icon

Ako čeliť zhoršujúcej sa situácii?

9. jan 2025

Ako si dodávate nádej? Čo Vás drží nad vodou? Že raz aj toto skončí? alebo aké máte plány na najbližšie roky? Slniečkárky, ktoré sú spokojné, prosím, neprispievať do diskusie, len tie, ktoré vidia objektívne fakty.

Strana
z8
akvi
10. jan 2025

@yoxinka ludom nedochadza, ze v kazdej krajine sa najde nieco, co nie je zrovna idealne a zaroven, ludia sme proste taki - chceme vzdy "viac".. Jasne, ze aj Cesi nadavaju a maju xy dovodov. Ale aj ludia niekde v tretom svete nadavaju, ze.. A my si mozeme hovorit, ako sa tu mame dobre.. Lebo presne to je realtivne, ze co je to to "dobre". A ja by som tiez radsej nadavala na to ceske, lebo, tiez mam v CR rodinu uz dlho a nikdy neolutovali, ze tam sli. A to zili aj v Britanii par rokov, aj v USA. Takze nie su uplne nerozhladeni.. Sestru mam v Britanii uz skoro 30 rokov. Nadava? Jasne.. To je zle, hento je nanic.. Vracia sa domov posledne roky. Ale vzdy rychlo vytriezvie, staci jej tu byt tych par mesicov, ktore tu pobyva..

samik88
10. jan 2025

No nie je také jednoduché sa len tak zobrať a odísť. Každá krajina má nejaké svoje problémy. Na nás nikto nečaká s otvorenou náručou. Tu máme aspoň rodinu,zázemie ,kamarátov,známych. Inak by sme to brali keby bola u nás vojna a vtedy by sme mali aj iný status. Ale aj to je otázne či by nám ešte niekto pomohol. Odísť si môže dovoliť jedine taký ,čo dobre ovláda jazyky a vie ,že s jeho profesiou sa uživí všade na svete. A takí vždy odchádzali. Ale ja poznám veľa ľudí čo sa práveže vracajú zo zahraničia. Máme to asi tak zakorenené,tu je naša domovina. Každá krajina má inú mentalitu a Slovák sa jej musí prispôsobiť .
Inak minule ma zarazilo keď prišla teta s rodinou na Vianoce (oni žijú v Nemecku v podnájme) a povedala,že majú v byte 13 stupňov!!! 😱 že keby si prikúria tak platia neskutočné peniaze (okolo 3000€).Tak radšej sa poobliekajú a mrznú. Neviem si predstaviť takto žiť ,obzvlášť keď mám dve malé deti.

akvi
10. jan 2025

@samik88 s tou teplotou, to je len otazka casu, kedy to aj u nas tak bude. Regulovane ceny tu nebudu navzdy..

bosorkabb
10. jan 2025

Teda moji svokrovci volia Smer dlhé roky. A teda som sa opýtala prečo. Tu máte odpovede :
Dotované ceny energií, 13 dôchodok, garantované dôchodky, istota že sa to nezmení.
Nikdy nebudú voliť inú stranu pretože všetko pravicové hneď všetko zruší.

petronelag
10. jan 2025

Ja som včera dala cez návšteva lekára predpísať 3 druhy lieky (pravidelne sa opakujúce) a dnes sú už predpísané, tak som celkom spokojná. Mala som dať predpísať až 15-teho, ale skúsila som skôr, že či tam nie je nejaký problém.

barborka2_2
10. jan 2025

@bosorkabb veď jasne to je pre niektorých Slovákov typické...len čakať s nastrčenými rukami čo im kto dá, a poslušne chodiť na šiestu do roboty celý život. Hlavne že "mame svätý pokoj". Najmä staršia generácia a aj časť generácie mojich rodičov nikdy nespraví nič pre zlepšenie života ich vlastným pričinením. Len čakať čo bude. Samozrejme za socializmu žiadne podnikanie, len robiť čo im povedali. A presne toto sa v tejto spoločnosti udržalo. Až na to, že doba sa zmenila.

bosorkabb
10. jan 2025

@barborka2_2 tak ale to je dôvod prečo ma Fico toľko čo má %. Ja som zažila Kanikovu reformu a ver že je veľa ľudí ktorý ho nenávidia doteraz. Ľudia vždy budú voliť tak aby neuškodili sebe. Nič viac a nič menej. Bežná ľudská vlastnosť.

barborka2_2
10. jan 2025

@bosorkabb no až na to že neškodia iba sebe ale všetkým...

madeincssr
10. jan 2025

@bosorkabb hej a potom sa rozne statne systemy rucaju z dovodu hyrenia (rozdavania, prejedania penazi) a na buducnost deti, vnucat...malokto mysli. A tym ze demograficky vyvoj je taky, aky je, tak starsi ludia (skor prijemcovia penazi) prehlasuju ostatnych (platitelov dani/odvodov), lebo "po nich potopa".

