Žilinská nemocnica podáva trestné oznámenie na Hellebrandta
Natrafila som na takýto článok, citujem :
"Žilinská nemocnica s poliklinikou podala na Okresnú prokuratúru v Žiline na Hellebrandta trestné oznámenie. Dôvod? Šírenie nebezpečnej choroby! Podľa našich zistení totiž pri zákroku v nemocnici neuviedol, že trpí nákazlivým ochorením. Pracovníci nemocnice na to prišli neskôr a ostali v šoku a strachu. Politik sa mal dopustiť utajením tejto informácie vážneho ohrozenia života a zdravia iných ľudí.
Dnes už bývalý poslanec Hellebrand nereagoval na našu žiadosť o vysvetlenie, ktorú sme mu poslali. Rovnako tak ani predseda strany Michal Šimečka. "
https://plus7dni.pluska.sk/domov/hellebrandta-p...
Je správne utajiť pri ošetrení, že človek trpí nákazlivým ochorením? Samozrejme čítam medzi riadkami, že daný politik poslanec NRSR za PS - pardon, exposlanec, lebo včera sa vzal mandátu je zrejme HIV pozitívny.
Viem, že liečba pokračuje. Ľudia HIV pozitívny majú väčšiu mieru prežitia ako kedysi keď na AIDS podľahol Freddie Mercury. Ale je to správne, také čosi tajiť pred zdravotníckym personálom, a ohroziť ich?
Ja netuším, prečo všetci omieľate, že premlčacia doba je len čas na to, aby znásilnená podala výpoveď. To je čas od skutku po vznesenie obvinenia. Takže aj keď ženu nájdu dobitú a znásilnenú niekde v tmavej uličke a polícia má okamžite potvrdené, že bola znásilnená, skutkom začína plynúť premlčacia lehota a ak policajti dokážu nájsť páchateľa až deň po uplynutí premlčacej lehoty, páchateľ je z toho von a nič mu nehrozí.
@annm81 asi si si pomýlila tému.
Pomýlená si tu najmä ty. Šermuješ paragrafmi, ktoré si ani nevieš prečítať, oháňaš sa údajným ohrozenim lekárov, hoci nemáš najmenšieho tušenia o tom, že človek s HIV môže byť absolútne neinfekčný, vykrúcaš sa, keď ti zrazu fakty nesedia s tvojou pomýlenou realitou... téma sa dostala tam, kde začala -celá kauza je nemorálne a najmä protizákonné zakrývanie toho, že sa koalícia snaží totálne rozložiť právny štát.
@annm81 prepáč ty si čosi písala o premlcani a znásilnení...varí pánka aj z niečoho takého obvinili? Asi si chcela reagovať do témy čo založila katkami123, venujúca sa znasilneniam a premlčaniam.
A áno všetci sú hlúpy len ty si lietadlo. Osocuj koľko chces, obhajuje koľko ti hrdlo ráči, ja ti tvoj názor neberiem.
Už aj zabúdaš, čo píšeš? Reagovala som na tento tvoj príspevok v TOMTO diskusnom vlákne:
"A ešte na čo sa pýtaš na premlčanie v prípade znásilnenia...ak niekto znásilní dospelú osobu je premlčanie 10 rokov asi celkom v pohode ak je tá osoba pri vedomí a nie je v kóme".
@annm81 aha to bolo k tomu čo som odpisovala katkami123 lebo súvis mi to nedavalo pod príspevkom o platoch a tiež som písala, že nie je vhodné motať ďalšie témy do toho vlákna... A áno čo píšeš je pravda nejedná sa len o oznamenie ale aj o vyšetrenie toho trestného činu. Ale aké šanca je pri 10 rokoch že sa vyšetriť a pri 20tich rokoch. Podľa mňa veľmi mizivá aj keď nie nemožná. A žiaľ vidíme to na prípade medializovanej vrazdy D. Tupého lebo tam sa ta premlcacia doba 20 rokov pomaly končí a vyzerá to všelijak len nie dobre. aj keď obvinenia nejaké padli.
Práva taká mizivá šanca sa práve odohrala na Slovensku https://kosice.korzar.sme.sk/c/23277929/podozri...
@annm81 paráda ale poviem nechcela by som byť teraz v koži obete...po toľkých rokoch jatriť rany.
Neviem, čo tým chceš povedať. Predpokladám, že nie takú cynickisť, že by bolo lepšie, keby ho nechytili vôbec, lebo chudák obeť sa bude musieť vysporiadať s tým, že násilník je konečne vo väzení.
