Je vodičský preukaz v dnešnej dobe naozaj nutný?
Prečo má potrebu sa niekto navážať do človeka len preto lebo nemá vodičák?
Je to podľa Vás naozaj nutnosť mať vodičák v dnešnej dobe? A prečo najviac do človeka rýpu osoby, ktoré tiež vodičák nemajú a už zrejme ani mať nebudú? 🤭
Ja zas neznášam keď sme kvôli tomu že nemáme vodičák automaticky zaradení do kategórie že sa musíme celý život niekomu doprosovať aby nás odviezol tam a tam🤦♀️ no nie v živote som sa nikomu neprosila, všade sa som sa dostala vlakom, busom, mhd, pešo.
Samozrejme, že to nie je nutnost.
Tiež poznám lekara, už pred 40kou bol primarom oddelenia špičkovej krajskej nemocnice. VP nemá a nikdy mat nebude. Vraj má dost zodpovednosti v práci. A nie, nemá sofera. Stači mu MHD a žena 😁
Sama som začala soferovat vo veku 43 a velmi mi to ulahcilo život. Ale dalo sa to zvládnut aj predtym. Aj ked niekedy to bolo o hubu.
@anonym_de26c2 v meste zas nezaparkuješ barskde 😏
@anonym_autor len primitiv sa nad tým pozastavuje ,je to každého osobná vec
Vodicak mam, ale vlastne ho ani nevyuzivam. Mam zachvilu 40, vodicak mam od 18 a jazdila som len parkrat. Naposledy mozno niekedy v 2020? Na dlhsie trasy soferuje muz a tie kratsie zvladam s MHD. Nezijeme na Slovensku, dopravu tu mame dobru a parkovacich miest zalostne malo. Neznasam kruzit po meste a hladat miesto. A tie zapchy! Tak to sa skor dostanem vsade vlakom, elektrickou alebo metrom.
@anonym_de26c2 v meste zas nezaparkuješ barskde 😏
@biba_18 staci mi pri kauflande,tescu,lidli alebo pri banke,ci doktoroch.To su miesta,kde treba parkovanie.A ano u nas je problem zaparkovat aj pri tychto retazcoch,hlavne den pred sviatkom a den po nom.Tam kruzime na parkovisku ako take supy a cakame,kde sa co uvolni.Inak v bezne dni neni nikde problem s parkovanim.
Nie, nie je, to len niektore, ktore soferuju, si myslia, ze su vyssia rasa.
Ved ked ho nepotrebujes, nerob si ho.
Boze to su otazky, niekto ho chce, iny potrebuje k praci, iny pre svoje pohodlie, iny k zivotu kvoli rodine......ty nie, tak budes bez.
Ja vacsinu casu chodim peso. Ale ked potrebujem niekam ist a je to daleko tak mam moznost si to odsoferovat. Tiez ked niekam ideme a muz zacina zaspavat za volantom tak mame moznost sa prestriedat. Ked som nesoferovala, tak nas odstavil na pumpe a 30minutova zastavka kym si nezdriemol. Teraz ked vidim, ze sa mu zatvaraju oci tak ho hned haltujem a beriem auto ja, medzitym co on si zdriemne. Pre mna to nie je nutnost, ale je to urcite prinos a nezavislost.
Určite je obrovská výhoda ho mať. Nie je to ale určite nutnosť.
Je fajn mať vodičák. Ja som sice z malého mesta.Manžel vodičák má od 18tich,potrebuje ho taktiež k práci. Ja som si robila vodičák keď boli deti menšie, šialene som stresovala, ale šla som do toho.Jazdila som rok? Dva,? Potom som auto ťukla a tak som sa zľakla že najazdím už dlhe roky
Bolo by super ak by som sa nakopla a jazdila ďalej, ale...
Tým že som z malého mesta,do prace z prace mam do 15min pešo, všetko po ruke,nutne to nepotrebujem.
Možno raz.
Staršie dieťa má 18 a má vodičak
Pre mňa to nutnosť je. Žijeme v meste, kde spoje chodia tak 3x za deň. Po lekároch chodíme do vzdialenosti 200km. Keby sa mám s deťmi trepať spojmi s 2-3prestupmi, tak tam na čas ani neprídem. Tiež som vodicak dlho nemala, robila som si ho popri deťoch. Proste okolnosti ma prinútili. Ale som za to rada.
Je fajn mať vodičák. Ja som sice z malého mesta.Manžel vodičák má od 18tich,potrebuje ho taktiež k práci. Ja som si robila vodičák keď boli deti menšie, šialene som stresovala, ale šla som do toho.Jazdila som rok? Dva,? Potom som auto ťukla a tak som sa zľakla že najazdím už dlhe roky
Bolo by super ak by som sa nakopla a jazdila ďalej, ale...
Tým že som z malého mesta,do prace z prace mam do 15min pešo, všetko po ruke,nutne to nepotrebujem.
Možno raz.
