icon

Zlá skúsenosť s DM online

11silvia11
23. sep 2022

Pekný deň prajem všetkým.Mám otázku ohľadne DM online nákupom.Už druhý krát sa mi stalo ,že zakúpený produkt chýbal v balíku .Platbu ihneď po odoslaní objednávky zaplatím.Písala som im mail,tam pani uviedla že faktúra je v poriadku,vraj sa stáva,ze pri balení je produkt vypredaný a z online faktury mi to stiahli,lenže uhradená suma bola prvá a tak som chcela peniaze za tovar vrátiť .Ona mi tvrdila ,ze mám kontaktovať svoju banku?🤷🏻‍♀️Čo mi bolo divne,peniaze som poslala na ich účet,tak mi majú vrátiť peniaze oni.Do banky som volala a samozrejme ,že povedali aby som si to vyriešila s DM.

marci77
•
23. sep 2022

neviem ako DM
ale napr. tesco online, co vozia nakupy domov to ma tak, ze najskor su tie peniaze v banke ako keby "rezervovane" a az po dodani sa stiahne ta suma, ktora bola skutocne dodana

dala by som tomu nejake 2-3dni a uvidite potom, ze aka vlastne suma z uctu bola stiahnuta

janai1
•
Autor odpoveď zmazal
•
aurorastone
•
23. sep 2022

Nikdy som nemala problém aj keď chýbali veci ze už neboli na sklade, normálne vypísali produkty co su neni a co sa týka pôvodnej rezervovane sumy tu mi spať uvoľnili na účet a stiahli si následne reálnu sumu, vždy to tak robia, nemajú prečo vracat peniaze za chýbajúce kusy, vždy vracajú sumu ktoru stiahli na začiatku a ako som písala vyššie stiahnu si novú už reálnu sumu
Edit a to som mala objednávok doaleluja a vždy všetko ok

eerikusik
•
23. sep 2022

@11silvia11 presne tak ako píše aurorastone....skontrolovať IB

marika97
•
23. sep 2022

@11silvia11 skontrolujte si sumu, ktora sa vam realne stiahla z uctu a sumu, ktoru mate uvedenu na fakture z dm. Ak to nesedi tak az potom je dovod na riesenie.
Prvotna suma, ktoru ste "zaplatili" pri objednani je len akoby rezervovana na vasom ucte v prospech dm a az ked realne vystavia fakturu tak si to stiahnu, teda ak chybal nejaky produkt, tak si sumu ponizia, a teda nemaju vam co vracat.
Ja som uz velakrat objednavala z dm a stale to robia takto ak niečo chyba.

vemi23
•
26. sep 2022

@11silvia11 ja som tiez riesila tento problem dávnejšie dostala som takuto odpoved...

lsimo
•
26. sep 2022

No ale tak zjavne to tak nie je, že ti ten tovar nezaúčtujú. Ako tiež som čo to počula o tom, že je s týmto online nákupom dosť problém