Pozor na edici Atlas! Nenechte se nachytat!

nikasa
11. jan 2010

Mile maminky, chtela bych vas upozornit na edici Atlas. Zamestnanci teto firmy zatelefonuji na Vas mobil ( nevim odkud meli me cislo) a ponukaji Vam krasnou hraci deku, hraci karty atd. pro male deti. Samozrejme, ze vam to poslou zadarmo, ale pozor, pak vam budou posilat domu uz balicky, za ktere musite zaplatit. Nelze je vratit, sidlo firmy je ve Svycarsku. Takto okradaji matky na materske. Mam s nima spatnou zkusenost uz z pred 2 lety, tak proto pisu, aby jse se nenechaly nachytat tak, jako ja. Pak budete muset platit stale vic a vic, budou Vam vyhrozovat advokatem atd. Uz to nechci zazit a nechci, aby se vam to stalo taky. Ja jsem se pak uz nedala, pomohla mi diskuse na netu.

zuzik31
11. jan 2010

Ahoj,
objednávám dětem zvířátka na statku od Altlasu a teď jsi mě teda vyděsila. každé 4 měsíce platím 318,- a už jsem to chtěla ukončit. Nebude to tak jednoduché, jak jsem si myslela, že pošlu jenom e-mail a odhlásím to? ☹

nikasa
autor
11. jan 2010

Ahoj Zuzik, kdyz jsem jinm napsala email, vse odsouhlasili a pry, ze uz mi nic neposlou a druhy den jsem mela balicek doma. Strasne! No uchovala jsem si emaily, vytiskla a kdyby prisli s advokatem, tak jsem si myslela, ze se ubranim. Nic se nedelo,vyhruzne dopisy mi posilali asi rok, pak to vzdali. Doufam.

kozimura
11. jan 2010

Tak já nevím.Nechala jsem si poslat první "ukázkový"balíček a pak jen prostě zavolala a řekla,že mě nezaujal a nechci další zásilku a bez problémů.Jen se mě ptali proč nemám zájem a že to respektují.Je to už téměř 2 roky a nic mi už neposílali.

mia81
11. jan 2010

tak ja som tiez suhlasila zo zaslanim uvodneho balicka (vraj to je nezaväzne),ale ked mi poslali v priebehu jedneho tyzdna 2x dalsie nove balicky tak ma to nahnevalo a tak som im poslala email .Zasielanie zrusili.Tiez som si ponechala emaily.Dufam ,ze mi daju pokoj.

nikasa
autor
11. jan 2010

kozimura: Tak to jsi mela stesti.
Ted uz mam taky pokoj, ale kolik stresu jsem si zazila, kdyz mi psali, ze musim zaplatit 700kc plus penale za pozdni splatku a jeste k tomu nejakeho advokata. Napsala jsem to tu jenom proto, aby se to uz nemuselo opakovat. Jinak, kdyz si zadate na googlu edici Atlas, najdete tam diskusi s hodne nespokojnymi zakazniky. Tak hodne stesti! Ja si radsi koupim hracky a jine veci primo nekde v obchode.

marti457
11. jan 2010

Ahojky, taky jsem si nechávala posílat zvířátka ze statku, a když jsem zjistila, jak jsou balíčky stále o dost dražší a dražší tak jsem hledala na netu jak to zrušit a taky jsem natrefila na diskusi s hodně naštvanýma maminkama a jedna tam poradila, jak se to dá odhlásit tak jsem to odhlásila a mám klid, už mi žádný další balíček ani žádné dopisy nepřišly 🙂

kozimura
11. jan 2010

Nikasa,no,jak to tak čtu,tak jsem měla hodně velké štěstí.Díky za takové diskuze 😉
Já jsem takto naletěla na kosmetiku.Už nevím,jak se jmenovala.Objednaly jsme si s mamčou balíček a za měsíc jsme měli na poště další.Když jsme tam volaly,tak nám řekli,že je u objednávky malým napsáno,že objednáním tohoto balíčku se zavazujeme k ročnímu odběru.Měly jsme štěstí,zrovna tenkrát zavedli SMS objednávky

kozimura
11. jan 2010

a ty jim moc nefungovaly,takže jsme za celou dobu odebraly tak 3 balíčky a pak poslaly písemně zrušení objednávek.

