icon

Strach z testov na vodičák

Dnes o 07:30

Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať a poradiť. Každý deň sa učím testy na vodičák, venujem tomu naozaj veľa času, robím ich minimálne 15 denne. Snažím sa poctivo čítať otázky aj odpovede, ale ešte ani raz som nemala test správne. Už som z toho dosť zúfalá a stresujem. Mám strach, že ak ich nespravím ani na viackrát, budú to len zbytočne vyhodené peniaze. Chcem sa opýtať, či ste niektorá mali podobný problém a či sa to časom zlepšilo. Budem vďačná za každú radu.

d_ivana
Dnes o 07:34

@anonym_autor Pre mňa boli testy oveľa ľahšie ako jazda a parkovanie. Pripravovala som sa na ne cez stránku, na ktorej sa sms-kou platí za test. Neviem, či ešte funguje. Ja som s tou stránkou bola spokojná.

domka222
Dnes o 07:37

Pri testoch musíš hlavne logicky rozmýšľať. Však je to väčšina z cestnej premávky a tú by si mala ovládať. Nerátam také otázky ako povinná výbava, dĺžka lana,odstup a pod veci,ktoré sa musíš naučiť.

billy_jean
Dnes o 07:38

Testy som robila už v takom zrelšom veku - po 25r a bolo to super. Naozaj mi testy stres nerobili. Inak mi sme mali aj ústne odpovede z technických otázok o vozidle. Oveľa väčší stres som mala z kúželiek a z jazdy. Mať stres je prirodzená vec a je aj dobre, ak máš nejaký rešpekt predtým.

janai1
Dnes o 07:41

@anonym_autor čo znamená, že nemáš test správne? Že si ešte ani raz nedosiahla minimálny počet bodov? Čo ti robí najväčší problém - križovatky, značky, povinná výbava, pravidlá premávky, ... ?

patka06
Dnes o 07:58

Chce to hlavne pokoj, pozorne čítať otázku, porozmýšľať, času na test máš dosť. Pozri si svoje nesprávne odpovede, zapamätaj si tú správnu. Na budúce ju už budeš vedieť. Nie je to nič zložité, určite zvládneš. Držím palce.

martinmmartin
Dnes o 08:18

pozri sa okolo seba kto vsetko ten vodicak spravil- si ty ozaj horsia?

anonym_0456e1
Dnes o 08:26

Tak nerob testy a reálne sa uč. Ja viem, že ti kopec ľudí určite povedalo “ja som sa neučil, robil som len testy” ale to je väčšina ľudí, ktorí dostali papierový test s pár primitívnimi otázkami. Teraz tým, že je tam viac otázok, chce to lepšiu prípravu. Zameraj sa na to, čo ti nejde a nájdi k tomu poznámky

patka06
Dnes o 08:26

Podľa mňa je minimálne 15 testov denne stráášne veľa, stráviš 7,5 hodin denne nad testami. to by som zabudla aj to čo viem
Skús zvoľniť tempo, aj to odbúra stres

anonym_1669de
Dnes o 08:50

Ja som robila minulý rok vodicak, tiež som mala neskutočne stresy ohlasom testov a ešte keď sme to robili po novom na pc. Ja si pamätám že najprv som si robila testy na nete na oficiálnej stránke a až potom som sa prihlásila na autoškolu :D ja len Radim že keď si robíš testy a keď mas zle odpovede tak si urob screen obrazovky a niekedy sa akoby ich uč/opakuj co ma byt správna odpoved. Mne toto veľmi pomohlo, hoci som mala plnú galériu z toho :D 🙂