Mám strach nastúpiť do autoškoly
Ahojte baby,ťahá mi na 30 a priznám sa,že nemám vodičák.Nikdy som nebola k tomu vedená a roky ubieha li a vždy som sa presviedčala,že ho nepotrebujem.Všetko mám hneď pri dome a aj prácu mám neďaleko.Vždy mi to prišlo ako zbytočne vyhodené peniaze.Čím ďalej tým viac do mňa ľudia zaparaju,že ako je možné,že v takom veku ešte nemám vodičak ,keď ho má už každý.Od môjho priateľa som dostala auto dosť drahé aby som mala konečne dôvod jazdiť.Napriekt tomu sa stále bojím a keď mam nastúpiť mam až úzkosti a paniku plus viem,že sa dosť zmenili podmienky a je to naročnejsie.Neviem,či to mám odložiť alebo do toho ísť Rozmýšľam iba nad automatom,manuál je pre mňa smrť.
tak jednoducho nechod do autoškoly , ja poznam 40 aj 50 ročných mužov čo nemaju vodičak a čo .. baby tiež
darmo ty ideš vzorovo podla predpisov ked niekto nedodržuje čo ma
ja mam vodičak ale nešoferujem, 2x sme ušli hrobarovi z lopaty keby nešoferoval manžel , neviem či by som to dala, nebola to naša chyba .. predbiehanie do kopca v ostrej zakrute ,jedine štastie že za nami nič nešlo že stihal brzdit aby sa ledva zaradil ponahlajuci pred nas, druhe auto malo len oškrety lak riadne .. myslíš že zastal ??? nie ešte blb aj trubil .. asi tak
nie necitim sa odvtedy šoferovat , ked niekto rieši ,mám v paži
vlaky funguju stale
prípadne chod na trenažer ten si zaplat a uvidíš sama či to tam daš ,nie školu len trenažer
@anonym_autor vsak a načo tak máš ist,keď šoférovať nepotrebuješ
to radšej nie.
roky mám už vodičský a veru je to pekný rozdiel keď som začínala pred rokmi ja a aká je situácia na cestách v súčasnosti.
všade samá arogancia, agresia - no skrátka hrôza.
Ja som na tom podobne. Nikdy som ho nepotrebovala a ani teraz nie ale uvedomujem si, že by som mala väčšiu slobodu, keby ho mám. Tiež zvažujem vodicak na automat aj keď ma všetci odhovaraju, že nebudem môcť šoférovať manuál, keby potrebujem. Ale aj tak si asi urobím po svojom…
Poznal som pani ktorá si robila vodičák na dôchodku, dovtedy ju vozil manžel a potom si pochvaľovala že ho urobila keď mal manžel nohu v sádre a vozila ho k lekárom z malého mestečka do okresného mesta.
Ak budeš robiť vodičský rob ho kvôli sebe, keď to chceš ty a nie pre reči okolia.
Ak mate niekoho blizkeho vludneho a ochotneho, chodte s nim vyskusat si to (v uplnom pokojom) niekde mimo verejnych komunikacii, nejaka vacsia odlahla bezpecna plocha. Takmer v kazdom regione sa nieco take najde. Ak ten clovek bude dobry (trpezlivy) ucitel, mozno budete prekvapene, ze vam to pojde, skor ci neskor. Nevzdajte to pri prvych pokusoch, ono sa to podda. A potom naberiete odvahu na autoskolu.
@anonym_autor ako myslíš vedená? Veď k šoférovaniu ťa nikto nemusí viesť. Proste človek usúdi, že je dobré/vhodné/praktické túto zručnosť mať, tak si vodičák urobí. Ja som tiež neskákala dva metre od radosti, keď som mala sadnúť za volant, tiež som ten vodičák v podstate nepotrebovala v tom čase, ale brala som to ako nejakú základnú výbavu človeka. Ako napr. vedieť variť. Proste niečo, čo sa človeku skôr či neskôr v živote zíde.
Prosim ta, videla som v lete pri Auparku, ako tiahli romales z GB (zlte znacky)..6 aut za sebou.. . ziadny problem, ziaden stres, 5 tried ludovych a guraz svihnut si to cez polku E. stovky km. 🔺
Ja som si robila keď som mala 34, presťahovali sme sa na dedinu a cítila som sa úplne neschopne. Susedy 60+ všetko šoférky a keď som niekde potrebovala ísť čakala som na manžela alebo otca.
Mala som aj auto kúpené a vodičák nie. Tak som sa do toho dokopala. Tiež som sa veľmi bála. Jediné čo ľutujem je, že som si ho neurobila už dávno.
Vodičák na automat bude pohodička. Testy sa naučíš. Neváhaj a choď na to
Ja som robila vodičák ako 19-ročná, potom som 35 rokov vôbec nejazdila, šoféroval vždy partner. Lenže potom zomrel, takže som nemala inú možnosť, len si urobiť pár kondičných jázd a začať šoférovať. Strašne, ale fakt že strašne som sa bála, ale nakoniec jazdím. S automatom samozrejme. S manuálom by som sa už netrápila.
Boooože, ja mám vodičák dávno, šoférovanie milujem...a mne nemá kto kúpiť auto! Toto je nespravodlivé 😭
Boooože, ja mám vodičák dávno, šoférovanie milujem...a mne nemá kto kúpiť auto! Toto je nespravodlivé 😭
@anonym_35d1c4 poradím Ti: kúp si sama 😉
Ja mám tiež po 30 a nikdy som sa na to necítila a čím viac na mňa rodina, okolie tlačili aby som si ho urobila, tým viac som sa zablokovala. Proste sa na to necítim, nemám odvahu. Či pre nich by bolo asi lepšie nech tam niekde stresujem na cestách, ale hlavne že ho mám nie. A tiež nechápem načo ti partner kúpil auto keď nemáš vodičák🤷♀️a asi sa ani nemáš k tomu si ho urobiť. To akokeby kúpil bicykel tomu kto sa nevie bicyklovať😃
Čo to je vodičák na automat? Podľa mňa tým učením sa iba na automat nieje dva krát výhra keďže drvivá väčšina áut tuno sú manuály. To je taká snaha si to uľahčiť čo v konečnom dôsledku vôbec nemusí byť uľahčenie. Čo ak niekedy v budúcnosti zmenis zamestnanie, v životopise si napíšeš že máš vodičák skupiny B. A naraz sa stane situácia že bude treba ísť niekam na aute niečo kúpiť alebo odviezť šéf si prečíta že máš vodičák tak ti dá kľúče a pošle ťa a ty mu povieš noo síce mám ale nepôjdem pretože viem ísť iba na automate a na tomto neviem radiť. Asi by to nebolo ani veľmi príjemné povedať takéto niečo. Chápem aj ten strach zo začiatku keď to človek nevie ale fakt nato stačí pár mesiacov než to človek bude brať automaticky ako chôdzu bez premýšľania. A hlavne nebude pološofér ale śofér.

@anonym_autor ja mam čoskoro 34 a som v takej situácii ako ty. Nemám vodičak, nikdy ma k tomu neviedli, a nikdy som ho nepotrebovala viem si poradiť ak bez auta. Taktiež mám paniku uz len pri pomyslení na to,ze mam ísť do autoškoly.
Neviem čím to je. Aktuálne zvažujeme sťahovanie mimo mesta, kde auto bude nutnosť tak asi ta moja chvíľa pride🙈 prekonať strach, každý mi vraví,ze je to na nezaplatenie..