barborka2_2
10. jan 2025

@madeincssr inak toto ma asi najviac na tých starých ludoch, zarytých voličoch smeru trápi...nechcem aby to vyznelo zle ale niektorý z nich možno ani nedožijú do konca volebného obdobia a absolútne ich netrápi ake bude mať vlada dopady na vnúčatá, deti. Príde mi to strašne sebecké

madeincssr
10. jan 2025

@barborka2_2 "od prirody" sme trosku sebci vsetci (okrem velmi dobrych, prajnych ludi, ktori daju z posledneho, im vsetka cest) a sami nevieme, aki budeme na stare kolena (ked nas bude kvarit pocit neuzitocnosti, osamelost, nemoci, absolutna strata idealov, iluzii, motivacie...)

zara1357
10. jan 2025

@barborka2_2 sklamem ťa smer nevolili iba dôchodcovia, ale hlavne podnikatelia ktorý za ich " moci dlhých rokov" bohatnú naďalej. Pri koryte je dobre, tak prečo to meniť a nebodaj ked je ešte niekto v strane, tak také parádne výhody - obchody sa uzatvárajú jedna radosť.. a vieš aká je ich odpoved na to čo sa tu deje? Vraj treba to dať do poriadku , lebo Matovič- bože udri si vždy pomyslím !

barborka2_2
10. jan 2025

@zara1357 jasne že ich nevolia iba starší ľudia, to ja viem. Nad tými staršími som sa zamyslela z hľadiska ich veku. No a čo sa týka toho argumentu lebo Matovič...nožík vo vrecku sa mi otvára

ziarifka
10. jan 2025

Otec rodiny, 35-ročný, pracujúci v službách: "Ja chcem tiež niečo zadarmo ako Ukrajinci a cigáni. Volím toho, kto mi najviac dá - volím Smer." To len ďalšie okienko do hlavy Ficovoliča z mladšej generácie.

beataxxx
10. jan 2025

@barborka2_2 Mila Barborka, na dnesny protest ideme cela velka partia takzvanych starsich ludi….sme proti tejto vlade a nikdy sme nevolili ani Fica, ani Meciara, ani nikoho podobneho….a zaujima nas, ako bude vyzerat Slovensko aj ked my tu uz nebudeme….

sisaka
10. jan 2025

Autor - tí, čo odišli odišli už pred voľbami a tí čo stále balia, balia už niekoľko mesiacov a balia a balia …
Uvidíme v štatistikách, ale určite nebude žiaden hromadný útek zo Slovenska… ľudia toho nakecajú….
Ja som odišla pred vyše 20. rokmi a až na jedného kamoša, všetci čo tiež balili, keď sme odchádzali ostali, jeden pár sa vrátil a tento jeden spomínaný “balil” 18 rokov, kým dobalil a odišiel. To sú len také výkriky do tmy, ako som písala väčšina ľudí sú konformisti, pobľačia, zanadávajú, potľapkajú sa po pleciach, ako je všetko na p…u a ráno vstanú do roboty - lebo deti, lebo rodičia, lebo rodina, lebo dom, lebo pes, lebo robota…. lebo nemôžu všetci odísť 🙄

barborka2_2
10. jan 2025

@beataxxx klobúk dole pred vami a ďakujem vám. Pozdravujem
A ešte aby som upresnila. Ja určite nehádžem všetkých do jedného vreca...viem že sa nájdu aj výnimky, a vážim si takých ludi.

erica5
10. jan 2025

Čo tam po nejakom Ficovi,to fakt idete sa len sťažovať stále a rozoberať toho Roba a vládu?
Máme oveľa väčší problém a to medziľudské vzťahy,ako sa ľudia k sebe zle správajú,arogancia,ignorancia, závisť,zlo,neprajnost,egoizmus a ako raz povedal Slota: Slováci sú geneticky hlúpi národ.
A čo sa stale sťažujete?Ake autá vlastnia Slováci, všade kam sa pozriem napichane kačacie štetky.
Tak ja neviem,fakt za všetko môže Robo?
A nehovoriac o tom ako často a mnoho Slovákov chodí na drahe dovolenky,keď je tak biedno na Slovensku tak za čo si platíte dovolenky, milí Slováci?

paradajkova
10. jan 2025

@erica5 ja sa mam financne vyborne. Nemozem sa stazovat, ale nie vdaka tomuto statu, ale aj napriek nemu. Aj ja, aj muz mame plat zo zahranicia, zamestnali sme sa na pohovoroch mimo SR. Teraz tu platime akurat vysoke dane a odvody a co mame za to my, alebo nase deti ci rodicia? To, ze tie peniaze rozhajdaka daky Robko.

