Zvážili by ste vodičák kvôli vozeniu dieťaťa?
Urobili by ste si vodicak ak by ste sami nechceli ale by vás koli tomu tlačili koli dietatu aby ste ho mohli voziť?ďakujem za rady
Urobila som si vodičák, lebo som veľmi chcela byť sebestačná. Bol to manželov nápad, lebo nechcel rodinu stále niekde vyvážať on. Jazdím, keď musím, ale stále mám strach a často problém s trávením, ak musím ísť novú trasu. Ja šoferovať chcem, ale tak bezohľadne sa jazdí, že ma to stojí kopec síl.
Vodicak som si robila z vlastného rozhodnutia, nechcem byt na nikom závislá, zoberiem auto a odveziem sa kde chcem a kam potrebujem
Ak máš dieťa je to mimoriadne pohodlne ak si šofér, nemusíš čakať na muža kedy bude mat volno a kedy bude môcť odísť z prace a sama sebe si panou
Ale chápem že niekto tak veci nevidí
@anonym_autor áno, ak by to bolo nevyhnutné, obetovala by som svoje "nechcenie" premohla by som sa a ten vodiča by som si urobila.
Nie. Viem ako by to dopadlo. Mala by som strach ho urobiť, možno by som ho nakoniec urobila, ale jazdiť by som mala tiež strach. Aj na mňa takto celé roky tlačili. Stále že aké je to super si zobrať si auto, odviesť sa, nemusíš čakať na spoj...Ale pokiaľ má človek z tých vecí obavu, prečo ho do toho tlačiť? Veď to bude mať opačný efekt. Človek bude sadať do auta so sttachom a na tých cestách si to ani neviem predstaviť🙈
Ja by som takisto chcela, ale tá cena...u nás 1100€.
@anonym_319b8c niekde sa dá dohodnúť na 2-3 splátky
@anonym_autor tak zalezi ze ci sa vies vzdy postarat sama a odviezt sa inak aj v pripade lekara atd alebo ta musia vozit. Mat vodicak je dnes naozaj velkou vyhodou, niekedy az nutnostou a zvlast ked ma clovek dieta. Neviem si predstavit s nim chodit k lekarovi mhd. Ale to som ja, ty to mozes mat inak.
Mam vodicak a nesoferujem, tiez som si ho kedysi spravila, lebo to bolo popularne, ked som mala 18.
Zijeme v BA, logisticky fajn, vsetko mame blizko, takze bud chodime peso, MHD, taxik alebo nas vozi manzel. Mame jedno dieta, bez problemov sa to da zvladnut. Auto sme ani nemali, kym som neotehotnela. Lebo sme nepotrebovali a do dnes by sme to v pohode dali aj bez neho.
Som otrasny sofer a nepatrim na cestu a uz vobec nie s dietatom v aute. Ak sa na to necitis, radsej si ho nerob.
@anonym_319b8c u nas si teraz syn 17r robi vodicak a platili sme 850eur,a to si vybral drahsiu autoskolu,a ta lacnejsia 750eur.
@anonym_autor neurobila, ale bola by som maximalne sebestacna, cize vyuzivat mhd, taxi, je totiz otravne robit taxikara dospelej osobe velmi casto. nevravim raz za cas, alebo na vysetrenie s dietatom: pravdepodobne ta do toho nuti manzel, lebo sa obava, ze bude dennodenne robit taxikara.
Bez vodičku si neviem predstaviť život. Dáva mi slobodu.
@anonym_319b8c u nas si teraz syn 17r robi vodicak a platili sme 850eur,a to si vybral drahsiu autoskolu,a ta lacnejsia 750eur.
@anonym_25214c pre študentov majú skoro všetky autoškoly študentské zľavy..teda aspoň v Žiline..a pri platbe na účet ešte kvapne nejaká zľava
Ja som si urobila vodicak v 18tich. Nejazdila som (nemala som.moznosti) 23 rokov a potom som si kupila rovno nove auto a snazila za zacat jazdit p9 23 rokoch s nulovou praxou 😅. Bola to katastrofa, revala som, stresy sialene, doslova som sa za tym volantom triasla, od nervov som chcela to auto rovno predat, ze bohuzial, zo mna sofer nebude 😅. Hned s novym autom som sposobila nehodu s velkou skodou (mojou). Nejaky cas to trvalo,a ale preslo 15 rokov a neviem si absolutne predstavit zivot bez auta, hlavne kvoli vnuckam a navstevam za nimi a vyletom s nimi, plus kvoli sebe a vsetkym presunom kade tade. A dokonca je zo mna necakane dobry sofer, co bolo v zaciatkoch pre mna absolutne nepredstavitelne a neuveritelne 😀.. Takych 2000km do HR a spat som dala lavou zadnou 😅
Bez vodičku si neviem predstaviť život. Dáva mi slobodu.
@martinka13 Presne tak, ani ja si uz bez auta neviem predstavit zivot, absolutna sebestacnost, sloboda ist kedykolvek kamkolvek, neuveritelne setrenie casu, obrovske pohodlie, atd atd atd.
