icon

Chyby na cestách po získaní vodičského preukazu

27. okt 2025

Caute ake chyby ste robili na cestach po ziskani vodicaku ? Som zvedava ci ste robili aj vy podobne veci co ja 😅

Strana
z2
autor
28. okt 2025
@moonlight1210

Pri vychadzani z kruhaca som miesto trojky zaradila jednotku.
Hovorili mi, ze to sa neda, to ma tam nepusti, take sa nestane,… Zistila som, ze ocividne sa to da.

Parkovat pred OC som chodievala zasadne na odlahle zakutia. Vsetci natlaceni co najblizsie ku vchodu a kus bokom, na druhej strane parkoviska, moje opustene auto. Radsej som si to dokracala, ako riskovala, ze kohosi oskriem/narazim a budem riesit skodovu udalost.

Na malom jednosmernom parkovisku som starou favoritkou nabehla a naraznikom sa zavesila na gulu dakeho pickupu, lebo bol blbo zaparkovany a trcal do jednosmernej ulicky v zakrute parkoviska. Tak ma pani vodici za mnou zviesali odtial (lebo sa tym ulicka zablokovala a nikto nemohol dalej, ani von z parkoviska).
Cestou domov mi vdaka tomu poskodenmu narazniku odpadlo na krizovatke uvolnene svetlo, kym som cakala na zelenu. Iba som nonsalantne vystupila ako dama, s graciou ho zdvihla, hodila na sedadlo spolujazdca, akoby o nic neslo a nastupila naspat. Vodici okolo len pozerali. Asi cakali, ze mi ostanu v ruke i dvere, ked uz sa tak rozsypam.
Ked som to cele potom opisovala mm, tak sa chechtal ako blazon.

A kopec drobnosti. Novucicke auto som po 6 hodinach od vlastnenia oskrela o murik (aspon som uz potom nemala stres, ze ho poskodim. Uz bolo.).
Pri cuvani do dvora som sla pomaly, pomalicky, opatrne vzad a pri zastaveni miesto brzdy stlacila plyn, takze som skocila dozadu a drbla dverami kufra do vozika. Svagor, ktory ma pozoroval, sa zlozil od smiechu.
A tak.

Hlavne som sa naucila davat pozor na reakcie inych vodicov. Kolkorat som predisla nehode preto, ze som ich sledovala a zareagovala na ich kiks vcas (napr. ubrzdila a dala prednost tam, kde som ju mala ja - ale keby som nedala, tak sme v sebe, lebo si nevsimli, ze tu povinnost maju oni. Atd.).
Obvykle sa mi za to ujde pohlad, ze co robim. Pretoze su presvedceni, ze oni nerobia ziadne chyby.

Najviac som na ihlach pri vodicoch typu “dajte mi vsetci pokoj, som rad ze idem rovno dopredu”.

@moonlight1210 ty si mala problem skor s parkovaniami a taktiez s cuvanim ako citam ja parkovat neviem som zvedava kedy sa to naucim

autor
28. okt 2025
@jaroslav81

Ženám začiatočníčkam jednoznačne automat, nerozumiem prečo sú na Slovensku automaty tak málo a v USA to majú ako štandard už 30 rokov. Tam na manuály nikto ani nevie jazdiť. Netreba riešiť spojku, pohyňanie, zdochinanie, aky kvalt zaradiť, rozjazd do kopca atď ..a viac sa môže sústrediť na premávku.

@jaroslav81 presne tak mam pocit ze to zo spojkou nebude nikdy dokonale a este k tomu preradovat aaachhh

moonlight1210
28. okt 2025
@anonym_autor

@moonlight1210 ty si mala problem skor s parkovaniami a taktiez s cuvanim ako citam ja parkovat neviem som zvedava kedy sa to naucim

@anonym_autor naucis. Uz davno s tym problem nemam. A to mam auto 3x vacsie ako favoritku. Zvladnes to, neboj.

anonym_45abf3
28. okt 2025
@elenka.k

@anonym_45abf3 čo to trepeš? ak nemáš manžela, ktorý by ti nechcel urobiť radosť,
tak si nemyslí, že každý je taký.
Nikde som nenapísala, že auto musí byť nové. A dá sa aj tak, že sa predá staré / toto aktuálne / , doplatí sa a kúpi druhé.

