icon

Je vodičský preukaz v dnešnej dobe naozaj nutný?

Včera o 21:07

Prečo má potrebu sa niekto navážať do človeka len preto lebo nemá vodičák?

Je to podľa Vás naozaj nutnosť mať vodičák v dnešnej dobe? A prečo najviac do človeka rýpu osoby, ktoré tiež vodičák nemajú a už zrejme ani mať nebudú? 🤭

Strana
z3
anonym_c7453f
Včera o 21:09

nutnosť je.
to rýpanie si možno len zle pochopila.

anonym_bb89bc
Včera o 21:10

dnes už to nutnosť je

maxxim
Včera o 21:13
@anonym_bb89bc

dnes už to nutnosť je

@anonym_bb89bc aká nutnosť? ... poznám xx ludí čo ho nemajú a vôbec sa necítia nekomfortne.
Keď si niekto netrúfa , tak prečo by mal byť osočovaný za to že ho nemá? Hm....

autor
Včera o 21:14

Naozaj si myslíte, že je? Samozrejme nebránim sa tomu, ale vždy sa dá dopraviť busom či vlakom..poznám veľa ľudí, ktorí vodičák síce majú a nejazdia..tak o čom to potom je..ak si ho aj raz urobím, chcem byť o tom presvedčená sama a nie len preto, že mi to niekto "diktuje"..

maxxim
Včera o 21:15

@anonym_autor nieje to nutnosť. Ak niesi odkázaná cestovať na 3 spoje každý deň tak to nemusí byť ťarcha. Ty vieš čo je pre teba dobré...

autor
Včera o 21:15
@maxxim

@anonym_bb89bc aká nutnosť? ... poznám xx ludí čo ho nemajú a vôbec sa necítia nekomfortne.

@maxxim 👌

anonym_c7453f
Včera o 21:17

Denne vozím ZŤP dieťa do školy. 15km tam - 15 km naspäť. Pre nás nutnosť. To si už sama musíš vyhodnotiť či je to nutnosť, alebo nie.

cina1
Včera o 21:20
@anonym_autor

Naozaj si myslíte, že je? Samozrejme nebránim sa tomu, ale vždy sa dá dopraviť busom či vlakom..poznám veľa ľudí, ktorí vodičák síce majú a nejazdia..tak o čom to potom je..ak si ho aj raz urobím, chcem byť o tom presvedčená sama a nie len preto, že mi to niekto "diktuje"..

@anonym_autor presne tak, musis sama chciet a z reci si nic nerob.

autor
Včera o 21:21
@cina1

@anonym_autor presne tak, musis sama chciet a z reci si nic nerob.

@cina1 dakujem..samozrejme, viem si predstavsit, ze s vodicakom by to bolo o nieco pohodlnejsie..

anonym_129f10
Včera o 21:31
@anonym_autor

@cina1 dakujem..samozrejme, viem si predstavsit, ze s vodicakom by to bolo o nieco pohodlnejsie..

@anonym_autor o niečo? Nesranduj. O milión percent.

zuzanaete
Včera o 21:32

Nutnost to nie je, ale auto rozsiruje moznosti a dava vacsiu slobodu. Na mnohe miesta by sme nechodili, keby nejazdim. Lebo nakombinovat dopravu, tak kym tam prideme, tak mozeme ist aj spat. A napr. mna cestovanie vlakom viacej unavuje, ako ked si to cele odsoferujem.

maxxim
Včera o 21:35
@anonym_autor

@anonym_autor bráni ti niečo urobiť si ho? Financie,? Strach? Alebo to že ho naozaj nepotrebuješ?..
Nie je to veda ale chápem obavy.
Ak máš stres, tak ti dám skúšobnú lekciu🙂

anonym_0f160f
Včera o 21:38

Nutnosť?To sú keci.Ludia sú rozpišťaní a leniví.
Motto môjho fotra "v dnešnej dobe nemajú vodičák už len ľudia s nízkym IQ" zato on ho má vysoké,preto voli smerácku bandu.
Super nie? Keď vám toto povie vlastný foter do očí.

