Život po smrti

kristina910
16. feb 2022

Ahojte. Som tu nova.
Prihlásila som sa sem, pretože ma trápi jedna vec, na ktorú neviem nikde nájsť odpoveď.
V decembri minulého roka mi zomrela mamička, v nemocnici na pľúcnej ventilácii. Mala iba 58 rokov.
Myslíte si, že človek ktorý je uvedený do umelého spánku a uz sa viac nepreberie....ze jeho duša vie, alebo nejako cíti, že zomrel? Vie mamička, že nás tu nechala samých? Nejdem rozpisovať, ake je to pre nás ťažké zmieriť sa s tak obrovskou stratou, ale táto vec mi akosi stále nahlodáva myseľ, pretože tak nejak cítim, že niekde nastala chyba a ze takto sa to skončiť nemalo.
Vraví sa, že každý máme svoj osud určený, ale ja neverím, že toto bol jej osud.
Vopred ďakujem za každý jeden názor 🙏🙏🙏🖤

juliavolna
16. feb 2022

@kristina910 nevie , skratka zomrela telo aj duša … úprimnú sustrast je mi ľúto maminy

kristina910
autor
16. feb 2022

@juliavolna ďakujem pekne

marco88
16. feb 2022

@kristina910 Samozrejme že duša vie, že umrela.
Úprimnú sústrasť.

terry2003
16. feb 2022

@kristina910 úprimnú sústrasť ❤

osky
16. feb 2022

@kristina910 ludia,ktori neveria v Boha/alebo nieco vyssie,kazdy to moze nazyvat inak.../,nemaju ziadnu nadej a napisu ti to co je v prvom prispevlu.
Ze telo i dusa umru.
Mozno veris v nieco medzi nebom.a zemou.a robis dobre.
Kazdy clovek si uvedomuje uz pred smrtou,ze jeho cas sa krati.
A po smrti casto aj vidi svojich blizkych....
O tychto veciach je uz mnoho dokazov a dokonca aj veda uz dokazuje,ze Boh existuje!
Cize clovek,ktory uz v dnesbej dobe povie,ue po smrti nie je nic viac,je nevsimavy a neobjektivny.
Je zvlastne,ze öudia chodia k vesticiam,kartarkam a liecitelom a veria tomu,cp im nahovoria...
Ale Boha tvrdo popieraju.
Ja veriaca som a mozem ti s istotou povedat,ze po smrti sa zacina novy zivot.
Vasa mamicka vas moze dokonca vidiet,moze vam dokonca a pomoct alebo nepriamo vas trochu navigovat v niektorych situaciach...bez toho,aby ste o tom vy vedeli.
Urcite je s vami stale prepojena.

kristina910
autor
16. feb 2022

@osky Och, ďakujem veľmi pekne. Takéto čosi som tu asi hľadala a dúfala, že nájdem 🙏
Ja veriaca som, ale ak mám byť úprimná, táto udalosť s mojou vierou tak veľmi zamávala, že už vlastne neviem, v čo verím....
Stále sa pýtam, že ak Boh existuje, ako toto mohol dopustiť? Toľko ľudí sa modlilo za jej uzdravenie a predsa nám ju zobral.
O ocina som prišla, keď som mala 10 rokov, teraz aj o maminu. Prečo niekomu je dopriate nad rámec a mne bola odopriata aj ta posledná istota, akú som mala...maminku.
Mám v hlave toľko nezodpovedných otázok a tak strašne veľa emócií...
Ďakujem za Vašu úprimnú a rozsiahlu odpoveď, veľmi si to vážim ❤️

