icon

Zomrela kráľovná Alžbeta II.

8. sep 2022

Zomrela kráľovná Alžbeta II česť jej pamiatke 🖤

Strana
z2
deti95060810
8. sep 2022

@77daniela77 14:37? ja som zas čítala že smrť tajili 2 hod. takže niekedy 16.30 h
a potom tu bol článok kde sa píše že zomrela krátko popoludní...https://www.topky.sk/cl/15/2377087/Kralovna-Alz...

deti95060810
8. sep 2022

a ešte BBC o 15 h. zrušila program do 18h... a všetci v BBC boli v čiernom... sa mi nezdá aby sa niekto obliekol do čierneho keď adept ešte dýcha...😉

lalenka33
8. sep 2022

Každá krajina má svojho kráľa, prezidenta. Každý raz zomrie. Každý si zaslúži úctu a spomienku, ale chcela by som vidieť či by všetky anglické sociálne siete boli o úmrtí slovenského prezidenta. A či by túto info vo veľkom zdielali obyčajní anglickí obyvatelia, kde možno väčšina ani nevie, ako sa.volá slovenská prezidentka.

cawes
9. sep 2022

@lalenka33 asi je rozdiel porovnavat sk prezidenta a kralovnu ktora panovala 70rokov. Nemyslis?

miadi
9. sep 2022

@cawes Jasne ze to je rozdiel 70r moze panovat len diktator/monarch presidenti mozu byt vo funkcii limitovany cas a su voleni demokraticky funkciu nededia doživotne.

terezka1947
9. sep 2022

Je to čudné.
Keď nám zomrie blízky človek,chápeme,že je to smutné, ťažké.
Akonáhle je to cudzí človek,jedna radosť používať iróniu.
Mne tiež prišlo tak ľudsky ľúto rodinu,tiež som sa zamyslela nad tým,že krásny vek,že po smrti manžela sa už spolu uvidia,že....
Načo sarkazmus,irónia?

jana_eyre_2
9. sep 2022

Bodaj by sa každý dobrý človek dožil takého veku..

vroni
9. sep 2022

Mne vôbec "nevadí" téma, inak by som ju ani neotvorila. Vadi mi, že o smrti skutocnej osobnosti si tu chce pokecať nejaká anonymka s výhovorku, aby jej niekto nepovedal čosi, čo nechce počuť. To je nedôstojne, hlúpe a prízemné. Ak som preto "protivna a zla", že sa mi priečia anonymné témy, no, rado sa stalo. K zbabelym ľuďom som taká bez výčitiek svedomia.

andreatytler
9. sep 2022

Cest jej pamiatke.
Ja si presne pamatam moment ked som sa dozvedela o Dianinej smrti. Isla som autobusom z Cadce do Zvolena a pocula to v radiu co mal sofer zapnute.

queen_mary
9. sep 2022

@miadi ale ved harry letel z LA. Nikto z nich nebol v Londyne

queen_mary
9. sep 2022

Mne je to velmi luto. Kralovna Alzbeta pre mna predstavovala symbol stareho Anglicka. Celkovo velmi rada sledujem dianie okolo kralovskej rodinu.

queen_mary
9. sep 2022

@miadi aha prepac, uz citam

tosomja
9. sep 2022

@lalenka33 trošku nemiestny komentár, jasné, že by písali o našej prezidentke, tiež je už známa asi všade 😁 ale na tróne sa určite neudrží 70 rokov a o spravodlivosti a prevratných činoch sa u nej nedočkáme. Ani jej neprajem, aby nám vládla takú dlhú dobu.
Niekto je pani, niekto len prezident. ☝️
Ako Sisi, vieš o nej niečo? Myslím, že ešte aj naše vnúčatá budú vedieť kto bola Alžbeta II., Ale neverím, že sa budú niečo učiť o Čaputovej. 😉

tosomja
9. sep 2022

@queen_mary Harry sa ani nestihol rozlúčiť.

bloger
9. sep 2022

Je to úplne v poriadku, že si to tu napísala. Skutočne česť jej pamiatke. Bola to naozaj dobrá, statočná žena.

elizabet173
9. sep 2022

@queen_mary nie, neletel z LA, zhodou okolností bol v Európe

77daniela77
9. sep 2022

@elizabet173 Aj ja viem tak ze Harry bol v Europe,neviem ci nie vo Francuzsku.....🤔

moonlight1210
9. sep 2022

@lalenka33 kralovna mala vacsi presah ako slovensky prezident, ci prezident akejkolvek mensej krajiny. Dokonca i vacsej.