Staršie dieťa má 18 a má vodičak
@anonym_8fc883 ja neznasam zasnezene cesty,jeden rok som takto dostala smyk a uz ma viezlo ako na sankach,snazila som sa to udrzat,ale islo auto a uz sme sa tukli,ja jeho zadkom,on mal predok.Obe auta na totalku.Ak by neslo,by ma zastavili zvodidla,ale isla by som dalej.No vtedy mam chut ist do prace vlakom.
U nas je vodicak nutnost. Uz len do prace dochadzame obaja. Stalo sa, ze volali zo skoly, ze treba prist po niekoho, tak uz aj tak mam "pridem o hodinu", neviem si predstavit, ze "pockajte, vlak mi ide o 2 hodiny, kym pridem, tak prejdu 4".
V mojom regione je vodicak nutnost pre bezny zivot aj kvoli praci. Vidim to na kamoskach - chcem ist k nasim, len muz nas nemoze zaviezt. Pricom ona soferuje, ale nie po dialnici.
Za mňa je dobré mať VP a auto a vedieť ho využiť keď - príde zlé počasie, potrebuješ byť niekde rýchlo, potrebuješ zobrať dieťa, manžela, seba kohokoľvek do nemocnice, na vyšetrenie, ísť niečo vybaviť rýchlo pred prácou na úrady, ísť do obchodu nakúpiť niečo objemné a ťažké, ísť niekde na výlet. Ja mám partnera, čo VP nemá a pre mňa to je záťaž. Že všetko toto stojí na mne. A pritom som si robila VP vo svojich 26r.
Nutnosť je. Ja by som bola ako bez nohy. Ale ak niektoré vodičak nechce, resp. má problém so šoférovaním, urcite by som o neosočovala. Každému ako vyhovuje.
Tak zalezi dost aj na tom kde zijes . My ked sme cakali dieta tak sme hned vedeli ze chceme zit priamo v centre mesta. Ja som vtedy nemala este vodicak, nieto autá a odmietala som sa niekam s kocikom trepat MHD . Takze nas byt tu , mi vsetko ulahcil , mam vsetko 5min pesi z domu. Ci obchody, doktorov, 10min pesi aj nemocnicu kde chodim stale. Par x som sla s kocikom vlakom do ineho mesta k rodicom a teda nikdy viac..🙄. Vodicak mam odkedy mal syn tusim 4roky a auto vyuzim prave len k tym rodicom inak ja osobne vobec. Vsade chodim pesi, aj s malym kedze je velky.
Keby nemam dieta a rodinu inde, je mi auto zbytocne lebo vsade skor dobehnem jak zaparkujem. A keby mam ist dalej , sadnem na vlak, pohodicka . Uz netaham kocik a polovicu bytu 😵💫😀😀
Ja som si robila vodicak keď som mala 18 a už vtedy som vedela ze není to moja parketa. Mam z toho strach, ale nejako zatiaľ som prežila aj bez toho. Bývame v meste, mam tu všetko na skok. Pre mňa to není nevyhnutnosť. Možno keby som musela tak si kúpim niečo mini na automat. Ale vraj budú autonómne auta tak snáď sa toho dožijem 😉
Moze zivot ulahcit, ale nutnost to nie je. Pokial zijes panubohu za chrbtom v dedine, kde chodi bus 2x denne, alebo mas ZTP cloveka v rodine atd, tak ano, tam uz to nutnost je. V meste sa da prezit aj bez neho. Ja som v dedine, kde rano a poobede chodi bus kazdych 10min, mimo toho raz za polhodinu. Ja aj muz robime v centre, parkovanie je tam problem. V pohode to zvladame. Ja to dokonca milujem, sadnut do busu, sluchadla a knizka. Auto mame len jedno, vyuzivame na cestovanie, velke nakupy, ale nesadame donho len preto, ze sme lenivi prejst 10min pesi. A kto na soferovanie nema, do auta nech nesada. Nemaju tam co robit ani ti, co si myslia, ze su nesmrtelni, ani ti, co sa boja.
@anonym_autor mat vodicak a auto je pre mna nutnost a znak nezavislosti. Neviem si predstavit, ze musim byt zavisla od toho, kedy ide vlak ci autobus, alebo ze ma niekto odvezie. Takto si idem kam chcem a kedy chcem. Len taka banalita, mam dve male deti a potrebujem ist na vacsi nakup do tesca. Ako ludia bez vodicaku a auta by si nakupili? Predpokladam, ze nakup sa musi zmestit do jednej tasky a hajde ovesana do autobusu. Alebo mam termin u lekara na xy hodinu ale bus mi ide o hodinu skor, domov zase o hodinu neskor. Absolutne zabity a neefektivny cas.
@anonym_autor v dnešnej dobe je to povinnosť, zvlášť ak býva človek na dedine, nemá šancu sa dostať do práce niekde ďalej....ale pozor, nie každý môže zo zdravotných dôvodov mať vodičák..... pýtam sa , čo s nimi?????..... odpoveď - to nikoho nezaujíma...👉👉👉👉👉👉
Je uplne v poriadku, ak clovek nema vodicak, pokial ho nepotrebuje k praci. Preco by to mala byt povinnost, nutnost alebo cokolvek podobne? Ja sice vodicak mam, jazdim denne a rada, ale ak sa niekto boji jazdit, alebo vobec nechce jazdit, je to uplne ok.
