icon

Žilinská nemocnica podáva trestné oznámenie na Hellebrandta

7. feb 2024

Natrafila som na takýto článok, citujem :

"Žilinská nemocnica s poliklinikou podala na Okresnú prokuratúru v Žiline na Hellebrandta trestné oznámenie. Dôvod? Šírenie nebezpečnej choroby! Podľa našich zistení totiž pri zákroku v nemocnici neuviedol, že trpí nákazlivým ochorením. Pracovníci nemocnice na to prišli neskôr a ostali v šoku a strachu. Politik sa mal dopustiť utajením tejto informácie vážneho ohrozenia života a zdravia iných ľudí.

Dnes už bývalý poslanec Hellebrand nereagoval na našu žiadosť o vysvetlenie, ktorú sme mu poslali. Rovnako tak ani predseda strany Michal Šimečka. "
https://plus7dni.pluska.sk/domov/hellebrandta-p...

Je správne utajiť pri ošetrení, že človek trpí nákazlivým ochorením? Samozrejme čítam medzi riadkami, že daný politik poslanec NRSR za PS - pardon, exposlanec, lebo včera sa vzal mandátu je zrejme HIV pozitívny.

Viem, že liečba pokračuje. Ľudia HIV pozitívny majú väčšiu mieru prežitia ako kedysi keď na AIDS podľahol Freddie Mercury. Ale je to správne, také čosi tajiť pred zdravotníckym personálom, a ohroziť ich?

mircalla
9. feb 2024

@autor K panovi Dankovi. Mas zaujimavy dvojaky meter - pan Danko zdrhol z miesta nehody, nepockal na policiu, sposobil skodu na verejnom majetku. Pravdepodobne bol ozraty a vedel preco to robi, nakolko fukal 15 hod po nehode.
Za mna ex poslanec PS urcite nekonal spravne. Ale Dankov pruser je o dost horsi

aimee77
9. feb 2024

@annm81 Som lekarka, infektologicka.Na rozdiel od tu premudrelych komentarov som sa starala o pacientov
s HIV i AIDS.Panko zatajil, dobre.Predstav si laborantky, sanitarov, sestricky.V pripade napr.pichnutia ihlou sa profylaxia podava 1 rok, a 3 mesiace testy.Antiretrovirusova liecba ma neziaduce ucinky, nemusis ju znasat.Z praxe v januari na liecbe nedetekovatelny, v maji subfebrilny, jun kontrola infektologom, Non Hodking lymfom o rok v marci exitus...

mircalla
9. feb 2024

Na druhej strane chapem aj to, ze je verejne znama osobnost, a slovenska netoleratna spolocnost by ho zlyncovala. Keby sa radsej p. Pellegrini priznal, ze je gay....

mamina7070
9. feb 2024

@mircalla za mna horsie je na tom hellebrandt lebo tam je dokaz tj oznacil ze sa nelieci na pohlavne prenosbu chorobu a podpisal ze si je vedomy nasledkov nepracdivych informacii atd
Danko aj ked boli opity tak neni dokaz o tom

mircalla
9. feb 2024

@mamina7070 Samozrejme, ze nie je dokaz, pretoze to policajti urobili tak, aby mu to preslo...asi vsetci vieme preco.

annm81
9. feb 2024

@aimee77 V prípade pichnutia je za okolností, aké sprevadzajú pravdepodobne takýto pripad, šanca na prenos prakticky nulová, preto zákony mnohých krajín dnes už neuvádzajú žiadnu povinnosť kdekoľvek uvadzať svoj stav ak sú splnené podmienky neinfekčnosti - a s najvyššou pravdepodobnosťou bude po právnej stránke prípad uzatvorený tak, že zákon porušený nebol ani na Slovensku.

annm81
9. feb 2024

@mamina7070 Znova sa držme zákonov - kto sa odmietne podrobiť dychovej skúške po nehode, je považovaný za osobu pod vplyvom.

mamina7070
9. feb 2024

@annm81 ty ma neoslovuj s dezilatmi ako si ty (a je jedno ci sprava ci zlava)sa ja nebavim ty pravnicka infektologicka sudkyna a co ja viem co este

annm81
9. feb 2024

@mamina7070 Oh teraz si ma totálne sfúkla celou spŕškou vecných argumentov, ktorými si jednoznačne vyvrátila moje tvrdenie o tom, ako je to v zákone s odmietnutím dychovej skúšky.

