icon

Ako čeliť zhoršujúcej sa situácii?

9. jan 2025

Ako si dodávate nádej? Čo Vás drží nad vodou? Že raz aj toto skončí? alebo aké máte plány na najbližšie roky? Slniečkárky, ktoré sú spokojné, prosím, neprispievať do diskusie, len tie, ktoré vidia objektívne fakty.

ivangeline
9. jan 2025

@janinah ;D … nakoniec zomrú oni i my.

hubka51
9. jan 2025

@kamamurgasova ja sa skôr obávam aby mlady nevolili republiku 🤦‍♀️

renesance80
9. jan 2025

@yoxinka a tak to má vyzerať tu sa stále správajú všetci ako za socializmu , vybavuju po známosti , to v zdravej spoločnosti nemá čo hladať, aké vybavovanie cez tu a tu , veci majú fungovať z princípu a toto je to čo ma v tejto krajine totálne serie !

subartic
9. jan 2025

tak keď Fico skončí , vráti sa sem opozícia alebo niekto nový a zas budú utekať voliči terajšej koalície , baliť kufre a hľadať inú zem kde nebude progresívny liberalizmus. A takto dokolečka dokola sa tu budú zakladať témy ako sa kde vysťahovať. Netreba sa spoliehať že keď vymrú voliči Fica, alebo Plegríniho že všetko bude iné , skvelé a ružové .Nebude, liberalizmus so sebou prináša nárast krajnej pravice , ako to vidíme v mnohých západných krajinách , do popredia sa dostávajú silné nacionálne strany , ľudia majú pokrk prisťahovalcov a nacionalizmus silnie . Vždy sa ten život bude snažiť vybalansovať.
Bol tu Fico , potom prišiel Matovič ktorý krajinu totálne dosral neúmerným zadĺžením , plytvaním , teraz tu je zas Fico ktorý konsoliduje ale serinká to na medzinárodnom politickom poli , kto príde po ňom ? Progresívci ? po nich zas a znova narastú percentá konzervatívnym stranám a nacionálne orientovaným a takto to pôjde dokolečka , to je nevyhnutný jav .

Preto je dôležité sa sústrediť na seba, svoje okolie ,školy kde chodia vaše deti , darovať % do projektov na ktoré veríte , pracovať na sebe , zveľadovať svoje okolie a to za každej vlády.

yoxinka
10. jan 2025

@subartic
Tak moment! Matovič bol úplný blázon, ale mal krajinu na starosti pár mesiacov. Fico to bol 14 rokov!!!!!!! To ON krajinu zadĺžil, on a jeho banda kumpánska všetko rozkradla. Ekonomika Slovenska je mmentálne v totálnej …. (doplň si ľubovoľnú nadávku). Pred 10 rokmi sme boli ekonomický tiger Európy (teraz to je Poľsko), dnes sme najchudobnejšia krajina EU, sme na tom horšie ako Rumunsko!!!! Fico momentálne nič nekonsoliduje. On sa len snaží dostať všetkých kamošov z basy (to s mu darí) a seba udržať mimo spravodlivosť, aby sa do tej basy nedostal (to sa mu darí tiež). Prosím ťa, to v akom svete žiješ, keď to, čo Fico robí, vnímaš ako konsolidáciu???? Keď ti príde výplata, hoď očkom na výplatnú pásku. Tak všetky tie veci, ktorým hovoríme odvody momentálne idú na všetky Ficove sračky, ktorými sa snaží udržať si voličov (13.dôchodky, vyššie dôchodky, vlaky zadarmo, neviem čo všetko zadarmo) a tým pádom neostáva na veci ako nemocnice, školstvo, infraštruktúra … o chvíľu otvoria II. pilier a vyrabujú aj ten. Vieš čo to znamená pre teba??? Že keď dosiahneš dôchodkový vek, dostaneš nie eurá, ale “z koláča dieru a z opitce riť”. Toto je Ficova konsolidácia.

