icon

Žijem s rozvedeným a chcem chodiť na prijímanie do kostola

marickaaaa
14. nov 2022

Prosím vas je tu nejaká co je vydatá za rozvedeneho a chodi na prijimanie? Kde treba o to požiadať. Som s manželom 9rokov. On žiadal o anulaciu este ked sme neboli spolu, ale neprešlo mu to. Bol ženatý krátko a nemaju spolu ani deti. Myslim, ze ked ich nic nespája tak by som to chcela dotiahnut, ze aspon ja aby som mohla ísť na prijimanie. Mame spolu dve deti za chvíľu idu na prijimanie atd. Do kostola chodime, ale stale je tam ta stopka. Dakujem za rady

Strana
z2
terezka1947
14. nov 2022

@mimka1402 prepáč,ale to je hlúposť. Ak sa obaja rozviedli,obaja(pokiaľ majú partnerov)nemôžu ísť na prijímanie. Ak po rozvode partnera nemajú,môžu.
Čo kto a ako podvádza,to už v srdci musí vedieť sám.
S tým cirkev nič nemá.
Koľko ľudí ide na poved,zamkci vedome vážnu vec a dostane rozhrešenie. Ľudia,čo ho poznajú,žasnu a nadávajú na cirkev. Ale ako má kňaz zisťovať a overovať pravdivosť?
A má to vôbec robiť?na čo?
Načo klamať?
Pozri,aj na MK je kopa mamičiek,kt.davaju návod ako oklamať farárov pred krstom,či svadbou. A potom všade rozhlasu ju,že kňazi robia,čo chcú a každý inak a ešte si dajú za to zaplatiť.
Všetko je i svedomí.

mimka1402
14. nov 2022

@terezka1947 Nie, nie je to hlúposť ak nevieš čítať nikde som nevravela, že to takto má byť. Ale, že si to kňazi radi prispôsobuju, správne ani dvoch ludi co žijú v hriechu -autorka, by nemal pustiť k spovedi a vidíš, obchádza sa to jedná radosť. Ale ano počula som o tomto viacero prípadov kde to naozaj takto obišiel sám kňaz a vie si to obhájiť. A týchto pedo kňazov klamať ani netreba, sami radi porušujú veci kde sa dá, všakže stačí len do zvončeka peniažky a už sa aj biblia vie prepísať.🙂
Za mňa je toto niečo čo už dávno mal niekto spáliť a už len čakám kedy sa spamätaju ľudia na Slovensku a bude odluka od cirkvi ako v každom normálnom štáte.

terezka1947
14. nov 2022

@terezka1947 alebo myslíš to tak,že ona bola iniciátora rozvodu,preto nemôže?tak to áno. No mohla to riešiť odlukou a tým pádom mohla chodiť na prijímanie a nezit s ním.

h2o2
14. nov 2022

Svokor anuloval manželstvo po cca 38 rokoch a udal dôvod že v 24rokoch boli so ženou prakticky deti.🤣. Obidvaja chodili doteraz na sv. prijímanie, spoveď sedavali v prvych laviciach ale každý na opačnej strane Slovenska. ...On mal cely život milenky a je fakt arogantné hovädo ale má peniaze a odpadneš ked Ti poviem že chce byt kňaz samozrejme že grekokatolicky dokonca dal postavit v ich dedine kaplnku kde je kantor 🤣znamosti má snáď všade takže aj v cirkvi. Svokra si to vybavila u biskupa. Ja tiež rozmýšľam o anulacii kvôli mužovy lebo je na tom ako Ty, dôvod mám že by to na 100% prešlo vlastne aj knaz v Marianke povedal že mi všetko napíše ale nejak sa mi nechce na ďalší súd.

panelacikova
14. nov 2022

@terezka1947 takže chudera manželka, chcela sa zbaviť tyrana a oddeliť sa od neho aj majetkom, lebo čo ak by jej ešte náhodou náročky urobil aj dlhy a vlastne sama na to doplatila - ak je úprimná veriaca. pretože cirkev káže, odluka je OK, rozvod už OK nie je... nezdá sa ti to choré? čiže žena, aby naplnila svoje vnútorné presvedčenie (viera) a prijala sviatosti, musí sa obetovať po celý život a ostať s ním vo zväzku? no za mňa je toto totálne trápne ako aj celá cirkev.

terezka1947
14. nov 2022

@mimka1402 ktorý štát je normálny?
Fakt si myslíš,že cirkev je sama o sebe zlá?dovolím si tvrdiť,že žiadna cirkev sama o sebe zlá nie je,zlo v nej robia ľudia. Prispôsobujú si jej pravidlá,obchádzajú,čo sa dá a klamú. Lebo pre ich pohodlie je lepšie si vytvoriť vlastné "viery". A nájdu si milión dôvodov poukazovať na zlo,lebo niekto toto a niekto takto.
Ale ja som dokonalý.
Kľudne nech sa cirkev od štátu oddelí.
Som ako praktizujuca veriaca za.
Ale porozmýšľajte,ako chceme potom každý ťahať Pána Boha za nohu a od tých zlých cirkvi a kňazov,kto.su všetci zlí,chceme omša za našich blízkych,či spovede pred smrťou.
Trošku pokory.

