icon

Chyby na cestách po získaní vodičského preukazu

27. okt 2025

Caute ake chyby ste robili na cestach po ziskani vodicaku ? Som zvedava ci ste robili aj vy podobne veci co ja 😅

Strana
z2
elenka.k
27. okt 2025

@anonym_autor a ty si aké robila?

klarissa25
27. okt 2025

Sem tam mi zdochol motor 😅😅

autor
27. okt 2025
@elenka.k

@anonym_autor a ty si aké robila?

@elenka.k po STOPKE som zabudla dat naspat do jednotky, skapanie na krizovatkach, pri zastavovani som oskrela obrubnik ale nie vazne a zakruty mi robia problem v dedine mi to skapalo aj po zakrutach prve dva dni teraz uz nie vodicak nemam ani 2 tyzdne ale dnes mi to napriklad znova skapalo tak taketo kiksy mam ja napriklad parkovat neviem este napriklad pri Tescu

autor
27. okt 2025
@klarissa25

Sem tam mi zdochol motor 😅😅

@klarissa25 aj mne dnes pritom mi uz tyzden nezdochol 😅

anonym_c5d59b
27. okt 2025

Mne občas robí problem odbočiť cez viacero pruhov z kazdej strany … radšej idem oblúkom na semafor

anonym_ab03c3
27. okt 2025

jazdím aktívne už 12 rokov / v autoškole som bola desnáááá
ale nejazdím dialnice! vôbec! keby som musela asi to dám...ale nechcem....

elenka.k
27. okt 2025
@anonym_autor

@elenka.k po STOPKE som zabudla dat naspat do jednotky, skapanie na krizovatkach, pri zastavovani som oskrela obrubnik ale nie vazne a zakruty mi robia problem v dedine mi to skapalo aj po zakrutach prve dva dni teraz uz nie vodicak nemam ani 2 tyzdne ale dnes mi to napriklad znova skapalo tak taketo kiksy mam ja napriklad parkovat neviem este napriklad pri Tescu

@anonym_autor ja mám vodičak už dlho, určite sa mi sem tam stalo niečo,
pamätám si mala som raz citroen s elektrickou ručnou brzdou - to je úplne katastrofa - jedine pri tom to aute mi zdochol motor párkrát a tiež pri ňom bolo treba zastaviť auto ,
ale že úplne a opäť naštartovať ....
Raz som vyskúšala automat a už by som nemenila - úplné leháro šoférovanie ...
Nebojte sa ženy, všetko chce prax .... 🍀

autor
27. okt 2025
@elenka.k

@anonym_autor ja mám vodičak už dlho, určite sa mi sem tam stalo niečo,
pamätám si mala som raz citroen s elektrickou ručnou brzdou - to je úplne katastrofa - jedine pri tom to aute mi zdochol motor párkrát a tiež pri ňom bolo treba zastaviť auto ,
ale že úplne a opäť naštartovať ....
Raz som vyskúšala automat a už by som nemenila - úplné leháro šoférovanie ...
Nebojte sa ženy, všetko chce prax .... 🍀

@elenka.k aj ja by som bola vdacna za automat ale co uz

elenka.k
27. okt 2025
@anonym_autor

@elenka.k aj ja by som bola vdacna za automat ale co uz

@anonym_autor neboj, raz si ho kúpiš, alebo tvoj mn. 😉 pýtaj si od ježiška

anonym_341759
27. okt 2025

Poviem ti chybu, kt som urobila ked som mala uz vodicak nejaky piatok …. Menila som v praci auta ako fusakle a raz som musela vymenit uplne spontanne doslova z minuty na minuty … sedela som v nom pol hodiny a nie a nie nastartovat… nastartovala som, skapalo … a dookola … az som uplne nas… a volala kolegovi, co za sproste auto mi dal … taktne ma zpozornil - a co tak pouzit spojku 🙈hanbila som sa ako fras …. Nejak mi to vobec nedoslo, ze take mega auto moze byt manual …. Tak rychlo som z parkoviska este nevyletela 🤦🏻‍♀️ Smiali sme sa este roky. Vsetko sa praxou naucis, hlavne sa nestresuj. Hned po vodicaku mi obcas skapal motor, vyvrela voda (Skoda 120 🤔) a nakoniec mi este aj auto ukradli …

autor
27. okt 2025
@anonym_341759

Poviem ti chybu, kt som urobila ked som mala uz vodicak nejaky piatok …. Menila som v praci auta ako fusakle a raz som musela vymenit uplne spontanne doslova z minuty na minuty … sedela som v nom pol hodiny a nie a nie nastartovat… nastartovala som, skapalo … a dookola … az som uplne nas… a volala kolegovi, co za sproste auto mi dal … taktne ma zpozornil - a co tak pouzit spojku 🙈hanbila som sa ako fras …. Nejak mi to vobec nedoslo, ze take mega auto moze byt manual …. Tak rychlo som z parkoviska este nevyletela 🤦🏻‍♀️ Smiali sme sa este roky. Vsetko sa praxou naucis, hlavne sa nestresuj. Hned po vodicaku mi obcas skapal motor, vyvrela voda (Skoda 120 🤔) a nakoniec mi este aj auto ukradli …

