icon

Zberateľstvo - pohľadnice

pia22
16. aug 2013

Sú tu nejaké maminy, ktoré sa zaoberajú týmto hobby? Dúfam, že tu niekoho z nás nájdem 😉

adorableduck
•
16. aug 2013

Ja som si od detstva zbierala pohľadnice, ale už som sa tomu dlho nevenovala. Iba ak niekto šiel niekam na dovolenku, tak som si jednu "objednala" 😉 Škoda, teraz by som už mala mega zbierku 😉

kmkke
•
16. aug 2013

@pia22 Moja mamka, ma ich vyse 30000 v krabičkách pod postelou 🙂

pia22
autor
•
18. aug 2013

@adorableduck ja práve začínam 😉
@kmkke wáááu tak to už je iná zbierka teda 😵 A čomu sa v zbierke venuje?

marian86
•
18. aug 2013

v mladosti zbierala som aj ja... 🙂

kmkke
•
18. aug 2013

@pia22 Všetkému. Ona to má tématický podelené v krabiciach - Kvety, mestá, zahraničie, Vianoce, Veľká noc. Raz za čas to "prerúbe a prepočítava" (fakt na každej krabici je číslo že koľko tam toho je a čo tam je) a to je zahataná detská izba veľkými kopami - ešte dobre že už tam so sestrou nebývame a má izbu navyše kde sa môže realizovať 😀

pia22
autor
•
18. aug 2013

@marian86 ja som tiež v detstve zbierala kadečo, asi ako väčšina 😉 A teraz sa k tomu vraciam, ale obrázky zo žuvačiek a servítky to asi už nebudú 😀
@kmkke uf, tak to by som ja nemala kde dať a drobec skôr ako za 15 rokov izbu nevyprázdni 😀

kmkke
•
18. aug 2013

@pia22 Nechcem aby to vyznelo nejako morbídne, ale za takých 15-20 rokov keď budete mať voľnú izbu sa ozvite, možno budem vypratávať detskú od krabíc 🙂))))))

pia22
autor
•
19. aug 2013

@kmkke tak toho sa nebojím 😀 U mňa to nie je o kvantite a keďže mám vymedzené dosť konkrétne špecifiká, tak ani nebude a nehovoriac o tom, že ani financie by na to neboli. Kvantita je rizikom, pokiaľ človek zbiera "všetko", to sa skutočne môže zbierka rozšíriť raketovou rýchlosťou.

bancanska
•
19. júl 2016

Dobrý je tu ešte niekto kto zbiera pohľadnice miest,obci a rád vymeni som s východného slovenska a teraz byvam v Prahe

andreaa1977
•
27. máj 2017

Aj ja zbieram pohľadnice v detstve kde som bola tam som si kúpila, a teraz tiež tak tomu je.Ale je ešte veľa miest a obcí čo mi chýba do zbierky. Mám aj nejaké na výmenu ak by mal niekto záujem.

jankavt1
•
17. júl 2017

Ja zbieram pohľadnice Vranova nad Topľou, Varanno, Varannorol 🙂 Keby niekto mal, rada sa jej ujmem.

andreaa1977
•
3. feb 2018

@bancanska Ahoj mas aj nejaky zoznam , alebo zbieras vsetko? Ja tiez zbieram pohladnice.

andreaa1977
•
3. feb 2018

@pia22 aké pohľadnice konkrétne zbierate?

bancanska
•
5. feb 2018

@andreaa1977 ahoj konkretne miest a obci teraz aktualnych ako novšie zatim slovenska to zbieram pre otca ktory chce vydat katalog všetkých obci a miest v SR a prejde na ČR a plus ine zo zahranicia a ma rad klasicke male pohladnice nie tie dlhe

andreaa1977
•
5. feb 2018

@bancanska len niektore obce maju len dlhe pohladnice a nie kazda obec ma vydanu pohladnicu,je velmi vela obci co pohladnice vobec nemaju.Niektore obce maju pohladnice len drevenych kostolov ako Tročany, Hervartov, Lukov...Mám aj nejake na vymenu.

cacianka
•
5. feb 2018

mohli by ste prísť do skupiny Zberateľstvo, nech to trochu ožije.
aj ja mám odloženú hromadu pohľadníc, najviac mestá a obce od nás aj zo sveta, tiež V. noc, Vianoce, kvety, psy, kone, zvieratá mix, ilustrované a mix rôznych.
sú zahrabané v pivnici a ak by som sa k nim archeologickým výskumom dohrabala, rada by som ich vymenila. zbieram svadobné oznámenia tak ak by ste mali niekto záujem, odkladajte zháňajte, neskôr vymeníme.

bancanska
•
5. feb 2018

@andreaa1977 to viem otec piše priamo na starostu alebo primatora ohladom pohladnic ale teraz pisal čo su obce pri Madarsku tak s 30 obci mu odpisali 3 a viem ze vsetky nemaju hlavne obce menej nez 300 obyvateľstva ale najdu sa aj vynimky podla zakona by sa mala kazda obec neako reprezentovať prave ale možem zistit u otca aka oblast mu chyba ci nemas nieco na vymenu a ty zbieras len slvovensko alebo vseobecne

andreaa1977
•
5. feb 2018

@cacianka nejake mam rada pomenim.

andreaa1977
•
5. feb 2018

@bancanska nie ten pan sa vola inac.ja zbieram slovenské.ceske aj zahraničné ale teraz som sa pustila na slovenské mesta mi chybaju asi 32 a obci no tych oveľa viac.Lozorno okres Malacky mali v roku 2003 minuli rok som tam bola a nemali .

sisi587
•
22. aug 2023

Ja tiež zbieram pohľadnice už od detstva, páčia sa mi rôzne, či už mestá, alebo zvieratá, rozprávkové, osobností, vianočné, veľkonočné, kvety atď...

cacianka
•
23. aug 2023

@sisi587 nejaké mám voľné

sisi587
•
23. aug 2023

@cacianka môžete mi poslať do správy, aké máte voľné 🙏

cacianka
•
23. aug 2023

@sisi587 všetky druhy, žánre. Z každého sa nájde viac či menej.

cacianka
•
23. aug 2023

@sisi587 z tohoto výberu mám z každého.
Ja zbieram svadobné oznámenia, tak by som aj rada vymenila, úplne symbolicky

hiro
•
23. aug 2023

(ja zbieram stare pocitace ale ak nejake pohladnice najdem tak napisem, mam taky pocit ze sme dost vyhodili 2-3r dozadu)

sisi587
•
23. aug 2023

@cacianka nemám žiadne svadobné oznámenia navyše

cacianka
•
24. aug 2023

@sisi587 stužkové, promočné, jubileá....
kľudne mi napíš do IP adresu, a čo by sa ti hodilo poslať, zabalím obálku a pošlem.
časom ked niečo natrafíš pošleš