Zažili ste v poslednom čase niečo pekné?
baby keďže všade je tak ponuro a sama choroba
zažili ste niečo pekne poslednú dobu v živote alebo tak.
nejaký úspech
mam dosť mimo náladu a chcem sa utešiť že život nie je naozaj taký krutý ako sa niekedy zdá
ďakujem
@baboobchod mne sa tak raz stalo, ze som sla do drogerie s najmensim v kociku a pani predavacka hned, ze jej, Vy mate babatko? Ani som si nevsimla, kedy ste boli tehotna 🤭! Velmi ma tym potesila, ze si ma vobec pamatala, i ked tam chodim casto, no predsalen im sa popred oci premelu stovky ludi denne... Niekedy aj "obycajna" predavacka dokaze v zivote viac ako daky "superdolezity" manazer... a sice rozdavat ludskost a radost a to je viac. Bol to taky mily maly zazitok, uz je tomu viac ako 5 rokov, ale vzdy si nan spomeniem, ked idem do tej drogerie.
@autorka ono vzdy sa deju aj pekne veci, len sa nam zdaju malicherne a nepodstatne a vahu prikladame tym negativnym. Je to o nasmerovani nasej optiky. Jasne, su situacie, kedy to inak nejde (smrt blizkeho, vazna choroba...), no aj po tom, co sme v dosledku tazkej situacie boli nuteni sa zastavit, sa treba po odsmuteni sustredit na to dobre. Neraz som si vsimla vo vlastnom zivote, ze to zdanlivo zle mi pomohlo upriamit pozornost na to dobre a "samozrejme" v zivote...
Mna dost ovplyvnuju i knihy, tiez mi nejedna z nich ukazala ako dobre sa vlastne mame.
A niekedy si treba i sami pomoct, urobit si lenivy den, zapalit sviecky, zababusit sa do makkej deky a pustit si prijemnu hudbu, zobrat do ruk knihu... Alebo si pustit hudbu nahlas a kludne si zatancovat, ci urobit si doma vecer s rodinou horucu cokoladu alebo zavolat susedku, s ktorou sa len zdravime, na kavu / caj...
Mne sa tak raz stalo, sla som vytahom dolu, lebo zvonil postar, vybehla som len v pyzame, 3-rocny syn so mnou... Vo vytahu sa k nam pridala starsia suseda z toho isteho dovodu a tiez v pyzame 😁 ...po prebrani posty nas zavolala ku sebe, malemu nabalila sladkosti a snad hodinu sme u nej kecali, vekovy rozdiel medzi nami pomaly 30 rokov 😉
Inokedy som tiez bola dolu pre postu a pristupila do vytahu vyse 70-rocna suseda a ked videla, ze sme z najvyssieho poschodia, hovori, ze po tom vzdy tuzila, vidiet vyhlad z takeho poschodia. Tak som ju hned pozvala, pokochala sa vyhladom a snad hodinu sme sa rozpravali 😆
...niekedy staci fakt malo, byt spontanny (bezne nechodim na navstevy v pyzame ani ja) a vyjst zo svojej komfortnej zony. Byt sam tym, co ponukne nieco dobre (aj keby len usmev, ponuknut z cokolady aj kolegyni, s ktorou sa moc "nemusim"...) a necakat len ako dekoracia na policke, kym ma niekto premiestni niekde, kde bude vsetko perfektne 😉
Dnes cestujem na Slovensko za mojimi dospelymi detmi a vnučkou, to sa veľmi teším,keďže žijeme v Nemecku a zamrzelo,že 13 rocna dcera nechce ist,nema už vzťah ku Slovensku
@veronka1996 No vidis a kolegyna vcera volala na ocne a dnes na obed ma termin vysetrenia. Brutalne ju to potesilo. Ziadna znamost, uplne cudzi ocny lekar, 0e za objednanie. Krajny vychod republiky.
Perfektne som nakúpila v sekáči, keďže som pribrala po 2 deťoch konečne. Ale už viac by som nemusela priberať 🤣
Mna tesi toto krasne pocasie, jesen ktora ozaj hyri krasnymi farbami🍂🍁, treba sa tesit aj z malickosti,lebo naozaj su vsade naokolo😉
Kuriér mi vždy pochvali parfum/ vôňu
Mne ku stastiu staci, ak ma objimu moje deti alebo muz. Alebo na otazku, cia si? Povie mamina. Alebo ma drzi za ruku kym zaspi. Alebo prave teraz, ked ich pocujem jasit sa v bunkri, co som im postavala.