@anonym_341759 jeeeej tento pribeh ma rozveselil 😅😅😅😅

sharka174
27. okt 2025

@anonym_autor moja úplne prvá jazda keď som išla sama dopadla tak, že som si zaparkovala auto tak aby som mala kopec miesta keď budem vychádzať.. lenže kym som sa vrátila vedľa mňa zaparkovalo novučičké volvo..jasne že som mu oškrela elektrón 🤦 .. majiteľ vozidla bol našťastie veľmi milý a chápavý 🙏ale to je už 15 rokov späť..

anonym_40a79e
27. okt 2025
@anonym_ab03c3

jazdím aktívne už 12 rokov / v autoškole som bola desnáááá
ale nejazdím dialnice! vôbec! keby som musela asi to dám...ale nechcem....

@anonym_ab03c3 diaľnice sú zo všetkého naj veď je to skoro len rovná cesta :D

deninka233
27. okt 2025

@anonym_autor Ja mám vodičák tri mesiace aj dačo, takže tých chýb je že mooooooc. Ale tak majú spoločného menovateľa skoro väčšina a to je skapatie pri rozbiehaní. Takže napr. som si vytvorila zlozvyk že “nezastavujeme!” a točila som kolesami aspoň minimálne vždy… Dala som si aj skontrolovať spojku, lebo mám už plnoleté auto, ale bolo to ok. Nakoniec som sa vyrevala inštruktorovi do telefónu, aká som nemožná, dali sme kondičnú trojhodinovku a odvtedy klop klop sa skapíňanie nekoná.
Ešte musíme dať kondičnú na parkovanie, bo nemám priestorové videnie a neviem si predstaviť vozidlo v priestore (koľko mám kde miesta), mám v meste svoje overené miesta kde parkujem “čumákom” dopredu a ináč ani volovi.
A mám dve vtipné historky (mne teda bolo vtedy riadne do revu) 1. parkovala som pri škôlke, ktorá je v šialenom kopci - pozdĺžne pri plote škôlky a kým som došla s dieťaťom do auta, predo mňa zaparkovalo iné auto. Potrebovala som cúvnuť do kopca aby som sa vytočila a odišla. No a namiesto cúvnutia sa mi to stále približovalo k tomu autu predo mnou. No hanba - nehanba, musela som volať manželovi a ten musel dobehnúť z práce - homeoffice - svojím autom ku škôlke, aby sme to cúvli.
A druhá, tiež pred škôlkou, už poučená, parkovala som radšej predkom do kopca. Naložím dieťa, idem sa pohnúť - a cúva to. Záber spojky nikde. X krát som to vyskúšala, prešla som celú spojku - záber nikde. Tak som vystúpila, pocvičila s nohou (keď sa dostanem do stresu, tak mi znecitlivujú nohy), nohy som prekrvila, sadnem. Záber nikde. On tam fyzicky nebol, po celej dĺžke spojky nič. Zúfalá revem manželovi do telefónu - nemám záber spojky!
No, krava, som si nezaradila rýchlosť 🤣🫣

autor
27. okt 2025
@sharka174

@anonym_autor moja úplne prvá jazda keď som išla sama dopadla tak, že som si zaparkovala auto tak aby som mala kopec miesta keď budem vychádzať.. lenže kym som sa vrátila vedľa mňa zaparkovalo novučičké volvo..jasne že som mu oškrela elektrón 🤦 .. majiteľ vozidla bol našťastie veľmi milý a chápavý 🙏ale to je už 15 rokov späť..

