icon

Výber tretieho auta do rodiny

9. nov 2025

Dajte mi prosím tipy na tretie auto do rodiny.. Niečo menšie, trochu štýlové.. Dobrý motor, od 150 koní. My už nevieme, pozeráme bazár, aj nové. Nové ale nemusí byť, na druhej strane išli jazdenky hrozne hore. Nezáleží ci diesel, benzín, alebo hybrid. Slúžilo by synom a sem tam rodičom. Niečo čo ma šmrnc. Za jazdené chcem dat okolo 10k, za nové max 30k. Žiadna škoda, VW, Francúzi. Uvažovali sme nad alfa romeo, honda civic, mazda c5, dokonca aj mini. Nič z toho nepresvedčili..

Strana
z2
amonet
9. nov 2025

@anonym_autor čina? dongfeng?

tilly
9. nov 2025

My sme si chceli kúpiť kabriolet. Alfa romeo.
Alebo by som brala alfa romeo giulietta. Červené, Štýlové.

ibrunova
9. nov 2025

Honda jazz

anonym_8fc058
9. nov 2025

Využívané na dlhšie vzdialenosti? kratšie? športové?terenne?zvazit servis auta
Lebo veľa ľudí kupi auta a nerata so servisom
Takže aj dostupnosť ceny dielov hra rolu?

autor
9. nov 2025
@tilly

My sme si chceli kúpiť kabriolet. Alfa romeo.
Alebo by som brala alfa romeo giulietta. Červené, Štýlové.

@tilly Giulietty je môj sen ❤️

autor
9. nov 2025
@anonym_8fc058

Využívané na dlhšie vzdialenosti? kratšie? športové?terenne?zvazit servis auta
Lebo veľa ľudí kupi auta a nerata so servisom
Takže aj dostupnosť ceny dielov hra rolu?

@anonym_8fc058 skôr krátke vzdialenosti, viac športové ale nie príliš, ma byt aj pre mladých chlapcov

minenkaa
9. nov 2025

@anonym_autor mini cooper ,boze to bolo také úžasne autíčko

tilly
9. nov 2025
@anonym_autor

@tilly Giulietty je môj sen ❤️

@anonym_autor aj ja som ju chcela, ale idem do čistej elektriky

majlo23
9. nov 2025
@amonet

@anonym_autor čina? dongfeng?

@amonet Máme Dongfeng Forthing T5 EVO a nedám za nič.

autor
9. nov 2025
@tilly

@anonym_autor aj ja som ju chcela, ale idem do čistej elektriky

@tilly proti elektrickým som silno, ale asi môj názor nie je už udržateľný. Preto je elektro tiež možnosť. Ale vraj do pol roka majú prísť nejaké nové elektro motory, spoľahlivejšie a aj lacnejšie..

tilly
9. nov 2025
@anonym_autor

@tilly proti elektrickým som silno, ale asi môj názor nie je už udržateľný. Preto je elektro tiež možnosť. Ale vraj do pol roka majú prísť nejaké nové elektro motory, spoľahlivejšie a aj lacnejšie..

@anonym_autor no, nie je to pre každého. Ale my máme 21 panelov na jednom dome, 14 na druhom, tak viem jazdiť zadarmo. Každopádne skôr ako v marci to riešiť nebudem.

autor
9. nov 2025
@tilly

@anonym_autor no, nie je to pre každého. Ale my máme 21 panelov na jednom dome, 14 na druhom, tak viem jazdiť zadarmo. Každopádne skôr ako v marci to riešiť nebudem.

@tilly ved to.. Nám tie panely tiež pribúdajú.. Tak to dava zmysel. Ale srdcom som team spalovaky ❤️

btus
9. nov 2025

suzuki swift, alebo taká chuťovečka Toyota yaris gr. Ale má to viac ako 150 koní a ceny vyššia ako 30 000 🙂 Japoncami nič nepokazíte. Ťažko radiť, každý preferuje niečo iné na aute. Ja nemám nič ani proti VW koncernu škoda, VW, Seat), ani proti Francúzom.

really8
9. nov 2025

@anonym_autor honda civic isto nie ak ma byt aj rodicom. To je velmi nizke auto a zle sa z toho vystupuje

nairobi
9. nov 2025

@anonym_autor ja mám kgm (ssangyong) korando, manžel má rexton 👌

autor
9. nov 2025
@btus

suzuki swift, alebo taká chuťovečka Toyota yaris gr. Ale má to viac ako 150 koní a ceny vyššia ako 30 000 🙂 Japoncami nič nepokazíte. Ťažko radiť, každý preferuje niečo iné na aute. Ja nemám nič ani proti VW koncernu škoda, VW, Seat), ani proti Francúzom.

