Zmena priezviska dieťaťa z otcovho na matkine
Ahojte, s otcom môjho dieťaťa niesme zobratí, malý sa má narodiť za mesiac. No naš vzťah ide dolu vodou o tom potom. Ak by som pre pokoj v rodine dala malemu priezvisko priatelové , dalo by sa v pripade že naš vzťah uplne skrachuje v buducnosti zmeniť to priezvisko na moje?
Bude, s jeho súhlasom - ktorý nedostaneš, alebo s rozhodnutím súdu - a tam potrebuješ dobré dôvody. Len to, že ste sa rozišli, tým dobrým dôvodom nebude.
no to sa ti asi sniva. To mas pravdu. Pretoze na otazku, ci ju bije napisala - ze v ziadnom pripade. Pisala, ze ju fyzicky napadal expriatel a nie sucasny priatel, a normalne sa hadaju. Pretoze vo vztahoch sa ludia hadaju - a vykrikuju si veci. Hadka je emocne napata situacia a clovek v razi sa nesprava moc racionalne, a povie veci ktore ho neskor casto aj zamrzia. Ale mozno ty zijes v krasnom lalalande kde je kazdy den nedela. Mozno predtym ako tu zacnes hystericky pisat nechapave vylevy, tak si poriadne precitaj prispevky.
A už to tu presne máme, už ani ty niesi taká dobrá a on je vlastne úžasný a to len ty ho provokuješ 🙈
Myslím, že zbytočná debata 🤐
@kittykat22 fakt sa ludia hádajú a vykrikujú si veci, ktoré ich potom mrzia? ja som také veru ešte nezažila 🙄
@sashabb neprekrucaj zase. Chcela som tym povedať že nieje všetko jeho vina vždy. Že ja tiež niesom svätá. Myslim si že je rozumne si priznať chybu v kazdom vztahu. Nepovedala som ze je uzasny, to nieje nikto ale mame proste obidvaja podiel na tomto celom. Bez vetra sa listok nikdy nepohne 🤝
@sashabb takze u vas vzdy vsetko zaliate slnkom 👍 no jasne.
@kittykat22 hádzať po niekom veci ti príde ako normálna hádka? Vyťahovať tie najbolestivejšie veci z minulosti lebo vie, že tým ublíži najviac, je pre teba normálne? No u nás nie. A nie, nežijem v žiadnom ružovom lalalande, ale ani s labilným cvokom. Ak sa hádame o jablkách, tak nevyťahujeme hrušky. Ani si vulgárne nenadávame. A hlavne - u nás nechýba tolerancia, rešpekt, vzájomná úcta, opora... čo teda u zakladateľky podľa jej vlastných slov áno. Nuž ale očividne každý máme hranice normálnosti niekde inde.
@panelacikova presne ako ja.. Dcéry sa volajú po bývalom a keď som mu dávala súhlas nato, aby sa volali prizviskom po ňom, tak sľuboval, že ak by sa niečo niekedy stalo, tak dá súhlas na zmenu aj on mne. Prd makový. O deti nemá záujem, súhlas mi nedá, alimenty neplatil 3 roky až keď som to dala exekútorov tak mi už 3 mesiac po sebe poslal. Všade, kde má volajú ma volajú koli deťom ma volajú jeho priezviskom aj keď ja mam svoje za slobodna. V škôlke to bol des a teraz v škole ani nehovorím. Oni sa volajú tak ja tak a všade dávať pri podpise do zátvorky matka a keďže mam priateľa tiež iným priezviskom, tak sme rodinka s 3mi priezviskami.. Ked sa náhodou s mojim vezmeme, tak dám na súd zmenu priezviska, keďže nejaví záujem už 4 rok a tak by nám to mohlo prejsť. Nebudem to robiť teraz, lebo zdedia meno po mne a chceme sa volať všetci rovnako, tak nech nemaju za detstva 3 priezviska a keď sa vydajú 4rte.🙈 Nedala by som už jeho priezvisko kebyže som vedela.
