icon

Zmeškala som platbu. Ovplyvní to moju hypotéku?

3. dec 2024

Ja som v živote nemeškala so žiadnou platbou, takže neviem ako toto funguje. Zabudla som zaplatiť za telefón. A zistila som to až keď ma vypli. Nechápem ako sa mi to mohlo stať. Môžem z toho mať nejaký problém keď si budem brať hypotéku?

kavasmliekom
3. dec 2024

A to koľko mesiacov si nevyplatí la keď ta vypli? Žiadna upomienka, nič? Nabudúce si dobíjaj kredit, a kašli na paušály.
A áno, je to problém pri uvere

simona92101
3. dec 2024

Tebe neprisli ziadne upozornenia?nikoho nevypnu len tak,najprv urguju,pripomienkuju..ked si ignorovala vyzvy tak ta vypli..

maranco
3. dec 2024

Na platby máš banku, nastav si trvalý príkaz alebo povolenie na inkaso. Tak nezabudneš zaplatiť ani keď budeš ležať na pláži alebo v nemocnici.

sasa1310
3. dec 2024

musela ti prísť SMS. My občas zabudneme, nakoľko toto jediné nemáme trvalý príkaz, nakoľko každý mesiac je iná suma a stane sa, že zabúdame. Ide o sumy cca 170 eur a vždy v deň SMS zaplatíme a nikdy nás nevypli.

koniarova
3. dec 2024

Ale no. Zabudnúť si mohla,ale tie sms a emaily s upomienkou si zrejme ignorovala. A áno, môže to byť problém.

earlgrey
3. dec 2024

@sasa1310 ja tiež vždy platím inú sumu a normálne mám trvalý príkaz v banke 😉

sasa1310
3. dec 2024

@earlgrey veď oki, môže byť. Platí muž, neriešim ako to platí a ako mu je to lepšie

earlgrey
3. dec 2024

@sasa1310 Jasné, ja len vravím, že sa dá aj takto 😉

elanor
3. dec 2024

keby si zabudla 1x, tak by sa nic nestalo.
A hlavne, isto by ta nevypli.
Ak ta vypli, tak to nebolo iba raz, a nie iba jeden mesiac.
Takze s pravdou von...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
rozculena
3. dec 2024

ja som 1x zabudla a žiadna upomienka nebola,akurát na ďalší mesiac som mala zaúčtovanú aj tú zabudnutú platbu,takže neverím,že ťa len tak vypli.......

autor
3. dec 2024

@kavasmliekom mala som asi 30 dni po splatnosti a upomienky chodia len do aplikácie, ktorú otváram len keď platím 😅

autor
3. dec 2024

@maranco ja platím každý mesiac inu sumu inak by som dávno mala

autor
3. dec 2024

@kittykat22 ja som to zaplatila už dávno ale nedá mi to spať lebo mi jeden známy hovoril, ze keď spisuje splátky na mobily a tak, že sa pozerá aj na toto

autor
3. dec 2024

@sasa1310 ako možno prišla aj SMS, nebudem tvrdiť ze na 100% nie. Ale tým, že ja SMS správy vôbec nepoužívam ako komunikačný kanál tak som to asi prehliadla.

autor
3. dec 2024

@rozculena to že tebe chodi faktúra nejak ešte neznamená že to tak chodi každému. A vôbec nechápem, prečo vlastne to tu každý rieši 😂 namiesto odpovede na otázku som okrem jednej dostala lebo pojeby. Ďakujem za to že vám na mne záleží, ale nie som malé decko že potrebujem dostať naložené aby som si uvedomila že som spravila chybu.

autor
3. dec 2024

@elanor v živote som nezabudla.Tak ja neviem…. Prečo by som si mala výšľať v anonymnej otázke, pred cudzími ľuďmi nejakú historku? Otázka znela jasne. Nechápem prečo mate potrebu hrať sa na detektívky a hlavne prečo si myslite, že by som mala potrebu klamať . Veď nemám žiaden dôvod 😂 to vy bežne klamete len tak bez dôvodu? To je patologické

gubcikova
3. dec 2024

Však si nastav inkaso ja neviem na sumu 100€ a stiahnu si každý mesiac koľko potrebujú

kavasmliekom
3. dec 2024

Autorka, trvalý príkaz si môžeš dat aj sumu, ktorá je každý mesiac iná. Kedy to bolo? Skus sa opýtať v banke, či by ti dali uver, budeš vedieť, na čom si.

elanor
3. dec 2024

Lebo tiez tu ocividne mame vsetci skusenosti, a kazdemu sa uz aspon raz pritrafilo na nejaku fakturu zabudnut ci oneskorit. Stava sa. Ale kvoli jedenej jedinej faktura ta jednoducho neodpoja. Takze za tym musi byt viac, ako si napisala.

lenkakoc444
3. dec 2024

Ja tiez platim kreditkou kazdy mesiac cez appku a stalo sa mi 2x za posledny polrok, ze som zabudla. Ale nevypli ma nasledujucu fakturu mi poslali aj s tou starou a to som hned vyplatila. A teda neodpojili ma ani raz.

nika_17
3. dec 2024

Aj mňa pár krát vypli keď som bola mladšia a hypotéku sme dostali

autor
3. dec 2024

@gubcikova to som netušila, že to takto funguje 😅 cítim sa trošku trápne, určite to nie je žiadna novinka. Ale ďakujem 😃

autor
3. dec 2024

@elanor môže byť, že niektorí operátori to maju inak nastavené. Ja mám za to, že 30 dni po splatnosti je už dosť veľa. Ja nie som žiadny neprispôsobivý občan, čo si nevie zaplatiť faktúru za mobil. Len strašne zabúdam a občas sa mi to dosť vypomstí. Všetko si píšem, ale toto ma fakt nenapadlo lebo keď platím tak zaplatím všetko v jeden deň a chybička se vloudila.

elanor
3. dec 2024

v kazdom pripade je to izaj zvlastna praktika. Ved mesiac je nic. Keby to bolo 3- 4 mesiace, ci dlhsie, ale mesiac. hmmmm, mozno stoji za zvazenie zmena operatora.
A kedzeje to len mesiac, nemyslim, zeby to mal byt problem k uveru.

lienka.7
3. dec 2024

@autorka nevypli ta len tak. Ignorovala si výzvy, upomienky a pod. Bolo to minimálne 2-3mesiace

autor
3. dec 2024

@elanor
@lienka.7 Schválne som si to našla, kedy konci splatnosť a kedy som to zaplatila. Bolo to 5 týždňov.

autor
3. dec 2024

@elanor myslela som si, že je to normálne takto po mesiaci. Keby si nespomeniem 4 mesiace, čo by sa nestalo, tak by som očakávala nie vypnutie ale exekútora 😂

gubcikova
4. dec 2024

Áno funguje aj my máme inkaso na telefón lebo každý mesiac je to +- 5€

anita6666
4. dec 2024

Naco telefón? Usetris