Zdajú sa vám ceny detských vecí v bazárikoch privysoké?
po dlhšom čase som sa rozhodla, že malej idem pokúpiť veci z bazárika, má nastúpiť do školky, tak treba podoplnať, chcela som trička, teplaky, teplakové súpravy a pod. Nakupujem tu nie veľa, ale zdalo sa mi, že prevažne za rozumné ceny, celkom súce veci. No včera a dnes som našla veci za ceny skoro ako v obchode....Segra žije v UK chodí 2-3 krát do roka domov, tak mi donesie čo jej poviem pre decká napr... tak viem, že teplakovka sa tam dá kúpiť za 10-15 libier nová samozrejme značková napr. lonsdale , tričká rukáv dlhý po 3 libry, krátky aj za 2libry samozrejme nové napr. early days, girl2girl
@najmama predávajúca má právo určiť si cenu, akú uzná za vhodné a kupujúca má právo sa rozhodnúť, či kúpi tam ale inde...ty máš prehľad o cenách, za ktoré nakupuje tvoja sestra, ale nevieš, za aké ceny nakúpila tá ktorá predávajúca - ak niekto kúpil tričko za 10€, mal by ho posunúť za 1€, lebo teraz je v UK také isté vo výpredaji za 3libry? a nakoniec - ak máš sestru, ktorá ti dovleče oblečenia koľko chceš, tak prečo vôbec riešiš bazár? 😉
Nájdu sa aj prehnane vysoké, ale nájdu sa aj za veľmi dobrú cenu. Ja si drahé oblečenia nevšímam alebo len očami prejdem, ale všímam si len to čo sa mi oplatí. Zatiaľ mám len dobrú skúsenosť a bola som spokojná. Ale aby som sa nevyhla tvojej otázke, áno je pravda, že niektoré sú až moc premrštené a už to s bazárom nemá nič spoločné.
@najmama u nás v bežných obchodoch sú úplne iné ceny, oveľa vyššie ako tie čo píšeš,, takže aj ceny na bazáriku sa od toho odvíjajú, u nás asi ťažko kúpiš teplákovú súpravu za 10 eur, ja preto objednávam cez sportsdirect. A ešte treba využívať na bazáriku cenový filter a vecami s privysokými cenami sa nezdržiavať.
@najmama samozrejme na bazariku natrafis aj na ceny, nad ktorymi sa len pousmejem a radsej kupim za tu sumu nove oblecko...ale napriklad parkrat som objednala zo sportsdirectu a chapem, preco je to tam take lacne, maloco si udrzalo tvar a farbu, topanky sa porozliepali takmer okamzite....takze netreba len na cenu hladiet, ale niekedy na bazariku kupim kvalitnejsie oblecku mozno za tu istu sumu ako nove, ale v omnoho nizsej kvalite 😉
@najmama veru, je to tak...a ked chces najst nieco pekne a za rozumny peniaz, musis stravit prezeranim inzeratov hodne casu...dalsiou veselou skupinou su mamicky, ktore bez hanby oznacia veci za znackove, pricom uz pri prvom pohlade na fotku je jasne, ze ide o fake a oni to veselo predavaju za cenu znackoveho...na tie si treba davat pozor...ale nastastie sa tu stale najdu maminy, ktore ponukaju pekne, kvalitne vecicky za prijatelnu cenu a spokojne su obidve strany...no na druhej strane, je na kazdej z nas, aby sme zhodnotili, kolko sme za danu vec ochotne zaplatit a ked sa najde taky "hlupy kupi", tak sa nemozeme cudovat, ze sa tu take inzeraty uchytili...
moja skusenost: malemu som chcela kupit tenisky(nove), pacili sa mi lonsdale, len som nevedela, aku velkost, tak som kukla sem do bazariku, ci tu nejaka mamina nema napisanu skutocnu vnutornu dlzku a ostala som dost sokovana cenami...ja som nove objednavala sice cez slovensky eshop, ale z UK a stali ma 9,15eur a tu som videla za taku, alebo dokonca aj dvojnasobnu!!! cenu nosene...takze radim nakupovat aj v bazariku s rozumom, lebo to, ze je to bazar automaticky neznamena, ze usetrite 😉
@sissy27 Nie všetko čo potrebujem pre decká sa dá doniesť z anglicka z výpredaja v príručnom kufríku. Takže kupujem aj u nás v obchodoch a nemám problém, kúpiť niečo aj cez bazár, ak sa mi to páči a kúpim napr. za polovicu toho, čo v obchode a je to v dobrom stave. Beriem, že predávajúca má právo určiť cenu. Len sa mi zdá, že ceny na bazáriku išli hore a chcela som vedieť názor aj iných, takže vďaka aj za tvoj názor.
P.S. A vôbec som ťa nechcela naštvať, len som si chcela podiskutovať s niekym, či len mne sa to zdá, či aj niekto iný si to myslí. Prajem ti pekný deň
@najmama ja si myslim ze su prehnane.Pravdou je ze si predavajuca moze dat cenu aku chce ale polovica cien v bazariku je prehnanych.Ja som teraz nakupila malym tricka Disney po 4e a maju ich nove,v bazari su aj po 5-6 a pouzite.A ohanat sa znackou...no ja neviem,ak si predavajuca moze dovolit kupovat znackove oblecko tak asi na prijem z bazara nieje odkazana.Ja poznam jednu babu co to ma ako sport a chvali sa tym ako znackove veci dokaze draho predat...sa divym tym maminam co to kupuju 😉
@sissy27 no veď jasne, že všetko šlo hore, ale keď ideš kupovať z bazárika, tak chceš ušetriť oproti obchodu, teda chcem kúpiť niečo pekné, aj zachovalé aj za rozumnú cenu. Ja tiež posúvam veci po malej (nemám pre koho opatrovať) a myslím, že za normálne ceny. Aj väčšinu predám. Ak sa mi dlhšie nepodarí predať cenu znížim aj viac-krát.
@seba1 ahoj, zaujalo ma to nakupovanie cez sportsdirect...mas s tym dobre skusenosti? Platis kreditlkou, alebo cez paypal? A ako vychadza zhruba postovne a dlzka dodania?
Inak k tomu bazaru, je fakt ze niektore ceny su cez...ale zas chapem, ze ked niektora mamina kupi nieco za 10e, tak davat to po 1e sa jej velmi nechce 🙂 Treba vyberat, tak ako v kazdom obchode. Mam vela veci z bazaru a zatial som bola spokojna.
@adelajda2012 platíme cez paypal, poštovné je od 10 - 16 eur zrejme podľa váhy, nákup okolo 50 eur sme mali poštovné 10 a nákup 160 eur a poštovné 16 eur, dĺžka dodania 6-8 dní.
Je to vec ponuky a dopytu. Ludia za to evidentne tolko daju, ved inak by isli s cenami dole. Ja mam skusenost ze mamicka ponukala pouzitu vec drahsie nez kolko stala cez e- shop, chcela som jej dat sancu a poslala som jej link, ze sa mi to veru neoplati a ze nech cenu znizi, ze si kupim radsej novu, no ona povedala ze nie, tak som kupila novu, no a za par dni bol inzerat rezervovany a potom zmazany, takze sa niekto, kto to za tu cenu kupil, musel najst 🙂
MK bazar je casto drazsi nez vyprodeje NOVEHO zbozi zde v Italii ve znackovych prodejnach.. 😝

@najmama myslim si, že to netreba porovnavať. Znama kupila v USA 100 veci za 100dolárov 😅 u nas taketo akcie nehrozia. No maš pravdu, že veľakrat su použité veci drahšie ako nove.