Mám nahlásiť incident s firemným autom?
Mám firemné auto na operatívny leasing. Dnes ráno mi sused nacúval do auta, videla som to a viem aj, kto to bol. Zišla som dole, ale na aute nie je žiadny škrabanec ani iná viditeľná škoda. V zásade to vyzerá, akoby sa nič nestalo. Ako by ste postupovali? Nahlásili by ste to leasingovej spoločnosti, alebo by ste boli ticho, keďže sa nič nestalo a chcete ochrániť svojho staršieho suseda, ktorý to neurobil naschvál?
@anonym_autor nam sa stalo to iste, staršia pani mi nacuvala do noveho auta.Na aute nebolo nič viditeľné, ani poškodené. Najprv na mna vybehla s tym že si nemam kupovať tak drahe auto, ( ona mala dakeho renolta s 95 roku), ale potom som trvala nech mi da svoje udaje a pofotila som si pre istotu moje a jej auto a sla do servisu nech moje auto skontroluju. Naštastie sa nepreukazala žiadna chyba nič ( nacuvali mi do kufra kde mame na aute senzory a kamery ) ale ak by sa dačo preukázalo bola oboznamena s tym že jej donesiem FA ..
@mmonika oni nacúvali dopredu do značky. Neviem ako mám postupovať. Susedovi nechcem uškodiť, s jeho dcérou sme veľmi dobré priateľky. Ak by to bol niekto cudzí neváham.
@mmonika oni nacúvali dopredu do značky. Neviem ako mám postupovať. Susedovi nechcem uškodiť, s jeho dcérou sme veľmi dobré priateľky. Ak by to bol niekto cudzí neváham.
@anonym_autor tak to sprav ako ja chod za jeho dcerou, povedz jej čo sa stalo, zavolaj do servisu nech ti auto pozru pre istotu, nech mas istotu a ked dačo vyskoči tak jej das vedieť ..
@anonym_autor tak to sprav ako ja chod za jeho dcerou, povedz jej čo sa stalo, zavolaj do servisu nech ti auto pozru pre istotu, nech mas istotu a ked dačo vyskoči tak jej das vedieť ..
@mmonika to je firemne auto, na leasingovu spolocnost, ja nemozem ist sama do servisu. Ak to nahlasim, budem platit spolucast. A kamoske to urcite nedam zosobnit ani jej otcovi.
@anonym_autor inak ja zasnem, mate super vztahy, ale kamoskin otecko nedokazal za tebou prist ze prepac, trochu som ti nabural auto... fakt dobre vztahy...
vies co, radsej nahlas a ries kontrolu. nevies, ci aj maly tukes nieco neposunul, neposkodil. do mna raz takto natukal typek z parkoviska, vychadzal, nepozrel sa, ja som isla na hlavnej. pomaly, lebo to bol strmy kopec dolu. ponahlala som sa na rannu poradu, povedala som si ze nic strasne , ideme dalej. lenze neskor sa ukazalo, ze mam puknute zadne svetlo a zateka mi do neho, musela som ho cele vymenit. mozno aj to je lacna blbost, ale mal to platit on, nie ja z vlastneho, moja chyba, ze som to neriesila. a pri firemnom by som bola teda obzvlast opatrnejsia.
@anonym_autor inak ja zasnem, mate super vztahy, ale kamoskin otecko nedokazal za tebou prist ze prepac, trochu som ti nabural auto... fakt dobre vztahy...
@katkaseiner on tam bol. velmi sa mi ospravedlnoval, chudak bolo mi ho luto.
vies co, radsej nahlas a ries kontrolu. nevies, ci aj maly tukes nieco neposunul, neposkodil. do mna raz takto natukal typek z parkoviska, vychadzal, nepozrel sa, ja som isla na hlavnej. pomaly, lebo to bol strmy kopec dolu. ponahlala som sa na rannu poradu, povedala som si ze nic strasne , ideme dalej. lenze neskor sa ukazalo, ze mam puknute zadne svetlo a zateka mi do neho, musela som ho cele vymenit. mozno aj to je lacna blbost, ale mal to platit on, nie ja z vlastneho, moja chyba, ze som to neriesila. a pri firemnom by som bola teda obzvlast opatrnejsia.