@elenka.k mám, ale neviem si predstaviť chcieť od niekoho tak drahý dar, bolo by mi trápne. Na auto som si vždy dokázala vlastnorucne zarobiť a o to si ho i viac vážiť:D ale z tvojej útočnej reakcie sa ťa to akosi dotklo, keď ti všetko kupuje muž a sama to nedokážeš, tak kľudne 🙂

elenka.k
28. okt 2025
@anonym_45abf3

@elenka.k mám, ale neviem si predstaviť chcieť od niekoho tak drahý dar, bolo by mi trápne. Na auto som si vždy dokázala vlastnorucne zarobiť a o to si ho i viac vážiť:D ale z tvojej útočnej reakcie sa ťa to akosi dotklo, keď ti všetko kupuje muž a sama to nedokážeš, tak kľudne 🙂

@anonym_45abf3 ty vieš tak akurát o mne - nič. Apropo ako môžeš tvrdiť,
že nedokážem nič?
Sa tváriš nejako feministický. Ak si nepochopila , tak ma radšej ignoruj. Auto si mohli kúpiť pre nich spoločne, ak ma chytáš za slová.
Pre tvoje info pracujem a aj zarábam a dosť, pravda je že manžel zarába o dooooooosť viac ako ja, ale nemám problém kúpiť niečo iné, ak chcem.
A áno predstav si manžel je ten ,ktorý kupuje autá v našej domácnosti, prečo by som mala ja, keď on sa do toho rozumie viac.

autor
28. okt 2025

Jaaaaj dievcata nehadajte sa

jankasmejka
28. okt 2025
@anonym_autor

@elenka.k po STOPKE som zabudla dat naspat do jednotky, skapanie na krizovatkach, pri zastavovani som oskrela obrubnik ale nie vazne a zakruty mi robia problem v dedine mi to skapalo aj po zakrutach prve dva dni teraz uz nie vodicak nemam ani 2 tyzdne ale dnes mi to napriklad znova skapalo tak taketo kiksy mam ja napriklad parkovat neviem este napriklad pri Tescu

@anonym_autor no tak s týmto sa ani nechváľte...😡

autor
28. okt 2025
@jankasmejka

@anonym_autor no tak s týmto sa ani nechváľte...😡

@jankasmejka nechvalim sa pytali sa ma ake chyby som spravila tak som odpovedala a nikoho som neohrozila tymto !

libusak
28. okt 2025
@done

@sharka174 to bolo pretekárske auto, keď si mu oškrela elektrónový disk? Bežné autá majú hliníkové disky z hliníkovej zliatiny.

@anonym_autor
@done my mame 15 rocnu toyotu na elektronoch 🤷

margotka17
28. okt 2025

@anonym_autor tak teda pridám humorný príbeh aj ja. V meste na križovatke, ja na vedľajšej ceste, za mnou policajti a z mesta po hlavnej ide biele auto. Na križovatke však zastalo a stojí, ja čakám, že prejde a ja odbočím a pôjdem za ním po hlavnej. Keď dlhšie stalo, tak mu nenápadne mávam, nech prejde. No a z bieleho auta mi láskyplne máva mniška. A ja znova mávam nech ide a ona znova, že čaukoooo. Až som jej prstom ukázala, že ty ideš!!! A to som už aj nadávala 🫣😂. Len som čakala, kedy z auta vystupi policajt. 🫣🫣🫣

done
28. okt 2025
@libusak

@anonym_autor
@done my mame 15 rocnu toyotu na elektronoch 🤷

@libusak elektróny nie sú disky z hliníkovej zliatiny, ale zo zliatiny horčíkovej, sú to kované magnéziové disky a príplatok za ne pri kúpe superšportového auta je 15 tisíc euro. Máte ich na 15 ročnej Toyote?

autor
28. okt 2025
@margotka17

@anonym_autor tak teda pridám humorný príbeh aj ja. V meste na križovatke, ja na vedľajšej ceste, za mnou policajti a z mesta po hlavnej ide biele auto. Na križovatke však zastalo a stojí, ja čakám, že prejde a ja odbočím a pôjdem za ním po hlavnej. Keď dlhšie stalo, tak mu nenápadne mávam, nech prejde. No a z bieleho auta mi láskyplne máva mniška. A ja znova mávam nech ide a ona znova, že čaukoooo. Až som jej prstom ukázala, že ty ideš!!! A to som už aj nadávala 🫣😂. Len som čakala, kedy z auta vystupi policajt. 🫣🫣🫣

@margotka17 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 tak toto nema chybu 🤣🤣🤣

Strana
z2