viestta
Včera o 21:40
@anonym_autor

@anonym_autor pre niekoho to nutnost je, pre ineho to nutnost byt nemusi. Kazdy predsa najlepsie vie co potrebuje a co nie

cina1
Včera o 21:41
@anonym_0f160f

Nutnosť?To sú keci.Ludia sú rozpišťaní a leniví.
Motto môjho fotra "v dnešnej dobe nemajú vodičák už len ľudia s nízkym IQ" zato on ho má vysoké,preto voli smerácku bandu.
Super nie? Keď vám toto povie vlastný foter do očí.

@anonym_0f160f marnost, to je take povzbudive...

anonym_b137f5
Včera o 21:42

zijem vo velkomeste mam po 40tke a vodicak som nemala a ani mat nebudem ... ano je to lahsie s nim-ale rozhodne nie nunost

anonym_dc5552
Včera o 21:46

@anonym_autor
Vo velkom meste nepotrebujes neda sa aj tak nikde parkovat, kombinacia MHD a Bolta je lacnejsia ako auto.

anonym_259da2
Včera o 21:47

@anonym_autor Hlásim sa,ja nemám vidičák a nikto nikdy sa do mňa nenavážal! Nemá ani môj kolega a to je mega šikovný chlap a nikdy nechcel ,pretože priznáva aj dnes po XY rokoch bez mučenia, že jeho to stresuje,proste nechce A pritom žene kúpil auto už dávno a vodičak si neurobil. A,zarába také peniaze, že z jednej výplaty by ho mohol mať.Nemajú ani moje kolegyne a v rodine ženy aj majú a ntrúfajú si. Jasné, že je to nevyhnutnosť v dnešnej dobe ,ale v pohode s tým žijem.

anonym_259da2
@anonym_b137f5

zijem vo velkomeste mam po 40tke a vodicak som nemala a ani mat nebudem ... ano je to lahsie s nim-ale rozhodne nie nunost

@anonym_b137f5 Mám to rovnako.

biba_18

raz som čítala rozhovor s jednym váženým pánom, bol guvernér nejakej veľkej banky vo viedni. nikdy nemal vodičák. všade chodí mhd alebo vlakmi 😏 nie taxikmi ani nemá auto so šoférom, hromadná doprava. takže ak to dáva ten vážený pán, dajú to aj obyčajní ľudia 🤷‍♀️

anonym_29ae93
Včera o 21:49

Mam 37 a robim si vodicak. Nikdy som ho nechcela, mam strasny respekt, neznasam jazdu v aute. Ale minuly rok. Manzel horucky cez 39, dcera to iste, syn tiez, lenze jeho saturacia pod 90. Bolo treba ist na urgent. Musel odsoferovat manzel v horucke. Z nemocnice nas poslali do druhej, kym maleho dali dokopy, manzel trpel v teplotach 3 hodiny v aute, 8 rocna dcera doma s tiez chorou svokrou. O dva tyzdne mam skusky. Aspon po okoli budem musiet jazdit. Dlhe trasy nadalej manzel.

anonym_259da2
Včera o 21:51
@maxxim

@maxxim Presne. Ja mám vyše 50 rokov a nikdy nikto do mňa nerýpal. Dokonca ani ma to nijako neobmedzuje v živote a nikdy som zato ani nemala pocit,že som na niekom závislá.Samozrejme je to výhoda a veľká, ale aj ďalšie starosti. A keď som mala nato tak sa mi nechcelo tam chodiť a neskôr som sa bála. Som stresmen a nehanbím sa zato.

anonym_259da2
Včera o 21:54
@anonym_29ae93

Mam 37 a robim si vodicak. Nikdy som ho nechcela, mam strasny respekt, neznasam jazdu v aute. Ale minuly rok. Manzel horucky cez 39, dcera to iste, syn tiez, lenze jeho saturacia pod 90. Bolo treba ist na urgent. Musel odsoferovat manzel v horucke. Z nemocnice nas poslali do druhej, kym maleho dali dokopy, manzel trpel v teplotach 3 hodiny v aute, 8 rocna dcera doma s tiez chorou svokrou. O dva tyzdne mam skusky. Aspon po okoli budem musiet jazdit. Dlhe trasy nadalej manzel.

