icon

Kúpili by ste ojazdenú Teslu?

Včera o 21:40

Kupili by ste ojazdenu Teslu ?

biba_18
Včera o 21:43

nie. mám problém kúpiť jazdenku s klasickým motorom, nie že elektrinu…

anonym_394900
Včera o 21:45

Jazdene auto ano ak je v dobrom stave a vie ti to niekto naozaj pozriet. Ale teslu nie urcite

viestta
Včera o 21:52

po pravde Teslu ani novu ani keby som na nu mala

maddie1711
Včera o 21:55

A prečo nie. Pokiaľ bude baterka ešte v zaruke tak áno. Ide to perfektne, je to blbuvzdorne auto, trocha zvláštne ale dá sa na neho zvyknúť. Brat si kúpil tu najnovšiu juniper y, chodila som na tom asi týždeň a brala by som to hneď.

viera27
Včera o 22:11

Teslu ziadnu. A jazdenu uz vobec. Najdrahsia na elektroaute je predsa baterka a tam by som neverila nikomu.

patta89
Včera o 22:58

Kolko rocna ?...my sme kupovali 2r a nedame na nu dopustit. Ide bez problemov

anonym_50b71c
Dnes o 00:17

Za mňa nie, aj keď Tesly sú krásne. Radšej niečo praktickejšie, čo vydrží dlhšie.

anonym_c261ce
Dnes o 00:46
@anonym_50b71c

Za mňa nie, aj keď Tesly sú krásne. Radšej niečo praktickejšie, čo vydrží dlhšie.

@anonym_50b71c
Isiel som minuly tyzden v Bolte v Tesle S a mala 650000 km originalnu bateriu minus 20%

anonym_c261ce
Dnes o 00:49
@patta89

Kolko rocna ?...my sme kupovali 2r a nedame na nu dopustit. Ide bez problemov

@patta89
Hladam Svedski, Norski progresivci sa ich zbavuju z principu takze budem mat mozno sancu dostat X.

anonym_802f63
Dnes o 00:56

@anonym_autor nijakú Teslu by som nechcela.

alkoholik
Dnes o 05:28

Zalezi na cene. Musi byt este v zaruke aspon1-2 roky. A cena aspon 50% dole. Idealne 3 rocna.

anonym_218db2
Dnes o 05:48
@anonym_50b71c

@anonym_50b71c čo je na nich nepraktické? Ved do ma miesta a miesta.

martinmmartin
Dnes o 06:15
@anonym_218db2

@anonym_50b71c čo je na nich nepraktické? Ved do ma miesta a miesta.

@anonym_218db2 casovana bomba baterka. Ona stoji viac ako nove auto . Cize mas damoklov mec nad hlavou - ako ju predosly majitel trapil? Lebo ak sa ti kara vypne par mesiacov po skonceni zaruky tk mas pred
domom krasnu drahu skrinku na odkladanie kocika
Ak ju ale predosly maitel drancoval jak hovado tak ti baterka mozno odide este v zaruke tak ti ju vymenia a sa tesis ze mas novu - to je ten paradox

anonym_218db2
Dnes o 06:59
@martinmmartin

@anonym_218db2 casovana bomba baterka. Ona stoji viac ako nove auto . Cize mas damoklov mec nad hlavou - ako ju predosly majitel trapil? Lebo ak sa ti kara vypne par mesiacov po skonceni zaruky tk mas pred
domom krasnu drahu skrinku na odkladanie kocika
Ak ju ale predosly maitel drancoval jak hovado tak ti baterka mozno odide este v zaruke tak ti ju vymenia a sa tesis ze mas novu - to je ten paradox