@sharka174 fuh tak to si mala stastie na takeho majitela

autor
27. okt 2025
@deninka233

@anonym_autor Ja mám vodičák tri mesiace aj dačo, takže tých chýb je že mooooooc. Ale tak majú spoločného menovateľa skoro väčšina a to je skapatie pri rozbiehaní. Takže napr. som si vytvorila zlozvyk že “nezastavujeme!” a točila som kolesami aspoň minimálne vždy… Dala som si aj skontrolovať spojku, lebo mám už plnoleté auto, ale bolo to ok. Nakoniec som sa vyrevala inštruktorovi do telefónu, aká som nemožná, dali sme kondičnú trojhodinovku a odvtedy klop klop sa skapíňanie nekoná.
Ešte musíme dať kondičnú na parkovanie, bo nemám priestorové videnie a neviem si predstaviť vozidlo v priestore (koľko mám kde miesta), mám v meste svoje overené miesta kde parkujem “čumákom” dopredu a ináč ani volovi.
A mám dve vtipné historky (mne teda bolo vtedy riadne do revu) 1. parkovala som pri škôlke, ktorá je v šialenom kopci - pozdĺžne pri plote škôlky a kým som došla s dieťaťom do auta, predo mňa zaparkovalo iné auto. Potrebovala som cúvnuť do kopca aby som sa vytočila a odišla. No a namiesto cúvnutia sa mi to stále približovalo k tomu autu predo mnou. No hanba - nehanba, musela som volať manželovi a ten musel dobehnúť z práce - homeoffice - svojím autom ku škôlke, aby sme to cúvli.
A druhá, tiež pred škôlkou, už poučená, parkovala som radšej predkom do kopca. Naložím dieťa, idem sa pohnúť - a cúva to. Záber spojky nikde. X krát som to vyskúšala, prešla som celú spojku - záber nikde. Tak som vystúpila, pocvičila s nohou (keď sa dostanem do stresu, tak mi znecitlivujú nohy), nohy som prekrvila, sadnem. Záber nikde. On tam fyzicky nebol, po celej dĺžke spojky nič. Zúfalá revem manželovi do telefónu - nemám záber spojky!
No, krava, som si nezaradila rýchlosť 🤣🫣

@deninka233 aspon ze tebe volajako ide to parkovanie ja o tom mozem iba snivat ale viem sa vzit do tvojej situacie 😂😂😂 fuuuh ja uz by som bola taktiez urevana vyplakana ach jaj

anonym_45abf3
27. okt 2025
@elenka.k

@anonym_autor neboj, raz si ho kúpiš, alebo tvoj mn. 😉 pýtaj si od ježiška

@elenka.k autá nerastú na stromoch. Chcieť pomerne taký dráhy darček, však ruky mám, zarobím si naň? Aj staršie auto v automate môže mať

sharka174
27. okt 2025
@anonym_autor

@sharka174 fuh tak to si mala stastie na takeho majitela

@anonym_autor tak tomu ver 🙏 keby sa to stalo dnes, určite by som bola odfotená na facebooku , s krasnym pomenovanim a odporúčaním aby som vratila vodičský 😂 verím, že to musí byť peklo sa učiť v tejto dobe šoférovať

autor
27. okt 2025
@sharka174

@anonym_autor tak tomu ver 🙏 keby sa to stalo dnes, určite by som bola odfotená na facebooku , s krasnym pomenovanim a odporúčaním aby som vratila vodičský 😂 verím, že to musí byť peklo sa učiť v tejto dobe šoférovať

@sharka174 ano je to peklo 😂

anonym_7e274c
27. okt 2025

Oh, toto ani nečítam, lebo prestanem jazdiť 🙈. Z autoškoly predsa jazdiť musite vedieť, zdochnutie motora nie je nič strašne, ale ak mate iné, vážnejšie problémy, nacvičte si to na odľahlých cestách s otcom, manželom, bratom. Auto je zbraň.

deninka233
27. okt 2025
@anonym_7e274c

Oh, toto ani nečítam, lebo prestanem jazdiť 🙈. Z autoškoly predsa jazdiť musite vedieť, zdochnutie motora nie je nič strašne, ale ak mate iné, vážnejšie problémy, nacvičte si to na odľahlých cestách s otcom, manželom, bratom. Auto je zbraň.

@anonym_7e274c nečítaj 🤷‍♀️ ja tu vidím fakt len zdochnutia motora, oškretie obrubníku a jedno oškretie susedného auta. Nikto tu nikoho v tejto diskusii nezabil, neohrozil ani neurobil iný vážny kiks.
Jazdiť vieme, ale získať sebavedomie za volantom chce proste prax.

autor
27. okt 2025
@deninka233

@anonym_7e274c nečítaj 🤷‍♀️ ja tu vidím fakt len zdochnutia motora, oškretie obrubníku a jedno oškretie susedného auta. Nikto tu nikoho v tejto diskusii nezabil, neohrozil ani neurobil iný vážny kiks.