kozimura
11. jan 2010

Teoreticky na vás nemůžou.Jsou to jen plané výhružky.Nemají v ruce žádnou vámi podepsanou smlouvu nebo objednávku.Naopak vy máte v ruce e-mail,kterým jasně dáváte najevo,že nemáte o balíčky zájem.Na vašem místě bych je prostě nepřevzala.

daluri
11. jan 2010

Já jsem od této edice před 14r. měla takové pohádkové listy, kt. se zakládaly do kufříku, už ani nevím, jakým způsobem jsem to ukončila, ale bez problémů.
A vloni jsem měla od nich takové kartičky, moc se mi líbily, ale jak výše píšete, cena se zvedala a kartiček bylo míň a míň, nejdříve třeba poslali 30 kartiček, pak už jen 20, pak po 10, ale cena zůstala stejná..tak jsem jim napsala email, že už to nechci odebírat...a ok!!

elize
11. jan 2010

Ahojky, mne tiez parkrat volali. Rovno som im povedala, ze poznam ludi, ktori si tymto sposobom nezavazne objednali prvu zasielku a dalsie im zacali chodit pravidelne a uz spoplatnene. Tiez som tej milej pani do telefonu povedala ake byvaju problemy so zrusenim spoplatnenych zasielok, atd. Navrhla som, nech mi poslu len jednu zasielku, ktora nebude spoplatnena a bude nezavazna. A nech ma kontaktuje napr. o mesiac po zaslani tejto objednavky a potom sa dohodneme na pripadnej zavaznej a uz platenej objednavke. Vraj to u nich takto nechodi a podobne kecy. Tak som s nou ukoncila hovor s tym, ze mi ich podmienky nevyhovuju a nemam o nic zaujem. Fuha, ake som len mala stastie.

zuzik31
11. jan 2010

Marti457: ahoj, poradíš mi taky, prosím?

Chystám se ty zásilky zrušit. Na jednu stránku se mi nechce, děti si s těma zvířátkama hodně hrajou, ale říkám si, že 318,- každý měsíc je dost za pár zvířátek.

petja
11. jan 2010

Ahojky holky,taky jsem po porodu dostala v porodnici baby balík s různými vzorky a mezi nimi upoutávka na edici atlas.Pěkně tam lhali,protože skutečnost po obdržení navíc poškozené zásilky byla jiná,nicméně jsem ji nechala a kartičky s obrázky se malému moc hodí.Nicméně jsem písemně mailem a taky (telefonicky nebylo možno se dovolat) faxem poslala,že si nepřeji již aby mě jakkoliv kontaktovali,byť reklamou nebo jinak a že z jejich strany to je nefér jednání a trvám na písemném dokladu,že mě vyřadili z evidence! Až po tom ustaly neustálé zásilky,které jsem sice nevyzvedla,ale stejně na svoje náklady musela poslat kamsi do Švýcarska!!! Teď už mám klid a bylo 1x a naposledy,kdy jsem zásilkovému obchodu uvěřila!!!!

martinka81
13. jan 2010

Chce to jen podrobně vše číst i to tím nejdrobnějším písmem, často si nechám poslat uvítací balíček jen za poštovné a pak odebírání zruším a nikdy nebyl problém. Je jasný že to, že se objednávkou zavazujete k ročnímu odběru zboží tam nebudou mít napsáno písmem jak kráva přes celý papír, ale jen dole, drobně. Taky je potřeba zrušit odběr hned po obdržení uvítacího balíčku, protože další už může být za dva dny na cestě.