11mirka22
17. feb 2022

@kristina910 ahoj, mám 42 rokov. Otec zomrel pred 13timi rokmi na akútny infarkt myokardu, mala som 27 rokov. Bolo to hrozné, nečakané, mal 58 rokov. Viera mi veľmi pomáhala prekonať túto hroznú stratu, zmieriť sa s tým. Mesiac po jeho náhlej smrti ochorela mama, boli práve vianoce, len ležala, kaslala, bola slabá... Vedela som že sa trápi, prvé Vianoce bez neho po toľkých rokoch spoločného života... Po dvoch týždňoch, čo nevstavala z postele, som vedela že je zle. Po krátkych vyšetreniach diagnóza akútna lymfoblasticka leukémia. Umrela 8 týždňov po otcovej smrti. Bez rozlúčky, ďaleko v nemocnici... S mojou vierou zamavalo toto... A riadne... Ale stále sa mi o nich sníva.. Zo začiatku to bolo hrozné, tie sny, vždy som sa budila s plačom.... Teraz po rokoch som za tie sny vďačná, teším sa, že aspoň počas snívania s nimi niečo prežívam, že ich aspoň vidím. A bolesť zo straty rodičov nie je menšia ako vtedy, len som sa s tou bolesťou naučila žiť... A zmenilo ma to..

vanda323
17. feb 2022

@kristina910 Ahoj, úprimnú sústrasť.
Veľa ľudí, ak sa stane niečo také ako napríklad smrť blízkej osoby a je to náhle, rieši prečo ..., Prečo sa to stalo ...viem to podľa seba , mne umrel minulý rok ocko...tiež zrazu bol to šok mal 60 rokov. Bol v najprv v kóme, primárka nám oznamila verdikt mozgová ischemická smrť...prišla som k nemu a.povedala , ocko zmier sa s Bohom, popros ho o odpustenie, keď som ho pohladila pulz jeho srdca šiel hore, sama primárka vtedy povedala že existuje určite niečo medzi nebom a zemou ak ľudia ktorí sú v podstate mŕtvy takto reagujú.
Otázka....dopustil to Boh? Celkom určite áno... prečo? To nikto nevie...ale jedno viem, každý deň sa ja osobne snažím žiť tak, aby som si na konci dňa povedala, čo som mohla spraviť lepšie poprosím Boha a odpustenie hriechov a snažím sa ich neopakovat...
Každý človek.je o niečom presvedčený, ja som veriaca a tak verím že život PO existuje...

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskamicha
17. feb 2022

@kristina910 je mi velmi luto co sa stalo, uprimnu sustrast. Mne takto umrela krstna. Kazdy na tejto zemi ma svoj cas vymerany..niekto zije dlhsie a niekto zial nie. Tak to zariadil Boh a nil o tom kedy nastane jeho koniec,nevie. Maminka sa ma uz teraz velmi dobre...je so vsetlymi svojimi uz zosnulymi pribuznymi..ver ze nikdy by sa uz na zem nevratila z toho krasneho prostredia kde je teraz. Telo umrelo, ale dusa nie. Zivot pokracuje ajnpo smrti 🙂 a dava na vas vsetkych pozor. Ked nastane tvoj cas, uvidis ze sa s.nou opat stretnes

canany
17. feb 2022

@kristina910 nam takto zomrel exmanzel teraz 3.2. 53rokov - otec mojich deti 5 a 8 rokov. Bol na plucnej, 2 tyzdne bolo vsetko v poriadku, uz ho mali ist prebudzat a zrazu to islo dolu vodou. Ja som si vtedy davala podobne otazky, ci je dusa este v tom tele, ked mal pluca na kasu, ci uz dopredu nevedela, ze to telo to nerozbeha a ze je cas odist. Cakala som od deti, ci mi nepovedia ze sa im snivalo s tatom, ze sa prisiel rozlucit, ale nic. Verim, ze dusa je energia co pohana telo, dusa odide do vesmiru a telo sa premeni na prach. A ked pride opat jej cas, tak si najde novu schranku, ktoru bude pohanat, ci na zemi alebo inde vo vesmire. Aj detom som to tak vysvetlila, ked ho pochovaju, pojdeme mu zapalit sviecku nad jeho telom a ako odkaz pre jeho dusu do vesmiru, ze na neho myslime.
Ja nie som veriaca, aspon nie v tieto bludy nasich cirkvi, ze ocistec a raj. Ake hriechy uz len moze spachat taky obycajny normalne zijuci clovek? Co sme si to sme si na konci manzelstva, ale voci takym vrahom pedofilom a tyranom to je nic. Ked zomrel som davala otazku ludom, preco on? Vsetci naokolo sme si presli covidom, znamy, rodina, susedia a vsetci sme tu, preco zrovna on musel doplatit na zdravotnu starostlivost na Slovensku. Ved tu ma male deti, ktore ho potrebuju, ja som potrebovala aspon ten druhy vikend, na psychohygienu a regeneraciu, ked boli u neho. Ma tu rodinu, mamu aj otca, prvorodenu dceru, kamaratov. Preco nie nejaky tyran, hajzel co ublizuje zene detom, vrah, preco nie nejaky zly clovek. Aka rovnavaha je potom zachovana na zemi?

