icon

Zmení sa situácia po prehre Korčoka?

7. apr 2024

Ahojte, otázka na tie ktoré volili Korčoka (veľmi prosím o čítanie s porozumením). Myslíte že to bude teraz s nami horšie ? Do nepekneho rána sme sa zobudili

Strana
z5
klementinka58
7. apr 2024

prezident je viac menej diplomaticka funkcia, ale vzdy tam bola nejaka sanca, ze ak chcu schvalovat nejaky zakon, on by to zabrzdil...(ludovo napisane). Kazdopadne tych 5 rokov ubehne ako voda, snad az tolko toho nestihnut dokafrat

chodec15
7. apr 2024

Zmeni, posmeli to Fica, ze moze zajst este dalej a aj to urobi. Uz mu nic nestoji v ceste a uz nie je hlupy, aby dobrovolne odstupil po par protestoch na namesti ako po smrti Janka Kuciaka. Videl, kolko z nasich ludi skoncilo za mrezami za korupciu a uz to nedopusti. Bude chciet prerobit Slovensko na orbanovske Madarsko.

maranta_leuconeura
7. apr 2024

Ano, myslim si to, ze sa zase oddialime na nejake roky od vyspelejsej civilizacie, pravneho statu a ludskych prav. Pokial sa bude dvojka Fico-Pelle spravat tak ako tvrdia ,,vyhraj volby, mozes vsetko".

Ale nerobime doma unahlene rozhodnutia, ze by sme hned balili kufre. Pozorujeme, uvidime. My mame moznost odist, ale nie kazdy ju ma, tak by sme idealne chceli ostat kvoli nim.

amonet
7. apr 2024

zmeni. pojde to pekne rychlo a z kopca. neexistuje uz nic co by zabranilo platnosti zakonov. a navyse ak ustavny sud nestihne rozhodnut, moze odvolat aj podanie ohladne trestneho zakona a ten bude platit ako bol stvoreny. a zaroven ratajme s tym ze EU k tomuto stavu zaujme svoje stanovisko. 80% verejnych financii, oprav ciest a podobnych projektov bolo z penazi EU. do ciernej diery mafie ich sypat nebudu

pribinak
7. apr 2024

Fico a spol. nebudú mat žiadnu kontrolu. Doteraz ho ešte brzdila prezidentka, odteraz už niekto
Neverim že by sa Pelle emancipoval

chodec15
7. apr 2024

@maranta_leuconeura Ja som uz rozhodnuty, ze podnikanie prelozim do Ceska alebo Rakuska. Mam sa pozerat, ako debili zvolili vladu, ktora im rozkrada dochodky a nakoniec nedostanem skoro nic po celozivotnom plateni? Radsej zmenim do rakuska, tam mam vyssi dochodok isty.

chodec15
7. apr 2024

Dufajme, ze EU zoberie Slovensku eurofondy, uz sa poucili z Orbana a vedia to spravit rychlo. A potom tym, co pluju na EU, sklapnu huby naprazdno, lebo nechapu, kolko penazi z EU idu na vydavky tohto statu. Predpokladam, ze dezolati budu zase vykrikovat, ze vina je na strane opozicie, ze sme prisli o peniaze z EU a nie ich. Vzdy je na vine niekto iny.

mrs_potato
7. apr 2024

bude to vyzerať asi tak, že čo Fico v parlamente navrhne, to mu Peťko nebude nikdy vetovať a bude ho poslúchať ako psík.
Čiže sa môžeme pripraviť na to, že prejdú aj také zákony, ktoré by za iných okolnosti, napr.prezidentky Zuzany, neprešli.
A je dosť možné, že si pokazíme medzinárodné vzťahy, hlavy štátov iných krajin sa s nami nebudú chcieť stretnúť a keď, hrozí riziko, že si urobíme hanbu.
Beztak, pozrite si už teraz čo o nás píšu zahraničné stanice - vyhral pro-rusky kandidát, toto nám vo svete ako PR dobre meno neurobí.
Ja som z toho hrozne smutná a sklamaná a je šialene, že ľudia chcú takýchto ľudí na cele krajiny. Zrejme chcú zostať zaseknutí v roku 2000, bez kvalitného vzdelávania, školstva, slobody a s mafiánmi, ktorí to ti rozkradnu ešte viac. Šialene.

vetthy
7. apr 2024

@amonet este K tomu prezidentska milost uz odsudenym " nasim ludom", ak inac sa neda...myslim to viac- menej ironicky, nemyslim si, ze Pelle zajde tak daleko, ale tlaky budu.. ved odsudeni maju rodiny, kamaratov..

chodec15
7. apr 2024

Za meciara nas nechceli zobrat do EU aj NATO. Je sialene, ako si niektori idioti myslia, ze v elitnom klube EU si budu robit, co chcu. Nebudu dodrziavat zakony, budu rozkradat peniaze z EU. A vyskakovat a naskakovat do EU nie je jednoduche. Su staty (Srbsko,... ktore cakaju vstup do EU 20-30 rokov). Pozvanka spat nepride a na pomedzi Rusko a zapad, nikto neutralny dlho nezostane. Ked nas Zapad nebude chciet, kto tu asi nastupi? Napoveda: Cina to nebude.

mikasa_ackerman
7. apr 2024

Vyslali sme týmto svetu správu, že sa nechceme orientovať na proeurópsky západ, ale k Rusku. Je mi smutno.

maranta_leuconeura
7. apr 2024

@chodec15 no, my si tu zijeme v bratislavskej bubline, co sa tyka starostov, primatora, zupana. Tiez z nasho okolia minimum ludi volili Pelleho. Takze preto to mozno nevidime tak cierno.