A za ďalšie on ta len manipuluje a vidí, že sa nevieš postaviť za svoje. Hadate sa a vykricite si veci.Vie,ze si môže na Tebe vybiť všetko a aj keď je väčšia časť jeho vina, tak Ty si ešte ta ktorá za ním prilezie, keď tvoje nervy ústanu.Vie že si slabšia ako on a presne takéto indivídum som mala ja.. Nevidela som ze ničí môj aj život deti.. Až nakoniec som otvorila oči a koli deťom som od neho šla a poviem Ti bolo to najlepšie rozhodnutie aké som kedy urobila.. Deti sú od vtedy najšťastnejšie na svete a o ňom ani počuť nechcú... A som zvedavá keď sa Vám narodí dieťa ci aj pred ním chcete riešiť takéto výlevy a hádky.... Držím ale prsty. ✊ 🍀
@kittykat22 samozrejme, niesme deti aby sme si dupkali nožičkou
Ja som bola sprostá. A dala malej priezvisko po ex. Teraz to hrozne ľutujem. On sa o ňu nezaujíma, ale súhlas nepodpíše ani za svet.. Pretože vie ako ma to trápi.
@panelacikova áno ex mi to podpísal ..on je človek ktorému ide viac o ženu ako o dieťa a tak je to u neho aj doteraz
Síce mňa ste sa to nepýtali ale je to ťažké zmeniť po rozchode pretože mne aj sama kurátorka povedala že máloktorí chlap to podpise
@simuskaaa123 keď sa nezaujíma treba podať žiadosť na súd, uviesť to tam, že nemá záujem o dieťa a prečo ziadas o zmenu a vo väčšine prípadov to odklepnu..A netreba ani jeho súhlas.
Ja som za to, aby sa dieťa volalo po otcovi. Pri prvom som tiež premýšľala, že dám svoje ale keď som to povedala chlap skoro vyletel z kože."Akoby to bolo aby sa jeho syn nevolal ako on?" A v podstate je to pravda.... na krstom mene sme sa dohodli spoločne ja som chcela iné on iné tak sme našli také, ktoré sa nám páčilo obom...a to ľutujem, že som si svoje nepresadila... Už rok nie sme spolu a malého si striedame po týždni.. A absolútne to neriešim ani teraz , aj keď jeho otca nemôžem ani vidieť... To co spravil sa nedá ani zabudnúť ani odpustiť, je to úplné hovädo čo mi urobil..
Ale k veci... Ak si nevybavite na matrike-kde musíte ísť obaja spolu-papier o priezvisku, tak v nemocnici dajú Automaticky priezvisko po matke... To sa samozrejme dá zmeniť aj po narodení...
A čo sa týka krstného mena, to pri pôrode udáva matka..(.sestra alebo doktorka sa spýtaju teba keď tam predíchavaš kontrakcie aké meno v prípade dcéry a aké v prípade syna..len ho(priateľa) nemaj pri pôrode 😄)
Moja rada je že hlavne ty musíš vedieť, či by ti to v prípade rozchodu vadilo alebo nie... . Riaď sa vnútorným hlasom..😉
@kurtik83 lenže mala ma len 7 mesiacov. Pred skolkou chcem dat návrh... Ale nerobím si nádeje. Prakticky sa nezaujíma od pôrodu, po rozchode vykrikoval že som ho dotlacila a on vlastne ani nechcel.. Na súde zo mňa urobil kravu, čo mu bráni v styku s malou a ide jej len o peniaze.. Tak zaujata sudkyňa mu odklepla 2x do týždňa oprávnené prísť za malu. On chodí tak raz za mesiac na pol hodinu ale ja čakať musím..
@kvetinka315 a tvoj syn to nieje?
ale nebudem sa opakovať
@sashabb áno je to aj môj syn a písala som že viac ľutujem, že som si nepresadila krstné meno ako priezvisko.podľa mňa je to malichhernost a sú o dosť dôležitejšie veci v živote.... Je to jedno proste Každého osobná vec a každý sa ma rozhodnúť ako chce... Ja som v tomto stará škola... A pokiaľ nie je otec úplný debil a nastavajuca mamička neostane po pôrode sama tak je to úplne normálne aby sa deti volali po otcovi,.. môj názor

@sissy27 iba som sa pytala ci sa to bude dat zmenit po rozchode