zlatnictve) prestrihli zaseknutý prsten na ruke? Už som sa v dvoch pýtala a tuto službu neposkytuju :/ potrebujem ho dať dole a neviem čo s tým :( všetky babské rady ako vytiahnuť prsteň som už skúšala
Skusila si omotat nitku, mne nic ine nepomohlo, aj cez siroku kost presiel, uz som nedufala
Prsten je z bieleho zlata. Skúšala som mydliť a vyťahovať, skúšala som aj nitku, aj studené obklady. Len napuchol mi ešte viac zrejme z toho že som ho tak dráždila tak skúsim počkať opäť nejaký čas kým sa dostane do pôvodného opuchu a skúsim ešte ten olej, prípadne znova nitku, neviem :/ hej mna tiež napadlo že ísť na pohotovosť ale ved ma vysmejú...
ahoj, nevysmeju, prestrihnu. casto sa stava, ze ma niekto z nejakeho dovodu opuch na prste, napriklad uraz atd.
aj kamaratka tak bola. povedali, ze nevedeli by prestrihnut prsten z chirurgickej ocele
no ja mam opuch kvoli tehotenstvu, mne to nevadi že ho neviem dať dole, ani mi nemodrá ani nič, len idem o týžden rodiť sekciou a až teraz som sa spamätala že ved to môže byť problém, budú chcieť aby som si dala všetky šperky dole. Opuchnutá som až asi 2 mesiace, len keby to riešim skôr tak možno by to aj lepšie dole išlo, ach
..... dobrý deň. Nám zlatník požičal "nožík" na prerezanie prsteňa. Trvalo nám to doma asi 5 minút. Potom obrúčku "nadstavil"- dorobili.
Mne obrucku muz precvakol herkuleskami, trosku ich upravil, lebo nic ine nefungovalo. Skusali sme mydlo, olej, nit a nic, max som ziapala od bolesti. Nakoniec som obrucku vymenila v zlatnictve za nausnice 😁.

Ked nepomoze namocit cely prst do oleja a pomalicku s prstenom otacat (a priebezne olejovat) a ani v zlatnictve si nebudu vedet rady, tak by som isla na pohotovost. Tam by si mohli pomoct. Alebo skor k lekarovi chirurgovi.