sonenschein
13. jan 2010

Ano presne tak ako pise martinka, ja som to zrusila mailom a na druhy den bol dalsi v schranke ale potvrdili mi zrusenie objednavky a viac nic neprislo. Treba to jednoducho zrušiť a vsetky dosle zasielky zaplatit. Teda dúfam že budem mať pokoj 😉

mirka414
13. jan 2010

ja som priamo v zdroji vo Svajciarsku.tychto veci je strasne vela raz su to zvieratka a farma,inokedy recepty co sa zakladaju.ja mam skusenost z farmou mala som asi 7balikov a ked sa cena stupnovala a nebolo to mozne uz platit tak som to jednoducho zrusila,potom zasa nieco ine,ale po zruseni nikdy nebol problem.

rioko
13. jan 2010

já jsem to taky zrušila a napsali mi, že jsem se minula s tím posledním, ale že ho můžu poslat zpátky a taky to udělám, je to fakt čím dál dražší

petja
14. jan 2010

..no ke mě se chovali prostě tak,jak jsem napsala.

helcah
14. jan 2010

No mě teda volali v neděli! a první otázka byla: máte děti? Podle mě je to to samý, jako kdyby se mě někdo po telefonu zeptal jaký mám pin na visa kartě. Řekla jsem teda, že na takové otázky nikomu odpovídat nebudu a o žádnou nabídku nemám zájem. A jsem si jistá, že při představení 2x řekl jiný název firmy než Atlas, něco jako Apas abych ho asi hned neodpálkovala.

babulina
14. jan 2010

no tak baby dik za upozornenie,akurat som si chcela od nich objednat ten uvodny balik hracich karticiek, esteze citam konika 😉

kalerat
15. jan 2010

Ahoj, já jsem od nich brala ukázkovou zásilku - farmu se zvířátky. Přímo v tom bylo napsáno, že pokud chci pokračovat v zasílání, tak nemám za první zásilku nic platit, pokud nechci, tak mám zaplatit za ukázkovou zásilku. Zatím mi nic dalšího nepřišlo, ale pokud by se tak stalo,tak to posílám zpět. Je to dost drahé, bohužel ☹

zuza.m
16. jan 2010

ahojte tak tiež som si objednala take kartičky.nechala osm sa navnadit lebo sa platilo len poštovne 2eura a bola ktomu krabička,a pastelky a koala plyšak a tie hracie kartičky.ale potom mi chodilo za 7eur sada kartičiek za tri týž.vobec sa to neoplailo a neišlo to poslat spet-naštastie som našla uvodny list v ktorom mi na začiatku dakovali že som si to objednala a bola tam aj adresa aj mail na ukončenie toho všetkeho.poslala som aj mail aj list a už mam pokoj.reagovali aj na mail .kamaratka im telefonovala a chcela to ukončit tak ale za učet zaplatila asi tak tisic korun a nič nevybavila lebo stale mala len odkazovač.tak že zrušit to ide ale adresu somnašla len na tom uvodnom liste.ten som si pre istotu na začiatku odložila lebo som tušila že stym bude problem.už som si raz take niečo objednala stym že ak sa mi to nebude pačit pošlem spet ale nebolo zrazu kam.

kratoska
17. jan 2010

Ahojky,
taky jsem objednávala zakládací kartičky do kufříku.Po asi půl roce jsem dostala během týdne dva balíčky a tak jsem jim zavolala že posílám poslední balíček zpět.Ne do Švícarska ale někam tady do ČR.Automaticky jsem zrušila další balíčky,a mám klid.Žádný problém jsem neměla a je to teda síla co tady píšete.Asi jsem měla štěstí.

