icon

Ktoré auto vybrať?

26. okt 2025

Pomôžte mi,ktoré auto by ste vybrali z týchto 4?
Aj dôvod ktoré prečo áno a prečo nie,ďakujem.
Foto dám do komentu

Strana
z2
autor
26. okt 2025

@anonym_autor Cena 5500

autor
26. okt 2025

@anonym_autor Cena 5300

autor
26. okt 2025

@anonym_autor Cena 6990

autor
26. okt 2025

@anonym_autor Cena 6500

deti95060810
26. okt 2025

ani jedno, však to sú staré čáry.
niečo novšie nemáš? 5-7 r.

anonym_7a0e00
26. okt 2025

Ani jedno, Renault by som nekúpila žiadny. Hľadala by som Toyotu, Hyunday, Kiu sú to spoľahlivejšie autá.

katkaseiner
26. okt 2025

tiež by som kupovala niečo ine ako Renault, nasi s nim mali vždy len problemy, a to su prvy majitelia... Ja by som pozerala Hyunday, Ford, Kiu. S Fordom mame skvele skusenosti, len zo zvedavosti mame teraz Volvo

autumn1
26. okt 2025

Ani jedno. Za 1. Renault nemám rada nepáči sa mi exteriér áut ani spoľahlivosť. Za 2. Všetko sú to staré vykopávky teraz ušetríš ale preplatíš u automechanika 3. Manuál nemám rada. 4. Nad 100tis km by som auto nekúpila. A navyše z tvojho výberu sa ani nedá určiť na aký účel auto chceš.

nelca84
26. okt 2025

Odhliadnuc od toho, ze francuzske auto by som nekupila, na aky ucel auto hladas? A potrebujes 7-miestne? Planujes jazdit prevazne dlhsie trasy? Lebo tam mas vacsinou diesel... a posledne ma najazdene 250tis, co je uz dost vela...

maca1984
26. okt 2025

Za mňa ani jedno z týchto

tundra
26. okt 2025

@anonym_autor trochu dosetri a kup napr.toto:
https://usedcars.toyota.sk/ponuka/toyota-auris/...

katkaseiner
26. okt 2025
@tundra

@anonym_autor trochu dosetri a kup napr.toto:
https://usedcars.toyota.sk/ponuka/toyota-auris/...

@tundra ved tiez ma pomaly 10 rokov
..vtedy sa uz auta zbavujem

anonym_fdb1b4
26. okt 2025

Trt ste jej pomohli 😂 myslite ze keby ma financie na lepsie, nekupi lepsie?

amdornik
26. okt 2025

renault nie. takže ani jedno.

janickacrazy
26. okt 2025

@anonym_autor akože my sme mali 2 autá Renault a boli úplne v pohode, žiadne problémy. To jedno má vyše 20 rokov a stále ho používame na odvoz trávy, dreva a tak. Na STK sa ujo čudoval, že v akom super stave je.

autor
26. okt 2025

Napíšem takto hromadne, dala som tieto na výber lebo pozerala som aj iné autá Škoda, Kia, Volkswagen ale všetko stoja okolo 15-20 a viac tisíc. Nemám toľko ani v blízkej budúcnosti nebudem mať a úver nechcem brať na auto ani leasing.
Teraz mám Renault starší model ročník 1998 a mám ho už 12 rokov tak podľa toho asi sú Renaulty dobre. Teraz mám diesel len už je v zlom stave a na ďalšiu STK pravdepodobne neprejde. Chodím krátke trasy a občas aj dlhšie. Tieto čo som dala sú ročník 2013/2015 pre mňa sú to nové autá a nad 100tisic km najazdené si myslím že je tiež dobre. Súdim podľa toho čo mám teraz 27 ročne auto a najazdené má skoro 400tisic.

autor
26. okt 2025

A ešte dopišem že chcem auto na manuál, nie automat.

amdornik
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak ho chceš len tak, po meste, tak môže byť, že "sú dobré". a zas neverím, že lepšie značky s najazdenými 150 000 km a "staré" viac ako 10 rokov, sú až v takých cenách..

denkabemommy
26. okt 2025

Značka auta v podstate nesúvisí s tým aké bude auto - či dobré alebo zlé, lebo závisí to len od samotného konkrétneho auta. Na krátke trasy je lepší benzín, než diesel. Avšak skrz cenu náhradných dielov ako aj jej dostupnosť by som šla skôr po škode alebo VW.

nelca84
26. okt 2025
@anonym_autor

Napíšem takto hromadne, dala som tieto na výber lebo pozerala som aj iné autá Škoda, Kia, Volkswagen ale všetko stoja okolo 15-20 a viac tisíc. Nemám toľko ani v blízkej budúcnosti nebudem mať a úver nechcem brať na auto ani leasing.
Teraz mám Renault starší model ročník 1998 a mám ho už 12 rokov tak podľa toho asi sú Renaulty dobre. Teraz mám diesel len už je v zlom stave a na ďalšiu STK pravdepodobne neprejde. Chodím krátke trasy a občas aj dlhšie. Tieto čo som dala sú ročník 2013/2015 pre mňa sú to nové autá a nad 100tisic km najazdené si myslím že je tiež dobre. Súdim podľa toho čo mám teraz 27 ročne auto a najazdené má skoro 400tisic.

@anonym_autor ak chces jazdit po meste, tak si kup radsej benzin. A neodpovedala si preco vyberas spomedzi 7- miesrnych aut. Potrebujes take?

autor
26. okt 2025
@nelca84

@anonym_autor ak chces jazdit po meste, tak si kup radsej benzin. A neodpovedala si preco vyberas spomedzi 7- miesrnych aut. Potrebujes take?

