icon

Zčernanie zlatých náušníc

makalka165
11. júl 2011

Ahojte mamičky, neviete čo znamená zčernanie zlatých náušníc? 😒 ušká sme davali nastreľovať, mala 3 týždne chirurgickú oceľ a mala to v pohode a teraz má 3 týždne zlaté, zo začiatku jej trošku hnisali a teraz má ušká v poriadku ale náušnice sú také tmavo sfarbené ale iba vzadu za uškom...

evka4
11. júl 2011

ahoj, to je v pohode, vsetky male dievcatka, ktore poznam a maju nausnicky, ich maju zacernane... aj nasa to ma... ak nausnicu vyberies, da sa to kludne ocistit nejakym prostriedkom na cistenie zlata. mojej znamej v zlatnictve povedali, ze to je normalny proces, ze sa to stava napr. ked dieta uziva nejake lieky, ked sa viac poti... urcite to teda nie je nic zle 🙂

makalka165
autor
11. júl 2011

@evka4 ďakujem, to si ma ukľudnila 🙂

anjelicek26
11. júl 2011

Tak nasa mala ma biele zlato a scernane neboli nikdy, ani ja si ako dieta ci dospela normalne zlate nausnice scernat nepamätam. Akoze patina sa moze vytvorit, ale nie za tri tyzdne a nie az cierna 😖

makalka165
autor
11. júl 2011

@anjelicek26 no oni niesu celkom čierne, len stmavnuté, také ako meď, miestami trochu viac...

anjelicek26
11. júl 2011

@makalka165 - a si si ista, ze do zlata neprimiesali nieco ine 🙄

makalka165
autor
11. júl 2011

@anjelicek26 no tak to netuším keďže som ho nevyrábala 😕 myslíš že to môžem reklamovať?

gubcikova
11. júl 2011

my sme mali od narodenia zlaté a boli stále čierne potom sme prešli po roku na biele zlato a sú stále čisté

gubcikova
11. júl 2011

@makalka165 reklamáciu ti nezoberú,lebo je to normálny proces,poznám veľa detičiek ktoré majú sčernané naušnice,až ked prešli potom na biele zlato,alebo striebro to už nerobilo.očisti preoxidom vodíka

evka4
11. júl 2011

@makalka165 reklamaciu ti urcite neuznaju, scernene nausnicky reklamovala aj moja znama a v zlatnictve jej povedali o tom, ze je to normalna reakcia... sestrina dcerka ma nausnicky z bieleho zlata a tiez jej scerneli... mozno to zavisi od konkretneho dietata...

vvia
11. júl 2011

ja mam svoje nausnice od 3rocnika na zakladnej skole. darovala mi ich moja babka. teraz mam 24rokov a stale v nich fungujem a ta cast co ide cez ucho je scernana a vzdy bola. proste raz za cas sa to dalo ocistit a to je vsetko. vobec z toho nerobim vedu... 🙂

sssimi
11. júl 2011

Ja som sa na to pýtala lekárky, lebo som sa tiež zľakla. Povedala mi, že dieťa má iné PH ako dospelý a preto tie naušničky sčernejú. Nič to neznamená. Moja ich má tiež do 3och týždňov na vrchu ako medené. Pekne sa to dá vyčistiť. No a ako baby píšu-biele zlato má iné zloženie a tie nesčernávajú zo skúseností čo počúvam. My máme 2oje zlaté (jedny ešte po mne) a oboje sčernávajú. Takže určite to nie je tým, že by to bolo nekvalitné zlato alebo niečo podobné.

mianc
11. júl 2011

vraj záleži aj na tom koľko karátové je zlato..