P.S. slovo dezolát je odvodené od slova DEZINFORMÁCIA, takže skôr než začnem používať neznáme slová, zistím si, čo znamenajú...

katkami123
9. feb 2024

Ja možno trochu od veci, ale na pár vynikajúcich lekárov, čo sa týka napr. pôrodnice, tak všetky Žilinčanky utekaju radšej rodiť buď do Martina alebo do Čadce a žilinská nemocnica je na posledných priečkach. Tam sú v kuse sťažnosti, vyhorený personál. Takze sa ani nečudujem ich neprofesionálnemu prístupu utekať za Filckom.

annm81
9. feb 2024

@aimee77 a ešte ma zaujima jedno. Ak teda bol tak nebezpečný, prečo nemocnica čakala tak dlhú dobu na podanie TO - čírou náhodou práve v dňoch, keď sa na našej politickej scéne rieši niečo oveľa závažnejšie? Koľko TO podáva ročne vaša nemocnica v podobných prípadoch, keďže pacienti zatajujúci infekčné choroby nie sú nič nezvyčajné? A aká je priemerná doba od zistenia skutočnosti, až kým sa nemocnica rozhýbe a podá TO? Informujete tiež prioritne premiéra?

soldi
11. feb 2024

@annm81 tak sme mali pravdu my, hlasia sa iba infekcne ochorenia a zilinska nemocnica si urobila hanbu: https://spravy.pozri.sk/clanok/institut-ludskyc...

autor
11. feb 2024

@soldi prečo robíš uzávery? Hádam až sa všetko prešetrí tak budeme vedieť kde je pravda.
To že nemocnica podala TO na pánka a na nemocnicu podal TO iný subjekt predsa nehovorí o tom, že panko nespravil chybu a neohrozil.

soldi
11. feb 2024

Aj si citala clanok? tam je to vysvetlene ze preco nic neporusil. Lebo NIE JE infekcny. Nemocnica porusila lekarske tajomstvo, co je omnoho vacsi pruser

autor
11. feb 2024

@soldi áno články som čítala už včera. A je to názor redaktora alebo nejakého právnika.
Redaktor nevyšetruje...vyšetruje polícia, prokuratúra a o tom či je vinný alebo nie rozhodnu predsa orgány tomu príslušné a nie redaktor.

annm81
11. feb 2024

Zaujímavé, že takýmto spôsobom si sa nerozhodla uťať diskusiu vo chvíli, keď si si prečítala o TO na Hellebrandta a nemiesto " je to len názor, prešetrí to polícia " si sa rozhodla založiť emotívnu diskusiu, kde namiesto právneho názoru prezentuješ svoj laický názor, ako niekoho ohrozoval...

autor
11. feb 2024

@annm81 ak to bol komentár ku mne tak až si si všimla neriešila som v zadaní či je vinný alebo nevinný...opýtala som sa dva krát..."Ale je to správne, také čosi tajiť pred zdravotníckym personálom, a ohroziť ich?"...
Prvá časť môjho príspevku je citácia článku aj zo zdrojom, a ja diskusiu neutinam.

Môj názor je, že to správne nebolo a tak ako správne nebolo porušiť gdpr a tiež verím, že sa všetko prešetrí. A druhá vec, v čase keď som našla ten článok som nebola schopná overiť si info z iných zdrojov. Lebo pri hľadaní mi vyhadzovalo len konšpiračné weby teda weby kt. ja považujem za konšpiračné typu postoj a pod.

annm81
11. feb 2024

Že najskôr nie je pre okolie nebezpečný, som ti tvrdila už dávno. Na paragrafy si sa odvolávala tiež ty osobne s tvrdením, že porušil zákon - čo som ti tiež oponovala, že najskôr nie.
A teda máš odpoveď - záver bude nakoniec taký, že morálne je jeho konanie absolútne v poriadku, pretože informáciu neuviedol zo strachu, že bude zneužitá. Obavy o zneužitie sa nespochybniteľne naplnili a teraz cele Slovensko vie o ňom veľmi citlivé informácie o zdravotnom stave.

On je poškodený nielen z pohľadu, čo sa o ňom zverejnilo, ale že už ani nie je poslancom. Fico podľa všetkého zneužil právomoci verejného činiteľa, vyškiera sa po facebooku a ešte si za to u svojich polodementných voličov získava politické body. A tak si tu pekne spolu žijeme....

autor
11. feb 2024

@annm81 máš jeho testy že tak tvrdíš, že nie je nebezpečný lebo v inej diskusii tu na koňovi lekárka písala že to tak byť nemusí...dala by som link ale nenájdem, diskusie si neukladam a keď do nej neprispejem tak sa to stratí tu.
Paragrafy dala iná osoba áno pozrela som si link a paragraf som použila a áno môj názor je stále rovnaký...nebolo to správne, že zatajil...

