icon

Zavojnatka rybka

summersunny94
17. sep 2021

Ahojte žienky prosím vás viete mi poradiť, dcérke sme kúpili rybku - zavojnatku, povedali nám v chovprodukte v obchode že jej stačí jesť len raz za 3 dni. Podľa mňa to je aj dosť málo nie? Máte nejaké skúsenosti, ak máte túto rybku? Ďakujem vám vopred za odpoved. 😊

Zavojnatka rybka
annamalaga
•
17. sep 2021

Zavojnatka je ryba do jazierka alebo akvária 120l plus viac. Rozhodne nie do gule.🤦‍♀️ Ryba časom zošalie a zdochne.

annamalaga
•
17. sep 2021

Kúpiť veľké akvárium zasadiť živé rastliny a kúpiť poriadnu filtráciu a rozhodne to nieje lacný spáz.

summersunny94
autor
•
17. sep 2021

@annamalaga prečo nám potom predávajúci povedali že to je najvhodnejšia rybka do tohto akvaria?

evamea
•
17. sep 2021

@summersunny94 Predávajúci očividne je len predávajúci, bez skúseností. Do tohto akvária nie je vhodná hádam žiadna ryba, ktorá by v ňom dlhodobo vedela fungovať bez ujmy. Ani bojovnice nemajú dobré podmienky v tých mini beta akváriách.
Ak chcete rybky, a nechceš veľa investovať, kúpte si aspoň 30L akvárium, zopár razboriek tam vydrží, prípadne krevetky.

summersunny94
autor
•
17. sep 2021

@evamea ok ďakujem za radu

evamea
•
17. sep 2021

@summersunny94 Nie je začo, skús pozrieť rybky do menších akvárií, treba ho nechať najprv co najdlhšie zabehnúť bez rýb a s rastlinami a filtráciou a potom sa rozhodnete, aké osadenstvo. 🙂

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
lintu
•
17. sep 2021

Do tohto gulateho akva su fajn mozno tak slimaciky a krevetky. Samozrejme len ak v nom budu aj nejake nenarocne vodne rastliny. Skor ako nieco dalsie kupite, pokukajte akvaristicke fora. Najdete tam kopu info a inspiracii od ludi, ktori sa akvaristikou realne zaoberaju. Predavac je, zial, casto naozaj len predavac...

summersunny94
autor
•
17. sep 2021

@lintu dobre tak ju dám kamarátke do jej akvária kým si my nekupime . Ďakujem za rady

evamea
•
17. sep 2021

@lintu Mňa veru viac bavia slimáky a krevetky, ako rybičky ako také. 😁 Len tých kreviet je stále viac a viac, kotia sa tam ako divé 😁

daom
•
17. sep 2021

To musel byt fakt odbornik v chovprodukte, v zivote rybky nechoval 🤦‍♀️

jankalukasova
•
17. sep 2021

@daom v chovprodukte chcú hlavne predať a je im jedno čo a jedno komu, čím skôr tá ryba skape, tým skôr prídeš a kúpiš ďalšiu. Zažila som, že predavač núkal pani terčovca do 50l akvária. Vraj to je nenáročná ryba.

@summersunny94 do tej gule si daj rastlinky alebo slimáky, je nevhodná pre akúkoľvek rybu.

sarinka2012
•
17. sep 2021

Do tohto aquaria nie je vhodná žiadna ryba, je to dekoračný výmysel chorých ľudí, poviem uprimne, nie som človek čo by mal plný dom zvierat ani k nim extra neinklinujem ale toto príde aj mne ako týranie 🙄

summersunny94
autor
•
20. sep 2021

Zienky už má rybka nové akvárium so všetkým čo k tomu patrí, a chcem sa vás spýtať znesie sa malinka korytnačka písmenkova s takouto rybkou v jednom akvárium, Alebo korytnačku radšej nekupovať k nej? 🙂

evamea
•
20. sep 2021

@summersunny94 to je zlý nápad.. Korytnačka a rybky, to nejde dokopy.. A tá korytnačka je zatiaľ malinká, ale vie poriadne podrásť. koľko litrové akvárium nakoniec máte? 🙂

sarinka2012
•
20. sep 2021

@summersunny94 My sme mali korytnačky spolu s rybičkami ( a normalne tie velké vodné) a pokial boli denne krmené tak nebol problém, ani ich nenapadlo loviť rybičky ale raz sme išli na dovolenku k moru a poprosili sme bracha aby ich siel každý druhý deň skontrolovať a nakrmiť a celkom dobre to klapalo až na posledný deň ked sme prišli tak ked partner otvoril dvere na byte na druhom poschodí, ja som bola ešte na prízemí s malou, to bol smrad ako po mrtvole....korytnačky ulovili polku rybičiek ale nespotrebovali všetko maso a to tam hnilo v tej vode a to dokázali za dva dni od poslednej bratovej návštevy - takže moja skúsenosť, kým je lovec nažratý nie je problém 🙂