@martinmmartin keď kúpim 2-3r auto s 8r zárukou na baterku, pojazdim 2-3r (dlhšie som auto nemala) a predám tak nemám čo riešiť. Samozrejme sa nebavíme o cene ta pôjde pravdepodobne rapídne dole. Ale Tesly by som sa asi nebála, je to fakt premakane auto. V dnešnej dobe sa robí všetko na pár rokov bohužiaľ. My mame obe auta v záruke a pred koncom ich predám (prídem o peniaze) a kúpim si nové. Čiže je jedno či Tesla, škoda či Citroën ak je záruka tak sa nebojím. Samozrejme keď sa bavíme o 6-7r tesle tak od tej ruky preč.

madeincssr
Dnes o 07:19

Ako su na tom Tesly s dostupnostou a cenami servisu a nahradnych dielov? A s dostupnostou kvalitnych neoriginalnych nahrad (aftermarket) dielov? Doba dodania dielov tiez vacsinou nasledujuci pracovny den (resp. maximalne par dni)? A s dostupnostou diagnostiky aj v inych ako znackovom servise (kolko ich je na SK)? Ako su na tom elektromobily vseobecne s dostupnostou kvalitnych OPRAV/repasov baterii, elektromotorov a inej elektroniky? Nie vymen za ceny bliziace sa zostatkovej hodnote auta. Ako je na tom realna zivotnost elektromobilov? Nielen v stovkach tisic najazdenych km, ale najma v rokoch prevadzky. Aj toto treba zvazovat pri kupe jazdenky. O strate hodnoty ani nehovoriac.

anonym_20f5bf
Dnes o 07:34

EV by som kupila jedine ojazdene - hodnota klesa rapidne prve 2-3 roky, pritom je tam fakt toho malo co sa moze pokazit. Mame 2 EV, z toho jedno je Tesla, jazdena - kupena v zaruke 1r na auto, plus originalna zaruka na baterku. Ziaden problem, zatial slape ako hodinky, baterka absolutne v pohode dojazd takmer ako nova. Ked zacali EV ludia sa bali, hovorilo sa o degradacii bateriek a cenach za vymenu, ale tie baterky realne vobec tak nefunguju - su ovela spolahlivejsie, za prvy rok sa stabilizuju, a potom degraduju velmi pomalinky, aj 10r baterka je stale absolutne v pohode pokial tam samozrejme nie je mechanicka vada.

babushkaem
Dnes o 07:55

ak by mala v pohode kilometre a v pohode % baterky, tak by som do toho sla. ja mam elektriku a je to super. aj v chorvatsku sme boli s elektrickym autom, nebala by som sa toho, vobec. a tiez by som si uz nove elektricke auto nekupila, ale jazdenku

anonym_feb5a7
Dnes o 08:02

Určite nie.....

madeincssr
Dnes o 08:07

Ked je clovek zvyknuty (realne potrebuje, napr. kvoli jednodennym sluzobkam cez pol a viac republiky, ci do okolitych krajin) na dojazd 700 az 1000 km, elektromobil prenho zatial nie je riesenim uz len z dovodu doby nabijania (a extremne rychlonabijanie baterii z dlhodobeho hladiska bude skodit - skracovat jej zivotnost).
Ale su oblasti, kde su elektromobily fajn (druhe auto do rodiny na mesto/primesto, posledna mila spediterov, mozno aj mestske taxi...)

anonym_86ef48
Dnes o 08:18

@anonym_autor milujem tieto otázky s minimálnym informáciami. Vek? Záruka? Stav?
Na aké trasy?
Ak by sa jednalo o akokoľvek značku je rozdiel mať 2r a 20r vozidlo
@anonym_autor kúpil/a by si ojazdené Ferrari, BMW, Škodovku?

madeincssr
Dnes o 08:26

U elektromobilov je zatial este jeden neprijemny aspekt - minimalne o pol tony vyssia hmotnost. Je nie celkom rozumne vozit jedneho cloveka v 2,5 tonovom aute. Ano, bohaty si to zaplati, len aky dopad to ma na eko...

babababka
Dnes o 08:36

Nie ,nepasuje mi ani vzhľadovo,ani motoristicky.

