Zlá situácia na Slovensku
Len taky vylev. Dopadli sme teda. Zdravotníctvo katastrofa, veľmi vela lekarov dava výpovede, nebude mať kto operovať,kto odrodit, takze sa vrátime 200 rokov dozadu kde sa bude rodiť doma s babicou. Nebude plyn,elektrina nič. Hrozí jadrová vojna, takze vlastne koniec sveta,ludstva.
Čo už narobíme…”Žila som krásny život…Prežívala som večnosť v sekundách”…
Krásny víkend prajem…😊
vidis to moc cierne. a ako nas viedli predchadzajuce vlady tak sme dopadli, ci uz v zdravotnictve, elektrarne ci napr. chatrajuce mosty... tak ich zasa nezabudnime volit 😔
Nejako bolo a nejako bude. Momentálne je dobre tak si to radšej budem užívať než sa mám opúštať nad tým čo môže ale nemusí byť 🙂
@bessie12 to nieje o správach ani ja ich nesledujem. Ale toto nas čaká a to je fakt
ale prosim ta neprehanaj s tym. Vsetko co sa deje okolo mna ignorujem a zijem si svoj zivot ako keby sa nic nedialo. Ide to mimo mna. Urob to aj ty a uvidis, ze ti bude hned lepsie.
Realitu tvoríme myšlienkami, tak pozor na to...
@bessie12 takze vlastne žiť kazdy deň akoby mal byť posledným v živote? asi to bude tak najlepšie
presne tak. Ignoruj vsetky to co sa deje okolo teba. Mavni nad tym rukou a uzivaj si zivot. 🙂
Tak lepšie je byť pripavený na rôzne scenáre, ale nejako sa tým nezapodievať.
Sú takí ľudia čo majú radi drámu a ty si očividne jedna z nich. Baví vás dookola každý deň niečo riešiť, je to pre vás vzrúšo. Ukrajinci, korona, plyn,.. Jak zaseknuté platne. Konečne sa niečo deje v tých vašich smutných životoch.
Kde zoženieš zo dňa na deň babice?
@viestta mas pravdu ani tie sa len tak nenajdu.. fakt netusim ako ženy budu rodiť,keď nebudu lekari
Ja to tak tragicky s tymi vypovedami nevidim. To sa zas utrasie. 🙃
Aaaale no...jasné,všetci lekári odídu. A kde?
Najviac vyskakujú ti,čo by nemali. Jasné,že nevládzu,keď robia v nemocniciach a po víkendoch,či večeroch ešte vo svojich súkromných ambulanciach zarábajú. Ok,sú šikovní,prečo nie,zarábajú na seba. No nemôžu nadávať,že majú nízky prijem.Klobúk dole,pred tými,čo sú fungovaní odborníci a majú aj EQ,nie iba IQ.
Všetci by sme mali dôvod štrajkovať. Tak poďme a každý za svoj plat.
Pretože celkovo je na SLovensku viacero odvetví platovo poddimenzovanych.
Koniec sveta ludstva? Zijeme v naj dobe aka bola len o tom niektore neviete. V Kartagu bola tradicia prvorodene dieta niekolko mesacne “ obetovat” bohom co malo rodine priniest prosperitu, Naslo sa tisice kostriciek. V Bulharsku v lete pri mori bola mama s detmi z ukrajiny kde zije vojna nie je len jej muz nemohol opustit krajinu. Ta by ti mohla dat lekciu ako sa tesit zo zivota . Lebo je vzdy realnejsia sanca ze jej padne bomba na dom no nerobi paniku ako ty. Mas sa dobre kym si zdrava.
@terezka1947 chapes, se ti lekari strajkuju aj za teba, ano? Aby si sa v nemocnici citila dostojne a mala zdravotnu starostlivost, aka cloveku prinalezi, ano? 🙂 mala by si ich podporovat, a nie hejtovat. Och boze ludia.
