Ženy po sekcii povzbuďte ma
Dnes som bola u svojho gynekológa ku ktoremu chodim cele tehotenstvo,mimo nemocnice kde budem rodit. Pytala som sa ho či je pravda to čo som počula od znamych a aj to čo ukazuju štatistiky a t.j ze v sukromnych klinikach tu v španielsku preferuju cisarsky rez (doktori, nie mamičky) povedal mi že nebude mi klamať ale záleži to od toho akeho doktora schytám na pohotovosti keď budem rodiť,ak to bude niekto netrpezlivy a neochotný tak mám rátať s cisarskym keďže som prvorodička a unich to ide pomalšie,nahodou pridem v strede noci tak nikomu tam sa nebude chciet somnou trapiť celu noc. A aj ak by som sa pomaly otvarala pomalšie ako su oni ochotní tolerovať, tiež sekcia. Ostala som Z-H-R-O-Z-E-N-Á!
Chytila ma depka ztoho a nemam chuť ani rodiť, radšej by som sa naozaj sama v obyvačke odrodila. Cele tehotenstvo sa teším na ten moment na tu emociu keď vytlačim svoje dieťa a priložia mi ho, vedla mňa bude môj milovaný chlap a budeme si to uživať spolu. Cele tehotenstvo sa trapim aby mi nevyskocili strie na bruchu a nakoniec skoncim s 15cm jazvou cez cele brucho... atď...
Prosim vas povedzte mi nejake pozitiva prečo sekcia ano a prirodzene nie,neviem sa ukludniť,neviem sa už ani tešiť jak na pôrod tak ani na malého. Lebo viem že po zobudení chytim hysak, nervy a depresiu že som toto dopustila a bude to vsetko hrozné. Viem že aj okolie bude mať hlupe poznamky hlavne svokra a spol. A budu to riešiť do hlbky ako je to možne že som nedokazala porodiť a podobne
@eliska13 no ono je to tu trosku ako u debilov. Teda aspon co sa tyka tej nemocnice. Neviem či je to tym že som cudzinka ale napr. Chcela som si urobit termin na ctg a na streptococa som potrebovala vyter.. volala som tam a oni mi povedali ze nic z toho mi robit nebudu ze to neni dolezite a mam ostat v tejto korona situacii doma. Nakoniec som.isla na pohotovost lebo som mala bolesti a maly bol veeelmi nizko a tam mi povedal doktor ze musim si urobit termin kedze tu budem rodit tak mu hovorim ze ale oni mi nechceli dat termin. Tak on ze mi napise papier a musi mi dat termin. Dosla som.ku gyn a hadaj čo 9ŽIEN SOM NAPOČITALA v čakarni na monitory.. isla som teda k dr v v tej nemocnici kdd budem rodit spravila mi vyter pozrela.kolko maly važi a ci bije srdce a poslala ma preč že ked neporodim.do 41tt mam si spravit termin na vyvolanie. Ze u nich je limit 41tt. Ziadna kontrola maleho kosti,oblicky a to vsetko.co.robi moj lekar aj 40 minut sa s tym serinká a všetko.mi dokladne pomerá a vysvetli. Takto ma odfajčia stale. Preto mam aj obavy ze takto budu aj k porodu pristupovat. Nastastie moj doktor dnes sa chytal za hlavu za ich pristup a povedal mi že urcite sa mam dojst ukazat za 2 tyždne na kontrolu plodovej vody atď.
