icon

Problém s predajom auta a poistením

majaaa21
22. sep 2025

Dobrý večer potrebujem poradiť. Včera som predala auto. Kupujúci boli oboznámený zo stavom auta zo všetkým súhlasili vypísali sme kúpno predajnu zmluvu dali mi splnomocnenie na prepis auta s tym ze dnes pôjdu vybaviť pzp aby som to ja mohla prepísať. Lenže dnes nastal problém s tym ze oni nechcú uzatvoriť PZP a bez toho sa ja teraz nepohnem. Viete mi poradiť ako postupovať?

klarissa25
22. sep 2025

Akoze nechcu uzatvorit pzp? To budu nejaki spekulanti, nie su potmavsi?
A nie su z vasho okolia? Lebo tam je najviac tychto spekulantov…od nich ruky prec. Raz som tak predala auto a mala som potom len same problemy… najlepsie ked pojdes zobrat auto a peniaze vratis

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

A nie su z vasho okolia? Lebo tam je najviac tychto spekulantov…od nich ruky prec. Raz som tak predala auto a mala som potom len same problemy… najlepsie ked pojdes zobrat auto a peniaze vratis

@klarissa25 áno práveže su. Včera vyzerali slušne všetko prebehlo v poriadku a dneska toto

klarissa25
22. sep 2025
@majaaa21

@klarissa25 áno práveže su. Včera vyzerali slušne všetko prebehlo v poriadku a dneska toto

@majaaa21 mne sa toto stale presne boli tam od vas, citala som si potom vela o tom a tam je takychto vela…
Zavolat povedat co chces urobit pripadne ich oboznamit ze ak neuzavru pzp tak to budes riesit cez policiu, a ziadne zake ze zajtra uzavriem, lebo to ti budu hovorit kazdy den

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

@klarissa25 presne som aj chcela ze teda nech mi auto donesú naspäť peniaze vrátim nech mam pokoj ale ked som to povedala tak pan začal kričať do telefónu jak o život a nadávať

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

@majaaa21 mne sa toto stale presne boli tam od vas, citala som si potom vela o tom a tam je takychto vela…
Zavolat povedat co chces urobit pripadne ich oboznamit ze ak neuzavru pzp tak to budes riesit cez policiu, a ziadne zake ze zajtra uzavriem, lebo to ti budu hovorit kazdy den

@klarissa25 a ako ste potom postupovala ?

anonym_fac8ed
22. sep 2025

@majaaa21 choďte s kúpno-predajnou zmluvou na dopravný inšpektorát, aby ste nahlásili prevod auta a zbavili sa zodpovednosti za vozidlo. Nikdy auto nepoužívajte ani nenechajte na svoje meno, inak môžete byť zodpovedná za pokuty alebo škody. Zachovajte všetku komunikáciu písomne, aby ste mali dôkaz. V krajnom prípade je možné riešiť situáciu právne.

maranco
22. sep 2025

@majaaa21 teoreticky uzavri PZP cez net s ich údajmi, daj si platbu na pol roka/štvrť roka a zaplať prvú splátku, alebo rovno zaplať celý rok a potom prepíšeš auto
Mohla si PZP uzavrieť hneď cez net a prepis urobiť cez net

klarissa25
22. sep 2025
@majaaa21

@klarissa25 a ako ste potom postupovala ?

@majaaa21 my sme mali trochu iny problem, nemali splnomocnenie, dohodli sme sa ze na druhy den poslu, a takto sa to tiahlo asi 2 tyzdne… potom som sa uz zacala vyhrazat policiou.

klarissa25
22. sep 2025
@anonym_fac8ed

@majaaa21 choďte s kúpno-predajnou zmluvou na dopravný inšpektorát, aby ste nahlásili prevod auta a zbavili sa zodpovednosti za vozidlo. Nikdy auto nepoužívajte ani nenechajte na svoje meno, inak môžete byť zodpovedná za pokuty alebo škody. Zachovajte všetku komunikáciu písomne, aby ste mali dôkaz. V krajnom prípade je možné riešiť situáciu právne.

