Kde zmenšiť zásnubný prsteň v okolí Prešova?

frederikasucha38
5. júl 2025

Dobrý deň, nemá niektorá skúsenosť so zmenšovaním snubného prsteňa ? Existuje niekde v Prešove a okolí zlatníctvo, ktoré by to vedelo spraviť expresne, napr. za jeden deň ?
Ďakujem za info 🙂

biba_18
5. júl 2025

zlatníci neradi zmenšujú - lebo sa to robí ťažšie - musia ho rozrezať... takže veľké očakávania nemaj radšej ...

frederikasucha38
autor
5. júl 2025

Tak ale nie je to ich práca ? Samozrejme, že to nečakám zadarmo. Myslela som, že je to bežná prax. Priateľovi pani nanútila bežnú priemernú veľkosť, aj keď vedel moju presnú s tým, že nech si ho dám zmenšiť. Tak teraz nemám veľmi na výber. Ďakujem ale za info, budem hľadať niekoho ochotného

lentilka
5. júl 2025

Ja som si dala zmenšiť prsteň len raz - mal tenulinkú obrúčku a aj tak mi to spojili/zaplátali nepekne. Neviem, či sa to nedalo lepšie, no po tejto skúsenosti nezmenšujem nič. Na vašom mieste by som skôr skúsila vymeniť prsteň za menší tam, kde ho snúbenec kúpil.

biba_18
5. júl 2025

nejde o to či je to ich práca a že za to zaplatíš - ale už to nie je pekné lebo to musia rozrezať - preto to neradi robia…
a preto to nie je bežná prax. musíš natrafiť na ochotného ktorý ťa ale upozorní že to bude vidieť…

sissy27
5. júl 2025

@frederikasucha38 neviem co ti to tu trepu, ze to nie je bezne 😂 uplne normalne sa zmensuju prstene, len za jeden den to asi nebude. Nie kazde zlatnictvo ma aj svoju dielnu, takze to posielaju. V BA by som ti vedela poradit, v Presove zial nepoznam.

beata_k
5. júl 2025

@frederikasucha38 Ak mas v prstni tie haciky, ktore drzia kamen, tak ti to zmensia iba o jednu velkost. Viac uz nie lebo by sa tie haciky prilis uvolnili a kamen by mohol vypadnut. Zvacsa sa zmensuje tam, kde ti ho kupil. Vidiet to nie je vobec. Na monom teda nic nevidno.

tehulka2011
5. júl 2025

viem ze si asi nenechas poradit (ani ja som si nedala 😅), ale ked planujes dieta, tak cislo prstena sa ti po porode zvacsi.

hellionka
5. júl 2025

… ja mám úplne inú skúsenosť. Zmenšiť prsteň nieje žiadny problem pre zlatníka, pokial to ten prsteň dovoľuje - napr. je to obrúčka alebo ma iba jedno očko. Koľkokrát drahsie klenotníctva vyrábajú iba jeden prsteň s tým že ho nostielke upravia a nie určite tam nieje nič vidno … jediný problem sú prstene ktoré majú očká po obvode - to je už určite ťažšie upravovatelne …

beata_k
5. júl 2025

@tehulka2011 Ja mam za sebou porody dva a psty rovnake 😀

hellionka
5. júl 2025

@tehulka2011 to ako prečo? 😅 to je take tvrdenie akože sa Ti zväčší aj noha alebo neviem zadok … ja mám aj po pôrode to iste číslo …49

frederikasucha38
autor
5. júl 2025

Jasné, že beriem do úvahy, že po pôrode sa môžu prsty zmeniť ale to zatiaľ neplánujem. Dlhé roky nosím na ľavom prstenníku iný prsteň a za ten čas mám stále rovnakú veľkosť. Zmenšiť si ho určite dám, neodradil ma nikto :D Je jednoduchý s jedným kamienkom, preto nepredpokladám nejaké problémy. Len cestujem na dovolenku a chcela som si ho so sebou vziať už zmenšený.
Sama som bola prekvapená, keď mi priateľ (snúbenec) povedal, že pani predavačka na predajni ani nemala prstene v mojej veľkosti a neponúkla mu žiadnu slúžbu zmenšenia, preto to musím riešiť u nejakého iného klenotníka. Tak si prečítam recenzie a nejakého vyberiem. Ďakujem za rady baby 🙂

biba_18
5. júl 2025

@sissy27 prosím, nevyjadruj sa o niekom že trepe - lebo mám v rodine zlatníka a viem že ľudia si to predstavujú ako hurvínek válku - takže netrepem, ale mám to priamo od neho. jedine že by podľa teba trepal on…

maryetta
5. júl 2025

Zalezi ci maju svojho zlatnika. Ja som si davala v Bj a do 2dni som mala hotove 😉

sissy27
6. júl 2025

@biba_18 tak mozno ten tvoj zlatnik v rodine je lemravy alebo nesikovny, pretoze zmensenie prstena je uplne bezna zalezitost. Dala som si ich zmensit niekolko, kedze mam velmi stihle prsty a v mojej velkosti je velmi maly vyber a nikdy nikto s tym problem nemal a ani na jednom to vidno nie je. A dokonca aj u roznych zlatnikov.

nelka93
6. júl 2025

Ja som zmensovala, ale v BA, cca týždeň to trvalo.v izlato

pulcinella
6. júl 2025

@frederikasucha38 najlepšie je dat zmensit tam, kde bol prsten zakupeny 🙂 oni to väčšinou ponukaju ako sluzbu pre ich zakaznikov.

frederikasucha38
autor
6. júl 2025

@pulcinella Áno, určite by som to tak riešila, avšak v tom konkrétnom zlatníctve takúto službu nerobia. Preto musím hľadať nejaké iné

maryetta
6. júl 2025

Skus na Hlavnej zlatnictvo Juwel.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simiik12
11. júl 2025

Zlatníctvo Topas Prešov

luckaiza
Dnes o 07:07

ja som davala zmensovat prsten zlaty po mamke v Aque je zlatnictvo a krasne mi to urobili a to dost mi zmensovali a prsten mal este aj kamienky a krasne to urobili a este to co dali prec zlomok zlata mi odratali z ceny