canany
17. feb 2022

@vanda323 prosim ta ake hriechy spachas za den, ked na konci dna prosis Boha o odpustenie? Ze si otvorila oci a snazila sa prezit den ako najlepsie sa da? Ja tomuto nepochopim. Tam vrah a nasilnik to ma v pazi a ma sa dobre priam lepsienez my a ty obycajny clovek milion, snaziaci sa prezit v tomto svete, citis nejaku vinu? Nechcem rypat, len tomuto nerozumiem, preco z vas cirkev robi vinnikov a nuti ludi na spovede, je desat prikazani a pochybujem, ze si nejake porusila tak vazne, ze treba Boha prosit o odpustenie.
Je to cele len o cirkvi a ich blaboloch, aby vytazili z ludi oveciek maximum, keby skutocne existoval Boh a jezis a videli by co sa tu z ich odkazu stalo, asi by chytili infarkt

0silvia0
17. feb 2022

@canany neries nasilnikov a neries vieru, ak nie si veriaca. Toto nasratie voci inym ludom, ktori su podla teba menej kvalitni, ti vobec nepomoze. Bud vdacna, ze mozes zit obycajny zivot a ze nemusis zit zivot nasilnika, vraha, klamara, ver, nebrala by si tieto hrozne zivoty a nechcela by si ich zit. Kazdy mame svoju cestu a tie svoje osudy sme si sem prisli odzit.

canany
17. feb 2022

@0silvia0 lenze problem je ten, ze ja za tento zivot vobec nemam byt preco vdacna. Moj zivot od detstva stoji za hovno a to je este pekne pomenovanie. Mam cez 40 a nemam vobec pocit, ze som bola stastna a zila. Ak to aj bolo chvilu a potom prisla zas nejaka rana a pad. Len prezivam a cakam na nejaky zazrak, kedy sa toto konecne skonci. Ja som mala byt na jeho mieste a nie on. On bol zabavny, priatelsky, oblubeny, mal kamaratov. Ja som len prekliata kopka nestastia.
Uz to tu niekto rozoberal, ze veriaca vlastne som, lebo v nieco verim, ale nie v tie cirkvi co tlacia ludom do hlavy kaleraby.

ericka_l
17. feb 2022

Každá sa na toto pozeráme úplne inak. Podobné otázky som si kládla, keď nám starký zomreli, hneď po sebe. Nechápala som to. Neverila som, že sa to stalo, že prečo tak naraz. Ale teda podľa mňa to duša vie. Mne sa stáva miestami akoby pri mne niekto bol a mám pocit, že sú to starkí. Je mi jedno, či mi to niekto verí, alebo nie, ale podľa mňa niečo medzi je.

eva112014
17. feb 2022

@canany Je to uhoľ pohľadu. Aj slávny, talentovaný, krásny, bohatý človek sa zabije. Prečo asi? Prečo necíti radosť, alebo vďačnosť? Prečo si vezme život?
A prečo človek, ktorý ja neviem, prežije lavínu, autonehodu atď. príde o svoje končatiny a teší sa, že žije. Je plný radosti. Áno, sú aj taký ľudia.
Si predstav, že si Boh. Príde k tebe duša, ktorá mala talent, zdravie, krásu, bohatstvo. Stojí pred tebou, lebo si vzala svoj ľudský život. Čomu povieš?