@aylinn ešte som aj ja chcela dodať,že prípadne' komenty či svokry alebo hocikoho,už teraz mozes hodiť za hlavu.lebo aj ja som zistila ,že niektorí "normálni ľudia" považujú cisársky rez za "Nie pôrod" Akoby tam žena nedala život dieťaťu,lebo ho nevytlacila.to jasne hovorí o inteligencii danej osoby(neber osobne,že tvoja svokra). A utrpenie a bolesti môžu byť ako pri jednom tak pri druhom.ako aj opačne,bez problémov a takmer bez bolesti. Lebo sú aj také prípady,mám kamošku,bola už v nemocnici,voda odtecena,mals kontrakcie ale veľmi ich necítila.isla na vecko a skoro syna porodila do misy.sokujuce,ale pravdivé.tak len sa drž,všetko bude dobré, uvidíš
@nini1978 ano jasne ja vacsinou kaslem na reci druhych len myslim ze prave potomto budem.taka zranitelna a viem ze by ma tie poznamky velmi zaboleli. Lebo ona 4 deti porodila normalne. Moja mama 2 moja babka 5 a prababka 8 .. takze by som to vnimala ako moje zlyhanie tym nechcem urazit nikoho.kto.rodil cisarskym boze chran, iba opisujem svoje pocity ak sa to stane mne.
@aylinn takto vôbec nerozmyslaj nikto nezlyha, ked porodí dieťa.Na to si dávaj pozor ako o sebe premyslas nemôžeš vediet či budeš kojit ako Ti to všetko okolo dieťaťa pojde, dosť si všetko berieš k srdcu aj váhu maleho kvôli rečiam svokry.Ty nemôžeš za to, čo vymyslia lekári a aký tam majú na h...o systém.Nechaj to na osud sú ženy, ktoré porodia prirodzene a mesiace ich boli šitie, sex už nejak bude.Kolko máš vlastne do konca?
@eliska13 31.5 mam termin ale nemyslim ze porodim na termin a dokonca ani ze to bude skôr. Takže ratam určite ešte mesiac celý.
K tej vahe, dnes mi doktor ukazoval krivku vahy dietata a moj maly je kusok pod ňou povedal že bude drobný ale nevadí mi to aspon to bude lahsie o nieco o trosilinku 🤷🏻♀️ ak to teda bude prirodzene.
Ved to ze viac zien mi tu napisalo ze su za sekciu ako za prirodzeny ale ine dni zase citam diskusie kde zeny trapi bolest pri styku aj po 9 mesiacoch po sekcii ze ich boli brucho a podobne. Pozerala som si videa zo sekcie ak by som bola pri vedomi tak by som to nejako zvladla. Musim sa nato ozaj pripravit ze moze sa to stať.
@aylinn napísala si to ako by ženy ktoré rodia cisárskym boli menejcenne... tak hlavne- cisársky rez je maximálne bezpečný pre tvoje dieťa. Prečítaj si diskusie žien, ktoré sa pri pôrode potrhali, alebo tlačili 13 hod a nakoniec po ukrutnych bolestiach aj tak museli ísť na cisarak, lebo sa im dieťa zaseklo v porodnych cestách. Pôrod so sebou prináša množstvo rizík pre teba aj pre bábätko. Príliš si idealizujes pôrod. Ja som tiež chcela rodiť prirodzene a dlho som sa nemohla zmieriť s tým, že som musela ísť na sekciu, ale keď som počúvala ake otrasné skúsenosti mali ženy po spintamnych porodoch a keď som videla tie zmodrete babatka v pôrodnici.... nakoniec ďakujem bohu. Mala som len lokálne umrtvenie,takže som videla ako mi ju z bruska vybrali a hneď mi ju ukázali. Skús sa informovať, či nie je taká možnosť. Ja som mala vďaka lokálnej anesteze tiež nádherný zážitok
@aylinn pocuvaj sekcia ti nic nevezme... Mam za sebou dve muz cakal na chodbe, drzal babo ako prvy, ja az na jiske na druhy den a teda nemyslim ze by som o nejake emocie prisla... Skor ti poradim aby si si pytala babo k sebe co najskor hlavne ak si prvorodicka budu kaslat na okamzite priloženie a kojenie ale ty trvaj po sekcii na tom ze ho chces k sebe hned a co najskor prilozit ak je to možné vylucit dokrm prve dni babo nic nepotrebuje len tvoje mledzivo to mu úplne staci kym sa to rozbehne... Podla mna kojenie ti ten pocit, ktory cakas ze by mal prist po prirodzenom porode, po sekcii vrati. Sto nasobne! Je to krasne spojenie iba medzi tebou a babom. Naozaj neboj sa zvladnes to kludne aj sekciou nic ti to nevezme ziadny prival exploziu radosti emocii a stastia... A pokoj budes mat svoje babo cely život ešte pri sebe takze nic nezmeskas všetku lasku city nehu spojenie to všetko tu bude stale nie len par minut po porode.
