Žlčníkový záchvat a kojenie 14 mesačnej
Ahojte poradte mi mam 14 mesacnu dceru a mam zlcnikove kamene stale mam bolesti dnes az moc vela najhoršie je ze ju kojim stale a kebyze idem na operaciu tak neviem akoby to zvladla lebo je stale kojena a flasku ko nechce ziadnu chytit ked bola mensia doktor vravel ze ked pojdem na operaciu ked je taka mala musim.ihned odstavit kojenie nakolko mi budu davat narkozu a teraz neviem myslite ze kebyze idem.na operaiu ublizi jej to tiez ?operacope
@julkaaa1 ja som bola na operacii pruhu,ked mala malla 7m. Flasu ani za pana. Aj tak som.sla,ved mala prikrmy uz a nejak sme to prezili,aj dojcenie prezilo. Tvoja je uz velka, my sme boli len na dvoch prikrmoch, zaviedla som predcase kase rano a vecer,kedze mlieko len z lyzicky a to ju zduvali, fľaša,pohar nula bodov.
Mne vravel dr.,radsej naplanovane ist, ako nahle. A nic nezorganizovane, to je horsie pri malych detoch ako ked si pripravena.
@1lulu1988 mlieko vobec nemusi odist. Ved ode len o par dni, neviem,ako si bola ty dlho,ale mne muz pred operkou este doniesol malu asi dvakrat na dojcenie a nadojcena bola.aj ored mojicm.odchodom.do nemocky. A hned ako som.mohla,tak som.si chodila mlieko odstriekavat. V stredu som.nastupovala, v sobotu na obed aom.bola doma a dojcila.
S kludom chod na operaciu. Ja som bola 3 tyzdne dozadu a maly mal vtedy len 7tyzdnov. V pondelok som prisla, zoperovali ma. Anesteziolog vedel ze dojcim a podla toho prisposobil narkozu. Davali mi od bolesti paralen. V pondelok som si este na jiske mlieko odsavala. Na druhy den mi doniesli maleho, tak som dojcila, v stredu mi moc opuchlo hrdlo tak mi museli davat kortikoidy a antihistaminika, tak mi neodporucali v ten den nedojcit. Vo stvrtok som sla domov a nabehli sme hned na dojcenie. Podla mna hlupost ze nemozes dojcit, to by ani po cisarskom zeny nedojcili? Citala som pred operaciou aj nazor jednej anestéziologicko, ze pokial sa po operacii preberies, takale uz mas v sebe len pozostatky narkozy. Ja som sa prebrala hned ako ma previezli na jisku a cumela do stropu co sa mi nechcelo spat 🙂
Moj maly mal 6 tyzdnov, ked mi vyberali oblickovy kamen, bola som hospitalizovana pre komplikacie az 5 dni..cez den mi ho stale nosili na kojenie, v noci som 1 kojenie vynechala, vtedy mu dali umele..vsetci sme to zvladli uplne bez problemov..
@eliska13 aj moja mama tak.. mala 22,ked som sa ja narodila a to uz trpela záchvatmi! Ked mala.25,zlcnik siel von. U mna to nastastie pockalo do 37, ja som.predtym.s tym nikdy nemala problem. Mne sa akoby tie kamene vyvrorili pocas druheho tehotenstva, dovtedy som mala.len polyp.
@julkaaa1 - ani moje dojčené deti sa na fľašku nikdy nenaučili. Pili lyžičkou, keď boli maličké a bolo náhodou treba a neskor pili z pohara s náustkom. Podľa mňa, taká operácia 4-5 dní v nemocke. Dieťa sa k dojčeniu vráti, ak sa bojíš. Ja som inak bola operovaná na slepák, malý mal 6 týždňov a spolu sme boli na chirurgii. Myslím ale, že s takým "veľkým" dieťaťom ťa nehospitalizujú. Držím palce.
Mne nakoniec nic nerezali, ale rovno mi bolo povedane ze nemozem dojcit . Ale nic v zlom, zlcnikove zachvaty s kamenmi, odkladat operaciu kvoli dojceniu v 14m? Co chces aby ti ten zlcnik praskol... nebodaj ? Kasli na to, mala to nejak tu noc dve zvladna, nauci sa aj na flasu ked bude musiet. Tolko deti to prezilo.. potom ak sa bude dat, sa k tmu vratis, ako ti radia ine v kojeni zbehlejsie :D
Určite chod na operáciu. Hádam je tvoje celkové zdravie prednejsie ako kojenie hlavne keď ma dieťa už 14mes. Ja som kojila 2r8mes, ale mňa to v ničom neobmedzovalo. Keby áno tak v prvom rade pozerám na svoj zdravotný stav. Musíš byť hlavne ok kvôli dieťaťu. Neboj sa hladné nebude, skôr je to o tej psychike a zvyku, že bude plakať a dožadovať sa ale to zvládnete.
