Zdravíte v čakárni?
Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?
@maccaya Ako vieš, že sa na tom zabávam ?
Som prekvapená ako každý pozdraví. Ale asi iba tu na modrom koňovi zase, lebo v realite toto nezažívam, že by 99% ľudí pozdravilo
@dominikamacakova podľa mňa ide o to kde bývaš.. u nás väčšina ľudí zdraví, ale ja bývam v satelite za Bratislavou, tu zdravia aj deti.. pubertaci moc nie, ale ti zdravia keď trocha vyrastú 😅 len pár ľudí cumi a neodzdravi.. v Bratislave ani nečakám že by ma niekto na ulici zdravil, to by asi nikoho nebavilo stále niekoho zdraviť dokola keďže tam je veľa ludi.. ale zase keď ideme k svokre úplne normálne susedia zdravia ako kedysi keď som tam bývala ako decko.. a u lekára sa mi málokedy stalo že by ľudia ignorovali.. takže ja mám pocit že tak 80%ludi pozdraviť vie..
Sama pises aké je to zabavne..........táto debata..
@maccaya Zle si ma pochopila
Však keď nechceš tak nezdrav.
A tak chceš od nás potlesk, aká si rebelka, alebo o čo ti vlastne ide?
@syslik81 ja nikomu nenadavam, pisem tebe a to slusne. Neviem, ako ta mama vychovala, ale pokial slusne, tak si predsa nevyberam skupinu ludi, v ktorej toto slusne spravanie uplatnim a v ktorej nie, ale slusne sa spravam ku vsetkym a ze ovce idu s davom? 😀 prepac, ale co ma s tym slusne spravanie, zdravenie a etiketa? Ci uz aj na slusne spravanie a etiketu maju dezole svoj nazor? A maju nan narok? Najlepsie je vsetkych oznacit za ovce, ked nezdielaju tvoj nazor…
@jana_eyre_2 vyrastala som na dedine v Rajeckých Tepliciach, potom som sa odsťahovala do Žiliny a teraz bývam v Považskej. Napríklad mne osobne to zdravenie lezie na nervy, je to podľa mňa vstup do osobného priestoru daného človeka. Ľudia, aj v čakárni sú zahĺbený do svojich myšlienok, alebo sa hrajú na mobile, čítajú. Každých 5 minút niekto vojde a teraz sú tí ľudia "povinný" odzdraviť. Ja som toho názoru "ži a nechaj žiť". Nezdrav, nevtieraj sa, nerozprávaj sa s cudzími ľuďmi, nechaj ich na pokoji. Ale na druhej strane som introvert, takže nemám rada tieto veci. U nás na ulici zdravím iba starších ľudí a samozrejme v rodnej dedine každého lebo sa tam poznáme. Predavačky pri pokladni sú samozrejmosťou. A nepovažujem sa za nevychované teľa.
@dominikamacakova nic vzlom, necitala som celu konverzaciu, ale pohlad z druhej strany… ked su vsetci zahlbeni do mobilov a okrem seba nevnimaju nic naokolo, je absolutne sebecke. Potom sa nemozes cudovat, ze ti na prechode nezastavi auto, alebo ti nik nepomoze, ked sa niekde posmyknes, ci nepridrzi dvere, lebo kazdy ide sam za seba… zdravenie je zaklad a hned na to nadvazuje brat ohlad na druhych ludi.
