Zmena farby očí
Ahojte mam tmavo modré oči..cez deň sú občas sede niekedy dokonca aj zeleno~modré.. je to ôk..podobne skúsenosti?
@anicka1122 ne, neni to ok.. uzaj utekaj na urgent 🙂 🙂 🙂 🙂
Nie, farba oci sa pocas dna nemeni. Meni sa svetlo ktorym sa na ne pozeras.
@aalt to znamená?
Ze farbu oci mas vzdy rovnaku, ale kedze okolite svetlo ma vzdy inu farbu, tak sa ti to niekedy moze javit inac. Oko sa farbe prisposobuje, teda mozog moze farbu vnimat vzdy inac. Ak by si stale pozerala na modru plochu, tak ju po chvilke prestavas vnimat a ostatne farby zacnu zltnut. Podobne ak pozeras na cervenu, tak zacnu zeleniet. Svetlo je malokedy "biele" a aj jeho mala farba moze sposobit taketo pocity.
Ako farba oci sa moze zmenit, ale urcite nie v priebehu dna. Ked som bol maly mal som modre oci, potom zacali zeleniet, teraz uz su skor dosiva. Ale v teplom svetle su stale skor modrejsie a v studenom sivsie.
Ak si ich budes pozerat vzdy v rovnakom svetle, napr. v kupelni bez okna, pri tych istych lampach kde si uz par minut, tak budu uz celkom nemenne a stale rovnake. Samozrejme ale ak sa pred tym nepozries priamo do ziarovky.
@aalt to znamená?
@anicka1122 mas ich stale rovnake menia sa len svetelne podmienky a ty to mozes vnimat inak

Nie, farba oci sa pocas dna nemeni. Meni sa svetlo ktorym sa na ne pozeras.