sevrin
10. jan 2025

Skúste si predstaviť, že by táto neschopná vláda vládla počas Covidu. To už by sme tu všetci fakt mohli zabaliť 😂

sevrin
10. jan 2025

@subartic tu máš prehľad kto ako zadĺžil štát, lebo mám pocit, že viac tliachaš ako píšeš k veci, takže nech si viac v obraze
https://blog.sme.sk/stopalibizmu/ekonomika/pan-...

autor
10. jan 2025

@barborka2_2 je mi tvojej starkej luto..ale ludia si sami formuju svedomie,neda sa ti ospravedlnit. Z mojich 4 starych rodicov bol kazdy tvrdy antikomunista.kde na to dosli?tiez ziki na dedine panu bohu za chrbtom..a bolo viac takych.neverim,ze clovek vo svojom vnutri nevie odlisit dobro od zla..

autor
10. jan 2025

@janinah stat sa rozklada najlepsie zvnutra ked chyba vzdelanie a informovanost bez konspiracii. A presne k tomu spejeme, ludia su tak otupeni,ze nechapu, ze sa rutime cestou do pekla.

oli18
10. jan 2025

Prv, nez vycestujete, mozte dnes vyjst do ulic a vyjadrit svojou ucastou nesuhlas so situaciou v state a pomoct tym, ktori tu ostavame.

autor
10. jan 2025

@lianka123 tak ty si to totalne zabila,ze si nebola volit🙂akoze aj ja som mala v tychto volbach problem vybrat si,ale toto je uz aky level neist volit.

natalka13
10. jan 2025

@petracandle nemyslim viem to.
Uz len to zdravotnictvo je uplne o inom.
Podnikatelske prostredie.

subartic
10. jan 2025

@yoxinka žijem vo svete daní , poplatkov pripomienkujem novely zákonov týkajúcich sa práve tejto oblasti . Toto je konsolidácia verejných financii, či sa ti to páči alebo nie. Matovič bol nie že blázon , jeho konanie čo sa týka hospodárenia patrilo na psychiatriu. Za krátku dobu rozdrbkal čo sa dalo , rozdal aj to čo nemal , nakúpil a vyhodil . Fico nie je o nič lepší , len to robil 14 rokov . Pred ním bol Mečiar a 90 te roky , ktoré so ja sama zažila a teda Fico je proti nemu len odvar.
Kolobeh sa opakuje a vždy sa bude opakovať, skončí Fico , nastúpia progresívci, prinesú so sebou to čo nebude rezať národným a konzervatívnym stranám atď.

oli18
10. jan 2025

Tak ja byt mladou, do zahranicia neodidem
Lebo to, ako je zapad, ale aj Amerika, zaplavena neprisposobivymi migrantami by mi velmi vadilo. Vela veci tu ide dole vodou, vecne to tak nebude, ale to, ze nemame migrantov, je pre mna dostocna motivacia ostat.

autor
10. jan 2025

@sisaka hm,ja to vidim inak..ze vela sa uz zbalilo,ved to tu aj pisali,ze uz odisli.a pojdu dalsi,nepochybuj

autor
10. jan 2025

@oli18 😀preco tu tolki spominate Ameriku?to je zbytkova cast sveta?vsak mame dalsie krajiny kde to funguje

slniecko5
10. jan 2025

Neznášam tieto témy plne negativizmu, nikomu nič dobre ešte nepriniesli…
Radšej ako sedieť na MK a zabíjať čas ich založením a zivenim, treba venovať čas tvorivejsej a zmysluplnejší práci, to človeka napĺňa zvnútra . Pripadne tvoriť komunitu okolo seba, nie na MK.
Alebo bez dlhých reči vstať a niekam odísť, nič viac, nič menej. Takto sa da predsa premárniť v nešťastí celý život.

subartic
10. jan 2025

@slniecko5 trištvrte ľudí čo tu hovorí o odchode nikam neodíde , to sú také zbytočné výkriky do ovzdušia a presne ako si povedala šírenie negativizmu .