zarrinka
Dnes o 08:54

To sú teda odpovede 😁🫣 ako majiteľ EV ti ho môžem len odporučiť. Pri EV sa dá skontrolovať stav batérie. Neviem odkiaľ si, ale v Ba už má Tesla nejaké provizórne "pracovisko" možno by vám teda vedeli posúdiť stav vozidla. Inak mne sa Tesla nepáči. Ale to je môj subjektívny názor. EV má výborné jazdné vlastnosti a nemá sa ti tam čo pokaziť. Ak máš možno nabíjať doma, nie je o čom 👍

zarrinka
Dnes o 08:55
@madeincssr

U elektromobilov je zatial este jeden neprijemny aspekt - minimalne o pol tony vyssia hmotnost. Je nie celkom rozumne vozit jedneho cloveka v 2,5 tonovom aute. Ano, bohaty si to zaplati, len aky dopad to ma na eko...

@madeincssr aký dopad to prosím má? Môžeš mi to prosím vysvetliť? Ďakujem

madeincssr
Dnes o 09:49
@zarrinka

@madeincssr aký dopad to prosím má? Môžeš mi to prosím vysvetliť? Ďakujem

@zarrinka no vozit so sebou kvoli 1 az 5 ludom 2,5t hmotnost nie je prave vzor ekonomiky a ekologie. Vsetko musi byt na to dimenzovane (kolesa, pneu, napravy, brzdy, tlmice...), cize zas mohutne, drahe, s vyssou uhlikovou stopou. Dalej zvyseny oder z pneu a brzd... Plus zhorsenie jazdnych vlastnosti vplyvom zotrvacnych hmot...

zarrinka
Dnes o 10:04
@madeincssr

@zarrinka no vozit so sebou kvoli 1 az 5 ludom 2,5t hmotnost nie je prave vzor ekonomiky a ekologie. Vsetko musi byt na to dimenzovane (kolesa, pneu, napravy, brzdy, tlmice...), cize zas mohutne, drahe, s vyssou uhlikovou stopou. Dalej zvyseny oder z pneu a brzd... Plus zhorsenie jazdnych vlastnosti vplyvom zotrvacnych hmot...

@madeincssr tak teda 🤨 moje auto ma približne rovnakú hmotnosť ako píšeš, nemám problém ani s tlmičmi ani s pneu. Využívam ho hlavne ja, cez deň najazdím v priemere 70 km. Moje náklady na 100 km počítané čisto pri nabíjaní zo siete suycca 2,-€. Brzdnú dráhu mám výbornú vďaka dobrým pneu bezpečnostný asistent auta rieši všetko ostatné. Nemám pocit, že moje auto má vyššiu uhlikovu stopu, nemám dôvod. Ten komfort jazdy, plynulý výkon, zrýchlenie a ticho sú na nezaplatenie. Inak mali sme predtým suv a nemám pocit, že by tam boli iné tlmiče či pneu. Tie sme dokonca kupovali drahšie kvôli jazde v zime. Zabudla som ešte dodať, že auto brzdí primárne rekuperáciou 😉👍

zarrinka
Dnes o 10:07
@madeincssr

anonym_c261ce
Dnes o 10:13
@anonym_86ef48

@anonym_autor milujem tieto otázky s minimálnym informáciami. Vek? Záruka? Stav?
Na aké trasy?
Ak by sa jednalo o akokoľvek značku je rozdiel mať 2r a 20r vozidlo
@anonym_autor kúpil/a by si ojazdené Ferrari, BMW, Škodovku?

@anonym_86ef48
Ja som vonku zlenivel dost dlho som jazdil vonku na novej X6 s vrcholovou vybavou, ta robila vsetko, cuvala , parkovala, niekolko minut soferovala sama aj ked to nemci nereklamuju, takze posledna vec co by som chcel sa babrat v zapchach stop start s manualom a stale v strehu aby som dakomu nevpalil do kufra,.Aj ked sa my Tesla nepaci ta to robi vsetko za menej ako polku ceny, a nikdy som nad nou nerozmyslal , preto sa pytam, mam kde nabijat.