icon

Kedy volať políciu na hlučných susedov?

21. mar 2024

Môžem volať policajtov , keď mi neustále susedia z hora ovracajú okno ?

chodec15
•
21. mar 2024

Ovracaj im ho zdola!

autor
•
21. mar 2024

@chodec15 dík za cennú radu 😉😄

dadka1997
•
21. mar 2024

A nemate nejakého domovníka? Toho by som kontaktovala a až potom policajtov

autor
•
21. mar 2024

@dadka1997 máme , on neurobí vôbec nič ako ho poznám . Preto sa pýtam na policajtov .

kammik
•
21. mar 2024

jasne, ze by som volala, ani by som sa nepytala o radu. predpokladam teda, ze za susedmi si uz bola riesit a nepochodila. tak co ine ti ostava.

belllinka
•
21. mar 2024

Zotrela by som tu grcku z okna a natrela im ju na dvere

bloger
•
21. mar 2024

Jasné však to je neprípustné aby sa tak chovali.

nikaeli
•
21. mar 2024

Náš sused zhora každú sobotu vylieva z balkóna špinavú vodu z vedra, čo doma pozmýval. Pred bytovkou je strom a z tých konárov sa voda odráža do mojich okien. Vyzerajú asi ako tvoje - obľuté 🥴 prilepené vlasy, chumáče prachu. Keby som nemala na balkóne okná, mám ten humus na prádle. No a čo že mi to vadí, mám sa odsťahovať na samotu 🤷🏻‍♀️ vzdelaný pán RNDr., Phd., ale sociálne vzťahy sú mu na míle vzdialené. Čo by s tým urobila polícia? áno, je zakázané prášiť z okien, atď. Ale to je tak všetko.

mikadooo
•
21. mar 2024

Asi by som zbehla na najbližšiu políciu a normálne sa na to opýtala, či sa to dá nejak riešiť. Neviem, či je úplne ok kvôli tomu volať výjazd.

syslik81
•
21. mar 2024

ak maju deti a grcaju z okna z opitosti volala by som nielen policajtov ale aj socialku ... kazdopadne ano par x ich zavolaj a ak nepomoze vziat na obciansko pravny sud

slavomira236
•
21. mar 2024

@nikaeli moja mama ked som bola dieta tak isla pod bytovkou a niekto vylial vodu spinavu tiez zo zmyvania a rovno na nu. Odvtedy sme mali zakazale chodit popod okna pri panelakoch

vyrovnanaosoba
•
21. mar 2024

@nikaeli ale kdeže, máš právo sa sťažovať aj na polícii, nám tak sused tiež vylieval špinavú vodu z okna a nám rovno do balkóna, lebo tak neštastne to bolo riešené, že on mal okno a keď do boku lial, rovno k nám. A po pár klopaniach na jeho dvere a dohovorov som mu povedala, že to budem riešiť cez políciu. Vysmial ma, že on si môže vylievať vodu kde a odkiaľ chce. Dostal pokutu aj za znečisťovanie trávnatej plochy pod bytovkou lebo sa na neho sťažovali viacerí a aj za nejaký paragraf co sa týka naživania. No a potom prestal a robil iné problémy, napríklad začal byť tuhým fajčiarom a fajčil naschvál na okne a všetko nám do balkóna išlo 😃 čiže som "do píla ranné kávy na balkóne" a prestala tam vešať prádlo. Našťastie sme sa presťahovali. 🙄

nikaeli
•
21. mar 2024

@vyrovnanaosoba nemám to ako dokázať, nerobí to v rovnakom čase, aby som vystriehla moment a odfotila ho 😛 sme na prízemí, on na prvom -> vadí to iba mne 🤷🏻‍♀️

vyrovnanaosoba
•
21. mar 2024

@nikaeli tak mu nabudúce zaklop a daj čistiace prostriedky, nech ti to príde poutierat, môžeš ho kľudne aj nahrať, aby si mala dôkaz, ale jedine pre seba, lebo ten tiež nemôžeš nikde použiť.

alenah31
•
21. mar 2024

Choďte to oznámiť na príslušnom okresnom úrade, priestupkovom odbore, kde bude sused predvolaný na prejednanie priestupku. Pokiaľ sa to totiž deje pravidelne už je to v rovine priestupkového práva. Ide o priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.
Toho sa dopustí ten, kto úmyselne naruší občianske spolunažívanie vyhrážaním sa, ujmou či drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obvinením z priestupku, "schválnosťami alebo iným hrubým správaním" - táto časť sa týka teba. Môže dostať pokutu až do výšky 99€ a to kľudne opakovane. Nám pravidelne opitý sused močil pred dvere - stálo ho to asi tisícku kým mu to manželka "konečne vysvetlila".

humajnicek
•
21. mar 2024

Pokiaľ nemáte domovníka tak by som neváhala, svokra tak volala policajtov kvôli tomu že jej neustále klepal popol na parapety, takže v tvojom prípade by som neváhala.

chodec15
•
21. mar 2024

@alenah31 Draha urinoterapia. 🙂

nikaeli
•
21. mar 2024

@vyrovnanaosoba áno to viem

autor
•
21. mar 2024

Volala som domovníkovi , on s tým vraj nevie urobiť nič . Tak som volala na políciu , a povedali mi , že nasjkôr musím podať na nich trestné oznámenie . Tak som volala na obecný úrad , a tam mi povedali , aby som prišla a podala sťažnosť , a bude sa to riešiť . Takže tam idem .

chodec15
•
Autor odpoveď zmazal
•
vyrovnanaosoba
•
21. mar 2024

Potom daj vedieť ako si to poriešila

bororka
•
21. mar 2024

Môj sused to robil. Bola som ešte nastrocna a dokonca to bol syn, maminej blízkej kamarátky. Raz mu mama vzala aj vedro s vodou, nech to dojde umyť. Nezabralo.
Ja som došla raz podnapitá zo žúrky a išla som sa vyvracať. Opitú hlavu napadlo, dať to do sáčku a švacnuť im to na dvere. Pochopili 😉

simca06022011
•
21. mar 2024

@nikaeli ale aj toto je podla mna zakazane a riesi to podla mna domovy poriadok... by som chytila kybel vedra so spinou, s chlpami po pschoch z celeho panelaku a vyliala mu to na dvere.... keby dohovor nefungoval... a rovnkao ho zhovadila odkazom vo vchode, a kludne na schodzi :DD iste by som si to nenechala...

kulumulu123
•
21. mar 2024

Daj vediet ako si pochodila 👍

nikaeli
•
21. mar 2024

@simca06022011 u nás aj suseda hádzala z okna zo 6.posch. pokakané plienky 🤦‍♀️ raz za čas ich pozbierala a odniesla do bedne. V lete mi to úžasne voňalo pod balkónom, tak som sa naštvala a odniesla jej ich pred dvere. Odvtedy to neurobila 🙊

simca06022011
•
21. mar 2024

@nikaeli ved jasne kým sa nik neohradi voči takýmto veciam, nič sa nezmeni. Úžasní sú niektorí ľudia:D