Každý deň keď prídem domov z práce a čakajú ma tam moje tri lásky. Keď sa tie moje 2 malé opičky na mňa zavesia a povedia,že sa na mňa tešili 🙂 Manžel, ktorý všetko do 18tej s deťmi zvládne vrátane učenia. To je pre mňa šťastie, aj keď sa niekedy nedarí,pokiaľ máme pri sebe svojich ľudí, máme veľa.
@veronka1996 na margo toho masla...dá sa vyrobiť jednoducho a rýchlo aj doma kedykoľvek
AUTORKA
často zažívam teraz návrat do detstva tým zdravým smerom. Nechcela by som sa vrátiť do tých časov, lebo boli ťažké, ale darí sa mi vrátiť sa do detského postoja ktorý som mala:
"Táto hračka mi robí veľkú radosť. Je mi úplne jedno čo si myslia iné deti, ja sa tak teším, že ju mám, a budem ju všade nosiť, hurá."
"Som spokojná s tým ako vyzerám. Stačí si dať nejakú peknú sponku do vlasov a ide sa von, mám svoje telo rada."
"Mám veľmi rada ľudí z mojej rodiny a mám rada niektoré rozprávky a pesničky. Vôbec sa nepotrebujem pretvarovať pred ľuďmi a tvrdiť, že
mám rada to, čo oni."
"Keď niekto začne hovoriť o nejakej svojej záľube, ktorej ja nerozumiem, tak ho vypočujem a nechám nech sa raduje. Nevysmievam sa mu, je to proste jeho vec že má tak strašne rád Bugs Bunnyho, ja mám proste radšej Disney rozprávky a pohoda."
... na dospelejšiu tému, zažila som teraz klasický čas s rodinou na jesennom oberaní jabĺk a potom hostina v chalupke.
V septembri som si vyskušala adrenalinovy vodny šport, bolo to ťažké ale super.
Začinam jeden jazykovy kurz a je to velmi zaujímavé, fascinuje ma to, cudzie jazyky ma vždy bavili.
Ja mám teraz ťažšie obdobie, premaham sa a nejako fungujem, ale potešil ma ráno malý vtáčik, dosť dlho mi vyspevoval na balkóne... A teraz sa teším ako poteším dcérku, keď po ňu na obed prídem do škôlky.
Mne pár dní dozadu povedal synovej (5) spolužiačky otec že môj drobec je ten najprajnejši chlapček akého pozná ☺️
@veronka1996 autorka sa pytala co nas potešilo😊😊😊a nie tahať politiku do každeho prispevku🙄
@pelian život je taký aký si ho spravíme ? Prepáč ,ale to sú ezotericke kecy. Keď si mladá rodina na Ukraine vlastnoručne postavila som ,ktorý je aktuálne v ruinách ,či ženy a ich deti niekde na blízkom východe počúvajú sirény a nad hlavami majú padajúce bomby ,ti si tiež urobili takýto život ? Alebo keď ťa niekto prepadne a olupi a ešte aj tí ublížiť tak vlastne ty si si to spravila sama ?
Bola som so sestrou na obed v reštaurácii a potom na prechadzku😊
koncer IL Divo na ktory ma zobral muz.Velmi ma tam potesila jedna starsia pani, ked sa predierala na miesto cez nas, ma pochvalila, aka som pekna 😉 koncert s dcerou v Prahe a ako sa neskutocne tesila z toho a ja nakoniec tiez, aj ked sa mi tam velmi nechcelo ist, ale stalo to za to 😍 no a nakoniec co ma teraz najviac tesi, ze moja sestra, ktorej v auguste zomrel muz, dostala u nas socialny byt.Zacne s detmi novy-verim, ze krajsi zivot ❤️
Ešte pridám. Môj prostredný zať, Chorvát, ale bývajú na Slovensku, v týchto dňoch oslavuje okrúhliny. Tam dolu u nich. A majú také dobré vzťahy s najmladšou a jej anglickým manželom, že tí to prileteli z UK tam s nimi osláviť. Čo viac si jedna mama môže priať, ako takéto vzťahy medzi dospelými deťmi? A na Vianoce chcú všetci prísť k nám. Teraz začínam rozumieť mojej mame, typickej manželke a mame jej generácie, že považuje za svoj najväčší životný úspech, ako mi raz povedala, "tri dobré vychované deti". Vtedy sa mi to zdalo málo. Žiadna extra kariéra, extra dovolenky... Dnes?
