icon

Záujem o kúpu pozemku, no nikto sa nám neozýva

dubek
9. máj 2020

Ahojte možno sa to sem nehodí ale keď sa niekto nájde kto ma skúsenosti tak mi nechajte prosím koment našli sme z manželom v našej dedine pekný pozemok na výstavbu domu má ho vo vlastníctve Bratislavský pozemkový fond poslali sme geod.plan povolenie z obecného o výstavbe všetky papiere a od decembra žiadna odpoveď nič nemá niekto skúsenosti ako dlho sa čaká dosť nám to súri volali sme tam ale oni sami nevedia že ako to bude trvať dlho

normab
9. máj 2020

Pozemok nie je vas a mate povolenie pre stavbu? To sa mi nejak nezda..inak so Slovenskym pozemkovym je to na riadne dlho..preco to nie je obecny pozemok? Je to nejake pole?

dubek
autor
9. máj 2020

@normab áno je to pole asi približne na ako dlho?? Ono to je také predbežne že ak to od kúpime možné tam staviat

koniarova
9. máj 2020

@dubek to môžete riešiť kľudne aj pár rokov. SPF to strašne dlho trvá. Ešte sa môže stať, že pozemok má v prenájme nejaké družstvo a to aj na napr. 15 rokov.

normab
9. máj 2020

@dubek no pokial viem, tak SPF predava pozemky iba za nejakych podmienok, napr. vymenou za iny, ak je to v ramci vseobecneho prospechu, dialnice atd.. teda ak nie si nejaky mafos s politickym napojenim..vid co sa deje v PPA teraz.. popripade su tam neznami vlastnici a spf to iba spravuje..
https://pozfond.sk/prevod-a-vecne-bremeno/preda...

midka
9. máj 2020

Viem, ze jedna kocka,, tupisala, tusim, ze 5 rokov to riesili,, nakoniec,, to nechali tak,,,nenasli spolocnu,, rec,,,

stankot
9. máj 2020

@dubek my cakame rok a pol,dokonca ho mame uz 8 rokov v prenajme a nic...vzdali sme to a kupili inde a iny...

dubek
autor
10. máj 2020

Ti vážne? Mala som si to zisťovať skôr keby som vedela hľadala by som tiež inde 😏😏 neviem teraz ako ďalej

dubek
autor
10. máj 2020

A ešte otázočka keby že si to prenajmeme nemôžme tam staviat hej že??

koniarova
10. máj 2020

@dubek nie. A SPF vám to určite neprenajme.

koniarova
10. máj 2020

@dubek teda ak je to v extraviláne. V intravilane áno, ale ako ornú pôdu.

dubek
autor
10. máj 2020

@koniarova je to v intraviláne

marca12
10. máj 2020

@dubek taketo pozemky maju v najme polnohospodari a bude to na dlho. Zavolaj tam a posur ich nech sa vyjadria. Tazko povedat,ci vam vyjdu v ustrety,kazdopadne to bude na dlho.

stankot
10. máj 2020

@dubek my mame prenajaty od SPF takze nieje tak ze urcite nie,ale stavat na prenajatom urcite nie...

kozarovab
10. máj 2020

Ak je to "pole" ako píšeš, tak asi ťažko stavať, veď orná pôda sa musí preklasifikivat na stavebný pozemok aby si dostala povolenie k stavbe,....o zmenu druhu pozemku sa žiada na pozemkovovom úrade a nehovorím ešte o tom co ukazuje uzemny plán. Do toho by som nešla....

dubek
autor
10. máj 2020

@kozarovab ale tam stávajú domy je to v územnom plánovaní môžu sa tam staviat domy