icon

Autoškola na autobus

24. sep 2025

Ahojte mám vodičák sk.B, rozmýšľam dorobiť si na autobus to je myslím D. Neviete cenovo je to tak isto ako keď sa robí na B alebo to už je menej keď sa dorábajú skupiny. Máte skúsenosť ? Dik

melanta
24. sep 2025

Cena z D je vyššia. Približne od 2200 vyššie, podľa autoškoly. Ale rôzne autobusové spoločnosti (bratislavský Doprvný podnik, SAD, Arriva) preplácajú novým zamestnancom - vodičom tieto kurzy ak sa písomne zaviažu pracovať u nich niekoľko rokov.

chrobak7
24. sep 2025

@anonym_autor Je jedno, či máš alebo nemáš VP skupiny B. Zaplatiť musíš celý kurz.

simona_racz
27. sep 2025

Aj ja som si kedysi myslela že to už sú len rozšírenia ale nie. Chalani ako 15 roční si mohli spraviť vodičáky na nejaké skútre, mopedy, a potom v 18 keď chceli na autá, tak išli akoby pred tým nič nemali, celý kurz znova. Inák vídavam ženy na kamiónoch, autobusoch, električkách, žeriavoch. Určite sa dá. Ale tie sú drahé pripravte sa. Mám v rodine kamionistov, kolotočárov, bagristov… dali cez 2000€ aby mohli s tými velkými ťahačmi, nákladiakmi, strojmi chodiť. Ale oplatí sa, lebo výplaty sú lepšie ako v bežných robotách, aj na živnostiach sú a tak.

autor
28. sep 2025

Ok ďakujem za rady, no zvažujem to , v busoch dosť ženy jazdia. A vodičov je nedostatok.

simona_racz
28. sep 2025

Áno je to rozumné. Vodičov je nedostatok, takže dobrý job máš, a vieš že budeš vždy potrebná.