icon

Známa je vyplašená z údajných únosov detí

2. aug 2023

Ahojte, neukamenujte ma tu , prosim 😀 mam jednu znamu, uz mi viac krat hovorila, ako sa na Slovensku unasaju deti na organy. Overeny zdroj-FB. Ja fb nemam a nezda sa mi to, lebo nikde inde som na tuto info nenarazila, ani na googli. Ona je z toho cela vyplasena. Neviem, ci ju mam nejak presviedcat, ze veri hoaxom (co si myslim ja), alebo ma naozaj ona pravdu a deje sa to?

mondolina
2. aug 2023

treba strašiť bu-bu

akiana
2. aug 2023

@kika900 "The oxidation reaction that converts adrenaline into adrenochrome occurs both in vivo and in vitro. In vitro, silver oxide (Ag2O) is used.[2] In solution, adrenochrome is pink and further oxidation of the compound causes it to polymerize into brown or black melanin compounds."

In vitro znamena "v skumavke". Adenochrom sa vyraba v skumavke na experimentalne ucely.

svetlonos
2. aug 2023

Blahoslavena nevedomost alebo bez vetra sa ani listok nepohne...
Spomente si kolko udajnych hoaxov a konspiracnych teori bolo pred par rokmi - vsetcia oznaceny za blaznov. A teraz? Telefon ta odpočúva a berie sa to ako bezna vec.
U nas na sidlisku uniesli nasho kamarata suseda. Ten chlapcek mal 5-6 rokov. Par deti videlo ako nastupuje niekomu do dodavky. Bolo to asi pred 30timi rokmi. Pobdlhychvrokoch vybehol clanok, ze nasli dispeleho muza, ktory by mohol byt tym unesenym dietatom. Dna testy to vyvratily. Potom tato mama dostala list, ze jej dieta bolo predane na organy...
Bolo to uz vtedy strasne ked sme boli deti, no teraz ked uz mame vlastne deti, je to este horsie.
Pred 20 rokmi som robila operku v DE. Byvali sme v dedinskej primestkej casti kupelneho mestecka. Krasne, male, utulne - taka pena dedinka.
Dievca cestou zo skoly oslovil chlap z auta, nech nadtupi, ze ich otec posiela. Dievca zacalo utekat a do tohovz inej ulice prisla ucitelka... Svedkovia teda boli. Keby je tam sama, zle skonci.
S rodinou v korej som bola sme chodievali na dovolenky do jedneho statuvavmesta, kde bolo zname, ze tam parcdeti uz zmyzlo. Dokonca aj z velmi bohatych rodin.
Chodili sme tam takto kazdy rok, dve rodiny - 2 matky, 4 deti, 2 operky - otcovia chodili na vikendy len koli praci. Boli sme tam skoro 3 tyzdne.
Pocas prechadzky pesou zonou isla nasa mala 5 rocna na kolobezke. Zrazu k nej normalne chlap prisiel a otocil jej riditka do lava do bocnej ulice! Ze nech ide za nim! Kreten sicsnad myslel, ze daleko odbehla. Bola od nas 4 metre len. Rozbehli sme sa dve za nimi a zhucali chlapa, ze ci to ma znamenat.
Ze on len nechcel aby spadla. Bolo to hrozne okate a mala isla pekne rovno, vedela kam ma ist. Ten chlap presne a cielene konal....
A to su vsetko udalosti, ktore som zazila osobne. Takze ci je to hoax ci pravda, nech si kazdy zvazi.
Mnoho x je lepsie nevediet. Lebo pokial by ludia vedeli a boli informovani o zverstvach, ktore sa deju, skolabovali by od strachu.
Vzdy sombt rdila, ze su horsie veci ako "normala" smrť. Vtedy aspom vieme, ze clovek zomrel ci uz na chorobu, nehodu... Ale pokial clovek zmizne, k tomu este dieta, je to hroznejsie ako smrt.
Na deturence pozor a Boh nech vsetky ochranuje, rodicia tiez.

candii
2. aug 2023

Určite sa to deje, nebuďme naivní .. deti treba strážiť a veľa im vysvetľovať

123andy123
2. aug 2023

Z môjho okolia tiež zmizlo dievča. Išlo na bicykli do druhej dediny a už není po nej stopy 20 rokov.

kristiii
2. aug 2023

Aj ja si pamätám ako mi mama rozprávala, ako v našom meste (kde som žila ako dieťa)

kristiii
2. aug 2023

zmizol chlapček a nikdy sa nenašiel ... hľadala ho polícia, celé okolie (aj naši). A to bolo za komunizmu. Naozaj neverím, že by niečoho takého v dnešnej dobe neboli plné správy, iba Facebook 🤦

elmivelmi
7. aug 2023

@kika900 odlial vzali ten adenochro?

akiana
7. aug 2023

@elmivelmi Adenochrom sa mimo ludskeho tela vyraba v skumavke z chemickej latky Ag2O. Keby sme tuto sialenu teoriu s unosmi deti a blahodarnymi ucinkami adenochromu aj brali vazne, tak nech mi niekto vysvetli, preco by sa niekto unuval s casovo a logisticky narocnymi, nehovoriac o extremne nelegalnymi unosmi ludi, ked chce nieco, co sa da velmi lahko vyrpbit v labaku.