@nelca84 Potrebujem veľký kufor, 7 miestne nie ale dajú sa vybrať sedačky a bude väčší kufor.

madeincssr
26. okt 2025

@anonym_autor ak mas niekoho (s rozumnym pomerom kvalita/cena) na servisovanie Renaultov, tak zas nemusia byt az taky problem, ak su nikdy nehavarovane a mali starostliveho majitela. Diesel moze byt rizikovejsi na velke opravy, ale aj pri preplnanych (Turbo) benzinoch 1,2 sa porad so svojim servisakom, alebo dobre pregoogli dany motor podla jeho vykonovej verzie a roku vyroby auta. Este lepsie by bolo zistit od predavajuceho presny kod motora a podla toho ho pregooglit. Niektore renaultacke 1,2 Turbo motory boli nevelmi vydarene.
Nad 200 tis.km by som uz neradil kupovat Renault.
Jazdenku musis kupovat s dobrym poradcom (co sa vyzna) a odealne s meracom hrubky laku (overenie neburanosti, nelakovanosti). Podla foto je kupovanie jazdenky VELKE riziko.

autor
26. okt 2025
@madeincssr

@anonym_autor ak mas niekoho (s rozumnym pomerom kvalita/cena) na servisovanie Renaultov, tak zas nemusia byt az taky problem, ak su nikdy nehavarovane a mali starostliveho majitela. Diesel moze byt rizikovejsi na velke opravy, ale aj pri preplnanych (Turbo) benzinoch 1,2 sa porad so svojim servisakom, alebo dobre pregoogli dany motor podla jeho vykonovej verzie a roku vyroby auta. Este lepsie by bolo zistit od predavajuceho presny kod motora a podla toho ho pregooglit. Niektore renaultacke 1,2 Turbo motory boli nevelmi vydarene.
Nad 200 tis.km by som uz neradil kupovat Renault.
Jazdenku musis kupovat s dobrym poradcom (co sa vyzna) a odealne s meracom hrubky laku (overenie neburanosti, nelakovanosti). Podla foto je kupovanie jazdenky VELKE riziko.

@madeincssr Bohužiaľ nemám nikoho s kým by som išla kupovať a ja moc nerozumiem do áut.

autor
26. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor ak ho chceš len tak, po meste, tak môže byť, že "sú dobré". a zas neverím, že lepšie značky s najazdenými 150 000 km a "staré" viac ako 10 rokov, sú až v takých cenách..

@amdornik Daj do Bazošu Škoda Kiu alebo Volkswagen a vyhodí ti cenu okolo 20tisic 10-15 ročne auto najazdené 200tisic a viac km. Keď mi neveríš vyhľadaj to a uvidíš.

madeincssr
26. okt 2025

Ten bordovy 1,2 benzin 97kW by som vyskrtol (je to jeden z tych nedoporucovanych) a ten biely diesel dCi s 250 tis.km. tiez. Po tych km uz moze turbodieselove auto vyzadovat (je tam riziko) velmi drahe opravy.

anonym_c428b9
26. okt 2025

Problem je v tom, ze Renault z 1998 nie je to iste ako Renault vyrobeny o x rokov neskor. Oktavka 1 s 1.9 Tdi prejde 600 000 km a esta stale pojde, ktore nove auto dozije tolko? 80% nie … niektore zere hrdza len zidu s kamiona, ine sutak plastove, ich ani hrdza nechce ale zato riadiace jednotky maju tolko chyb a aktualizacii ako Windows … skor by som pozrela nejaky basic Polo alebo Fabiu, Scalu benzin … malo elektroniky, ak by sa nasiel 1.6 tsi v dobrom stave. Ak mas nejakeho kamarata mechanika porad sa s nim, pripadne si niekoho zaplat. Auta z 90 rokov nie su referencia. 1.0-1,2 motory su tak na Fiat pandu - ked uz nerevu ako tur, tak to opotrebenie pri vysokych kW je brutalne. Osobne by som
Isla kupovat jazdene auto len s mechanikom a to mozem povedat, ze uz dost znalosti mam …

amdornik
26. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik Daj do Bazošu Škoda Kiu alebo Volkswagen a vyhodí ti cenu okolo 20tisic 10-15 ročne auto najazdené 200tisic a viac km. Keď mi neveríš vyhľadaj to a uvidíš.

@anonym_autor tak ti predám svoj hyundai. 2-ročné, najazdené 17 000 km 😀

enka81
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neporadim ti konkretny model, ale porovnaj hlavne motorizacie, niektore motory su ok, ine nie (je to tak pri vacsine značiek). Potom by som sa zamerala na rocnik, km, opotrebovatelnost,... Tiez vyhodou je kupovane na Slovensku, kolko majitelov bolo pred., ... Stocit km sa daju vzdy, ale vies to odsledovat aj opotrebovanim interieru. Pri sume nad 5000 by som dala skontrovat pred kúpou v servise.

autor
26. okt 2025
@madeincssr

Ten bordovy 1,2 benzin 97kW by som vyskrtol (je to jeden z tych nedoporucovanych) a ten biely diesel dCi s 250 tis.km. tiez. Po tych km uz moze turbodieselove auto vyzadovat (je tam riziko) velmi drahe opravy.

@madeincssr Tak ostalo to prvé biele a žlté.

deti95060810
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor za 20 tis. kúpiš úplne novú KIU.

Strana
z2