Nedramatizuj,tento tah lekarov je len preto,aby vytvorili tlak a bolo im umoznene pretlacit aspon cast ich poziadaviek. Ziadna drama sa konat nebude
Toto nas vobec necaka,ludstvo napreduje a tak to bude aj nadalej. Toto vsetko,co sa deje ma svoje dovody
@queen_mary vieš,až tak mimo v zdravotníctve nie som,vlastne polka rodiny pracuje v zdravotníctve,na všetkých pozíciách,cez celé Slovensko.
Čiže áno....v niečom majú pravdu,ale ...ma to aj druhú stranu mince. A kto nie je spokojný,kľudne môže zo zdravotníctva odísť. Možno by práve to pomohlo,keby niektorí odišli a nerobili nám zle meno.
@terezka1947 a kto pride namiesto nich? Mladi? Za tie peniaze a do tych podmienok? Ha ha
"Zdravotníctvo katastrofa, veľmi vela lekarov dava výpovede" - nuz kazdy vidi tu situaciu inak. Ty vidis same negativum a ja ked som to zacul tak ma potesilo ze sa konecne opravia, zmodernizuju nemocnice - minule som pocuval ako sa riaditel stazoval ze nema peniaze na ziadne opravy lebo 90% penazi co ma idu na vyplaty... Takze ja to tak vidim ze vsetko zle je aj na nieco dobre...
@queen_mary mladí?plat umení skúsenostiam😉či myslíš,že lekári sú jediní,čo vyštudovali VS?majú rodiny,či hypotéky? Keď idem z presvedčenia do zdravotníctva,asi viem,do čoho idem. A keď som mladý a viem,že to,čo som vyštudoval je len začiatok,nemôžem mať plat ako môj kolega,kto.sluzi vedľa mňa už 10,15r.
Čiže?verím si,som dobrý,Slovensko mi je malé,pokora má obchádza,idem ďalej. Všade na mňa čakajú s otvoreným náručia. Aj bez praxe😉
V nemocniciach je viac lekarov ako sestier...
Keď niekto napíše takýto príspevok, tak to vyzerá akoby mal veľmi nízke IQ a žiaden prehľad o celkovom dianí. Zdravotníci sú v štádiu riešenia svojich požiadaviek, to znamená, že po vyriešení problémov budú aj naďalej pracovať. A energetická kríza je v celej Európe (tak nejde o zlú situáciu iba na Slovensku), aj to sa rieši. Prečo by namala byť elektrina? Možno sa zvýšia ceny energii, ako aj v iných štátoch, ale to neznamená, že nebude nič.
Dráma Queen už zase 🤦♀️🤣
“Zdravotníctvo katastrofa” - na SK je tento stav dlhé roky, nič nové. Prežili sme doteraz, prežijeme aj potom.
“veľmi vela lekarov dava výpovede” - aj doteraz sa na (štátne) CT vyšetrenie čakalo kľudne 4 mesiace, no tak teraz sa bude 4 a pol. Asi tiež prežijeme.
“Nebude plyn,elektrina nič.” - všetkého bude dosť, otázka je, aká bude cena.
“Hrozí jadrová vojna” - ak je to pravda, tak nám to môže byť úplne jedno.
polež si pár dní v bulharskej nemocnici, budeš velebiť a chváliť naše zdravotníctvo a prístup našich lekárov. a čo sa týka ich odlivu, sami sme si to posrali. a to nielen absolútnou neschopnosťou vlád za posledných cca 15 rokov, ale i prístupom občanov ku covidu ako takému... nejdem sa rozpisovať, nemám na to veľmi náladu.
@terezka1947 lekar ma obrovskú zodpovednosť, lekár je človek co musel veľmi dlho študovať a stále študuje, lekár si tie peniaze zaslúži. A nie len lekár všetci zdravotníci, lebo zdravotníci sú tí čo sa starajú o naše zdravie. Za mňa osobne lekár nemusí mat EQ, dôležité ze ma IQ a vedomosti, ja nepotrebujem aby bol lekár môj kamarát, ja potrebujem, aby lekár zachránil môj život a život mojich blízkych.

Ja som šťastná a spokojná, pretože mám svoju bublinu a nesledujem správy 🙂