@anonym_29ae93 Ja viem situácia prinúti.držím palce. Mám v okolí dce šoférky čo robili okolo 40tky a žiaľ ani jedna nehazdí..a to si obe zaplatili po rokoch aj jazdy a netrúfajú si...ale je to super vec. Aj keď ja osobne nie som šofér a keď niekam, že nemôže muž tak autobus a taxík.

anonym_0f160f
Včera o 22:13
@cina1

@anonym_0f160f marnost, to je take povzbudive...

@cina1 mám to v paži,od určitého času sme preňho vzduch a on pre nás tiež

anonym_c89531
Včera o 22:55

Nie je to nutnosť a nie každý je pre jazdenie stvorený..Ja som jedna z tých čo nemajú, začala som,odjazdila som asi 8 jázd na automate a potom som zistila že na to nemám, nemám dostatočne reflexy, predvídavosť...tak som skončila.svet sa nezrutil,necitim sa menejcenná, žijem v lokalite kde niesom až tak odkazana na auto ale chcela som skúsiť,neľutujem to.. keď raz ten strach nedokážem prekonať nebudem ohrozovať seba aj iných.. našťastie som mala zaplatenú len 1/4inu sumy..

anonym_28c7b0
Včera o 23:08

Nič nie je nutnosť.. tiež nemám,v mladosti som nemohla robiť zo zdravotných dôvodov a teraz už môžem,no mám po 40tke a si na to netrúfam, bojím sa tej premávky či budem vedieť reagovať,atď..v rodine mám 5 sesternic čo nemajú a ďalšie 2 majú a nejazdia..nikdy by ma nenapadlo ľudí za to odsudzovať že nemajú vodičák..

anonym_319e61
Včera o 23:15

@anonym_autor nutnosť nie. Ja akurát nechápem “prečo nie po 40ke”? 😳 veď život sa nekončí. 🫣

anonym_259da2
Včera o 23:27
@anonym_319e61

@anonym_autor nutnosť nie. Ja akurát nechápem “prečo nie po 40ke”? 😳 veď život sa nekončí. 🫣

@anonym_319e61 To je jasné, že život nekončí..len obyčajne vekom si viac netrúfame.Samozrejme každý človek je iný. Ale mám vo svojom okolí ako aj v rodine čo si robili vidičák neskoro a už nenabrali odvahu jazdiť. Možno náhoda, možno nie...Proste mladý človek to má jednoduchšie, lebo je smelší..Mám sesternicu,ktorá čoho sa chytí to jej ide..pre mňa skoro dokonalá. Dokonca po 48 ke začala behať dokonca polmaratóny,starať sa o seba a žije akoby mala 30! A má už hodne po 50tke. Vyzerá skvele. Ale jediné čo jej nejde ani nikdy nešlo ,šoférovanie. Dva krát dala tomu šance,zaplatila si jazdy po rokoch a bojí sa.A už sa vzdala toho.A úprimne povie,že nato proste nemá.

anonym_e7cbbc
Včera o 23:48

Poznam plno ludi co nemaju a nikomu to neni divne…a to žijem vo Swiss 🙈 ja nemám tiež, ale mala som uz 2autonehodu ako dieťa a mam blok a strach z šoférovania.. ja vždy hovorím že vystresovaný vodička nemaju čo hľadať na ceste. A ked som začiatočník tak aspon nálepku si dám na auto

anonym_9e1138
Včera o 23:53
@anonym_bb89bc

dnes už to nutnosť je

@anonym_bb89bc poznám veľa ľudí, čo nemajú vodičák a dôvod ? Jedny nechcú a iní nemajú na vodičák a ani auto peniaze. Vyvážajú sa vlakmi, autobusmi, príp. občas taxíkom, bicyklom a aj peši chodia....

Strana
z3