Vykradnem obchod ukradnem množstvo alkoholu a ozerem sa k smrti. Obchod podá na mňa trestné oznámenie za krádež a smútiaci pozostalí dajú trestné oznámenie na obchod, že nezabezpečil svoju prevádzku a privodil mi tak smrť.

Čiže tak nejako ja vnímam celé to podávanie TO. Preto si počkám na to ako to dopadne. Ale nebudem tvrdiť, že sa nič nestalo. Stali sa 2 skutky : 1) pochybenie a zatajenie info pánka...to bol počiatok
2) vynesenie info a porušenie gdpr ...to bol následok
Takže dúfam, že oba skutky sa vyšetria a vyvodia dôsledky.

annm81
11. feb 2024

A ty máš jeho testy, ak tvrdíš, že je infekčný? Aj tu v tejto diskusii sa nejaká lekárka vyjadrovala a odveci uvádzala, ako to, že je niekto neinfekčný teraz, neznamená, že taký bude o pol roka - no neznamená, preto takýto pacienti chodia na pravidelné testovania. Ale online priestor s anonymnými užívateľmi znesie veľa... táto údajne infektologička by asi skolabovala, keby zistila, že v nie jednej krajine by ju mohol ošetrovať lekár s HIV a ani by o tom nevedela - dokonca by ju taký človek legálne mohol operovať.

Tvoje prirovnanie k obchodu je totálne, ale že fakt totálne od veci. Ten človek bol odborník, čo niečo dokázal, mal prestížne vzdelanie a chcel sa vrátit na Slovensko, aby pomohol... ale úspešných odborníkov my tradične vyháňame preč.

annm81
11. feb 2024

A že s celým týmto prišiel práve Fico - človek ktorý sa priznal k tomu, že sfalšoval potvrdenie o svojej neinfekčnosti, aby mohol prekročiť hranice - dáva korunu absurdnosti, a najmä morálke Fica, jeho mafie a jeho voličov.

autor
11. feb 2024

@annm81 moje prirovnanie k obchodu je normálne ..mám pocit, že k niečomu takému speje naša krajina.
Žije tu dotyčný panko tuším od 2019 roku, nikto ho nikam nevyhana a nemyslíš si že ak by to tabu tu stigmu bol zverejnil tak , že v čase by mu to nepomohlo? Nebol by vydieratelny.
Veď Matovič si všetko na vydieratelnosti postavil. Viď Prochadzka viď Sulík. Ak má niekto čisté svedomie tak sa obháji.

Keby to povie pri vyšetrení a niekto by túto info zneužil a zverejnil by, tak by bol pánko na koni. Mohol by dávať on trestné oznámenia. Ale on to zatajil. Asi tak celkom v poho není s ochorením.
Za mňa dala by som klobúk dole pred ním ak by lekárom dal info, a tie info by šli na verejnosť...vtedy by bol obeťou a vtedy by som si jeho vazila ako človeka čo má gule. Teraz obeťou nie je, teraz je dementom čo túto info zatajil a už len podniká kroky aby minimalizoval straty.

autor
11. feb 2024

@annm81 čo sa covidu týka tak tam mali maslo na hlave viacerý...

annm81
11. feb 2024

Si úplne mimo - v praxi vidíš, ako sa táto informácie teraz premieľa médiami a ako na ňu reagujú voliči koalicie a napriek tomu prídeš s vyjadrením, ako by bol na koni... inak všetci doma??? Ty by si bola s takým ochorením v poho, keď to čakáš od iných?

Od niekoho chceš, aby zverejnil dôverné informácie o svojom zdravotnom stave, ale nezáväzne tu diskutuješ ani nie pod anonymným nickom bez zverejnenia svojej pravej identity, ale ešte aj príspevok si pridala tak, aby sme ťa nemohli stotožniť s tvojim nickom na tomto fóre... čo to všetko asi ostatným hovorí o tvojom mentálnom svete a tvojej morálnej integrite?

autor
11. feb 2024

@annm81 vieš čo... Ja budem ale dôsledne sledovať daného pánka, či pri najbližších voľbách ho PS postaví na kandidátku a tiež to koľko preferenčných hlasov dostane.
A jeho voliči nie sú voličmi tejto koalície a môžu mu byť úplne ukradnutý.... Mne by bolo.
Ved voliči PS sa definujú ako liberálny ako zhovievavý, ak by to bol zverejnil tak o takých voličov by neprišiel. Alebo sú voliči PS farizeji? Jedno hovorím druhé konám?