@anonym_fac8ed jej neodhosia auto kym neni uzatvorene nove pzp

majaaa21
autor
22. sep 2025
@maranco

@majaaa21 teoreticky uzavri PZP cez net s ich údajmi, daj si platbu na pol roka/štvrť roka a zaplať prvú splátku, alebo rovno zaplať celý rok a potom prepíšeš auto
Mohla si PZP uzavrieť hneď cez net a prepis urobiť cez net

@maranco a poistku za auto budem musieť zaplatiť ja a od nich peniaze neuvidím samozrejme

maranco
22. sep 2025
@majaaa21

@maranco a poistku za auto budem musieť zaplatiť ja a od nich peniaze neuvidím samozrejme

@majaaa21 presne tak, preto si daj na splátky a zaplať len prvú splátku aby si vedela priložiť "zelenú kartu" na prepis

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

@anonym_fac8ed jej neodhosia auto kym neni uzatvorene nove pzp

@klarissa25 keby sa to dalo odhlásiť bez pzp ako predtým tak nemám ziadny problém

majaaa21
autor
22. sep 2025
@maranco

@majaaa21 presne tak, preto si daj na splátky a zaplať len prvú splátku aby si vedela priložiť "zelenú kartu" na prepis

@maranco a nedá sa urobit pzp len na par dni? Za auto som dostala velmi malo musim zaplatiť prepis auta nerada by som platila este aj poistku

klarissa25
22. sep 2025

Na tento ksicht a na jeho meno nikdy nezabudnem, on hral sem tam v rodinnych pripadoch, preto som si aj povedala ked boli po auto ze vsak hadam bude normalny, zodpovedny

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

@majaaa21 my sme mali trochu iny problem, nemali splnomocnenie, dohodli sme sa ze na druhy den poslu, a takto sa to tiahlo asi 2 tyzdne… potom som sa uz zacala vyhrazat policiou.

@klarissa25 to je hrozne s takýmito ľuďmi. Nemala som s nimi este skúsenosť ale po tomto uz budem vedieť ze od nich len ruky preč

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

Na tento ksicht a na jeho meno nikdy nezabudnem, on hral sem tam v rodinnych pripadoch, preto som si aj povedala ked boli po auto ze vsak hadam bude normalny, zodpovedny

@klarissa25 booze toho poznám s videnia to by som nepovedala ze aj on je taky spekulant

klarissa25
22. sep 2025
@majaaa21

@klarissa25 keby sa to dalo odhlásiť bez pzp ako predtým tak nemám ziadny problém

@majaaa21 a udaje na zmluve ste normalne odpisovali z obcianskych?

maranco
22. sep 2025
@majaaa21

@maranco a nedá sa urobit pzp len na par dni? Za auto som dostala velmi malo musim zaplatiť prepis auta nerada by som platila este aj poistku

@majaaa21 za prepis auta ušetríš polovičný poplatok ak si ho urobíš cez internet
potrebuješ OP vydaný po 20.6.2021
splnomocnenie by možno malo ísť nahrať ako prílohu

klarissa25
22. sep 2025
@majaaa21

@klarissa25 booze toho poznám s videnia to by som nepovedala ze aj on je taky spekulant

@majaaa21 ano radsej predavat dlhsie, ako tymto, lebo prvy co reaguju su vzdy tito

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

@majaaa21 a udaje na zmluve ste normalne odpisovali z obcianskych?

@klarissa25 áno áno s občianskych

klarissa25
22. sep 2025
@majaaa21

@klarissa25 to je hrozne s takýmito ľuďmi. Nemala som s nimi este skúsenosť ale po tomto uz budem vedieť ze od nich len ruky preč

@majaaa21 po asi roku nam este volali policajti, ze ci ho pozname a tak resp uz nepamatam o co presne islo ale viem ze nas aj policia kontaktovala…tak sme im vysvetlili co bolo vo veci a podobne

majaaa21
autor
22. sep 2025
@maranco

@majaaa21 za prepis auta ušetríš polovičný poplatok ak si ho urobíš cez internet
potrebuješ OP vydaný po 20.6.2021
splnomocnenie by možno malo ísť nahrať ako prílohu

@maranco ďakujem to vyskúšam. Chcem sa este spýtať ked uzatvorím online pzp zelenú kartu mi pošlú az po zaplatení?