Len priklad z cakarne u dr, kde su vsetci zahlbeni do seba a nevidia, ze medzi nimi sedi vracajuce dieta s teplotou, ktore ledva lapa po dychu a nik ho nepusti pred seba. Tohto som bola svedkom napr. ja… a to nie je ze zi a nechaj zit, to je ignoracia a je to uplne neludske…
@petricka22 Urgentný prípad by mal lekár vziať skôr ak je to treba
@dominikamacakova Rajecké Teplice sú odkedy dedina prosím Ťa?..doteraz som bola v Tom, že to je kúpelné mesto
@miskakyska áno, oficiálne je to mesto
@petricka22 na autá si dávam veľmi dobrý pozor. Počkám kým zastaví a pustí ma na prechode. Nevidím nič neľudské na tom, že nebudem robiť nič iné ako zdraviť každú živú dušu. Takže keď mňa stretneš na ulici, nenamáhaj sa a ani žiadna z tých teliat, ktoré sa ukázali svojim vyjadrovaním, ale hlavne, že sa každému pozdravia. V čakárni nechápem prečo by som ja mala povedať doktorovi nech dieťa vezme prednostne, veď predsa má tam rodičov a asi vidí, že je nejaký prípad urgent
@dominikamacakova Ale to je prave ten problem, ze z ludi sa vytraca ludskost. Citaju si alebo pozeraju do mobilu... a citia sa byt vyrusovani tym, ze ich niekto pozdravi??
Ja si pamätam starych ludi na autobusovej stanici. Ci leto, ci zima, cakali v cakarni a nie na perone, aby sa mohli porozpravat a cakanie im rychlejsie zbehlo. Ked niekto dosiel, tak si nesadol na uplne druhu stranu cakarne, ale si sadol ku ostatnym a klebetili si o tom, co posadili, ake lieky beru, co robia vnucata.
A tych ludi ubudalo a ubudalo a potom uz pamätam dobu, kedy dosla k autobusu uz iba nejaka jedna babka a okolostojacim co to porozpravala, ale uz bolo vidiet, ze tym mladym ludom to bolo trapne a na smiech.
No a teraz ak sa k ludom niekto na stanici prihovori, tak si ludia myslia, ze ich chce ten clovek obtazovat, alebo od nich pytat peniaze.
No a pozrime na to, mladez sa teraz citi byt vyrusovana dokonca tym, ze sa musi odzdravit🤦♀️
No a potom nas niekto na ulici nahana s nozom a nikto sa neciti byt s nami dostatocne spribuzneny.
@dominikamacakova neviem kto ťa nazval nevchovanym telatom, ja som sa tak nikde nevyjadrila (ja by som zase ocenila, keby ľudia písali príspevky tak aby bolo jasné na ktory komentár odpovedás a nevyznieva to akoby som tie veci vyslovila ja, pretože to dosť ovplyvňuje diskusiu). ja som tiež introvert, s cudzími ľuďmi sa nerada rozprávam avšak rozlišujem rozhovor a zdravenie, ktoré patrí k normálnemu, slušnému bontónu.. nech si teda robí každý ako uzná za vhodné, každý môže cumiet do mobilu a myslieť si na svoj.., avšak tak môžeme pozerať na čokoľvek čo je v spoločnosti považované za slušné.. načo by si ďakovakovala, poprosila, usmiala sa, keď sa ti nechce..
nabudúce možno niekto na teba vystekne aby si uhla keď ide po chodníku, lebo sa mu to zdá ako vhodné správanie.. možeme sa vlastne úplne vykašľať na nejaké trápne slušnosti.. 🤷
@oliolijanka Tak popravde ani mne nie je príjemné ked sa so mnou niekto začne len tak rozprávať o súkromí, ak sa jedná o neutrálnu temu dobre, ale nerada sa púšťam do debaty s neznámymi a síce ja konkrétne sa z toho nesmejem ale ked niekam idem a takto ma niekto zastaví tak ako otravuje ma to, keby na zastávke čakám a mám nejaký čas na MHD tak dobre nejaká možno ľahká debata ale ja to nemám rada
A aj tak mám kopec skúseností, že na m§a začal po čase ten človek vyťahovať úchylné témy 😕
@dominikamacakova inak moji starí rodičia boli zo Žiliny a v rajeckých som trávila každé leto, lebo tam mali chalupu (kde teraz žije moja teta) tam bolo zdravenie úplne normálne a každý každého poznal.. keď som tam prišla na prázdniny snáď každý vedel že vnučka z Bratislavy prišla..
