icon

Zdravíte v čakárni?

4. mar 2023

Zdravíte v čakárni ked prídete alebo odídete od lekára?

petricka22
6. mar 2023

Takze je za to zodpovedny lekar? 😀 samozrejme, vzdy je treba na niekoho prehodit zodpovednost alebo vinu. Lekar predsa malokedy vyjde z ambulancie a aj keby, pokial sa rovno niekto nezosype pred jeho ocami, tak nema ako vediet, ze sedi v cakarni nejaky tazsi pripad… vzdy je to o ludoch, nejakej slusnosti a spolupatricnosti, ci empatii…

autor
6. mar 2023

@petricka22 Tak zase plačúce dieťa alebo ked sa tam dogrca to sa nedá nevšimnúť

andreatytler
6. mar 2023

Casopis je to iste ako ten mobil. Je to sposob ako zahnad nudu ktora je v tej cakarni.
Ti ludia, ktori su tam s tebou maju pred tym casopisom a mobilom prednost.
Nech to obracias z ktorejkolvek strany, ten pozdrav je zakladne minimum ludskej interakcie, ktory je potrebny na dobre fungovanie spolocnosti.
Ja som introvert a ked niekto so mnou zacne small talk, tak mi je to neprijemne, ale ovela neprijemnejsie mi je ked niekoho pozdravim a on ma ignoruje.
Ked niekto vojde do cakarne bez pozdravu, tak prve co ma napadne je ze sa bude chciet predbiehat. A vies preco? Lebo tym ze nepozdravil, nikoho nezobral na vedomie. Je to akoby vosiel do prazdnej cakarne. Nikto z tych ludi tam pre neho neexistuje a tym padom budi dojem ze ich vsetkych ignoruje a predbehne ich.

autor
6. mar 2023

@andreatytler Ja málokedy počujem niekoho pozdraviť ked vojde, reálne ani si nevšímam veľmi kto kedy príde, proste som objednaná tak prídem počkám a keby sa niekto pokúsi predbehnúť tak upozorním, že ja som objednaná a na rade

davidofff
6. mar 2023

@stevvvka 😂presne toto sa aj nám stáva ..a presne keď poviem že nepočuje .tak syn že no preto že sú mevychovany😂chudá moje malé.keby vedelo že má pravdu

andreatytler
6. mar 2023

No, presne. Ty si ten clovek co ludi okolo seba ignoruje, nechce si ich vsimat, nechce im venovat ani za mak pozornosti, lebo pre teba nie su nijak osozni. Zacnes mat o nich zaujem len v momente, ked sa ta to tyka. Ak by TEBA chceli predbehnut. Toto je podla mna sebecky a nadradeny postoj. A neobstoji zdovodnovat tento postoj tym ze aj iny tak robia.

autor
6. mar 2023

@andreatytler A z akého dôvodu ich mám riešiť ked sa ani nepoznáme ani nič?

aurora33
6. mar 2023

Este raz, prečo toto vlastne riešiš? Napis aspon jeden normálny dôvod.

autor
6. mar 2023

@aurora33 Reagujem na komenty

aurora33
6. mar 2023

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

dadis
6. mar 2023

@autorka uvedom si, ze tvoj postoj nie je prirodzeny. Prirodzene ludia nemaju problem s pozdravom a neotravnym smalltalkom, lebo zijeme v spolocenstvach a skupinach, je to to, co nam ako ludstvu pomohlo prezit. To, ze ty tuto prirodzenu vec pocitujes ako diskomfort, je nieco mimo normal. Tvoje spravanie nesie znaky bud socialnej fobie alebo poruchy osobnosti. Nezamyslala si sa nad tym?

andreatytler
6. mar 2023

Nemas ich riesit.
Mas ich zobrat na vedomie. Dat im vediet ze registrujes ich pritomnost a uvedomujes si ze existuju a dat im na vedomie svoju pritomnost.
Ten pozdrav pri vstupe do cakarne urobi toto:
Ahojte ludkovia. Pridam sa k vam v tejto cakacke na doktora? Vidim ze som piata na rade. Som dobry clovek, ktory nechce vyvolat konflikty a dufam ze nam tu bude spolu tak prijemne ako sa len da.
A sice ich nepoznas, ale nieco vas spaja. Vsetci chcete ist k doktorovi.

