icon

Zvládnem študovať popri bábätku?

petra9517
25. máj 2018

Ahojte žienky, obraciam sa na vás s prosbou o radu a názor, vždy ma potešilo keď ste mi do problému vniesli svetlo.... Ide o to že som prvorodička v šiestom mesiaci tehotenstva, termín pôrodu mam v septembri, bývame samy s manželom v nájomnom byte v blízkosti oboch rodičov....a ja zvažujem že sa prihlásim na vysokú školu, nejakú externú formu, alebo kombinovanú formu štúdia v oblasti zdravotníctva, pred dvoma rokmi som sa z čistej hlúposti a lenivosti vykaslala v prvom ročníku na vš.... Dodnes to veľmi ľutujem, čím ďalej tým viac, je mi zle a smutno zo seba samej... Keďže viem že by mi to finančne aj kariérne dosť pomohlo... No teraz je naše bábätko na ceste, vytúžené bábätko... A ja neviem ci to zvládnem, bábätko aj školu... Mam skvelého muža, ktorý by ma v tom určite podporil, aj keď dodnes sa na mňa hnevá že som to pred dvoma rokmi ukončila...

Strana
z2
meggyinka
26. máj 2018

Ahoj ja som bola v druhom.rocniku na VS ked som otehotnela. Mala sa narodila v auguste a v septembri som mala nastupit do 3.rocnika ale dala som.si odklad lebo som si nevedela predstavit ze necham mesacnu s muzom cely piatok pripadne v sobotu doma. Teraz po roku som si to dokoncila. Bolo to aj jednoduchsie v tom ze ked muz nemohol ostala mala aj cely vikend u babky. Ale to ucenie aspon pre mna bol zaberak. Vzdy som bola zvyknuta ucit sa doobedu no potom po celom.dni co som bola dorobena a ked som sa mala ist ucit bolo to na nervy. Aj ked sa priznam uz som si vobec nerobila taku taxku hlavu zo skusok a vobec som nestresovala ako pred tym. Teraz cakame druhe kazdu chvilu a tiez este si este nedavam prihlasku od septembra ale pockam rok . Vsetko sa da zvladnut ked sa chce. Zalezi aj od povahy dietata ake bude. Ale ja by som urcite rok pockala

ressankajanka
28. máj 2018

@petra9517 Ahojky, tiež pomaly vstupujem do 6. mesiaca tehotenstva, som prvorodička. Školu som si kvôli veľkým nevoľnostiam trvajúcim do 5. mesiaca musela po zimnom semestri v 2. ročníku VŠ prerušiť (študujem kombinovane VŠ+VOŠ, teda dve školy z jednej lavice). Žijem v ČR, teda študujem tiež tu (externe). Plánujem sa do školy vrátiť priamo do letného semestra 2. ročníka začiatkom ďalšieho roka. Vôbec netuším ako to budem zvládať, keďže svojich rodičov mám 500 km ďaleko a tí manželovi sú už postarší, už majú čo robiť sami so sebou. Určite sa na bejbino tešia, chcú ho kočíkovať a pod., ale nevidím to na nejakú dlhšiu dobu počas dňa. Viem, že spolužiačky majú malé dieťa/deti, dokonca niektoré popri tom aj pracujú a zvládajú to. Sama som zvedavá ako to pôjde, keďže nie som typ, ktorý by robil školu len preto, lebo chce "prejsť", študujem ju, lebo ma baví a chcem v tej oblasti pracovať. Stačilo by mi dorobiť už len rok a pol. No zároveň nechcem zanedbávať svoje vytúžené dieťa...štúdium je vždy výzva a veľká sebaobeta.

ressankajanka
28. máj 2018

@petra9517 Ale väčšina mi radila vrátiť sa do školy hneď, kým je bábo malé, pretože od roka začína vyžadovať viac tvojej pozornosti. Začína aj chodiť, brať veci odkiaľ dosiahne, liezť a nie každé dieťa chce byť so starými rodičmi, niektoré sú naviazané a potrebujú mamku. Tiež mi to radila učiteľka na VŠ, že so starším sa študuje ťažšie.

Strana
z2