icon

Auto s exekúciou - problém s prepisom

9. nov 2025

Ahojte potrebujem poradiť ocitli sme sa v netradičnej situácii ide o to, kupili sme auto od jedného pána samozrejme kupno-predajnu zmluvu všetko máme boli sme aj u notára, avšak ked som šla auto prepísať na dopravnom mi povedali že to nieje možné nakoľko na auto ma dotyčný pan exekúciu. Volám a nedvíha. Čiže okrem splnomocnenia a kupnopredajnej zmluvy nemam nič. Pýtala som sa na dopravom ako mam postupovať tam mi povedali ze sa mam skontaktovať s majiteľom auta nech si to poriesi ale viete ako si to poriesi ked nedvíha telefón.

anonym_6df7d7
9. nov 2025

Fuha,asi ziadno ked predal auto.Alebo teda,s tych penazi to vyplati a exekutor to auto odblokuje a mozte prepisat.
A ak pan pozna vase cislo tak vam uz nemusi zdvihnut vobec,treba pouzit iny telefon s cislom,to mozno zdvihne.

anonym_051cf2
9. nov 2025

Skús kontaktovať exekútora / ak zistíš jeho meno/ priamo a vysvetli, že si vozidlo kúpila v dobrej viere, a predlož kópiu kúpnej zmluvy. Exekútor ti povie, či je možné auto z exekúcie vyňať (napr. ak vieš preukázať, že si ho nadobudla skôr, než bol vydaný príkaz na exekúciu). Ak exekútor neuzná tvoje vlastníctvo, môžeš podať vylučovaciu žalobu podľa § 55 Exekučného poriadku. V nej žiadaš, aby súd rozhodol, že auto nepatrí do majetku dlžníka. Potrebuješ k tomu kúpnu zmluvu, potvrdenie o zaplatení, dátum prevzatia vozidla a ideálne aj doklady o tom, že si o exekúcii nemohla vedieť (napr. výpis z evidencie v čase kúpy, ak ho máš). Ak bol predaj po vydaní exekučného príkazu, auto sa stále právne považuje za majetok dlžníka a ty si len poškodený kupujúci. Vtedy môžeš od zmluvy odstúpiť a žiadať vrátenie peňazí, čo sa však bez spolupráce predávajúceho rieši už len súdne alebo trestným oznámením (napr. pre podvod).

anonym_6df7d7
9. nov 2025

A nabuduce si treba skontrolovat auto cez vin cislo,ci neni kradnute,bloknute ci stocene.Chapem,ze to stoji eura ale istota je istota.

autor
9. nov 2025
@anonym_6df7d7

A nabuduce si treba skontrolovat auto cez vin cislo,ci neni kradnute,bloknute ci stocene.Chapem,ze to stoji eura ale istota je istota.

@anonym_6df7d7 ano uz určite ano ale ani vo sne by ma to nenapadlo není to prvý krat co sme takto kupili auto a nikdy nebol problém. Ja sa skor čudujem tomu majiteľovi kvázi či sa nebojí nechať auto len tak niekomu ved ja teraz na nom mozem chodit . Ak by bola nejaka pokuta nieco všetko ide jemu .. nezodpovedné..

anonym_32459d
9. nov 2025

Peniaze ste mu ako vyplatili v hotovosti alebo na cudzí účet inej osoby?

autor
9. nov 2025
@anonym_32459d

Peniaze ste mu ako vyplatili v hotovosti alebo na cudzí účet inej osoby?

@anonym_32459d peniaze sme mu vkladali na účet jeho účet to bol .

anonym_7a876c
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_6df7d7 ano uz určite ano ale ani vo sne by ma to nenapadlo není to prvý krat co sme takto kupili auto a nikdy nebol problém. Ja sa skor čudujem tomu majiteľovi kvázi či sa nebojí nechať auto len tak niekomu ved ja teraz na nom mozem chodit . Ak by bola nejaka pokuta nieco všetko ide jemu .. nezodpovedné..