Za ovstup do osobneho priestoru považujem niečo úplne iné ako to že mi niekto povie dobry deň..
Ano, ja nereklamujem, ze sa navzajom nerozpravame. Lebo aj ja som bola mlada a okunala som sa, ked nejaky starcek mi na stanici zacal hovorit, ze mam pekne cervene lica alebo sa pred vsetkymi pytal, ze ku komu, do ktorej dediny idem.
Aj ja som sucastou toho odludstovania. Ale teraz som starsia a ty mladsia si sa pytala (aj) na moj nazor na zdravenie.
Ja ta neodsudzujem. Ja ti pisem moju skusenost, moj nazor.
Myslim, ze ak sa prestaneme aj zdravit, ze bude na svete horsie a ze to pozdravenie nic nestoji.
@oliolijanka mám už cez 30, ja skrátka tie small talky nemám rada lebo pre mňa musí aj konverzácia mať zmysel, potrebujem hlbšie témy
@oliolijanka ja rozumiem čo tým chceš povedať . Celkovo sa ľudia stránia, ale je iná doba. Ja si v čakárni môžem písať s mojou babkou cez telefón namiesto toho aby som sa rozprávala s cudzím človekom. Nemusím sa pýtať, vygooglim si... Ja nepovažujem za slušnosť za každú cenu zdraviť v čakárni, alebo na iných verejných miestach každého. Je to otravné
@jana_eyre_2 tým teľaťom som narážala na každý druhý komentár 😀 Áno, samozrejme na dedine kde každý každého pozná je to normálne. Keď prídem po "100 rokoch" ku nám a idem do obchodu tak mi to trvá hodinu namiesto desať minút lebo každý sa chce rozprávať 🙈
"Pozdravit, odzdravit" nie je small talk😊
Isla som s mojou skolkarkou po ulici a oproti nam sli deti zo skoly. Asi 100 deti. V malych skupinach, vo velkych, aj po samom. Niektorym sa trebalo dokonca uhnut, lebo nas bud neregistrovali, alebo sa citili byt viac, ale nepozdravil sa nikto...az na jedno dievcatko. To dievcatko mi pozrelo do oci, usmialo sa a asertivne pozdravilo. Pre mna to bolo akoby vyslo slnko.
A moja stvorrocna odvtedy krasne zdravi hocikam prideme a ja som na nu pysna, ze si sama vybrala, ze bude pozitivne ina.
Naozaj nemusis nic robit, ani zdravit. Ale mozes😊
@zmrzlinka2021 prosim ta a vedela by si mi nejaky taky kurz poradit? Ďakujem ❤️
Ty brdo...
A cumenie do mobilu je nova norma a pozdrav je vstup do osobného priestoru a vtieranie sa.
@andreatytler Ja ked niekde čakám 99% ľudí má mobil :D
@dominikamacakova miesto zamyslenia sa, ides hned do utoku. 🙂 ja nepotrebujem tvoj pozdrav, ide o to, ako sa k sebe chovame… a ten priklad s dietatom bol len priklad, kam tato ignarocia speje. Vies, nie kazdy ma odvahu sa predrat dopredu… a dr. nevychdzala z ambulancie…
Kazdy ukazuje na druheho (ako aj ty na zeny, ktore sa tu nie slusne vyjadruju), ale nepozrie sa na seba. Acohentizmus funguje teda uplne na vsetkych urovniach…
Ved prave. Ludia su totalne namotany na ten mobil a volia radsej mobil ako ludi naokolo. Toto je povazovane za velky problem dnesnej spolocnosti.
Len preto ze sa to dnes deje u 99% ludi, z toho nespravime novu spolocensku normu. Prave naopak. Ludom treba otvorit oci ze robia blbost.
@andreatytler Ale občas má aj niekto časopis a to vidím v terajšej dobe na porovnateľnej úrovni

@markaterka Jasne ze sa tu autorka zabava na tomto celom......ani neverím ze by sa niekto toto pytal vážne....