Výber tretieho auta do rodiny
Dajte mi prosím tipy na tretie auto do rodiny.. Niečo menšie, trochu štýlové.. Dobrý motor, od 150 koní. My už nevieme, pozeráme bazár, aj nové. Nové ale nemusí byť, na druhej strane išli jazdenky hrozne hore. Nezáleží ci diesel, benzín, alebo hybrid. Slúžilo by synom a sem tam rodičom. Niečo čo ma šmrnc. Za jazdené chcem dat okolo 10k, za nové max 30k. Žiadna škoda, VW, Francúzi. Uvažovali sme nad alfa romeo, honda civic, mazda c5, dokonca aj mini. Nič z toho nepresvedčili..
@anonym_autor no, nie je to pre každého. Ale my máme 21 panelov na jednom dome, 14 na druhom, tak viem jazdiť zadarmo. Každopádne skôr ako v marci to riešiť nebudem.
@tilly to veru nie je zadarmo, kym sa splati FTV, ujde este casuuuuu.
Tak, ale pocit je to dobry, nechodit na pumpu... poznam
Mám peugeot 5108, Citroen C4X a Toytu V Pro . Idem predať Toytu V Pro a kupiť si teraz nový Citroen C3 Cross v najvyššej výbave, hybrid. Do elektromotora ma zatiaľ nikto nedostane , veľa jazdím , aj dlhé trate.
Mám peugeot 5108, Citroen C4X a Toytu V Pro . Idem predať Toytu V Pro a kupiť si teraz nový Citroen C3 Cross v najvyššej výbave, hybrid. Do elektromotora ma zatiaľ nikto nedostane , veľa jazdím , aj dlhé trate.
@subartic s elektro dlhu trať nedáš?
Elektro nie sú pre každého. Krása je v tom, že si môžeme vybrať čo komu vyhovuje.
@anonym_8bd938 ani nie. Hlavne, keď energie idú stále hore...
@tilly ak myslis? Celkom to tak nie je, ale je pravda, ze "elekricka" je super na jazdenie do mesta, este aj parkovne u nas v meste je zadarmo, to si uzivam najviac, lebo u nas v meste je sakra vysoke
@subartic s elektro dlhu trať nedáš?
@anonym_9626c0 elektro je skor do mesta, na dlhotratove si treba troska pockat, uz vyvinuli novy typ baterie s dojazdom nad 1000km, len tu pociatocnu cenu si nechcem predstavit
@tilly ak myslis? Celkom to tak nie je, ale je pravda, ze "elekricka" je super na jazdenie do mesta, este aj parkovne u nas v meste je zadarmo, to si uzivam najviac, lebo u nas v meste je sakra vysoke
@anonym_8bd938 toto je super, keď niekde dajú arkovanie zadarmo. Bratislava má 50% zľavu pre čisté električky.
Za mňa je TC a FTVE super investícia a keď ju dávaš na začiatku stavby, tak to ani nemusíš riešiť návratnosť, v tej stavbe sa to stratí. My sme teraz dávali aj na nový dom. Na starom máme cez dva roky a ja som rada za to. Návratnosť vôbec neriešim. Aj tak si neplánujem nechať žiadny z týchto domov.
@anonym_9626c0 elektro je skor do mesta, na dlhotratove si treba troska pockat, uz vyvinuli novy typ baterie s dojazdom nad 1000km, len tu pociatocnu cenu si nechcem predstavit
@anonym_8bd938 elektro je ideál pre ľudí, čo vedia nabíjať z fotovoltiky doma alebo v práci zadarmo. Čo jazdia často a krátke trasy, najlepšie po meste.
Keď bývaš v paneláku a jazdíš na služobný do mnichova aždý týždeň, to sa ti moc neoplatí
@tilly ved to.. Nám tie panely tiež pribúdajú.. Tak to dava zmysel. Ale srdcom som team spalovaky ❤️
@anonym_autor Ja osobne tiez nie som naklonena elektromobilom,ale kedze mame fotovoltaicke panely,tak sa momentalne pozerame po elektrickom aute. Ma to aj vyhody okrem toho,ze jazdis zadarmo,nemusis riesit udrzbu motora,vymenu oleja atd. Mne sa paci Kia,ale su dost drahe. Cakame s cim pride vlada a ci uz aj u nas konecne schvalia nejaky rozumny koncept tak ako je to uz davno v zahranici.
@anonym_autor no, nie je to pre každého. Ale my máme 21 panelov na jednom dome, 14 na druhom, tak viem jazdiť zadarmo. Každopádne skôr ako v marci to riešiť nebudem.
@tilly vy bývate v dvoch domoch? Prečo?
@anonym_autor Ja osobne tiez nie som naklonena elektromobilom,ale kedze mame fotovoltaicke panely,tak sa momentalne pozerame po elektrickom aute. Ma to aj vyhody okrem toho,ze jazdis zadarmo,nemusis riesit udrzbu motora,vymenu oleja atd. Mne sa paci Kia,ale su dost drahe. Cakame s cim pride vlada a ci uz aj u nas konecne schvalia nejaky rozumny koncept tak ako je to uz davno v zahranici.
@marca12 ja som na tom podobne. Nikdy som nebola fanúšik elektro, ale teraz mi to dáva zmysel. Ešte keby Bratislava, ktorá je akože progresívna dala parking pre elektro zadarmo, už by ma nič nezastavilo 🤣
@marca12 neschvalia, aj v DE uz podpora skoncila, uz sa uvazuje v zahranici o kilometrovnom
@anonym_8bd938 no nehádam sa ale elektro máme a chodievame ke-ba za den tam a spať
@anonym_9626c0 tak keď ideš Bratislava Košice , tak veru nechcem to ani dať, alebo Trenčín Brno Praha. Nemám chuť niekde stáť 30 minút a nabíjať.