@btus no jo tak yaris gr je iná sranda, ale ta cena.. Yarisky som mala už dve, starú aj tú novú, nie GR, a tej som sa veľmi rýchlo zbavila. Ale ináč máme Japoncov radi. Aj aktuálne mám Mazdu.

autor
9. nov 2025
@really8

@anonym_autor honda civic isto nie ak ma byt aj rodicom. To je velmi nizke auto a zle sa z toho vystupuje

@really8 skôr. Som myslela ze to auto by sme sem tam použili aj my, rodicia.

p.j.jacky
9. nov 2025

AudiA3 rs je môj sen . Zatiaľ mám len Audi a3 sportback a som spokojná 🙏🏻

really8
9. nov 2025
@anonym_autor

@really8 skôr. Som myslela ze to auto by sme sem tam použili aj my, rodicia.

@anonym_autor aha, no aj tak sa z toho tazsie vystupuje. Ale chapem ze pre synov by to bolo mega auto

anonym_f98cfd
9. nov 2025

Nech daju navrh aj synovia,co by sa im pacilo

btus
9. nov 2025
@anonym_autor

@btus no jo tak yaris gr je iná sranda, ale ta cena.. Yarisky som mala už dve, starú aj tú novú, nie GR, a tej som sa veľmi rýchlo zbavila. Ale ináč máme Japoncov radi. Aj aktuálne mám Mazdu.

@anonym_autor áno gr je úplne niečo iné. Ale manžel sa vždy smeje, že : "veď ja nechcem veľké auto, a toyota yaris je predsa malé rodinné auto. To gr si tam an nevšimneš" 🙂

bludna
9. nov 2025

@anonym_autor Ja sa priklanam k tomu civicu. Stylove a spolahlive auto, aj dost priestranne. K tomu co pise @really8, nezda sa mi az take nizke ale teraz vela ludi jazdi na wannabe suv-ckach, tak v porovnani s nimi je urcite nizsie, no pohodlnejsie.

anonym_701b4c
9. nov 2025

Asi to bude mimo tvoj rozpočet ale zamna Range Rover Velar . Aši najkrajšie a najokazalejsie auto aké som kedy videla

stanno
10. nov 2025

Jeep Renegate, Alfa Romeo Junior..ak niečo brutal štýlove tak Alfa Romeo Stelvio - ale to je mimo rozpočet.. neviem ako sú na tom technicky, ale defakto je to Stellantis - takže to isté čo Peugeot

nelca84
10. nov 2025

Kazdy ma ine preferencie, ja som napr. fanusik japonskych znaciek, takze by som vyberala medzi Toyotou, Suzuki a Hondou. Ja mám Suzuki s-cross, ale pre chalanov by som vybrala možno Corollu, alebo aj ten Civic.

anonym_f98cfd
10. nov 2025

Ja mam forda,muz ma dodavku citroena spacetourer 8miestneho,a syn jeepa.
Mali sme aj toytou 7miestmu,mitsubishi 7miestne a 2 fabie.

stanno
11. nov 2025

máte bežne tri autá? ja uvažujem k dvom veľkým MPV kúpu niečoho menšieho pre seba do práce, ale nejako mám výčitky svedomia, že načo tri autá..

tilly
11. nov 2025
@stanno

máte bežne tri autá? ja uvažujem k dvom veľkým MPV kúpu niečoho menšieho pre seba do práce, ale nejako mám výčitky svedomia, že načo tri autá..

@stanno teraz máme tri. Mali sme 4 🤦‍♀️. Muž má svoju dodávku do práce, ja mám svoje, ktoré funguje aj ako rodinné a syn má svoje, ale v zásade si každý zoberie také auto, ktoré mu akurát vyhovuje, alebo je vonku z garáže.

autor
11. nov 2025
@stanno

@stanno áno bežne. My máme s mužom dve veľké autá a tretie malé, starú Yaris, len už chuderka ma 500 tisíc km a pomaly sa rozsypa. A jedno malé auto sa stále zíde.. Nemám žiadne výčitky 😁. Nikto cudzí mi ho nefinancuje, takže tak 😁

autor
11. nov 2025
@tilly

@stanno teraz máme tri. Mali sme 4 🤦‍♀️. Muž má svoju dodávku do práce, ja mám svoje, ktoré funguje aj ako rodinné a syn má svoje, ale v zásade si každý zoberie také auto, ktoré mu akurát vyhovuje, alebo je vonku z garáže.

@tilly boli časy keď sme mali na dvore aj päť áut, lebo jeep do lesa a neviem co ešte. Ale zredukovali sme to, lebo jednak to zaberá kopu miesta a jednak aby človek celý rok len nejaké poistky platil 🙉

Strana
z2