majaaa21
autor
22. sep 2025
@klarissa25

@majaaa21 ano radsej predavat dlhsie, ako tymto, lebo prvy co reaguju su vzdy tito

@klarissa25 uz budem múdrejšia druhy krát

klarissa25
22. sep 2025
@majaaa21

@klarissa25 uz budem múdrejšia druhy krát

@majaaa21 ano aj ja som sa uz ponaucila

maranco
22. sep 2025
@majaaa21

@maranco ďakujem to vyskúšam. Chcem sa este spýtať ked uzatvorím online pzp zelenú kartu mi pošlú az po zaplatení?

@majaaa21 nepamätám, posielajú ju na email možno prišla aj pred zaplatením, ale daj si na splátky zaplatíš prvý štvrťrok a ostatné ťa nezaujíma
vyhľadaj si kde to bude najlacnejšie
https://www.superpoistenie.sk/pzp
https://www.netfinancie.sk/pzp/
https://www.mojepzp.sk/pzp/kalkulacka-pzp/

majaaa21
autor
22. sep 2025
@maranco

@majaaa21 nepamätám, posielajú ju na email možno prišla aj pred zaplatením, ale daj si na splátky zaplatíš prvý štvrťrok a ostatné ťa nezaujíma
vyhľadaj si kde to bude najlacnejšie
https://www.superpoistenie.sk/pzp
https://www.netfinancie.sk/pzp/
https://www.mojepzp.sk/pzp/kalkulacka-pzp/

@maranco ďakujem krásne

maddie1711
22. sep 2025

Raz sa mi toto stalo pri staršom aute. Zavolala som im s tým že ak okamžite neuzavrú pzp a nepošlú mi ho na email tak nahlsujem auto ako kradnuté a ten zdrap papiera, resp zmluva ktorá nie je notársky overená nie je mnou podpísaná … do 10min som mala pzp a predpísané auto.

vevebono
22. sep 2025
@maddie1711

Raz sa mi toto stalo pri staršom aute. Zavolala som im s tým že ak okamžite neuzavrú pzp a nepošlú mi ho na email tak nahlsujem auto ako kradnuté a ten zdrap papiera, resp zmluva ktorá nie je notársky overená nie je mnou podpísaná … do 10min som mala pzp a predpísané auto.

@maddie1711 takto som to pred rokmi riešila aj ja. Zázračná veta

anonym_762ca1
23. sep 2025
@majaaa21

@maranco ďakujem krásne

@majaaa21 ..nemusíš ani zaplatiť, doklad budeš mať mailom, na dopravnom inšpektoráte si len odpíšu číslo zmluvy poistky, neskúmajú, či je zaplatená

vladuska20
23. sep 2025

Ale co??ja ked som kupovala auto,pan ze ja som majitel prvy,manzelka chcela ine auto tak toto predavam.To bolo po tel.Prisli sme tam,samozrejme cigani tak muz nedovercivy ale ja zase doverciva a auto sa mi velmi pacilo a chcela som ho.A samozrejme,auto nebolo jeho alebo jeho brata,co mal len splnomocnenie od dalsieho bratranca,co bol na technicaku.Tak ok,hovorime si dobre,auto som aj tak chcela.No po ceste mi dal len splnomocnenie na mna,a on nebol v technicaku.Tak nastastie dalsie to splnomocnenie bolo v aute.Pridem teda na dopr.inspektorat a ono auticko odhlasene z cestnej premavky,cestovali sme s nim 400km domov.Stastie bolo,ze nas policajti nezastavili.Ok,na dop.sa nam to podarilo urobit vsetko podla zakona.A ten cigan mal taku drzost,ze poslite mi technicak ja vam ho za 80eur prihlasim.Haha,uz by som technicak nikdy nevidela,a auto by mohlo stat nehybne v pristresku.Este taky prekvapeny ako sa vam to podarilo.No len na zaklade toho prveho splnomocnenia,co zabudli v aute.Ale teda aj tak musim povedat,ze auto hoci po velkej buracke,urobili ho perfektne a s autom neni ziaden problem,ide fakt dobre.