Má zmysel volať políciu k poškodenému autu?
Dobrý deň,má význam volať policajtov k poškodenému autu pri odchode,keď stálo tam kde by sa nemalo parkovať?nedostanem ešte aj pokutu? Kamerový záznam vraj neexistuje.
@anonym_autor z mojich skusenosti sa neoplati. Aj ked vzdy zavisi od viac faktorov.... rozsah poskodenia, hodnota auta, cena opravy, ci mas havarijku, alebo nie, aj aku mas poistovnu. Ale v praxi- ak nemas kamerovy zaznam, kde by bola viditelna aj spz auta, ktore ti poskodilo to tvoje, tak nema vyznam riesit cez poldov. Okrem toho v niektorej poistovni som v zmluvnych podmienkach citala, ze, ak si najdes poskodene auto na parkovisku, nejde vraj o vandalizmus, ale pozeraju sa na to ako na havariu, takze slo by to jedine z tvojej havarijky a este by ti do buducna zvysili poistku.... Niekde inde som tiez citala, ze bez policajtov nemozno klasifikovat poskodenie auta ako vandalizmus, cize asi na klasifikaciu skutku su tu oni a oni dokladuju do poistovne..(vtedy by sa ti havarijka nemala zvysovat, lebo vinnik je tzv.neznamy, nie ty).. Takze fakt neviem, nemam skusenosti, je to velmi individualne...aj to, na akeho policajta natrafis.. a jasne ze by ti mohli dat pokutu za zle parkovanie, ak by si nejaky policajt na tebe zgustol
@anonym_autor
Ešte doplním,že jedinému komu by mohlo auto prekážať je kamión ktorý tam doviezol tovar. A ťažko povedať aká je výška škody,je poškodený zadný nárazník a blatník a je to na trojročnom Citroen C3.
@anonym_autor
Ešte doplním,že jedinému komu by mohlo auto prekážať je kamión ktorý tam doviezol tovar. A ťažko povedať aká je výška škody,je poškodený zadný nárazník a blatník a je to na trojročnom Citroen C3.
@anonym_autor potom odporucam kontaktovat spolocnost cityrent, 0944 945 488, poradia ti. Ak si z BA. Riesia skodove udalosti na dennom poriadku, s nimi som 2x mala pozitivnu skusenost, vsetko vyriesili za mna, dali mi aj nahradne vozidlo a ani cent som neplatila. Vyriesili moje naroky za mna. Ak teda ja som nebola vinnik, ale len poskodeny.
A preco si tam parkovala? Presne preto tam bol zakaz, aby tam kamion nikoho neohrozil, neposkodil.
@anonym_autor zavoláš, dostaneš pokutu a jeho v živote nenájdu. Daj si to opraviť z havarijnej

Škoda na aute je väčšia ako pokuta za nesprávne parkovanie?