icon

Zbité a opité dievčatko

5. jan 2022

Ženy som zhrozená kde sa dostala naša spoločnosť.Akeho zverstva sú schopné mladí ľudia.Citala som to aj na stránke na FB Miloslavov...vraj útočníčka je dcérou policajtky a určite sa to ututle.Stara známa partia ...sú to psychopati či narušené osobnosti?kde sa stala chyba, že teenegeri sú schopní niekoho zbiť, vyzliecť do naha, opiť na silu a ešte si to fotiť a natáčať??Sú za tým mobily, rodina, čím to je, že niekto dokáže takto ponížiť druhého veď to dievča má traumu na celý život!Moja známa je sestrička dievčatko bolo veľmi dobité...veď mohla zomrieť!Viete kde máte svoje deti, s kým sa stretávajú, čo robia?Preverujte je to hrozne...

autor
5. jan 2022

@tykat a všetci mlčali a nikto sa do toho nepustil.Cez starostu, riaditeľa školy, rodičov, ľudí byvajucich v dedine nechce sa mi veriť, že, ak by to hnali dopredu nič by nedosiahli.Je to spoluvina aj ostatných.Tak, keď ma nevypocuju na obecnej polícii idem ďalej.Ale to tak býva každý je hrdina až po funuse.Ked to takto funguje len u detí, ktorých rodičia su policajti čo sa deje vo vyšších kruhoch?

mircalla
5. jan 2022

Je to strasne. Vies co mna zaraza, ze isla von so 16-rocnymi a s mamou sa mala stretnut o siedmej? Je tma. Syn moze ist von tak, ze je maximalne pri dome 200 metrov, ma mobil, musi sa hlasit po 2 hodinach, bud ide domov alebo sa dohodneme, ze sa to predlzi. A hlavne poobede po skole, nie o 19 hod. Ma tiez 11.

vanda323
5. jan 2022

@zuzi0911 Hrozný svet! Je mi to veľmi ľúto

biela_sova
5. jan 2022

@h2 Ahoj H2, rada by som ponukla (psychologicku) pomoc rodine 11 rocneho dievcatka. Ak ich poznas a mali by zaujem o stretnutie, pomohla som uz desiatkam deti z tazkych okolnosti. Samozrejme zadarmo. Ja sa k nim nedopatram. Kludne, som tu. Papa dobru noc

zuzi0911
5. jan 2022

Vieš. Ja som mala spolužiaka. Ktory síce nebol agresor, alé flakac. Neučil sa, v škole bol raz za 3 týždne aj to ne pripravený. Drzi a podobne. Zrazu mu bolo povedané, že nebude do ďalšieho ročníka pusteny.... Co sa stalo?! Prišli jeho rodičia. Vyhrozili sa celej škole
.. Tak chlapec prešiel pomaly s vyznamenaním a flakal to ďalej... No toto je nič....
Nič oproti tomuto... A ja naozaj verím, že toto bude mať dohru....

zuzi0911
5. jan 2022

@vanda323 aj mne. Hlavne keď si predstavím, že moja mladšia bude mať 11r...

tykat
5. jan 2022

Verte rodicia sa stazovali, a dokonca mali s tymi vyrastkami potom problemy. Je to banda 13-15r deti, nielen od nas, ani to 11r dievcatko nebolo od nas. Sikanovali v skole, terorizovali mensie deti v dedine... ale vzdy sa to ututlalo (asi vdaka rodicom hlavnej akterky, takto sa aj prezentovala). Teraz to presvihli. A vdakabohu za tie videa, inak by sa to ututlalo znovu a nic sa nevysetrilo. Od utorka to na FB nasej dediny vrie, je tam mnozstvo informacii, fotky dotycnych, videa, ludia pridavaju svoje skusenosti s touto bandou a dotycnou slecnou. Je to cisty hnus co vyplaval na povrch, sama som zhnusena a otrasena kedze hlavnu akterku z videnia poznam (uz od skolky) a otca tiez (jeho reakcia ma uplne dorazila, pisali mu ludia ktori jeho dceru poznaju, aby otvoril oci, pozrel si tie videa a netrepal ze dcera dava prvu pomoc). Verim ze sa to teraz konecne nezametie pod koberec.

tykat
5. jan 2022

@mircalla prisla myslim vlakom alebo autobusom cca o 17tej, este predtym mame volala. Potom ju mama cakala o 19tej na zastavke, tak sa mala vratit... ale neprisla, ani sa jej uz nedovolali.