Za mna je mat vodicak uz nutnost. Bývame síce v mestskej časti, ale spoje su katastrofa. Bez vodičaka by som sa nedostala do prace. Neviem si predstavit fungovať bez. Momentálne brata caka taka situácia, neviem ako idu fungovať. Švagriná nema vodicak, po rodičovskom ju caka hľadanie práce. Sama nevie co ide robiť, lebo vodicaka...ako sa bude prepravovať do prace, malého zaniesť a všetko. Pešo maju škôlku cca 20 min, to budu musieť velmi skoro vstávať, aby všetko stihla. Do mesta rýchlo na autobus. A kolko krat autobus ani nejde. Ľudia somru....stale u nas menia dopravcu. Brat ma vodicak, maju jedno auto, ale on robi úplne nepravidelne, kolko krat mu zrušia voľno, musí ist do nočnej, všade prepúšťajú, človek sa bojí ozvať aby nestratil robotu. ...takze za mna je nutnosť...mozno vo veľkých mestách, kde funguje doprava, tak netreba...
Za mňa je to mega nevyhnutnosť mať vodičák
Ahoj, nečítala som všetky príspevky, možno niekto podobné písal, ale som toho názoru, že vodičák je dnes výhoda (nie nevyhnutnosť). Skoro v každej práci, uprednostnia človeka s VP, nie si odkázaná na autobusy, vlaky, doprosovanie sa, aby ťa niekto odviezol...
Kým si mladá, pobeháš všetko peši, busom..., odvezie ťa ocko, priateľ, manžel...
Keď máš 2-3 deti a manžel robí v zahraničí, chodí na týždňovky, alebo jednoducho odíde, musíš 1 choré dieťa ťahať k lekárovi, druhé do škôlky a tretie do školy, poobede krúžky, odvoz na oslavu ku kamarátovi.... Zistíš, že jednoducho nemožné. Auto a nezávislosť by ti oveľa zjednodušilo život. Stále sa stretávam s ľuďmi, čo bojovali voči tomu, aby používali auto a situácia sa zmenila a na staré kolená si robia vodičáky. A je to oveľa väčšie trápenie, ako sa niečo učiť v 20-ke-30-ke.
Ale teda este doplnim, co sa vyletov tyka tak mat auto je naozaj obrovske plus. My casto cestujeme mimo Slovenska na predlzene vikendy a neviem ci by sa nam chcelo vlacit kufre vlakom a celkovo
Nie je to nutnost, ale ulahcuje to zivot, moze to byt KO kriterium pri vybere na pohovore, byvania atd. Alebo aj partnera … ked niekto byva v nedostupnejsej lokalite a musel by robit 100 % taxikara … tak osoba co nie je ochotna si aspon skusit urobit vodicak na obtiaz …. Ty ak Nepotrebujes … neriesis, nikto nema pravo sa do toho starat. Samozrejme na druhu stranu si dopravu musis vzdy zabezpecovat len z toho, co sa ponuka a prisposobovat sa. Samozrejme ak ti povie niekto, ze ta neodvezie a niekam nezoberie … tak sa nesmies urazat a hladas platenu sluzbu … teta si robila vodicak v 52 a spravila …nikdy nebude dokonala soferka ale na nakup a po okoli staci
@anonym_autor pre mňa je auto sloboda, jasné že sa dá bez toho žiť ale musíš prispôsobiť tomu svoj život, poznám viac ľudí ktorí nemajú vodičský žijú v meste a tu sa dá všetko zariadiť pružne, ale bývať na dedine ti obmedzí možnosti a strácaš čas, pokiaľ je človek sám tak nepotrebuje môže slobodne narábať s časom ako chce, pokiaľ mu to nevadí, ale akonáhle máš rodinu tak je to o inom
@anonym_autor pre mňa je človek bez vodičáku niečo ako neandrtálec... vôbec to nechápem.

Vcera som bola s detmi po doktoroch,najstarsiemu zase oci rano opuchaju,nos,mladsi ma zase anginu.
Ja si to neviem predstavit byt bez auta,lebo po nocnej sa trepat kade tade autobusom,no dakujem pekne.
A to soferoval syn,tam aj naspät takze naozaj ten vodicak je v dnesnej dobe nutnost.Clovek je ako bez nohy.Uz neni doba,ze autobusy chodia kazdu chvilku ako to bolo kedy si,alebo ze clovek zije v meste aj to sa da.Ale ani v meste bez auta to neni ziadna vyhra,trepat sa s 2 taskami plnymi jedla,boh vie ako daleko,alebo opät mestkou dopravou,teraz v tomto chorlavom obdobi.
Pre nas je to nutnost a som rada,ze si urobil vodicak aj 17r syn.