0silvia0
17. feb 2022

@canany asi preto si tu. Mas sa naucit byt vdacna, pises pekne o exmanzelovi, tak asi ked si s nim bola, bola si stastna. Mas s nim deti, ved to je velke stastie, mnoho ludi take stastie nema.

osky
17. feb 2022

@kristina910

Zelam.mnoho sil.
O tom,preco Boh na nas dopusti niektore veci,tu verejne diskutovat nechcem.
Nie vsetci su tu veriaci.
Ak chces,mozes sa pri dat do niektorej skupinky,su tu az 3
Alebo si pohladaj Slovensky dohovor za rodinu-rozoberaju rozne veci,
Alebo si to proste vygoogli,ako toto vysvetluje cirkev,biblia...mnohe pochopis sama.
Na youtube Dominik chmelnievsky,piotr glas,kodet,balek...
Knazi,,ktori mnohe vysvetluju

orchidea89
17. feb 2022

Ahoj, úprimnú sústrasť. :(
Mne pred 4 rokmi zomrel kamarát, veľmi mladučky mal iba 16 rokov. Zomrel 4 dní pred mojimi narodeninami. Ja som mala narodeniny 19.8 a on by mal 26.8., 17 rokov.
Od začiatku prvé mesiace sa mi o ňom stále snívalo, nechápala som ze prečo? Vlastnej mame sa o ňom nesnívalo ale mne áno. Ostatným keď som to rozprávala, že sa mi o ňom sníva, tak len zazerali, neverili mi.
Keď mal pohreb tak ja som sa niesla naňho pozrieť, bála. A stále keď sa mi o ňom snívala tak tvar mi neukázal iba telo, raz mi povedal ze nemôže sa mi ukázať lebo sa zlaknem. :/
Ja verím že medzi nebom a zemou je nejaké spojenie. My mame v rodine viac takýchto príbehov. Ja som na 100% presvedčená, že duchovia existujú a ze sú medzi nami.

mmoonna
17. feb 2022

@kristina910 mne zomrel ocko pred tromi rokmi. A poviem ti, že s tým vyrovnaná a zmierená nie som. Bola som s ním v deň, keď zomrel a videla som, aký je slabý, ako sa trápi (po operácii srdca). Na druhý deň ráno nám zavolali, že zomrel. Moja prvá myšlienka bola akási úľava, že konečne netrpí. Potom však samozrejme prišli otázky prečo on, prečo nás tu nechal. Hoci som veriaca, mojou vierou to riadne zamávalo a doteraz to nemám nejako s Bohom usporiadané. Prvé mesiace boli hrozné, pretože som prestala veriť a bola som v tom, že po smrti nič nie je. Ale potom som akosi prišla k tomu, že nie je možné, aby taký dobrý človek, ktorý žil s nami celý život sa len tak "vyparil". Že by jednoducho jeho duša len tak skončila. Aby tá láska, celý jeho život sa len tak vyparil. Prišla som k záveru, že to jednoducho nie je možné. A stalo sa mi aj zopár vecí, ktoré ma utvrdili v tom, že je tu stále s nami, že dáva na nás pozor. Či už viedol moje rozhodnutia, alebo aj v iných veciach, o ktorých tu nechcem rozpisovať. Preto som teraz presvedčená, že je stále s nami, aj keď v inej forme. A že mu je teraz už dobre.

0silvia0
17. feb 2022

@mmoonna samozrejme ze je s vami a vy ste v nom, vsetci sme tu navzajom prepojeni.

coco1
17. feb 2022

@kristina910 úprimnú sústrasť. Áno, vie. Počúvaj svoj 6ty zmysel. Ty sama vieš na to odpoveď 🌹
Jedine smrť je silnejšia ako čokoľvek, žiaľ nad tým, kto "pôjde" ďalší nikto z nás nemá kontrolu. Myslím, že smrť s vierou nemá nič. Ale to je len môj pohľad.

bloger
17. feb 2022

@kristina910 Prijmi moju úprimnú sústrasť. Je mi veľmi ľúto čo prežívaš. Maminka ťa nikdy neopustí. Boh si ju povolal aby ju odmenil. Pripravil jej miesto v nebi. Nech ťa poteší nádejou na večný život. Zotrie ti z očí každú slzičku. Verím, že smrť nemá posledné slovo.