@vanilka83 to je presne to čo nechcem, hlavne ked to je iba kôli lenivosti lekarov. Ak by bol problem, ok. Ale inac nevidim dovod preco by som mala byt pri porode bez partnera a svoje dieta vidiet az pri najlepsom jeden den po porode... skôr skusim prisť na pohotovost až s kontrakciami kazde 3minuty aby somnou nemali tolko roboty. Lebo toto asi fakt nedam.normalne sa bojim zaspať lebo viem že budem mať nočne mory ztoho 😑
@aylinn vieš ako sa budeš brať?nie tak, že si zlyhala hoc ako porodis, ale keď uvidíš to bábo budeš šťastná a pysna, že si všetko zvládla.A, že ste rodina.Uz bude nepodstatné akým spôsobom prišiel na svet jedine, že by Ti zase do toho mudrovala svokra.Pri spinale budeš s babom hneď aj muž môže byť na blizku
@aylinn ahoj a nemáte tam nejaké duly, ktoré môžu pomôcť pri pôrode, alebo nedá sa zajednat priamo lekár ktorý ťa odrodi prirodzene a bude dohliadať na priebeh pôrodu hoci bude trvať dlhšie ako sa iným páči?
@eliska13 lenže spinalom by som išla ak by sekcia bola planovana 😏 ak začnem rodit prirodzene a zrazu si zmyslia ze akutna sekcia tak ma uspia celu. Toho sa tiez bojim nebudem.klamat... nikdy skm nebola na ziadnej operacii nikdy som ani len nohu nemala zlomenu ne to ze by mi brucho rezali.
@martina1201 no zajednať lekar sa dá od 1500€ vyššie.. a duly tu neviem ci poznaju. Vobec mi nikto nedal ziadne informacie vsetko musim z doktorov tahat ako z chlpatej deky. Jedine co viem ze mam prist ked budem mat kontrakcie alebo mi odtecie voda a ked sa to nestane do 41tt tak si mam zavolat a spravit termin na vyvolanie
@aylinn je mi fakt ľúto, že toto prežívaš chvíľu pred pôrodom...skús nato nemyslieť.. A určite nebudeš menejcenná, či porodíš tak alebo tak... Ja mám za sebou 3 prirodzené pôrody...sestra 3 prirodzené a svojho "benjamínka" porodila, keď jej deti mali skoro 17, 15,5 a 14 rokov... s meškaním 10 dní, vo veku 41 rokov a cisárskym.... A ver, nikoho nenapadlo, jej povedať, "že to nedala". Musíš sa sama seba presvedčiť, či tak, či tak bude, budeš skvelá mama, vlastne už si...pretože nosiť pod srdcom dieťaťko 10 mesiacov, odopierať si veľa vecí, dávať si pozor, už zato si každá mamina zaslúži obdiv a úctu. Verím, že ten strach a stres prekonáš, a už sa teším, keď tu pridáš tú skvelú novinku, že už ste traja....
Mam za sebou 2 sekcie. Spinal aj celkovu. Jazvu mam 13cm (koli tebe som ju merala😅) neni ju skoro vidno, ked mam plavky tak ju neni vindo. Neviem porovnat aky je prirodzeny porod, lebo som ho nezazila, ale ja oosbne by som to nebrala tak tragicky ako to teraz beres ty. Aj tu na Slovensku by si mozno mala sekciu. Nikto ti na 100% nepovie ze urcite budes rodit prirodzene. Hlavne aby to dobre dopadlo, aby dieta bolo ok, aj ty samozrejne..to je prvorade nech ide von akokolvek.