annm81
5. jan 2022

@vanda323 Myslím, že si veľká výnimka. Dnešné deti sú zvyčajne kontrolované omnoho viac, ako bývali v minulosti. Celá moja generácia behala vonku po sídliskách s kľúčom na krku dávno pred 10. narodeninami. Ja osobne som mala voľnú výchovu v tom, že ma nik nijako extra nekontroloval a že nebolo veľa vecí, čo som mala zakázané. V 15 rokoch som prakticky nemala stanovenú večierku ani som sa nepýtala, či niekam môžem ísť. Jednoducho som oznámila kam idem a kedy prídem. Ale vyžadovala sa odo mňa zodpovednosť za moje činy. Nikdy som nikomu neublížila, nikdy ma nedoniesli policajti, alkohol som prvýkrát pila ako plnoletá a za celý život som sa neopila. Takže naozaj toto nemusí byť nevyhnutne záležitosť toho, či dieťa má super prísne pravidlá alebo nie. Mala som dosť spolužiakov, čo keď sa prvýkrát dostali z domu od prísnych rodičov napr. na lyžiarsky, nevedeli sa z toľkej slobody vtrepať do kože.

@tykat Ja otca neospravedlňujem. Dokonca ho ani nepoznám a nepoznám tak ani jeho štýl výchovy. Nepoznám ani žiadne podrobné detaily, nemám záujem ani pozerať si tie videá. Chcela som len upozorniť na to, že jeho reakcia, keď obviňuje obeť a ospravedlňuje svoje dieťa vôbec nemusí byť o drzosti, ale že veľmi podobne by sa zachovala veľká časť rodičov - aj tých, čo súdia a prisahajú, že oni by liezli po kanáloch.

vanda323
5. jan 2022

@zuzi0911 Ako im pomôcť? Zdá sa mi že dievčatko je z takej jednoduchšej todiny

tykat
5. jan 2022

@annm81 ...tak tento otec rozhodne nie je ten pripad, ktory popisujes.

vanda323
5. jan 2022

@annm81 Tak ja som zas nebola taká, mňa rodičia museli hnať vonku do slova!

zuzi0911
5. jan 2022

@annm81 tak ja som mohla ísť von do 22,00 v 17 r. Aj to som si mohla vybrať ci tak budem v piatok, alebo v sobotu inak o 19,00 doma... Cez týždeň max na hodinu....až v 18 som mohla ísť na noc napr ku kamarátke ci k priateľovi . Ale iba cez víkend. Cez týždeň keďže som chodila do školy som musela o 20.00 už cusat doma...
Ake teda keď som bola menšia ako 10 r.. Áno celý deň som mohla byť vonku pred bytovkou cez prázdniny ... Ale max do 19.00..nikdy nie dlhšie...
Čím som bola staršia tým som mohla byť kratšie 😀

annm81
5. jan 2022

@tykat Robila si mu odborný psychologický posudok, že vieš, či je presvedčený o nevine dcéry, alebo len klame?

Ja naozaj nechcem byť obvinená z toho, že podobné útoky bagatelizujem, alebo akokoľvek schvaľujem. Len viem, že ľudská psychika je zložitá vec. A tiež, že hnev, pohoršenie a lynčovanie nie je dobrým súdnym systémom. Nech sú vinníci spravodlivo a podľa zákona potrestaní, obeť nech sa z toho dokáže otriasť a spoločnosť nech sa do budúcnosti poučí, aby podobným činom efektívnejšie bránila.

zuzi0911
5. jan 2022

@vanda323 neviem... No verím, že keď sa do tohto kovesova obula tak to bude mať dohru...

vanda323
5. jan 2022

@zuzi0911 Dúfajme, Kristína je ozaj šikovná

tykat
5. jan 2022

@annm81 ...uz sa k tomu nebudem vyjadrovat, akterov poznam osobne, podla toho si robim usudok.

kittykat22
5. jan 2022

@annm81 " Nech sú vinníci spravodlivo a podľa zákona potrestaní " tak to chcem vidiet ked rodicia toho dievcata pracuju pre policiu SR. To chcem vidiet tu spravodlivost. To co pises je uplne mimo. Ved tak vidim, ze dieta vyzlieka 11 rocne dieta tak, aby jej fotili intimne partie. A bude este pisat, ze sa tomu dietatu pacilo? Foter je psychopat.

vanda323
5. jan 2022

@tykat Práve ja ťa rada čítam, ak ich k tomu ešte aj poznáš.

annm81
5. jan 2022

@kittykat22 To je bohužiaľ problém nie tohoto jedného prípadu, ale slovenského súdnictva všeobecne. Je dobré, že obeť, resp. jej rodičia to medializovali.