@anonym_25214c v akom meste sa dá spraviť vodičák za takú super cenu, prosim? 🙏
@anonym_autor musíš to sama chcieť a nie okolie. Ja som si napríklad urobila vodicak v 18-ke ale nejako som to necítila. Nesoferovala som skoro do 24. Zistila som že sa chcem dopraviť sama do prace a potrebovala som byt samostatná a nie aby má manžel všade vyvážal. Tak som sa odhodlala a som na seba hrdá. Takze to musíš sama chcieť inak keď to aj spravíš a nebudeš sa na to cítiť tak sa budeš za autom báť..
Asi zalezi aj kde byvas. Ak si vies vystacit busom, tak v pohode. Keby byvam kde som byvala povodne, je to jednoduchsie mhdčkou, teraz byvam tak, ze bez auta bybsa deti do skoly nedostali...
Ja som si urobila vodičák, aby som nemusela organizovať pol rodiny, keď sa potrebujem dostať z bodu A do bodu B. Vodičák už patrí ku všeobecnému vzdelaniu. Neviem si predstaviť, že by mi furt niekto bol k ruke, aby mohol láskavo odniesť moju pánsku r.ť niekam 😆 Ak nie je prekážka cena za autoškolu, nevidím jediný dôvod vodičák nemať. Netreba z toho robiť raketovú vedu.
@anonym_autor Ak by ma do toho tlacili ti, ktori ma teraz s dietatom "musia" vyvazat, tak by som sa nad sebou zamyslela.
Ak si riesis logistiku bez otravovania inych a stazovania sa, pripadne nejde polovica rodinneho rozpoctu na taxiky, tak si vodicak nerob ak nechces
Vodicak som mala urobeny davno ale jazdit som prakticky zacala ked som ostala tehotna a kupili sme mensie auticko do mesta. A ano, muz mi povedal, ze tam mam auto a mam si zacat zvykat lebo on nebude stale behat a vyvazat ma, lebo on chodi do roboty a nemoze mi byt furt za zadkom. A teda nemohol mi urobit nic lepsie ako vyzadovat to aby som bola samostatna a nespoliehala sa na druhych na to aby ma prevazali z bodu a do bodu b. Po skoro 20r si clovek uvedomi, ze vodicak je v podstate sloboda, mozem ist kde chcem a kedy chcem a nemusim cakat, ze ma tam niekto odvezie
Ja som si urobila vodicak v 18tich. Nejazdila som (nemala som.moznosti) 23 rokov a potom som si kupila rovno nove auto a snazila za zacat jazdit p9 23 rokoch s nulovou praxou 😅. Bola to katastrofa, revala som, stresy sialene, doslova som sa za tym volantom triasla, od nervov som chcela to auto rovno predat, ze bohuzial, zo mna sofer nebude 😅. Hned s novym autom som sposobila nehodu s velkou skodou (mojou). Nejaky cas to trvalo,a ale preslo 15 rokov a neviem si absolutne predstavit zivot bez auta, hlavne kvoli vnuckam a navstevam za nimi a vyletom s nimi, plus kvoli sebe a vsetkym presunom kade tade. A dokonca je zo mna necakane dobry sofer, co bolo v zaciatkoch pre mna absolutne nepredstavitelne a neuveritelne 😀.. Takych 2000km do HR a spat som dala lavou zadnou 😅
@anonym_b59437 super, netreba sa vzdávať 🙂 viem si predstaviť aká si na seba bola pyšná. Ja som autoškolu robila v 18, bola to katastrofa, ale zvládla som to a dodalo mi to neuveritelne sebavedomie
@anonym_autor nerozumiem ako v dnesnej dobe dokaze niekto zit a fungovat bez vodicaku. Pre mna je to neoddelitelna sucast zivota.
@anonym_b59437 super, netreba sa vzdávať 🙂 viem si predstaviť aká si na seba bola pyšná. Ja som autoškolu robila v 18, bola to katastrofa, ale zvládla som to a dodalo mi to neuveritelne sebavedomie
@domiklik Dakujem pekne, ano bola to katastrofa 🙈 . A ano, som hrda, ze som to zvladla a ze takto prekvapivo dobre a bez stresu soferujem v sialenej premavke velkeho mesta aj kadetade mimo nej 🙂. Tak drzim palce aj tebe na cestach 🙂
.
@anonym_autor v meste by mi nechýbal, tam by mi stačil mesačník na MHD, lebo tie rušnemé cesty v mestách + zápchy nemusím.
Ale na dedine je to veľmi dôležité mať ho (a mať k nemu aj auto 😃) lebo niektoré spoje idú aj tri krát dlhšie než je cesta autom.
Určite ano, zjednodušiť zivot sebe aj mužovi. Kolegyňa si urobila vodicak, keď bola tehotná, teraz na MD a nevie si vynachváliť. Smelo do toho.
@anonym_autor ja som si spravila pred 40-kou presne kvôli malej a vobec to neľutujem. Konecne som samostatná, nemusim so všetkými čakať na manžela a viem nosiť malú do školy.

Nie.
Som svojprávny človek.
Ak by som vodičák nechcela z akéhokoľvek dôvodu, neurobím si ho ani keby sa ľudia čo ma do neho nútia postavili na hlavu.