@selena_luna nahlasila som. Mam poslat fotky a zhodnotia to.
@anonym_autor aha, ok tak som to zle pochopila...
Ja ti neviem, keby sa jednalo o tvoje vlastne auto, tak je na tebe ako to vyriesis, ale kedze sa jedna o auto firmy, tak asi by to bolo treba pozriet...
@anonym_autor aha, ok tak som to zle pochopila...
Ja ti neviem, keby sa jednalo o tvoje vlastne auto, tak je na tebe ako to vyriesis, ale kedze sa jedna o auto firmy, tak asi by to bolo treba pozriet...
@katkaseiner že pokiaľ tam nič nebude, tak sa to nebude riešiť. Mne sa podobné niečo stalo so súkromným, tiež som to neriešila, týpek ťukol do mňa zozadu. Nikto nemal žiadne poškodenia, tak sme to neriešili. Ťukol do ŠPZ.
Vykasli sa na to. Ked do znacky a nic nie je vidno, autu nic nebude
Navyse stokrat ti niekto moze do znacky nacuvat a ty si to ani nevsimnes
@anonym_autor Tak ak sa nič nestalo tak nenahlasuj nič. Ale stopla by som si suseda a povedala mu že som ho videla a nabudúce by aspoň mohol niečo povedať keď sa také stane a nie utekať z miesta činu.
@anonym_autor Tak ak sa nič nestalo tak nenahlasuj nič. Ale stopla by som si suseda a povedala mu že som ho videla a nabudúce by aspoň mohol niečo povedať keď sa také stane a nie utekať z miesta činu.
@3petka on neutekal z miesta činu, ja som ho upokojovala a veľmi sa mi ospravedlňoval. Naozaj to bolo celé nešťastné.
No, buď budeš mať šťastie a nebudú to riešiť, alebo tam nájdu aj to, čo tam nie je a budeš platiť aj ty niečo. Tieto operatívne lízingy sú fajn, iba kým nie je problém.
No, buď budeš mať šťastie a nebudú to riešiť, alebo tam nájdu aj to, čo tam nie je a budeš platiť aj ty niečo. Tieto operatívne lízingy sú fajn, iba kým nie je problém.
@doriiis ja mám poistku pre takéto prípady, čiže to pôjde z toho keby náhodou.
@anonym_autor Ak to bolo do nárazníka, tak ten má schopnosť takéto ťukance absorbovať a nepoškodí sa. Jedine na tabuľke EČV by to bolo vidno, že je buď poškriabané alebo pokrivené. Nárazník je plast, je pružný. Takže ak to bolo pri parkovaní, tak žiadne poškodenie nebude. Ako ti niekto spomenul - takých ťukancov na parkoviskách je plno, to ani vidno nie je.
@anonym_autor do mna takto na krizovatke nacuval nejaky Humencan. Zdalo sa mu, ze tak lepsie odboci 🙈 Nic nebolo vidno, iba mierne preliacena spz. A skoda za 4000€ - klima, predna mriezka, nieco prasknute…az v servise sa to ukazalo. Jeho poistovna este urobila dalsiu obhliadku, lebo sa im taka skoda nezdala, lebo to nebolo v takej rychlosti - zastal a potom do mna cuvol…
@anonym_8be20a A?

@anonym_autor nam sa stalo to iste, staršia pani mi nacuvala do noveho auta.Na aute nebolo nič viditeľné, ani poškodené. Najprv na mna vybehla s tym že si nemam kupovať tak drahe auto, ( ona mala dakeho renolta s 95 roku), ale potom som trvala nech mi da svoje udaje a pofotila som si pre istotu moje a jej auto a sla do servisu nech moje auto skontroluju. Naštastie sa nepreukazala žiadna chyba nič ( nacuvali mi do kufra kde mame na aute senzory a kamery ) ale ak by sa dačo preukázalo bola oboznamena s tym že jej donesiem FA ..