icon

Žilinská nemocnica podáva trestné oznámenie na Hellebrandta

7. feb 2024

Natrafila som na takýto článok, citujem :

"Žilinská nemocnica s poliklinikou podala na Okresnú prokuratúru v Žiline na Hellebrandta trestné oznámenie. Dôvod? Šírenie nebezpečnej choroby! Podľa našich zistení totiž pri zákroku v nemocnici neuviedol, že trpí nákazlivým ochorením. Pracovníci nemocnice na to prišli neskôr a ostali v šoku a strachu. Politik sa mal dopustiť utajením tejto informácie vážneho ohrozenia života a zdravia iných ľudí.

Dnes už bývalý poslanec Hellebrand nereagoval na našu žiadosť o vysvetlenie, ktorú sme mu poslali. Rovnako tak ani predseda strany Michal Šimečka. "
https://plus7dni.pluska.sk/domov/hellebrandta-p...

Je správne utajiť pri ošetrení, že človek trpí nákazlivým ochorením? Samozrejme čítam medzi riadkami, že daný politik poslanec NRSR za PS - pardon, exposlanec, lebo včera sa vzal mandátu je zrejme HIV pozitívny.

Viem, že liečba pokračuje. Ľudia HIV pozitívny majú väčšiu mieru prežitia ako kedysi keď na AIDS podľahol Freddie Mercury. Ale je to správne, také čosi tajiť pred zdravotníckym personálom, a ohroziť ich?

annm81
9. feb 2024

@riyadh Nemáš najmenšieho tušenia o čom hovoríš...nevadí, aj takí ľudia sú..

vroni
9. feb 2024

@annm81, nad tým sa pre istotu ani nezačnem zamýšľať. Určite je to úplná náhoda 🙈🙉🙊

vroni
9. feb 2024

@riyadh, prosím ťa, daj si neurol a skús si pozrieť, čo znamená neinfekcnost pri HIV pozitivite.

autor
9. feb 2024

@annm81 z článkov mi to vychádza na ten čas kedy skolaboval pri kortesackach...tj. začiatok septembra. Myslím si, podľa toho čo je uvedené v médiách že na to že je nemocny a zatajil to prišli oveľa neskôr. Preto až teraz TO.

A nie som zdravotník ale niekedy keď som ešte mohla som chodila darovať krv a aj tam sa vypĺňali prehlásenia a boli tam aj otázky týkajúce sa stykov či nebol nejaký podozrivý alebo ako to tam bolo ,lebo tuším HIV vírus sa kontroloval až po 4 mesiacoch teda aj keď mal človek podozrenie tak musel čakať a detto aj v tých dotazníkoch boli skúmané styky a úrazy cca 4m dozadu. Od septembra doteraz je tak 4 mesiace cca takže mozno Nemocnica si preverovala ale to je už konšpiračná teória.
Ktohovie či sa pravdu niekedy dozvieme.

autor
9. feb 2024

@zuzkaamiska on vo vláde nebol...PS nie je vládnuca strana.

annm81
9. feb 2024

Ak začiatok septembra, potom je všetko jasné. Celé trestné oznámenie bolo podané účelovo na zakázku opozície v dobe schvaľovania úprav trestných kódexov, aby sa pozornosť ficovoličov sústreďovala na túto kauzu namiesto podstatných vecí. Nerobme si ilúzie, že nemocnice sa bežne nestretavajú s podobnými prípadmi. Nakoľko bežne to riešia podaním TO? Úloha splnená - na škodu všetkých občanov SR s vynimkou zločincov.

autor
9. feb 2024

@annm81 myslíš že je to bežné veď tuším len nejakých pár stoviek ľudí je HIV pozitívnych na Slovensku.

annm81
9. feb 2024

Nejde len o hiv. Ako som ti vyššie napísala, zo zákona nevyplýva nutnosť informovať o neinfekčnom HIV (najpravdepodobnejšie pôjde o toto, hoci sú to len nepotvrdené špekulácie). O tom, že má človek nákazlivú chorobu neinformujú ľudia bežne - mali sme tu covid, koľkí to ignorovali aj priamo v nemocniciach a zatajovali svoje príznaky? Podávali sa nejaké TO?

autor
9. feb 2024

@annm81 bolo by zaujímavé keby bola o tom nejaká štatistika...
Ale nie štatistický úrad otravuje malých SZČO...

vroni
9. feb 2024

@annm81, v tomto prípade ide o HIV, potvrdila to nemocnica aj prokuratúra, tieto dva paragrafy sa týkajú výhradne HIV. Pohlavné prenosné a iné infekčné choroby majú iný paragraf (tuším od 167)

zuzkaamiska
9. feb 2024

@autor bol poslancom v narodnej rade

annm81
9. feb 2024

@vroni Takže potvrdená diagnóza. Dik.

