Žilinská univerzita - skúsenosti a dojmy
ženušky potrebovala by som poradiť ktorá ste študovali alebo študujete na žilinskej univerzite-ekonomiku.Vaše skúsenosti,dojmy,postrehy,čo sa vám páčilo a čo sa vám naopak nepáčilo.A ešte na akej úrovni je tam internát a stravovanie.
To by zaujímalo aj mňa 🙂 Ja by som chcela tiež niekedy pokračovať práve na ŽU, keďbe bakalára mám - takže chcela by som si dorobiť inžiniera. Niekde som počula, že prednášku sú dva týždne v kuse? a potom sa chodí len na skúšky? Alebo? A skúšky - sú písomné aj ústne - každá jedna? Dá sa to zvládnuť? Ktorý predmet dá zabrať? No veľa otázok, však? Ale vopred ďakujem 😉
@nedielka
@mobilka Ano, prednasky su v septembri 2tyzdne a potom od oktobra do konca januara je skuskove obdobie. Letny semester opat 2tyzdne prednasky vo februari a od marca do konca juna skuskove obdobie. Prednasky NIE SU povinne..to znamena,ak studuje kamoska alebo mas od niekoho poznamky,nemusis tam byt.Ale na druhej strane, niektori profesori si potrpia na ucast a zohladnia to pri skuske.Co sa tyka skusiek, niektore su IBA pisomne- otvorene otazky, alebo su niektore-hlavne tie tazke- napr.financny manazment- pisomne a potom ustne preskusanie.... Predtym som Bc.studovala v BB na ekonomickej a ak to mozem porovnat,tak jednoznacne ZU. Je tu menej predmetov, aj ked mozno trocha viac narocnejsich. Daju aj treti termin,ak prve dva nespravis. Co sa mi nepaci, ze pises pomerne dost vela prac..na logistiku, marketing... Organizacia- teda studijne oddelenie-no comment. Starsie pani, ktore toho velmi nevedia. Preto sa treba obracat s otazkami "vyssie". Skola je dost draha -1100eur rocne.. Ale vyhoda je dlhe skuskove obdobie a ludsky pristup. Inak ucit sa musis vsade 🙂
ďakujem 🙂 ešte sa opýtam, matika je asi dosť ťažká, však? Čo ma ale zarazilo, tak niektoré spolužiačky, ktoré išli do BB vraveli, že je to tam strašne náročné, a teda ma zarazilo, že v ZU sú niektoré predmety sú náročnejšie ako v BB? Chodila si aj na doučko, alebo sa to dalo zvládnuť aj bez doučka? ďakujem ešte raz 😉
@mobilka No to je taká vec názoru... ja som matiku a štatistiku spravila v BB, bolo to ťažké, aj som matiku prenášala,ale spravíš. Na ZU som zas nespravila logistiku, bolo to ozaj ťažké, ale na druhej strane, dal mi tretiu šancu, čo v BB by som nedostala,ale automaticky prenášala do dalšieho ročníka..Asi v tom je rozdiel. V BB som mala v semestri 9predmetov, v ZA 6predmetov..A lepšie sa učí menej predmetov,aj ked rozsiahlejšie, ako takto v BB roznorode.... 😠 A ešte som chcela doplniť: V BB je jedno ako prídeš na skúšku,tam ťa berú skôr ako príťaž -externista. V ZA si potrpia na oblečenie a vystupovanie, a podľa toho Ťa aj berú a sa k Tebe aj správajú troška s úctou.
Ja ti mozem odpovedat len,ze strava je fajn 😀 Inak som studovala iny odbor a dochadzala 🙂
@linda45 Ahoj. Ja som studium skoncila uz pred niekolkymi rokmi. Moje skusenosti su fajn, ale ja som skolu brala tak light, vysoku som si skor len uzivala 🙂 Ja som sice nemala problemy s ucivom, ale viem, ze sa dalo celkom lahko prejst, kadekto pomohol, z coho mali vsetci najvaci strach, bola matika. Ja som ju sice doucovala ostatnych, ale naozaj to bol najvacsi zabijak pre vsetkych. Ale i na tam sa dalo kadejako pomoct, pokial mas dobrych spoluziakov. Intrak neviem, byvala som na private a v jedalni som sa moc nestravovala, ale je to klasicka zavodna jedalen, za par korun sa najes.
ahojte, ktore ste studovali nieco ekonomicke v ZA, potrebujem nejake info ohladom externeho studia 🙂
Ahojte-
Nema niekto vypracovane otazky na rigoroznu skusku Uniza - mediamatika
Ďakujem

Ja tam študujem 4ročník ekonomiku a manažment podniku, ale externe..tak neviem,ako by som Ti pomohla 😒 skús konkrétne otázky