@anonym_autor co by sa bal on ma peniaze, aj to auto stale patri jemu da si OB a vo z neho dostanes ?
ty mas cierneho petra nie on

autor
9. nov 2025
@anonym_7a876c

@anonym_autor co by sa bal on ma peniaze, aj to auto stale patri jemu da si OB a vo z neho dostanes ?
ty mas cierneho petra nie on

@anonym_7a876c tak zas o taku veľkú sumu nejde co by ma položila finančné na kolená ale mne ide o princíp ak by sa to auto našlo rozkradnute niekde tak automaticky kontaktuju majiteľa vozidla co je on pripadne ak by sa stala havária čokoľvek vsetko ide cez neho nechápem ako môže len tak dat niekomu auto s vedomím ze on bude stale majiteľ. Teda ja by som odvahu nemala dat niekomu moje auto a všetky následky následne znášať..

sasa1310
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor však má exekúcie, tak je mu to jedno. To je človek, ktorý potrebuje krátkodobé peniaze. Peniaze, ktoré si mu dala za auto, má už určite minuté a je mu jedno či mu prídu pokuty a budú ďalšie exekúcie.

alkoholik
9. nov 2025

Na pokuty ma zmluvu ze auto predal takze ostal vam cierny zolik....

palicka
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7a876c tak zas o taku veľkú sumu nejde co by ma položila finančné na kolená ale mne ide o princíp ak by sa to auto našlo rozkradnute niekde tak automaticky kontaktuju majiteľa vozidla co je on pripadne ak by sa stala havária čokoľvek vsetko ide cez neho nechápem ako môže len tak dat niekomu auto s vedomím ze on bude stale majiteľ. Teda ja by som odvahu nemala dat niekomu moje auto a všetky následky následne znášať..

@anonym_autor si si istá, že to bol jeho účet? Ak ma exekúciu, účet ma pravdepodobne zablokovaný. Kontaktuj exekútora, majiteľa auta a podala by som trestne za podvod- nemohol predať auto, na ktorom je exekúcia. Určite si toho bol vedomý

autor
10. nov 2025

Radili sme sa s jedným známym, ktorý sa venuje predaju aut ten nam povedal ze mame 10 dni od kúpy auta možnosť odstúpiť od zmluvy bez udania dôvodu. Tak to riešime takto našťastie aj tento bod mame v zmluve ak nam dotyčný pan peniaze nevráti tak je možné podať žalobu na súd. Písali sme mu sms keďže nedvíha a oboznámili sme ho s nasim úmyslom teda ak sa to nedá do poriadku budeme nútení to riesit sudnou cestou , tak odpísal , že plnú sumu už nemá ale len polovicu( to mu blahoželám ked za 5 dni dokazal minút 3000e😀) že nam to vie vrátiť a prosil nas nech ho nedávame na sud každopádne ho dam tak ci tak len si počkám nech mi vrati tých 3000 a ďalších 3000 budeme riesit súdom.

autor
10. nov 2025
@anonym_autor

Radili sme sa s jedným známym, ktorý sa venuje predaju aut ten nam povedal ze mame 10 dni od kúpy auta možnosť odstúpiť od zmluvy bez udania dôvodu. Tak to riešime takto našťastie aj tento bod mame v zmluve ak nam dotyčný pan peniaze nevráti tak je možné podať žalobu na súd. Písali sme mu sms keďže nedvíha a oboznámili sme ho s nasim úmyslom teda ak sa to nedá do poriadku budeme nútení to riesit sudnou cestou , tak odpísal , že plnú sumu už nemá ale len polovicu( to mu blahoželám ked za 5 dni dokazal minút 3000e😀) že nam to vie vrátiť a prosil nas nech ho nedávame na sud každopádne ho dam tak ci tak len si počkám nech mi vrati tých 3000 a ďalších 3000 budeme riesit súdom.

@anonym_autor este podotýkam , povedal ze peniaze prevedie dnes tak budem čakať ak ich dnes neprevedie slová typu dnes som nestihol prevediem zajtra u mna neplatia a uz sa nebudem baviť ..

anonym_6df7d7
10. nov 2025

Nuz vyplatil si dlhy,ved preto auto ,,,predal,,,

janina1127
10. nov 2025

To je akože sila. A on si myslel akože, že si to nevšimnete a nebudete riešiť? Ja fakt neviem, čo takýmto ľuďom ide v hlave.

autor
10. nov 2025

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. 3000e dnes piplo na účet.. len teda co s tými zvyšnými....