Slovensko mam rada, a prave preto sa tiez radim k ludom, co budu dookola rozoberat toho Roba, lebo Slovensku a vsetkym jeho obcanom skodi. Vsetky tie peniaze co nakradol, co dohodol pre oligarchov, to boli peniaze, za ktore mohli byt vybudovane nemocnice, domy seniorov, skolky atd. To boli a su peniaze, na ktore maju narok obcania. Vsetci co tu su, tak sa im oplati bojovat za to, aby s ich peniazmi stat nakladal v zaujme obcana, nie v zaujme seba a oligarchov.

autor
10. jan 2025

@erica5 dalsia do radu co vidi vsetko len cez prizmu peňazí. Len o tom je kvalita zivota v krajine?

beronsche
10. jan 2025

@erica5 čo tam po nejakom Ficovi, presne tak. Veď nám môže byť úuuplne jedno, že krajina sa doslova rozpadá, že všetko sa zhoršuje - zdravotníctvo, školstvo, infraštruktúra, ... Nič z toho nám k zivotu netreba, tak?

Aké autá vlastnia Slováci? Mnohí chodia na drahé dovolenky? Títo sú tvoja reprezentačná vzorka životnej úrovne?
To akoby si išla na stretnutie plesatych a potom tvrdila, že všetci slovenskí muzi sú plesatí.

Pozri akú majú slovenské domácnosti zadlženosť. Živ.uroven sa znižuje, rýchlo a s istotou.. zle ešte len bude.
Samozrejme, že nie našim vládnym činiteľom a ich spriateleným osobám..
Ešte nech dostanú nápad vystúpiť zo zlej zlej EU, čo im mnohí ich sympatizanti "zožerú" samozrejme a potom sa tu bude raj na zemi. To sa tu budeme o kus chleba bit. ... alebo hladovať.. potom ešte len uvidíš tu nevraživosť a závisť..
Ale samozrejme, s politikou to vooobec nesúvisí...🤦🏼‍♀️

subartic
10. jan 2025

Rakúsko štrajky , teraz v správach nárast krajnej pravice a kolebeh sa začína a opakuje.

oli18
10. jan 2025

@yoxinka ja som reagovala na to, ze pises, ze tam nie je korupcia. Tak asi si z jahody spadla, ak to tvrdis.

karolinakr
10. jan 2025

ak je pravda a funguje to tak ako v Karikovom romane Čierny kruh - koniec mafie, tak vlada su dosadene figurky, ktore musia pracovat v zaujme niekoho, kto ich tam dosadil, kto ma moc a peniaze
Vlastne mi to dava zmysel, že občan je na poslednom. je to tak na vsetkych urovnich, i samosprávach
. ..proste ten rozklad štatu ide z vnútra..a prečo? lebo každy robi pre svoj prospech
par bojovnikov tento trend nezvrati a nezmení..to by muselo byt 90% ĺudi bezúhonných a to nebude nikdy, statoční ĺudia sú vždy v menšine a možno tým, že poukazujú na špinu, budu mat v konečnom dôsledku najväčšie problèmy

monikapo
10. jan 2025

@annm81
presne tak,bola som tam/Polsko/ pred Vianocami,dcera pracuje uz tam a veru odisla som s placom a to som videla dialnicu len v noci....ale co rozprava a ako v praci funguje, sice len kratko,ale odisla v hodine dvanastej a nech tam aj ostane ,aj ked velmi chyba...och a to slm povedala,ze tento rok sa nebudem rozculovat...v tomto marazme sa to veru neda ..

slniecko5
11. jan 2025

Pre veriace mamičky, ktorým záleží na Slovensku a chcú sa modliť za našu krajinu, beží modlitebna reťaz aj ohľadom zmeny vlády, môžte sa zapojiť

www.zvolanie.sk

jurly
11. jan 2025

@erica5 👏 dalsia rozumna zena. Juj, ale si mi spravila den❤️ opat triezvy a trefny nazor.

kristinka92
12. jan 2025

Poviem úprimne, ak s mužom zarobíme tak, že nebudeme musieť obracať každú korunu, tak mame tu aj predsa niečo vybudované a tazko sa to opúšťa. Ak by sme na tom začali byt financne zle, naozaj zvážime odchod minimalne do česka, pre jednoduchosť reči. Ale už teraz rozmýšľam že sa idem učiť nemčinu keby nahodou sa to tu zvrtne zlým smerom. No a deti samozrejme že budeme trvat na tom aby išli študovať mimo slovenska, lebo je vysoka sanca že si tam nájdu kamarátov, partnera a ostanú tam žiť. Smutne pre nás rodičov, ale chcem pre nich lepšiu budúcnosť, ktorá ich tu bohužiaľ nečaká, takze deti tu minimalne už nebudú žiť.

Strana
z8