janette
17. jan 2010

Baby, ja som im napisala mail v slovencine, okamzite mi prisla odpoved, pani pisala, ze ma vyraduju z evidencie a ze im mam balicek poslat spat, a tiez ma upozrnila, ze na ceste mam druhy. Vsetko som to poslala a je klud. Dufam, ze to tak aj ostane a uz sa nebudu ozyvat 🙂

mamutka
17. jan 2010

zuza.m, janette, na aku adresu presne ste prosim vas pisali? neviem ten prvy list najst....mam tu dalsi balicek
a posielat im to naspat nemienim, na vlastne naklady....nech zabudnu.
ked mi volali, tak som potvrdila, ze ok, nech poslu ten prvy balik a nech mi potvrdia ze ma to nezavazuje k odoberaniu dalsich a ze mi nic ine neposu, cica povedala, ze samozrejme, dufam, ze si hovory nahravaju, tym to pre mna hasne.
mimochodom, keby mi to poslali tak ze si to mam vyzdvihnut na poste, neprevezmem to, ale to bol len prvy balik, dalsi mi normalne skoncil v schranke, pritom mam hocikedy v schranke cudziu postu, takze tych balikov mohlo byt viac, kto vie kde skoncili, nech si teraz nemyslia, ze im to budem platit, ze sa mi budu vyhrazat pravnikom.....

ako, to posielanie naspat na moje vlastne naklady sa mi zda poriadna drzost od nich, ked mi do telefonu tvrdili, ze nic ine nepride....

majdiska
9. mar 2010

baby,
tak si predstavte mne dnes odtiaľ volali, či nemám záujem o uvítací balíček pre deti.. ty kokso kde na mna prišli.. a dokonca volali z Čiech.. no po prečítaní vašich problémov, som to hneď zrušila - že nemám zaujem😝 😎

majulena
10. mar 2010

Baby,dakujem za upozornenie,vcera som si vas citala a dnes mi volali,jasne ze som hned odmietla,aj kamosky na materskej som informovala.To tiez mi volali z Ciech.

felicite
10. mar 2010

Aj mne telefonicky vnútili prvý balíček, ale ani smradľavé kartičky, ani voskovky, s ktorými sa len ťažko dá kresliť a ani koala ma nejako nezaujali. Len krabica bola pekná. Ja som im o pár dní napísala mail, že o ďalšiu zásielku nemám záujem, na čo mi o pár dní do schránky prišla ďaľšia zásielka, podľa mňa za nehoráznu cenu za pár papierikov. Nechala som to tak, ale o pár mesiacov mi prišla upomienka, že mám zaplatiť, tak som im napísala mail, že som si nič nevyžiadala a ani neprevzala, nech si pozrú mail, kedy som rušila ďalšiu objednávku a ak mi aj niečo posielali, je to ich nedopatrením. Nemienim im to na vlastné náklady posielať, nie som šiši. Poslala som im ten mail prekopírovaný, intuitívne som si ho pred mesiacmi uložila, lebo sa mi toto ich podnikanie tiež hneď nepozdávalo. Podľa mňa je to drzosť, posielať niečo len tak bez doručenky adresátovi a potom od neho vymáhať peniaze. A ako už niektorá z vás podotkla, nemajú od nás žiadny záväzný podpis, zmluvu. Ale aspoň nabudúce si už dám lepší pozor na tieto firmičky.

Treba napísať, nič mi neprišlo a objednávku som už aj tak dávno zrušila a poslať im ten mail.

lenka386
11. mar 2010

Ahojte!

Ja som to tiez par mesiacov brala, ale tiez som zistila, ze to je o nicom, tak som im poslala mail, ze zbierku rusim. Odpovedali, ze to beru na vedomie a rusia, tak som teraz zvedava, ci este nieco pride...

helka101
11. mar 2010

Ahojte!
Aj my sme odoberali kartičky, ktore sa v každej zasielke opakovali a cena bola vyššia a vyššia, za jeden mesiac mi prišli asi 3zasielky.. tak som im napísala mail, že niesom ochotna zaplatiť 20Euro za kartičky, ktore sa aj tak opakuju v každej zasielke, a oni mi odpísali, že to beru na vedomie, všetky neuhradene kartičky (lebo som ich ani po napísaní mailu neuhradzala) zaslala späť, a oni ma vymažu zo svojho registra.. spravila som to koncom februaara,a zatial je pokoj! Len som to posielala na korenšpondentu adresu tu na SK, tak dufam, že im to tam aj došlo a nebudu neskoršie problemy..