Mne ide hlavne o tu noc ze je kojena v noci aj 3 krat cez den tiez a najhorsie je ze byvame v byte ak bude revat vsetci ju budu pocut flasku vobec nechce s mliekom len sa hra s cumlom nakolko je od narodenia bez cumla(lebo nechce)najhorsie je to ze mi zaspava pri cicke ....😢 aj teraz som.ju uspala pri cicke
@julkaaa1 pozri, objednaj sa dopredu na jednodnovej chirurgii (mne vyberali na malej sukromnej klinike, kde si chodia takto !privyrabat! lekari z fakultnej. odisla som z domu o 12tej, na jednu som mala este vysetrenie na internom predoperacne, o tretej ma prijimali na klinike, o piatej vecer ma zoperovali a na druhy den poobede som uz bola doma. jednu noc mala prezije, ze bude plakat v byte? ved je to male dieta, pre boha ziveho. v tomto pripade sused - nesused, ved dietatu stoplom usta nezapchas!
v dobrom, ked mas neprestajne bolesti, ries to, pre boha ziveho, lebo sa ti spravi zapal a pojdes akutne pod noz a to nebude jeden den, ale tyzden (viac) hospitalizacia a vacsie nasledky. ja som mala prvy zachvat niekedy na jar - potom dlho dlho nic, nejako som si myslela, ze to preslo, druhy v auguste na dovolenke v prdeli prec - myslela, som, ze umriem .... po dovolenke smer lekar, sono, jeden kamen 2cm velky ... objednala som sa na november, ked mali volne, keby sa stav zhorsil, idem skor. tri vpichy po laparke, vsetko OK, 2 mesiace na to som navyse otehotnela 🙂
pozri, ako som pisala, ja som od tyzdnoveho musela ist do nemocnice, lebo mi hrozilo ohluchnutie s trvalymi nasledkami, kvoli liekom bol tyzden na umelom a flaske, po navrate som v poho kojila alej. decka su prisposobive. a mala jednu noc vydrzi, ma otca.
Vo svojom okoli mam dve kamaratky ktore operaciu absolvovali...obe s malinmkymi babatkami, ktore kojili. Jedna ju absolvovala v zahranici a jedna u nas , konkretne v Levoci, jednalo sa o pobyt na jeden den, babatko mohla mat pri sebe...len vyslovene pocas operacie nan dohliadal manzel. Kojit prestat nemusela ani jedna. Da sa to.
@julkaaa1 no neviem neviem, taku 14-mesacnu je hriech nekojit, lebo ta to primarne potrebuje, a ked ty zomres od zlcnikovych kamenov, najdu jej inu dojku, tak sa pokus este nejaky kratky cas do svojej smrti vydrzat. Alebo inak, prajem ti vela rozumu!
Vybrali mi žlčník na jednodňovej chirurgii. Vecer o 16.00 ma prijali. Operovali ma o 19.00 a rano o 8.00 som uz bola doma a po obede už kojila.
@julkaaa1 moze sa to stat. Dostanes zlcnikovy zachvat, a vsetko okolo toho, privolat pomoc, hocico, okolnosti, ale vsak, je to iba na tebe, kludne maj dalej a nech sa to stupnuje, budes si hlavne buchat do prs, zeze kojis a 14 mesacnu😅
@luba41 lieky a narkoza nevadia dojceniu? Vy ste anesteziolog? Neradte,ked neviete.
@zuzanocka11 stále sa pýtam, a čo tie sekcie v narkoze? podla tejto teorie, sú už "odpísané" všetky deti ktoré sa tak narodia a nemožu by preto pri matke na prsníku hned po narodení.. a vy ste lekár? ja neradím ako lekár, na to sú iní..ja hladám takých a vždy si nájdem , ktorí nevidia problem a výjdu pacientovi v ústrety..aj autorka má volbu sa rozhodnut ...to že väčšina lekárov sú v liečbe tehotných aj dojčiacich žien zadubenci / a nie z dôvodu opatrnosti ale lahostajnosti/, je bohužial problem Slovenska..
Aj ja som absolvovala operaciu zlcnika, stale som to odkladala kvoli kojeniu az som dostala este zaludocny reflux a lezala 10 dni v nemocnici. Maly mal 3 mesiace a doma mu davali Nutrilon. Na kojenie mi ho nosili do nemocnice, mlieko som si odstriekavala a rano muz hodil pre neho. Po operacii som odstriekala a dala malemu po 24h. ... maly ma teraz 15 mesiacov a stale kojim aj cez den aj v noci.
Drzim palce nech ste skoro v poriadku, len si dajte po operacii pozor na zdvihanie - zvykne sa vytvorit pruh kedze je oslabena brusna dutina.
@julkaaa1 urcite bude reagovat inak, ked doma nebudes, mozno sa ani nezobudi na mlieko, ked ta nebude citit. Urcite by som skor hladala moznost, kde to robia v ramci jednodnovej chirurgie, aj keby si mala cestovat. Mlieko si mozes odstriekat, aby ti nezatvrdli prsia, keby nemas moznost nakojit ju pred operaciou a potom tiez. A uz doma sa moze kojit. Aj narkozu uz vedia dnes nastavit velmi setrne, hlavne ak je to planovany vykon. Neodkladaj to.

Teoreticky kojit mozes ale s vysokou pravdepodobnostou po narkoze mlieko stratis a 14 mesacna je uz dost velka lekari by odporucali odstavit ... Ja som po operacii zlcnik tiez som kojila dcerku 1 a pol roka no po narkoze som o mlieko prisla