A detto opakujem sa...mal info dať zdravotníkom. Mohli sa stať 2 vecí.
1.) Nič by sa nedostalo na verejnosť a všetko by bolo ok
2) vec by sa dostala nezákonné na verejnosť a brániť by sa mohol sám, nemusel by robiť gestá vzdávam sa poslaneckého mandátu lebo sa stalo.

On sa nevzdal mandátu lebo je chorí on sa nevzdal mandátu z iného dôvodu...on sa vzdal mandátu lebo jeho zatajenie info bolo chybou a prepukol škandál.

katkami123
11. feb 2024

Autorka, čo povieš na toto video?
Nemyslíš, že tu máme v tejto krajine omnoho vážnejší problém?
Mozes sa aj vyjadriť k zvyšovaniu platov R.Fica i napriek tomu, že ich mali mať zmrazené kvôli dlhovej kríze?
Ďakujem, som zvedavá na tvoju odpoveď
https://fb.watch/q8xwV4m06h/

katkami123
11. feb 2024

A ešte sa mi mozes aj vyjadrit k tejto veci? (Kedže mnoho detí si v čase, kedy boli zneužité ani neuvedomujú, že boli zneužité, lebo pedofili to na deti skúšajú často formou hry a až po rokoch deťom dôjde, čo sa im to stalo, keď dospejú).
Ako súhlasíš s tým, že napr. Take dievčatko alebo chlapček, ktorí boli zneužití v 4., 5., 6., rokoch majú čas “nahlásiť” skutok polícii do 10r, inak si môžu pedofili beztresne behať? A v podstate teraz bruchu chodiť iba s podmienkou?

autor
11. feb 2024

@katkami123 hallo táto téma je o inom ale ok...video som nevidela FB nemám...
Platy nie je to správne, že to takto zvýšili. Ale zase pamätám si platy mali zmrazené aj poslanci NR SR a rozmrazili ich minulé volebne obdobie za Matovičovej vlády a tiež som to nepovažovala za správne.

Tiež nepovažujem za správne čo robila predošlá vláda viď kopa dohodári všade https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/praktiky...

A ešte na čo sa pýtaš na premlčanie v prípade znásilnenia...ak niekto znásilní dospelú osobu je premlčanie 10 rokov asi celkom v pohode ak je tá osoba pri vedomí a nie je v kóme. Čo sa týka detičiek tak tam bolo prezentované ( neviem neskúmal trestný zákon) že premlčanie platí od 18 rokov. Čiže ak znásilní nejaký pedofil 5 ročne dieťa do 18tky je to 13 rokov plus ďalších 10 rokov...čiže je tam doba 23 rokov na to aby dieťa už ako dospelé mohlo podať trestné oznámenie...tj do veku 28 rokov. Ale bolo prezentované a takto som pochopila. Nájdi mi prosím presné znenie návrhu a rada si ho pozriem, ak som zle pochopila médiami prezentované veci.

Prepáč svet není bielo čierny a ja politikom neverím, žiadnemu ...lebo každý hrabe prv sebe a ostatný sú bokom. A nie som naivná aby som si myslela že iná vláda by bola v tomto lepšia.

V roku 2020 pri vzniku Matovičovej vlády tiež pre remisovu vytvorili vlastné ministerstvo. A teraz ak to robíš túto pre sme tak je to katastrofa.aj predtým bola aj teraz je.
Verejná správa sa rozbujnela, za predošlej vlády...za tejto to bude pokračovať bohužiaľ. A tak to je zo všetkým na čo sa pozrieš.

Spokojná?

katkami123
11. feb 2024

Platy zmrazil Matovič. Ale to je jedno. Tebe príde v poriadku, že to Fico obišiel, aj napriek tomu, že sú zmrazené a z 5000€/mesiac si zvýšil na 11 000€/ mesiac? Lebo Matovic mal 5000€, keď sa už ním oháňaš, veď nič nie je čierno-biele a pravda je niekde uprostred, tak čo tu riešiš Matovica ako hlavné zlo, keď to najväčšie zlo tu robí Filcka?

hendikep
11. feb 2024

@vroni presne do bodky si to vystihla!