Tiez mam tazsie obdobie momentalne uz taky mesiac, vsetko to na mna popadalo, aj vlastnymi nespravnymi rozhodnutiami, hoci som ich dlho premyslala, ako sa rozohodnut a pripadali mi spravne, nakoniec to vypalilo opacne. (Narocne je to aj preto, lebo nemam v nikom oporu, naopak este ja musim poskytovat oporu druhym dospelym) a tiez hladam tu slamku, ktorej sa chytit, niekedy sa mi to na chvilku podari, kym zase nepridu otravne myslienky. Viem racionalne, ze je to len obdobie a pride zase slnko, ale niekedy je tazke prezit to narocne obdobie. A to sa ozaj snazim mysliet pozitivne a byt aj vesela - ved sa vravi, ze clovek si to k sebe pritahuje - no neviem, tentokrat som aj zapochybovala o tomto presvedceni, lebo som si vobec nebola vedoma niecoho negativneho a aj tak sa mi vela veci pokaslalo.
A z tych drobnosti, co potesia: obdobie jedlych gastanov na ktore sa cely rok tesim, napriklad.
Dnes má milo potešila dcéra, ma autizmus a v škôlke ju pochválila učiteľka, lebo že keď sa dnes rospravaly tak Natálka prvýkrát niečo aj povedala zrozumiteľne ( dcéra má 4r a prvy rok v špeci škôlke). Doteras bud len kričala alebo blabotala svojou reč.
@veroniatkop pekne
Ja som zažila, môj synovec sa zenil pár týždňov dozadu, stres pred svadbou čo sme mali na svadbe vystriedal úsmev a radosť sobášom v kostole. Bola to jedna krásna a velka zurka so živou kapelou a úžasnou zábavou. Ostali nám krásne spomienky, ako sme sa celé rodiny zomkli a oslávili deň mladomanželov spolu s nimi. Veľa mladých dnes už upusta od klasickej svadby, žije len tak, čo mi vôbec nevadí, aj keď všetko má svoje výhody aj nevýhody.
Diskusiu čítam až teraz, ale v deň založenia, som mala pekný deň a pre mňa absolútny úspech. V 43 rokoch som urobila opravnú skúšku na vodičák, dokonca s pochvalou. Ráno, počasie otrasné, skoro aj pršalo, veľmi som sa bála, ale nakoniec mraky boli v môj prospech, lebo ma aspoň slnko ráno neoslepovalo. A tú radosť môjho syna, keď som mu TO oznámila 🤩🤩🤩.
dnes to uzavriem - prišla som z výletu, z tých 4 dní čo nemalo pršať nám pršalo v najnevhodnejší čas, samozrejme dáždniky ostali doma šak nemá pršať 😂 dnes na letisku ma dala vyzuť baba čo nás kontrolovala na letisku, ale potom v duty-free shope mi chýbalo asi 50 pencí lebo už som nechcela meniť papierové peniaze čo som mala a pán čo platil za mnou mi dal libru aby som mohla zaplatiť 🥰 z letiska nám zrušili asi 3 bolty, tak že ideme autobusom a ten na hanbu sveta meškal vyše 15 minút - ale už nohy vyložené, zatiaľ to vyzerá na dobrý výlet, uvidím či sme ešte niekde cestou nelapili kovida 😂😂 ale ten pán z letiska má moju vďačnosť 🥰 inak, v tom aglicku je úplne iný svet, tam sa vám ospravedlnia keď vy im stúpite v metre na nohu, lebo vám zavadzali 🤦♀️
@findomatej gratulujem
Autorka - ďakujem 🙂

Napríklad dnes mi spravila náladu pesnicka..Pohoda..Kali...je výstižna...že sa máš tešiť aj s toho že svieti slniečko...pusti si, možno si z nej niečo vezmeš...❤️ netráp sa tým, čo nemôžeš zmeniť..