Značka obchodného reťazca
Baby, keď kupujem potraviny, vždy je značka obchodného reťazca lacnejší ako normálna , ale výrobca je ten istý . Napr jogurt Coop hodnôt značky vyjde lacnejšie ako Tami jogurt,a pritom aj Coop jednotu vyraba Tami a chuť je rovnaká. Prípadne bryndza a iné. Myslíte že je tam rozdielna kvalita a preto je to lacnejšie ,alebo tam sa priplaca za značku len ?
kedysi mala billa clever cotagge od raja. ale podla mna bol uplne iny ako vyrabal rajo pod svojou znackou
Nie je to pravidlo. Casto tieto retazcove maju o kusok mensiu hmotnost ci osidene zlozenie - napriklad jogurt je menej smotanovy. Ale co pozeram zlozenie Tami a Coop tak to je naopak 🙂 Coop je viac smotanovy (10% vs 8,5%) a ma vyssiu hmotnost (150g Coop vs 125g Tami Žilinský smotanový jogurt 135g Tami Prominent smotanový jogurt 150g Tami Nitrianský smotanový jogurt).
Kaufland áno - ale tam nakupujem menej ich značku a v Lidli vôbec nekupujem potraviny, tak to neviem
@janetinka27 cottage od raja je úplne rovnaký pre billu aj Tesco. Dokonca rovnakú príchuť robia naraz, len zmenia obal.
@janetinka27 je možné, že v minulosti to tak bolo. Ale teraz pár rokov je to už totožné.
Niektoré výrobky robí jedna firma, len použije obal daného reťazca... Napr. Pilos, Billa a podobne... Ale obsah je úplne rovnaký..
@lilke uz nekupujem, nie som v obraze (prejedla som sa ich pri dukanovej diete😀)
ale je pravda, ze teraz su uz ovela drahsie, vtedy okolo 0,59 - 0.69 stali, boli ovela lacnejsie ako rajo. teraz uz ten rozdiel v cene nie je taky vyrazny

Kvalita úplne rovnaká - tiež kupujem veľa rôznych Coop výrobkov