Jednak este v case jej nastupu na tron pod Britaniu patrilo viac krajin, takze sa stala panovnickou vo viacerych krajinach sveta zaroven. Tym padom bola znamejsia v celom svete.

A jednak svojim konzervativnym zivotnym stylom bez skandalov a apolitickym postojom udrziavala prestiz a meno svojej krajine (aj ked jej potomkovia jej teda davali zabrat, aby udrzala stit). V podstate bolo tazke na nej najst nieco, co by poburilo a zahanbila by tak krajinu. A o to jej slo. V tom bola jej sluzba svojmu narodu.

Nakoniec bola pre toto (a pre svoj vek) vnimana nielen ako panovnicka Britanie, ale aj ako predstavitelka epochy.
A tym, ze tu bola "stale", a od cca 80tych rokov takmer nemenna vo vzhlade (uz si udrziavala taky jednotnejsi styl mody, ucesu, doplnkov, atd.), predstavovala tak akusi osobnost, co prepaja jednotlive etapy politickych udalosti vo svete.

Za mna osobne je zvlastne si teraz predstavit (uvedomit) Britaniu bez nej. Bola jej najvyraznejsi symbol, ktory krajinu prezentoval, zosobnoval.

moonlight1210
9. sep 2022

A okrem toho, ze vedela byt konzervativna, vedela byt aj mila, vtipna, vystrajat aj kanadske zartiky (v sukromi), nepovysovala sa.
Ak ju stretli ludia na ulici, ci v obchode v okoli jej panstiev, porozpravala sa, pozartovala s nimi. Je zname mnozstvo historiek o tomto.
Napriklad ta, ked ju stretol turista, nespoznal ju v jej beznom sukromnom obleceni a spytal sa jej, ci uz niekedy zazrela kralovnu a ona mu ukazala na svojho ochrankara a povedala, ze tamten pan ju vída kazdy den.

Alebo ked porusila svoj postoj nemiesat sa do politiky, ani nevyjadrovat nazor a saudskeho princa previezla v aute tak rychlo, az mu bolo uzko. Aby mu tak dala svojsku odpoved na to, ze zena nema co soferovat.

Urcite nebola dokonala, ale urcite sa snazila, aby Briti mohli byt hrdi na to, ze maju kralovsku rodinu.

ivkarel
9. sep 2022

@moonlight1210 inak vtipné je, vraj vôbec nemala vodičský preukaz 😄

alexka89
9. sep 2022

A teraz kto bude vládnuť Vilko?

moonlight1210
9. sep 2022

@alexka89 s malou stipkou rozhladu a vzdelania si vies odpovedat aj sama.

Ak to nezvladas, staci vediet citat. Je toho plna tlac i webove stranky.

Ak nezvladas ani toto, tak len pre teba, exkluzivne a vylucne, bude to princ Charles, teraz uz kral Charles a zvolil si meno Charles III.

ivkarel
9. sep 2022

@alexka89 nie, včera večer prebehlo žrebovanie a šťastnú ruku mal princ Louis 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

zuzulka558
9. sep 2022

@adriena9 u nas nič 🙈 slnko svietilo

mladena
9. sep 2022

To mi je ľúto, veď toľko toho spravila pre Slovensko......moja 93 ročná babka síce donedávna okopávala krumple a ani nemala na hlave diadém nuž naproti kráľovnej nula

alexka89
11. sep 2022

@moonlight1210 ty kokos ty tam čo žiješ že máš taký prehľad? ty si musela byť medzi prvými čo čítali ako čo ďalej...nemáš iné na práci asi ...ale tak dik že si ma tak vierohodne informovala 👍

alexka89
11. sep 2022

@ivkarel ty si tak vtipná😆.......😐

moonlight1210
11. sep 2022

@alexka89 nezijem. Ja sa zaujimam svet celkovo. Taketo faux-pas sa mi stavaju malokedy.

A takymto nerespektom ako ty sa nepysim a nevystatujem nikdy.

Strana
z2