panelacikova
14. nov 2022

@terezka1947 cirkev tvoria ľudia. cirkev nestvoril ani nevytvoril boh.

terezka1947
14. nov 2022

@panelacikova nezdá sa mi to choré,keďže vidím,koľko kamosiek,známych,aj žien z MK sa ide vydávať za týraná a maniak,blbca,čo už počas chodenia či spolunažívania ju bije a bije spoločne deti a ona si ho aj tak vezme.
Čiže nie,nezdá sa mi to choré. Má každý slobodnú vôľu a nôž pri krku nikto nikomu nedrzi.
No a pre skrytých,chorých manželov a manželky,kto.taja dôležité veci pred svadbou,je tam anulácia.

terezka1947
14. nov 2022

@panelacikova za rimskokatolikov-cirkev "založil" Ježiš.

mimka1402
14. nov 2022

@terezka1947 JE TO CHORÉ aby tyraná žena bola odsúdená k samote preto lebo sa vydala za debila ktorý sa tváril ukážkovo , s ktorým nesmela žiť pred svadbou opäť kvôli hriechu. Potom v spoločnom žití je bita aj s deťmi, ale rozvod? Fu, hriech. Ale nech idú všetci s týmito pravidlami... Zlatá ženská, ktorá celý život bola vzorná kresťanka, len zle sa vydala, keby mala väčší rozum tak by spolu bývali a vedela by, že to bude hriech. Vydala sa druhýkrát a som si istá ze pred Bohom druhé manželstvo je cistejsie. A odluka? No isto veď to ma aky zmysel? Čisto aj prakticky nulový.
Prosím tieto kresťanské "hodnoty" nechaj si pre niekoho iného. Mňa už fakt nikto nepresvedči o tomto. Je to odpad spoločnosti a čím ďalej som si tým istá. A ano oddelenie cirkvi od štátu je fér. Prečo by mal stáť dotovať ľudí, ktorí si veria v niečo za moje prachy a ešte typkov co vydieraju deti ze pôjdu do pekla za každú blbosť a žiť v strachu z každej prkotiny a potrestania? Nie. Neprosím, už nech to zanikne navždy.😀

terezka1947
14. nov 2022

@mimka1402 kľudne,je to v poriadku. Je to tvoj názor.

panelacikova
14. nov 2022

@mimka1402 už som pochopila dávnejšie, že nemá význam dlhodobo sa naťahovať ohľadom cirkvi ako takej s fanatikmi ako je aj
@terezka1947 ...................... v istom čase je fakt lepšie ukončiť debatu 😉

terezka1947
14. nov 2022

@panelacikova prečo by som bola fanatik?
Ty píšeš svoj názor,ja svoj. Je to diskusia a v nej každý má právo povedať a obhajovať svoj názor. Ja rešpektujem,že ty nezdieľas môj názor a nenazývam ťa fanatičkou.

panelacikova
14. nov 2022

@terezka1947 a ja zase rešpektujem, že podľa môjho názoru máš názory fanatičky, čo sa týka cirkvi a celého jej pôsobenia a "zákonov" 🙂 a že ježiš položil základy cirkvi? nuž, keby on vedel, ako sa tá jeho cirkev zvrhne, ešte teraz by sa, chudák, v hrobe obracal....

terezka1947
14. nov 2022

@panelacikova ok...ale s tým posl.suhlasim.

marfikchov
14. nov 2022

Mnohé si to tu ohybate, ako sa vám páči, viete čo si Boh myslí alebo nemyslí.... Jednoducho sú pravidlá a tie treba rešpektovať. No a keďže si autorka zvolila život s rozvedeným, bohužiaľ stojí ju to prijímanie sviatosti.

zuzinka888
14. nov 2022

Ja nechapem co to tu poniektore splietate. Autorka- ak si veriaca - naozaj veriaca vies kde tieto veci riesit nie tu na MK. Lebo ked sa budes zodpovedat za svoje ciny po smrti co Bohu povies- Zeny na MK mi povedali, ze mozem?!!🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Tvoja viera ma byt o Bohu sprostredkovana cez cirkev a knaza. A mas sa riadit prikazaniami kt. dal Boh a nie radami zien z MK ktore o viere nemaju ani paru( poniektore) a maju pocit ze sv.prijimanie a vianocna oblatky su to iste. Poziadajte opat o anulaciu a dajte si inych svedkov. Drzim palce

Strana
z2