kristina910
autor
17. feb 2022

@osky ďakujem Vám veľmi pekne ❤️
Po prečítaní Vašich riadkov, ako aj riadkov ostatných, kt. sa zapojili, sa mi istým spôsobom uľavilo. Nie žeby bolesť bola menšia, ale ten pocit, že mi niekto rozumie, ba dokonca si prechádza niečim podobným a ja v tom vlastne nie som sama, je pre mňa oslobodzujúcim.
Aj ked samozrejme je mi ľúto každého jedného z Vás, ktorého zastihol podobný osud 🖤😥

kristina910
autor
17. feb 2022

@canany pane Bože, po prečítaní Vašich riadkov ma až zamrazilo. Prijmite moju úprimnú sústrasť.
Veľmi ma mrzí, že ste zostala na tak malé deti sama :( a skláňam pred Vami klobúk, že vôbec o tom dokážete takto napísať....
Nechcem sa rúhať, ani príliš zachádzať do nejakých náboženských sfér, ale pýtam sa rovnakú otázku ako Vy. Keď už nam ta cirkev bulika do hlavy, že Boh je milostivý.... Ako je možné, že takéto čosi dopustil??? Že spravil z malinkych nevinných deti polosiroty? Čím si to zaslúžili?
Raz mi jedna známa povedala, že Boh si k sebe povolava len tých najlepších.... Ale ani to mi potom nevychadza. Tak povolá si dobrého človeka s dobrým srdiečkom a napríklad nejaký mäsový vrah, alebo ktokoľvek, čo pácha na zemi neskutočne zlo sa tu dožije 80 rokov.
Co je už len na tomto spravodlivé???
Myslim, že odpovede na naše otázky sa nikdy nedozvieme, môžme sa len domnievať....
Ale je mi úprimne ľúto každého, kto musí čeliť podobnému osudu, aký zastihol aj nás.
Dakujem za Vaše riadky ❤️ a želám Vám veľa veľa síl a zdravia 🙏🍀

miriam11
17. feb 2022

@kristina910 úprimnú sústrasť. Je mi ľúto, čo sa to stalo. Ja som prisla v decembri o otca, zomrel na následky po 3.očkovaní. Je to ťažké, ale ja si myslím, že jej duša určite vie, že umrela. A myslím si aj, že jej cesta tu bola určená a žiaľ osud nezmenis. Život ide ďalej a ty sa musíš naučiť žít inak, zvyknúť si na niečo iné. Držím palce

miriam11
17. feb 2022

@kristina910 ja verím na karmu, dokonca aj na karmu z minulých životov. To by mohla byt odpoveď na tvoje otázky týkajúce sa tej nespravodlivosti

kristina910
autor
17. feb 2022

@11mirka22 toto by sa vôbec nemalo stavať :(
Ak som to správne pochopila, nemali ste ani 30 rokov a bola z Vás sirota :(
To je ešte horšie, ako môj príbeh.
Viem si živo predstaviť, ako ste sa museli cítiť a ako sa musíte pretĺkat životom.
Ak mám povedať pravdu, mne veľmi pomáha môj 2rocny synček, môj malý anjelik.... ani o tom nevie, ale každý deň mi vnáša slniečko do tohto temného obdobia. Som si ista, že keby ho nemám, psychicky by som túto situáciu neustála.
Ďakujem za Vaše riadky a za zdieľanie Vašej skúsenosti. Je mi z toho nanič, keď vidím koľko ľudí má podobne ťažký osud, hoci na druhej strane vážim si každé jedno slovo, ktoré mi bolo adresované, lebo vidím, že v tom nie som sama.
Ďakujem pekne a želám Vám veľa veľa síl a dôvodov na úsmev ❤️

kristina910
autor
17. feb 2022

@vanda323 ďakujem ❤️❤️❤️

kristina910
autor
17. feb 2022

@miriam11 ďakujem pekne.
Zaujimavy názor.... Som si istá, že v tomto živote som nič zlé nespachala, nič zlé na toľko, aby ma Boh ako 10 ročne dievčatko pripravil o ocina.... A teraz o maminu.
Za minule životy sa zaručiť neviem.
Kazdopadne z tohto uhla pohľadu som sa na to nepozerala.