Znova píšem, pozri si hoci len na wikipedii termín kognitívna disonancia. Áno, je možné aby otec veril svojej obhajobe dcéry.

kittykat22
5. jan 2022

@annm81 prosim ta, prestan ho obhajovat. Dcerenka zjavne mentalne narusena, foter psychopaticky labil ktory sa snazi manipulovat s verejnou mienkou. Obajoba tych dvoch 0 bodov. Ale ona mu to verejnost asi uz vysvetluje, ked si zmazal ucet na facebooku.

jamatkaroka
5. jan 2022

@annm81 súhlasím že ľudská psychika je zložitá, no myslím že v tomto prípade sa snaží otec dcerenku z toho vysekať, nemôže teda priznať jej vinu. Sama neviem ako by som sa v jeho situácii zachovala. Určite vie ako to bolo, no ide o milované dieťa... Chápem teda že to popiera, no obviňovať obeť, že jej ide len o pozornosť je už cez čiaru.

simsalabim
5. jan 2022

@jamatkaroka navyse ked ta obet je 11 rocne dieta.

annm81
5. jan 2022

@kittykat22 Koľkokrát mám ešte zopakovať, že neobhajujem ich čin? Útočníčku som vlastne vôbec nespomenula, len uviedla fakt, že jej otec možno sám úprimne verí, že je nevinná. Pozrela si si to heslo na wiki, alebo inde? Nepozrela, že? Ako človek, ktorý nie je schopný a ochotný pripustiť, že také vnímanie o akom hovorím, je možné, máš dosť vysokú šancu, že sama mu často prepadáš (tento fenomén sa dotýka aj bežných každodenných činnosti, nie len takýchto extrémov).

annm81
5. jan 2022

@jamatkaroka Znova, nemáme informácie ani žiadne posudky, aby sme to vedeli vyhodnotiť. Z nášho viac menej triezveho a nezaujatého pohľadu je jeho vyjadrenie absolútne cynické a nechutné... Ale keby sme boli v jeho koži, veľká časť z nás by konala úplne rovnako. Nie preto, že by sme sa rozhodli vedome klamať, ale že naše podvedomie by nás presvedčilo, že konáme správne a spravodlivo.

jamatkaroka
5. jan 2022

@simsalabim veď to. Len aby si to 11r. dievčatko neublížilo. Na mieste jej rodičov by som sa hneď odsťahovala pekne ďaleko, nech ma od toho kľud

kittykat22
5. jan 2022

@annm81 prosim ta, foter policajt a nepochybne video z utoku videl. Snazi sa manipulovat verejnostou. Samozrejme, ze kazdy rodic nechce uverit tomu, ze jeho dieta je niecoho takeho schopne. Lenze to je teoria asi z cias kedy kazde dieta nedrzalo v rukach smartphone. To sme si mohli 100x nahovarat ake su nase deti svate. Ale tak vidim ze dieta masti ine dieta, obnazuje ho a ublizuje mu NA VIDEO NAHRAVKE, tak asi ostanem ticho a necham to spracovat. Nie ze pojdem na siete vypisovat ako sa to malej pacilo.

annm81
5. jan 2022

@kittykat22 Nemáš tušenia, či by si sama nekonala rovnako. Ale internetové diskusie sú vždy plné sebavedomých, dokonalých ľudí, ktorí majú nadprirodzené mentálne schopnosti a vždy vedia, čo by kedy spravili s čo by nespravili.

jamatkaroka
5. jan 2022

@annm81 ok. chápem čo sa snažíš vysvetliť a súhlasím s tým že keďže nemáme informácie ani posudky, je to len o našich domnienkach. A môj názor je taký, že presne vie čo dcerenka urobila a len sa snaží ju z toho vysekať. Rešpektujem že máš iný názor.

annm81
5. jan 2022

@jamatkaroka Samozrejme, možnosť je aj tá, že je to arogantný hajzel a teraz doma dcérenke nadáva akurát tak za to, že si to natáčali na video. Mne len príde ten lynč desivý, lebo aj tu vidíš ľudí, čo sú absolútne presvedčení o svojej pravde a najradšej by vešali, hoci jediné, čo majú, sú informácie z médií a svoj hnev.