@suve99 ďakujem si milá, no nejak bolo nejak bude asi by som sa mala vzchopiť
@nataliaseidlova ano veď toto že nahodou by som sa teraz este nahanala po nemocniciach a skumala.ze kde sa da porodit normalne mozno aj zaplatila niekomu a nakoniec by sa naozaj nieco.skomplikovalo a ajtak by som musela ist cisarskym. Tak asi to necham na toho hore nech rozhodne 👍
@aylinn presne tak, aj ja som si myslela ze budem prirodzene..a potom mi odisli prietoky a na sone mi povedali ze za hodinu skecia 😁 takže sok to bol a riadny, ale prvorode bolo dieta a ja. Drzim place.
@aylinn to s platením,myslím funguje veľmi dobre všade v zahraničí.mne za pôrod nepýtali,ale už keď chodíš ku gynekologovi sukromnemu ,každé stretnutie s ním je 100-150 eur.ekografiu mi robil každý mesiac,staral sa o mňa ukážkovo.vybrala som si súkromného,kt.ale pracoval aj v nemocnici a tak som nemala viac žiadne starosti.urobil mi obidve cisárske osobne,pre mňa to bolo na nezaplatenie,lebo som bola v rukách,ktorým som dôverovala.poznam ženy,kt chodili do poradne cez štátne zariadenia(vyšetrenia len tak,aby sa nepovedalo,ľudský prístup,žiadny. pôrodnici potom sa o nich veľmi nezaujímali.tam som si uvedomila,ako to bohužiaľ chodí,ja som v Taliansku
@nini1978 noo lenže problem je že tu už neverim nikomu 😁 takze ani neviem koho by som si zaplatila. Ten jeden čo knemu chodím od zaciatku aj to iba preto ze studoval v londyne a viem snim.komunikovat lebo ja spanielcina 0 bodov.. lenze on je zase velmi arogantny az taky pohrdavy a velmi drastický, svokre praskol cystu... takze jeho sa bojim 😁👍 unas praveze je to naopak. Priatelovi kolegovia vravia ze sme mali od zaciatku spravit mi statne poistenie a chodit.do statnej lebo tam ti praveze spravia vsetky vysetrenia a v sukromnej nateba kašlu. Čo je zvlaštne teda keďže platiš im jak blbec a nakoniec si ani z polovice neurobia svoju robotu.
@aylinn a nezvazujes obetovat tych 1500 eur? Mne osobne by to stalo za to. Kto vie kolko deti budes mat, tak nech je to nie je trauma na cely zivot. Nehovriac o strese ktory teraz prezivas. Ja som dala dost prachov na individualny kurz na ktory som chcela ist a za privatnu garantovanu izbu v nemocnici. Okolie by urcite prekrucalo ocami ale mne to stoji za moju pohodu.
@ledgerka nieeee urcite nedam nejakej krave do vačku 1500€ zato že pride na poslednych 10minut na tlačenie ked uz bude mat maly hlavu vonku. 🙈😁 teda ak by to bolo vobec prirodzene lebo ved ajtak vsetko robia sestričky.. a teraz sa tomu venujeme 2 dni obvolavame a volali sme do poistovne a povedala mi ze moje poistenie zahrňa aj vyber lekara takže ta doktorka nas chcela pekne odžubať podla mňa. Videla že cudzinci že určite nevieme a sme sprosti a nezistime si to.
Uz sa mi chce vracat z tychto ludi tu. Toto by sa na slovensku napriklad nikdy nestalo👍

@juhseverzapad presne,súhlasím s tebou.krasne emócie aj pri cisárskom.ja som nebola na žiadnej jiske,žiadne ležanie 24 hodín.akonahle som sa na to sama cítila,pomaly sa dvihnes a začneš sa hýbať.jazva cez celé brucho určite nie,robí sa takzvaný bikiny rez,ja nosím nohavičky a plavky s nízkym pásom a absolútne nič nevidno .takže toho sa určite neobávaj! Hlavne sa teraz nesmieš nechať vystrašiť,bude dobre,neboj sa. ale jednoznačne máš pravdu v tom,že pokiaľ nie sú komplikácie, pôrod má byt prirodzený.velmi hlúpo uvažujú ti lekári,lebo to sú všetko náklady na operáciu a oni nimi z rozmaru plytvaju'