vroni
9. feb 2024

Inak z historických análov sa pamätám, že pohlavné choroby sa prenasledovali dosť intenzívne (ich šírenie, nie samotné ochorenie)

autor
9. feb 2024

@zuzkaamiska ja to viem, že bol poslancom...ty si písala že vláda prišla o odborníka

pupava567
9. feb 2024

@zuzkaamiska 👏👏👏

zuzkaamiska
9. feb 2024

@autor pardon. neuvedomila som si, ze poslanci nie su vlada. ze nam vladne niekto uplne iny... aj to vidno, kto tu vladne.

autor
9. feb 2024

@zuzkaamiska z môjho vnímania vládu matovica maloco prekoná...to tak mimo tému...

zuzkaamiska
9. feb 2024

@autor matovic je dilino, o tom skoda reci. ale toto, co je teraz, budu splacat a na to doplacat este nase vnucata... milove kroky spat, zivotna uroven v prdeli, o nejakej pomoci do skolstva, zdravotnictva, podnikania pre male firmy a zivnostnikov mozeme len snivat. a o inych oblastiach ako je zivotne prostredie alebo kultura ani snivat.

autor
9. feb 2024

@zuzkaamiska a kto tomu pomohol? Matovič... Žiaľ

annm81
9. feb 2024

Matovič nie je absolútne vhodná osoba na post predsedu vlády. Nič to nemeni na tom, že mať v dobe pandémie, vojny v Európe a ekonomickej krízy Smer by nebola žiadna výhra. Vcelku reálna je možnosť, že by všetko bolo omnoho horšie... my s pamäťou si ešte spomíname na Kičuru, na vyjadrenia Sakovej o tom, že oni to platiť nebudú... Za tie štyri roky by sa nielenže nevyšetril jediný korupčník, ale bolo by tu také rozkrádačské eldorádo, ako si pamätáme z dôb mečiarizmu - samozrejme by sa nepopierala pandémia a nebojovalo proti podpore Ukrajiny - založili by sa stovky malých firiem, čo by vyrábali čokoľvek pre potreby armády a boj s pandémiou, na čom by sa dalo štátnymi zákazkami nabaliť.

hiro
9. feb 2024

:D No to je gol... Trestne oznamenie nemocnica podala az dnes...
https://www.topky.sk/cl/10/2682675/Zvrat-v-kauz...
Odkial Fico vedel dopredu tolko dni ze to na neho podaju? :D
"Dňa 9.2.2024 bolo na Odbore kriminálnej polície OR PZ v Žiline z Okresnej prokuratúry v Žiline doručené trestné oznámenie oznamovateľa NsP Žilina..."

annm81
9. feb 2024

@hiro K tomu sa snáď ani nedá nič slušné napísať. Jedine tak to, že ak doteraz bola možnosť, že neoprávnene nakladanie s informáciami možno padá na plecia niekoho z polície, teraz je zrejmé, že je to z prostredia nemocnice. Občania, pokojne spávajte, ktokoľvek s peniazmi si môže lustrovať vaše najcitlivejšie osobné záznamy.

vroni
9. feb 2024

Ohoj, toto je ako z toho vtipu, kde kondoluju vdove politického oponenta a k vražde ešte neprišlo.....

autor
9. feb 2024

@annm81 máš pravdu...info sa zneužívajú, ktorí to politik sa hrabal v bankových účtoch svojho protivníka ? Už si nepamätám tuším to bol niekto zo SaS kto porušil gdpr.
@hiro dík za link komentáre má pobavili, bude tu čistá Amerika. Každý sa bude súdiť s každým.

annm81
9. feb 2024

Polícia pod vedenim Kaliňáka zatkla zamestnanca banky, ktorý údajne videl pohyby na účte, ktoré posunul médiám a ktoré dokazovali prepojenia Kaliňáka a Počiatka s Baštrnákom. Už sa to vyšetrilo? Drobné rozdiely - premiér/zamestnanec banky, informácie o úplatkoch/zdravotné informácie, vyškieranie sa na sociálnych sieťach/zatknutie, predseda vlády/whistleblower... nevadí, netreba sa takýmito drobnými rozdielmi zaťažovať

aimee77
9. feb 2024

@annm81 Pre menej chapavych.To, ze je pan HIV nedetekovatelny, neznamena, ze v priebehu 6 mesiacov, ked ako infektologovia robime PCR detekciu napriek liecbe viremia nestupne.HIV je stale ochorenie, kde pacienti su evidovani, vyluceni z darcovstva organov a krvi.

annm81
9. feb 2024

@aimee77 A on sa registroval ako darca orgánov, alebo šiel darovať krv?

mircalla
9. feb 2024

@vroni Ano konspirujes, chorobu ma 15 rokov

vroni
9. feb 2024

@mircalla, to vyšlo najavo až neskôr, ja som konspirovala ešte za horúca.

mircalla
9. feb 2024

@ibatanecnica Suhlasim, vyplna sa dotaznik. V nom klamal, spravne to nie je.