@deninka233 presne tak mas obrovsku pravdu milujem akiii vedia byt dokonaliiii tito ludia 😅

anonym_7e274c
27. okt 2025
@deninka233

@anonym_autor je dosť hlúpych vodičov, ktorí nevedia jazdiť ani po rokoch. Dnes 19 ročná v L. Mikuláši zramovala 5 áut.
@deninka233 ak si urobila vodičák, máš mať dosť sebavedomia, aj odvahy. Ak nemáš, jazdi s niekym, kto ti ho dodá a povzbudí, že jazdíš dobre. A zároveň ťa upozorní na chyby, ak náhodou nejaké urobiš. Vo vlastnom záujme.

vorkola
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_341759 jeeeej tento pribeh ma rozveselil 😅😅😅😅

@anonym_autor Aj mna

anonym_eb6433
28. okt 2025

Vodicak mám 24 rokov , je tomu mesiac čo sa mi podarilo nedať prednosť v jazde a oškrela ( ťukla ) som nové 9 mesačne auto , no čo už

moonlight1210
28. okt 2025

Pri vychadzani z kruhaca som miesto trojky zaradila jednotku.
Hovorili mi, ze to sa neda, to ma tam nepusti, take sa nestane,… Zistila som, ze ocividne sa to da.

Parkovat pred OC som chodievala zasadne na odlahle zakutia. Vsetci natlaceni co najblizsie ku vchodu a kus bokom, na druhej strane parkoviska, moje opustene auto. Radsej som si to dokracala, ako riskovala, ze kohosi oskriem/narazim a budem riesit skodovu udalost.

Na malom jednosmernom parkovisku som starou favoritkou nabehla a naraznikom sa zavesila na gulu dakeho pickupu, lebo bol blbo zaparkovany a trcal do jednosmernej ulicky v zakrute parkoviska. Tak ma pani vodici za mnou zviesali odtial (lebo sa tym ulicka zablokovala a nikto nemohol dalej, ani von z parkoviska).
Cestou domov mi vdaka tomu poskodenmu narazniku odpadlo na krizovatke uvolnene svetlo, kym som cakala na zelenu. Iba som nonsalantne vystupila ako dama, s graciou ho zdvihla, hodila na sedadlo spolujazdca, akoby o nic neslo a nastupila naspat. Vodici okolo len pozerali. Asi cakali, ze mi ostanu v ruke i dvere, ked uz sa tak rozsypam.
Ked som to cele potom opisovala mm, tak sa chechtal ako blazon.

A kopec drobnosti. Novucicke auto som po 6 hodinach od vlastnenia oskrela o murik (aspon som uz potom nemala stres, ze ho poskodim. Uz bolo.).
Pri cuvani do dvora som sla pomaly, pomalicky, opatrne vzad a pri zastaveni miesto brzdy stlacila plyn, takze som skocila dozadu a drbla dverami kufra do vozika. Svagor, ktory ma pozoroval, sa zlozil od smiechu.
A tak.

Hlavne som sa naucila davat pozor na reakcie inych vodicov. Kolkorat som predisla nehode preto, ze som ich sledovala a zareagovala na ich kiks vcas (napr. ubrzdila a dala prednost tam, kde som ju mala ja - ale keby som nedala, tak sme v sebe, lebo si nevsimli, ze tu povinnost maju oni. Atd.).
Obvykle sa mi za to ujde pohlad, ze co robim. Pretoze su presvedceni, ze oni nerobia ziadne chyby.

Najviac som na ihlach pri vodicoch typu “dajte mi vsetci pokoj, som rad ze idem rovno dopredu”.

jaroslav81
28. okt 2025

Ženám začiatočníčkam jednoznačne automat, nerozumiem prečo sú na Slovensku automaty tak málo a v USA to majú ako štandard už 30 rokov. Tam na manuály nikto ani nevie jazdiť. Netreba riešiť spojku, pohyňanie, zdochinanie, aky kvalt zaradiť, rozjazd do kopca atď ..a viac sa môže sústrediť na premávku.

done
28. okt 2025
@sharka174

@sharka174 to bolo pretekárske auto, keď si mu oškrela elektrónový disk? Bežné autá majú hliníkové disky z hliníkovej zliatiny.

elenka.k
28. okt 2025
@anonym_45abf3

@elenka.k autá nerastú na stromoch. Chcieť pomerne taký dráhy darček, však ruky mám, zarobím si naň? Aj staršie auto v automate môže mať

@anonym_45abf3 čo to trepeš? ak nemáš manžela, ktorý by ti nechcel urobiť radosť,
tak si nemyslí, že každý je taký.
Nikde som nenapísala, že auto musí byť nové. A dá sa aj tak, že sa predá staré / toto aktuálne / , doplatí sa a kúpi druhé.

autor
28. okt 2025
@anonym_eb6433

Vodicak mám 24 rokov , je tomu mesiac čo sa mi podarilo nedať prednosť v jazde a oškrela ( ťukla ) som nové 9 mesačne auto , no čo už

@anonym_eb6433 toto sa fakt moze stat hocikomu

Strana
z2