la_dolce_vita
7. apr 2024

Mne je tiez smutno ☹ .. a ano, bude horsie. Nebude uz ziadna protivaha mafii a zlu. Ludia su nepoucitelni a naivni, zabudaju prirychlo. Radost vladnut takym ludom..

basulaak
7. apr 2024

Ja sa obavam, ze ideme greckou cestou a hrozi nam do niekolkych rokov bankrot.

vyrovnanaosoba
7. apr 2024

Stačí sa pozrieť na časť kde práve dorazil k Pellegrinimu Fico. Slzy v očiach z víťazstva svedčia o tom, kto vlastne vyhral. 🙄

vetthy
7. apr 2024

Koncentrácia moci nikdy nic dobre neprinieslo. Zas Korcok bol od zaciatku nevhodny kandidat. Opozicia vsadila na osla a nie na dostihoveho kona, a pre tych, kt. maju trosku politicky prehlad, nebola otazka, ako docvala. Vysledky z prveho kola sirili zbytocny a falosny optimizmus

maranta_leuconeura
7. apr 2024

@basulaak to uz sa asi neda odvratit. V snahe to nejak zmiernit najprv budu brat socialne davky matkam, praceneschopnym, invalidom, nezamestnanym. Potom pride na rad statna sprava, zmrazenie platov ucitelia, vedci, zdravotnici, policajti atd... Dochodcom sa neodvazia nikdy. Ale tiez si myslim, ze smerujeme do krachu.

amonet
7. apr 2024

@basulaak ja tomu davam rok max dva.
@maranta_leuconeura suhlas, a najprv pride nova dph

simsalabim
7. apr 2024

Je mi smutno. Zazila som, ake to je zit pod Ruskom a naozak nechapem, ako to niekto chce dobrovolne a opat.

maranta_leuconeura
7. apr 2024

@amonet urcite, prve navysia znizene sadzby na plnu, a potom zvysia aj zakladnu. Uz aj dotacie na ceny energii koncia. Takze nizkoprijmove skupiny ,,nebudu mit co zrat"

basulaak
7. apr 2024

@maranta_leuconeura presne tak. My sme tento rok vychytali tu novinku - dotovanu fotovoltiku statom. A zaroven Sakova oznamila, ze to aj tento rok konci a buduci uz nebude. Ceny plynu a energii mozu ist zase hore a zase len chudoba co ich volila na to primarne doplati. EU stopne dotacie. Hlupy narod si zasluzi co sa nan chysta. Smutne, velmi smutne. Podpilit si konar na ktorom sedim.

igrania
7. apr 2024

Smutné je, že tak veľmi veľa ľuďom to je jedno. Že nevidia alebo nechcú vidieť, ako sa tu od volieb rozoberá právny štát. Obrovská nenávisť, ktorú stále Fico priživuje nás valcuje všetkých. Mali by sme silno držať Ukrajine palce, aby Rusov čo najdlhšie držala ďaleko od našich hraníc, lebo ak Ukrajina padne ....... potom ešte len začne tá pravá "sranda".
Zdania sa banky, zvýši sa zdanenie vyšších zárobkov - šikovní a múdri ľudia budú ešte viac utekať za hranice, tam, kde ich budú vedieť ohodnotiť a nebudú nepriatelia štátu, lebo majú vysoký plat. Zostaneme ako montážna dielňa automobiliek. Stredná vrstva padne, zostanú len chudobní a bohatí.

moonlight1210
7. apr 2024

Ja sa obavam, ze na verejnosti bude dekorum medzi PP a Ficom, ale v zakulisi nasej politiky to bude takto:

chodec15
7. apr 2024

Sme prilis mlady narod s malou historiou a velmi nizkym narodnym povedomim. V 1918 a v 1938 nas pred Madarskom zachranili iba ceski vojaci a dostojnici (Mala vojna,..). Jedina vlastna aktivita za poslednych 100 rokov historie bolo sturovske povstanie v 1848 a SNP v 1944. Par buditelov ale celu krajinu nezachrani. Madari a Nemci ho behom par dni rozobrali po nasadeni 3 divizii. Za Tisa sme ochotne hajlovali a z lakomstva posielali zidovskych susedov do transportov. Dnes sa na nas cesi mozu vysrat. A my plujeme este aj proti EU a NATO, zasluzili by sme si poriadny kopanec do prdele, aby sa nam az vnutornosti prevratili, inak je to asi otazka casu, kedy nas niekto z okolnych statov z vlastnej sprostosti a nevdacnosti pohlti.

loolaa
7. apr 2024

@chodec15 Presne toto som písala v inej téme, keď nám zablokujú peniaze z EÚ, už sa vytešovať nebudú. Tomuto národu už niet pomoci.

loolaa
7. apr 2024

Mňa by zaujímalo, či je možné, aby EÚ vykopla Slovensko spomedzi členských štátov? Nevie niekto?

bosorkabb
7. apr 2024

Ľud rozhodol tak to beriem. Ľud chce Pellegriniho tak vyhral. Prežili sme Mečiara prežijeme aj toto.

huginko
7. apr 2024

@loolaa prečo by mali

loolaa
7. apr 2024

@huginko Stávame sa bezpečnostnou hrozbou naším ruským smerovaním.

zic
7. apr 2024

Znamena to velmi vela, hlavne ten naskok Pellleho s akym dosiahol vitazstvo... znamena to, ze luzy pribuda a aj dalsie volby (hocake) pojdu len k horsiemu

Strana
z5