Zelená karta do Ameriky

macik166
26. dec 2015

Vybavovali ste si niekto zelenú kartu do USA?

hankm
26. dec 2015

asi by to chcelo viac info, v akom smere myslis vybavovali. vyhrala si loteriu, chces ist len tak na ambasadu a ziadat, partner je drzitel GC?

tova
27. dec 2015

mozes len cez loteriu, sponzorstvo a manzelstvo alebo resp. roddineho clean ktory ma ZK alebo us obcianstvo. Ked myslis ze chces sa len tak prestahovat ako zo sk do UK tak to take jednoduche neni. usa coskoro mozno uz zrusi aj ESTA a kazdy bude chodit na ambasadu po viza ako to bolo niekedy.

stary_ujco
27. dec 2015

Aspoň nekecaj s tou estou, nové zverejnené pravidlá vizoveho styku sa pre Slovensko netýkajú a ESTA ostáva v pôsobnosti tak ako doteraz. Pribudli len obmedzenia, ak daná osoba navštívila v predošlom období krajiny, s ktorými sú Američania na nože. Nejaké domnienky, že možno, nechajme v rovine možno...

tova
27. dec 2015

nekecaj ty a upresni si info. Nove pravidla sa tykaju vsetkych EU krajin ktore pouzivaju ESTA a ich obcanov s podvojnym obcianstvom z Iraku, Syrie, Iranu atd. ti musia ist na ambasadu pre viza osobne taktiez ako aj Eu obcania ktori do tychto krajin cestovali za poslednych 5 r. Europa nech si nadelej pirjma tu haved a bude vizovy styk s usa zruseny uplne, pride v Europe k obcianskej vojne.

stary_ujco
28. dec 2015

A písal som niečo iné? Všetko po starom...
Koľko ľudí ma dvojité občianstvo Iránu a alebo bolo na dovolenke v Iraku? Diskusiu týmto končím, nenechám sa ťahať do politiky a vylevov o migrantoch, hoci mame názor spoločný.

tova
28. dec 2015

pisal si, ze sa to Sk netyka. Tyka, Ak si Slovenka vzala muza z Iranu a ten ziskal Sk obcianstvo napr. ta sa h tyka. A takych je dost. Do Iraku, Iranu,... chodia aj sk vojaci, dobrovolnici