andreatytler
6. mar 2023

@dadis Tak, tak. Idealne by bolo aby boli vsetky cakarne prazdne.

dominikamacakova
6. mar 2023

@petricka22 tak načo mi sem dávaš príklady. Ja som sa prvotne vyjadrila čisto iba k pozdravu cudzích ľudí v čakárni. To čo píšeš je na inú dlhšiu diskusiu

dominikamacakova
6. mar 2023

@dadis a prirodzene sa môžu ľudia rozhodovať. Môžu sa rozhodnúť či pozdravia, alebo nie. Vieš čo je to sociálna fóbia?

autor
6. mar 2023

@dadis A ty také problémy nemáš? kedže o nich píšeš? :D

dadis
6. mar 2023

@dominikamacakova Nie, mylis sa, bezny clovek to za dilemu nepovazuje.

autor
6. mar 2023

@dadis A fobia je strach z niečoho a ja to v spoločnosti nepocitujem, len nevidím zmysel nadväzovať kontakt ked nemám dôvod a ľudia sú rôzny, extroverti/introverti niekto viac spoločenský niekto menej

dadis
6. mar 2023

@autorka Samozrejme, ze mam.

andreatytler
6. mar 2023

@dominikamacakova Nie, ludia sa nemozu prirodzene rozhodnut ze nepozdravia.

@dadis vravi ze pozdrav je prirodzena potreba ludi si dat na vedomie jeden druhemu svoju pritomnost lebo su to spolocenske bytosti. Tato potreba je hlboko biologicky zakodovana v kazdej spolocenskej bytosti. Kazdy pec ked stretne na ulici ineho psa, tak mu da urcitym sposobom najavo ze ho registruje.
Ak niekto tuto prirodzenu potrebu nema, alebo ju nasilu potlaca, nieco nie je v poriadku.

autor
6. mar 2023

@andreatytler A kto určuje čo je v poriadku a čo nie?

dadis
6. mar 2023

@autorka precitaj si teda o antisocialnej poruche osobnosti

andreatytler
6. mar 2023

Citujem: len nevidím zmysel nadväzovať kontakt ked nemám dôvod"
Alebo inymi slovami: "ludia ti nestoja za to aby by s nimi nadviazala kontakt ak z toho nemas ty prospech".
Preco to nepovies takto? Lebo to znie sebecky?

autor
6. mar 2023

@dadis Ja o tom viem, ale rozhodne tým netrpím 😂 ja okolo seba mám ľudí, rodina, kamaráti, známy...chodievam do spoločnosti a zase len na zaklade toho, že nevidím zmysel sa zdraviť v čakárni rozhodne nie je znak nejak socialnej fobie

autor
6. mar 2023

@andreatytler Toto si si len ty domyslela

petricka22
6. mar 2023

@dominikamacakova to co ja pisem na seba prudko nadvazuje 😀 to nevidis tu suvislost odignorovat pozdrav cumiac do mobilu a odignorovat vsetko, co sa okolo teba deje. Ale ok, ja ta nemam potrebu vychovavat, ved si uz dospela…

dadis
6. mar 2023

@autorka Asi o tej poruche nemas nacitane dost, lebo tvoje spravanie ma take crty. Ci poruchu mas alebo nemas, to by musel urcit klinicky psycholog na zaklade screeningu. Sama to nezistis.

autor
6. mar 2023

@dadis A ty máš takú poruchu?

dominikamacakova
6. mar 2023

@petricka22 Rozdiel je niekomu pomôcť a niekoho otravovať svojím pozdravom. Mňa to otravuje
Ale asi som psychopat, alebo sociopat. Pozor na mňa na ulici 😀

andreatytler
6. mar 2023

Nie, nieze som si to len ja domyslela. Je to fakt.
Mysli si to o tebe vsetkych tych 200 ludi co sem prispeli do diskusie.