ahhola
7. aug 2023

@svetlonos Svetlonoska😄ty už si taka stara? To išlo o malého Ľuboška, však, prevrátili ČSSR hore nohami a na nič to nebolo. Zhodli sa, ze to bol nejaký kamionista, ty si pamätáš dodávku?
Ale tým, ze sa to stalo, chudák chalan možno zachránil X deciek, všetci sme boli ako ostrieze, aj vdaka Rigoovi, ktorého zaklapli v 1992.
Vtedy som bola tehu, išla som peso par km domov "pustinou" a pristavila pri mne dodávka. Zozadu brucho nevidel a bola som vtedy kosť s "najkrajšími nohami"😂
A ten len odviezť a naložiť a poďte a poďte... Ujko v rokoch. Našťastie išlo auto oproti a ja som zakyvala a on pochopil a preblikol... dodávka si myslel, ze známy a svedok...
Inak sa ho nezbavím.
Podnes deň neviem, ci to bol len dobrotivy chlapík, alebo uchyl ci mafiozo▪️
Z dodávok mam inak husinu... Nataša Kampusch... 🥀

kika900
7. aug 2023
elmivelmi
8. aug 2023

@akiana ale ved ja viem len nech to kika povie.Inak adenochrom ani nema nejake vyuzitie v meeicine.

elmivelmi
8. aug 2023

@kika900 moZes to vysvetlit a prelozot?

jana_eyre_2
8. aug 2023

@svetlonos a nahlasovala si to polícii? Myslím to s tým ako tvoju dcéru otočil na kolobežke?

jana_eyre_2
8. aug 2023

Zase nerozumiem prečo sa diskusia otočila k tomu akoby si ľudia mysleli že deti nikdy nemiznu.. to tu nikto predsa netvrdí.. ale to, čo je uvedené v úvode že známa panikári zo správ - tak to konkrétne sú deti ktoré samé ušli a pár sa ich už aj našlo..

Moja nočná mora je že deti sa stratia, nikdy by som si nedovolila tvrdiť že sa to nemôže stať.. ale zase treba uvažovať ktoré články pochádzajú z pofidetnych zdrojov a ich účelom je len vyvolať paniku..

Ďalšia vec, čítala som už aspon 100 vseliakych osobných zážitkov, čo ma ale šokuje minimum ľudí to ohlási polícii, keď sa nič nestane tak to nechajú tak..

ahhola
8. aug 2023

@jana_eyre_2 aupair v DE😄nahlásiť mali domáci, teda zavolať cajtov, nech by bol chlapík pekne podchyteny ...

domak2
8. aug 2023

@kika900 co Mark robí a nerobí je jedna vec, ale reálne overené účty majú vedľa mena ešte aj fajocku v modrom krúžku, pre budúcnosť, ak máš teda aspoň minimálny záujem si informácie overovat.
Väčšina z maloletých deti je "unesena" druhým rodičom pri bojoch o zverejnenie do starostlivosti. Je to tiež veľmi smutné, ale minimum je v reálnom nebezpečí. To by sme sa mohli skôr baviť o gangoch kde sa ženy nechavaju vedome oplodnovat aby mali deti na predaj. A to sa fakt reálne deje. Dúfam teda ze nie na Slovensku.

simca06022011
8. aug 2023

Je to hlúposť šírena roky aj mimo fb. Polícia to xykrat vyvrátila aj oficiálne napr na fb, aj niekde v správach som to počula.
Pátranie po nezvestných nie je kvôli unosom, ale útekom deti.

jana_eyre_2
8. aug 2023

@ahhola aha, zle som čítala uznavam

kika900
8. aug 2023

@domak2 FB poskytuje modrú fajočku pri mene až od 2013 roku. O priekupníkoch detí na predaj urobil poľský investigatívny novinár dokument Oči diabla a v tomto dokumente bola ukázaná poľská sieť.

ziarifka
8. aug 2023

Švagriná bola cez víkend s deťmi (1,5r a 6r) v obchodnom centre. Kým sa rozprávala so staršou, mladšia ju obišla a stála za ňou. Keď sa po pár sekundách otočila, tú mladšiu ťahala nejaká žena vo veku 50+ za ruku preč.

beronsche
8. aug 2023

@ziarifka co urobila svagrina?