@subartic no boli sme asi 3x ke-ba a teda 30min nabijas ak máš malo % a nabijas do plná.. aspoň s našim autom.. do 80% nám to ide relatívne rýchlo a vieme pokojne pokračovať ďalej.. všetko závisí s akými % prídeš na nabijacku a koľko ti nabíja auto
@subartic no boli sme asi 3x ke-ba a teda 30min nabijas ak máš malo % a nabijas do plná.. aspoň s našim autom.. do 80% nám to ide relatívne rýchlo a vieme pokojne pokračovať ďalej.. všetko závisí s akými % prídeš na nabijacku a koľko ti nabíja auto
@anonym_9626c0 ja to nechcem zatiaľ . Teraz idem kupovať malého mestského hybrida a to je pre mňa po meste značka ideál. Na dlhé trate mám diesel , Peugeotom 5208 .
@anonym_9626c0 ja to nechcem zatiaľ . Teraz idem kupovať malého mestského hybrida a to je pre mňa po meste značka ideál. Na dlhé trate mám diesel , Peugeotom 5208 .
@subartic ja ta nejdem nenútit ani presviedčať ani argumentovať prečo je to lepšie, mne je to uprimne jedno. pýtala som sa čisto z osobnej zvedavosti že prečo si ľudia myslia že to nie je na dlhé trate 🙂
@subartic ale teda nejaké relevantne argumenty som sa nedočítala
@subartic ja ta nejdem nenútit ani presviedčať ani argumentovať prečo je to lepšie, mne je to uprimne jedno. pýtala som sa čisto z osobnej zvedavosti že prečo si ľudia myslia že to nie je na dlhé trate 🙂
@anonym_9626c0 pretože k elektroautam sa najviac vyjadrujú ti, ktorí v žiadnom nesedeli a neskúsili.
Kto vyskúša aspoň pár týždňov elektro, spalovak už nechce. Aspon ja nepoznám nikoho, kto sa z elektro vrátil spat.
Prijemne mestské ekektra za rozumne ceny prúdu teraz 2026-27.
Kto chcel dlhé trate, Tesla s väčšou baterkou je paráda. Hlavne ich softvér funguje. Už základná 3 je paráda (až na to vystupovanie, nie je určená starším). Ale to nezistia ľudia pozretim fotky, ale najazdenim pár 10 tisíc kilometrov.
BA - Ke na jeden ťah? Žiaden problém. Q6 etron v pohode. Aj keď nikdy nesedime v aute viac ako 2,5 hodiny. Dáme wc, kávu a za 20 minút je auto z 15 na 80% nabité. Ale tých 20 minút mame pauzu aj so spaľovakom.
Dovolenka po Európe? Žiaden problém. Maďarsko, Slovinsko, Taliansko - to najbližšie. Ešte aj Maďari majú parádnu sieť rychlonabijaciek na benzinkach a pri obchodoch financovanú z EU.
@anonym_9626c0 pre mňa je to nabíjanie ,strata času , ešte nerozvedená dostačujúca sieť nabíjačiek , krátky dojazd , v zime sa kráti ešte viac zapnutím kúrenia. Tieto autá sú možno dobré do mesta a keď máš doma fakt elektriku zadarmo , lebo máš fotovoltaiku , ja mám konektory na teplú vodu , moderný kombinovaný kotol na plyn a drevo a fotovoltaiku zatiaľ neplánujem . Pre mňa kompromis hybrid
@anonym_9626c0 pretože k elektroautam sa najviac vyjadrujú ti, ktorí v žiadnom nesedeli a neskúsili.
Kto vyskúša aspoň pár týždňov elektro, spalovak už nechce. Aspon ja nepoznám nikoho, kto sa z elektro vrátil spat.
Prijemne mestské ekektra za rozumne ceny prúdu teraz 2026-27.
Kto chcel dlhé trate, Tesla s väčšou baterkou je paráda. Hlavne ich softvér funguje. Už základná 3 je paráda (až na to vystupovanie, nie je určená starším). Ale to nezistia ľudia pozretim fotky, ale najazdenim pár 10 tisíc kilometrov.
BA - Ke na jeden ťah? Žiaden problém. Q6 etron v pohode. Aj keď nikdy nesedime v aute viac ako 2,5 hodiny. Dáme wc, kávu a za 20 minút je auto z 15 na 80% nabité. Ale tých 20 minút mame pauzu aj so spaľovakom.
Dovolenka po Európe? Žiaden problém. Maďarsko, Slovinsko, Taliansko - to najbližšie. Ešte aj Maďari majú parádnu sieť rychlonabijaciek na benzinkach a pri obchodoch financovanú z EU.
@anonym_f511f7 no práveže ja vychádzam zo skúseností tých ktorí ho majú. A nie , nechcem ho zatiaľ .

máte bežne tri autá? ja uvažujem k dvom veľkým MPV kúpu niečoho menšieho pre seba do práce, ale nejako mám výčitky svedomia, že načo tri autá..
@tilly je pravda
@stanno je pravda ze na krátke trasy narýchlo niekam vybehnúť kvôli spotrebe sa pre mna ani malé auto neoplatí.. Ja mam pomerne veľké SUV , 3liter diesel a chodím na 7 litroch 😁