@annm81 myslíš? Je super že ho chytili...ale nezávidím tej holke si tým prejsť znova. Nežijeme v ideálnom svete aby hneď vedelo chytiť grazla. A ľúto mi je tej holky. Lebo možno sa už vysporiadala s tým čo sa stalo a teraz zase sa jej to vráti.
Vieš si predstaviť o tomto rozprávať pred kopou cudzích ľudí a hlavne ak jeho právnik bude každé slovo spochybňovať. Naozaj mi je ľúto holky, lebo si to zažije opäť.
A hlavne ak ho nebudú súdiť ako dospelého lebo v čase skutku bol mladistvý a navyše veľmi ľahko môže skončiť s podmienkou, lebo prihliadnu na to ako žil tých 11 rokov. A prosím nezvaluj to na nový trestný zákon, ten platný ešte nie je.
Páchateľ ostane vysmiaty a holka opäť traumatizovana. Som realista nie snilek.
Takže zrazu ti je ľúto dievčaťa, lebo bude musieť po tak dlhej dobe o tom hovoriť. Ale príde ti v pohode skracovať premlčaciu dobu, lebo veď žena o tom môže informovať bezodkladne.
Zrazu zvažuješ, ako skončí len s podmienkou, lebo 11 rokov žil bezúhonne (nežil, identifikovali ho vďaka trestnému činu, čo spáchal neskôr), ale nevadí, že po 10 rokoch skončí takýto páchateľ vysmiaty, lebo premlčacia doba... ako v TO na Hellebrandta, tak aj pri tomto sa zdá, že máš zvláštne ohybnú morálku...
@annm81 vieš čo ako nesuhlasis so mnou tak sa z toho nepototo. Ak vezmem tvoju logiku aplikovanú na moje príspevky tak ty sa tešíš, že tá baba to má ťažké. Neprejavis ľútosť lebo ak ona bude na súde vypovedať on dostane trest.
Vôbec nie si empatická.
Ale kľudne si niečo vo svojej hlavičke vymyslí a aplikuje to ako moje vyjadrenie.
Zbohom.
@annm81 a ešte mne je ľúto každej obete. Ale nie je mi ľúto pánka. Lebo on nie je obeť on je príčina.
Keby uviedol diagnózu a dostalo by sa to von len vtedy by bol obeť.
Problém nie je jedno tvoje izolované vyjadrenie, ale tvoje vyjadrenie v kontexte ostatných tvojich príspevkov.
Jasne si dokázala, o čo ti touto diskusiou šlo, ponadávať si na "pánka", ako ho celú dobu trápne označuješ, hoci sa ti to pekne zvrtlo, lebo nemáš argumenty. Vzhľadom k tomu, že existuje trestný čin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a niekto evidentne s jeho údajmi neoprávnene nakladal, tak je obeťou takéhoto trestného činu. Ale vám ficovoličom nehovorí nič ani právo, ani morálka - zasa ste sa predviedli, ale choď si medzi svojich, tam ťa isto potľapkajú po pleciach, ako si pánkovi naložila.
@annm81 si trápna, nechcem mu komolit meno lebo ma napadá vždy iné meno len to jeho nie, preto pánko. Fica som nevolila. A panko není obeťou. Keby priznal tak obeť by bol. A stal by sa len 1 skutok tj. porušenie gdpr.
Tým, že pánko zamlčal pri ošetrení stali sa 2 skutky a verím že oba sa vyšetria.
A čo sa týka mojich vyjadrení sú konzistentné. A keďže nie som bulo viem si svoje vyjadrenia a aj názor poopraviť. A aj akceptovať vývoj situácie lebo nič nie je len čierno biele.
To meno, ktoré mi namiesto mena exposlanca PS chodí po rozume je hildebrant a tak sa nevola. Preto som radšej písala o pankovi.

@katkami123 platy v národnej rade boli zmrazené za predošlých ficovlad pozri článok z roku 2017 https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalos... a minulý rok vyvolalo pohoršenie zvýšenie platov poslancov
https://www.cas.sk/clanok/2793041/platy-poslanc...
Proste su to veci čo sa ľuďom nepáčia a svoju nespokojnosť vedia prejaviť vo voľbách alebo aj na strajkoch.
A neviem kde si čítala že súhlasím so zvyšovaním platov. navyše v téme kde som sa pýtala na názor na konanie pánka z PS na zatajenie informácie o zdravotnom stave a ohrození zdravotníkov.