simca06022011
8. aug 2023

@jana_eyre_2 no poviem ti ze nejaki nahlasovali, ked deti "ktore vraj niekto chcel uniest" prisli domov... a policia pozerala kamery atd a nic sa nepotrvrdilo, dokonca nejake dieta sa aj priznalo potom ze si to vymyslelo. Presne tie biele dodavky :DDD
Ja som sa rehotala minule, lebo si nas obzerali vsetky pred skolou a nechapala som preco, osobne auto sme mali v servise, isli sme po dceru dodavkou :DDD bielou.. potom mi to doslo. Kto vie kto doma povedal, ze sme tam stali a vyzerali si, ktore dieta unesieme. PRed cca 3mesiacmi, mi volaal vyplasena mama, zeu nich na dedine tahali do auta dieta,ale im uslo... ze mame strazit dceru atd. No to su uz len babraci unoscovia, tahaju dvaja dieta do auta, a ujde im... :D jasne, nik nevolal policiu, nik to nevidel, nikto nic... ona sa to dozvedela, tak ze "jeden sused vravel". Cize ja dost s usmevom beriem, tieto "biele dodavky"...
Mimochodom my sme mali nezvesnteho "spoluziaka" na strednej, nasli ho o par rokov, odisiel podla cip karty zo skoly busom a domov neprisiel.. tiez boli reci ako ho uniesli na organy, potom nejaka talianska sekta a co ja viem co. A pravda bola uplne ina.

jana_eyre_2
8. aug 2023

@simca06022011 tak zase si myslím že nie je zle aby boli deti obozretne a nie je ani zle ak polícia preveruje aj prípady keď si len niekto domysla.. biele dodávky sú strašiak všade, ale zase nie že by sa to nikdy nestalo.. nebolo to tak ďaleko od Slovenska keď natasu kampusch uniesol práve do bielej dodávky v roku 98..

U nás sa raz stalo, že jeden muž sa pýtal dieťaťa na zastávke či ho nezvezie, ono reagovalo presne tak ako malo - že nie ušlo a potom hneď povedalo mame.. tá upovedomila políciu a muža našli, vypočuli zhodnotili že chcel len pomôcť.. ale tak sa to jednoducho nerobí, je dobré ak deti vedia ako reagovať a nie sú naivne dovercive.. ja sa pýtam rodičov aj keď sa chcú s nami zviesť spolužiaci mojich detí..

Na jednej strane si myslím že určite netreba veriť hoaxom na FB, na strane druhej by sa to ani nemalo nikdy zľahčovať..

simca06022011
8. aug 2023

@jana_eyre_2 podla mna by sa hlavne nemali ludia oznacovat ako "chcel mi deita uniest"... ked sa mu niekto prihovori ;) lebo fakt je, ze ak by niekto dieta chcel uniest, tak ho unesie a nic ako "utieklo" by nebolo. Prehananie tiez absolutne nie je na mieste.
Ale ano deti maju byt obozretne, nie len pre unosy. Lenze strasit deti tiez nema vyznam, mam znamych kde dieta odmietalo ist aj cez cestu do skoly same, lebo "biela dodavka". Amok dostavala ked nebola mama krok od nej... lebo ju unesie niekto;) no z kade to asi taka 1-2cka mohla mat... Mam zase aj taky nazor, ze treba normalne zit, bez toho vidiet strasiakov za kazdym rohom. Viac sa bojim drog a pod. ako unosov.

jana_eyre_2
8. aug 2023

@simca06022011 netrúfala by som si povedať čoho sa bojím viac.. jednoducho deti treba vychovať tak aby boli samostatne zmyslajuce, avšak zdravo uvazujuce.. no a áno, ak sa môjho dieťaťa niekto úplne cudzí bude pýtať či ho nezvezie tak nenastúpi a radšej odíde.. to nie je žiadne prehananie, uchylaci tiež uvažujú a nechcú na seba predsa upozorňovať..

svetlonos
8. aug 2023

@ahhola
ahoj, no mladica uz veru nie som ;) tu dvadsiatku mam uz za sebou.
S Luboškom sme boli vrstovnici. Bol maly, blondak zlaty, myslim ze aj kuceravy. Taky anjelik.
Mne ostalo v pamäti, velke auto, dodavka. Tak aspom vypovedali deti, ktore udajne videli, ako nastupoval do auta.
Mozno sa mylim. Avsak na tom sidlisku by kamion putal maximalnu pozornost. Uzke cesty, male parkoviska.
Jeho mama mala zlate srdce, vzdy laskava, hrozne cosi 😪

svetlonos
8. aug 2023

@jana_eyre_2
ahoj to sme boli na dovolenke mimo Nemecka. Bol to nenapadny chlap a potom jednoducho odkracal po svojom. Aj keby sme volali policiu, pochybujem, ze by ten pan cakal, kym pridu. A zrovna vtedy boli obaja muzi v praci a mali prist az o 3 dni.

beronsche
8. aug 2023

@simca06022011 samozrejme, ze strasit deti je nezmysel.
Ale je fajn, s nimi o potencionalnych hrozbach hovorit..

Mojim hovorim od malicka, ze od cudzich sa nic neberie, s cudzimi nesmu nikam ist (ziadne pod, ukazem ti macicku a pod.,), vedia ku komu mozu nastupit do auta, ak sa vopred nedohodneme (menovite) a tiez, ze ak ma dospely clovek problem, neoslovi s tym dieta..
Taky balik info.. 🤪 kde sucastou je aj napr.co robit ak sa stratia a pod. ..
Vydesene nie su, hadam by vedeli zareagovat, keby cosi.. a mozno Ani nie.. Kazdopadne dufam, ze potrebovat to nebudu..
.