autor
10. jan 2025

@panonia ty si riadne tupelko. Slnieckar ma povodny vyznam uplne iny,ako ten modernejsi,ktory poznas ty. Pozri do jazykovedneho slovnika😀😀co aj slovo dúha ma pre teba jediny vyznam?🫣

slniecko5
10. jan 2025

@subartic ale moja chyba, že som to prečítala a zapojila sa. Čo už. Musím na sebe popracovať. Jw strasn dôležité, ako človek uvažuje a toto je naozaj mozgový smog.

autor
10. jan 2025

@slniecko5 a preco teda zivis tuto temu? Vsak ides sama proti tomu co pises a stracas cas v nejakej diskusii..hovori ti nieco meno William Wilberforce? zacal s politikou v 1780.ten chudacisko sa cele roky stazoval a loboval za zrusenie otroctva a konecne sa dockal v 1807,ze otroctvo bolo zrusene.stratil kopec nervov za tych vyse 20 roko . Ale bez toho negativizmu to neslo,vies? Ci temy ako korupcia, vykoristovanie ludi, ozobracovanie,konspirovanie,mafianstvo sa daju robit s usmevom na perach a lahkostou? To si ozaj taka naivna? Kto hovori o prezivani nestastia po cely zivot? Ale niekto je na nespravodlivost a krivdy citlivy adekvatne a niekto otupeny ,ze je mu to jedno,resp.prehliada a hrabe na svojom piesocku.vsak ked sa to mna osobne netyka,tak neriesim,vsakze? Ty mas vobec deti?lebo ak ano ,tak to by ti sakra na tom malo zalezat a ano,aj sa trochu stresovat kvoli tomu.

oli18
10. jan 2025

@yoxinka Cesko ze nie je skorumpovane? 😅. Staci pozerat CT1 investigativne relacie, Jilkovej live relaciu a hned na Cesko zmenus nazor. Babis je najvacsi korupcnik a zbohatlik a vidis, kolko hlupych Cechov ho podporuje. K takemu majetku neprisiel poctivo.
Je to obdoba Fica, len on podnika a pcha statne benefity do svojich firiem, neukryva v danovych rajoch, ako Fico. Len ten rozdiel je medzi nimi, ziaden iny. A ako Stbak a komunista, ktovie kam potiahne Cesko, ak vyhra volby.

lianka123
10. jan 2025

No vysoky level;)

oli18
10. jan 2025

Zije mi znamy cez 35 rokov v NY, ma obcianstvo, Je tam neunosna situacia s migrantami, stat ich musi zivit, ma na nich obrovske vydavky, robia to, co Arabi v zap.Europe..

slniecko5
10. jan 2025

Autorka, tu to nevyriešiš, to ti je jasne. ale prajem ti, nech sa ti to podarí v živote.
Keď chceš niekam ísť, urob to. To je cele.
Nepotrebuješ asistenciu MK.

slniecko5
10. jan 2025

A áno, znies veľmi nešťastne, prepáč. Hlboká studňa nešťastia.

autor
10. jan 2025

@slniecko5 😄😄si na omyle

slniecko5
10. jan 2025

Ok, good for you!
Nič no, čaká ma dnes kopu veci, utekám, stačilo brain pollution.

autor
10. jan 2025

@slniecko5 bud si necitala celu diskusiu,a teda nemas kontext.ale si naopak citala celu 7 stranovu diskusiu a tym padom si stratila vela casu a sypes si popol na hlavu,lebo sa ti samej na sebe nepaci,ze tu travis cas. Tak ci tak, vyzeras ze si dezorganizovana.

yoxinka
10. jan 2025

@oli18
Pozri sa, ja viem, v akom stave Česko je aj kto je Babiš a ako funguje, nie som padnutá z jahody. Polroka počúvame len české rádiá a sledujeme českú televíziu/české správy. Máme tam rodinu. Objektívne je Česko ďaleko pred Slovenskom pokiaľ ide o ekonomiku, investície, vedu, výskum, vzdelávanie a zdravotníctvo. TOTO je pre mňa faktor!